ETX Capital Recenzia ETX Capital Recenzia

Hodnotil/a Redakce 5nej

4. 12. 2018

Stručně/vhodné pro

Britský broker ETX funguje od roku 2002 a je regulovaný ako britskou FCA, tak českou ČNB.  Minimálny vklad je 250 GBP. Na výber máte 60 menových párov. Nakupovať meny môžete už od 0,01 lotu a spready pri hlavných menách sú od 0,6 pips. Obchodovať môžete na platforme MetaTrader 4, ktorá ponúka pokročilé grafy alebo možnosť aplikovať automatické obchodné systémy, alebo na platforme TraderPro. Českí obchodníci oceňujú to, že softvér je kompletne v češtine. Nejde o Market Makera, ale o STP/ECN, čiže vaše obchody smerujú rovno k bankám či iným inštitúciám (neobchodujete proti brokerovi). Ide o solídneho regulovaného (Forex) brokera s dlhoročnou tradíciou a ETX Capital môžeme s čistým svedomím odporučiť.

Celkové skóre 7.9/10 se skládá z hodnocení všech 30 parametrů:
  • Slovenčina
  • Minimálny vklad
  • Mobilné aplikácie
  • Demo
  • Pákový efekt
  • Počet menových párov
  • Hedging
  • Poplatky
  • Minimálna veľkosť pozície
  • Krajina pôvodu
  • Typ brokera
  • Registrácia / regulácia
  • Spready
  • Platformy
  • Forex
  • Akcie
  • Komodity
  • Kryptomeny
  • Indexy
  • Platobná karta
  • Bankový prevod
  • PayPal
  • Priemerná mesačná návštevnosť (SimilarWeb 2018)
  • Rok založenia
  • Mesačná hľadanosť brokera (KwFinder 2018)
  • Nonstop podpora (prac. dni)
  • Live chat
  • Email
  • Telefón
  • Slovenská podpora
Hodnotenie redakcie
hodnotené 30 parametrov
7.9/10
Hodnotenie používateľov
hodnotené 26x Pridať hodnotenie
3.2/5
Celkové skóre 9/10 se skládá z hodnocení 14 parametrov:
  • Slovenčina
  • Minimálny vklad
  • Mobilné aplikácie
  • Demo
  • Pákový efekt
  • Počet menových párov
  • Hedging
  • Poplatky
  • Minimálna veľkosť pozície
  • Krajina pôvodu
  • Typ brokera
  • Registrácia / regulácia
  • Spready
  • Platformy
9/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 5 parametrov:
  • Forex
  • Akcie
  • Komodity
  • Kryptomeny
  • Indexy
10/10
Celkové skóre 6.7/10 se skládá z hodnocení 3 parametrov:
  • Platobná karta
  • Bankový prevod
  • PayPal
6.7/10
Celkové skóre 7.9/10 se skládá z hodnocení 8 parametrov:
  • Priemerná mesačná návštevnosť (SimilarWeb 2018)
  • Rok založenia
  • Mesačná hľadanosť brokera (KwFinder 2018)
  • Nonstop podpora (prac. dni)
  • Live chat
  • Email
  • Telefón
  • Slovenská podpora
7.9/10

Výhody

  • Dlhoročná tradícia od roku 2002 (jeden z najstarších online brokerov v Európe)
  • Nízke spready od 0,6 pips
  • Vychytaná mobilná aplikácia, ktorá vám umožní sledovať a vykonávať obchody kedykoľvek a kdekoľvek
  • Web aj čiastočná podpora sú v slovenskom jazyku

Nevýhody

  • Obchodovanie s opciami má zlú povesť

Dôležité parametre
Celkové skóre 9/10 se skládá z hodnocení 14 parametrů:
  • Slovenčina
  • Minimálny vklad
  • Mobilné aplikácie
  • Demo
  • Pákový efekt
  • Počet menových párov
  • Hedging
  • Poplatky
  • Minimálna veľkosť pozície
  • Krajina pôvodu
  • Typ brokera
  • Registrácia / regulácia
  • Spready
  • Platformy
9/10

etx Capital Hlavni Strana

Pri výbere Forex brokera je rozhodujúce, aby bol regulovaný uznávanou národnou finančnou inštitúciou  (najlepšie britskou, americkou alebo priamo českou). Rovnako je nevyhnutné, aby ste poznali biznis model brokera. Stretnete sa s niekoľkými typmi brokerov, pričom každý z nich má svoje plusy aj mínusy: MM (Market Maker) a ECN (Electronic Communications Network), STP (Straight Through Processing) alebo ich kombináciami ( viac informácií v porovnaní najlepších Forex brokerov ).

Slovenčina
Jazyk, v ktorom je písaný web av ktorom je prípadne možné komunikovať s podporou
Ano
Minimálny vklad
Koľko peňazí je potrebné vložiť na účet, aby bolo možné ho otvoriť a začať obchodovať
250 GBP
Mobilné aplikácie
Mobilná aplikácia brokera, vďaka ktorej môžete mať dokonalý prehľad o svojich obchodoch, o trhu, všetkých zmenách a novinkách a vďaka ktorej je možné vykonávať obchody kedykoľvek je potrebné, nech ste kde ste.
Ano
Demo
Možnosť vyskúšať brokera
Ano
Pákový efekt
Princípom je použitie malého množstva vlastného kapitálu doplneného väčším objemom cudzieho kapitálu na financovanie investície. Tento spôsob môže pomôcť k vyšším ziskom.
až 1:200
Počet menových párov
Koľko menových párov je možné zobchodovať u daného brokera.
6
Hedging
Je v podstate zabezpečenie, ktoré vznikne vytvorením pozície na určitom trhu za účelom minimalizácie vystavenia sa riziku z inej pozície.
Ano
Poplatky
Koľko zaplatíte za jednotlivé úkony u daného brokera - poplatok na nákup, predaj, atď.
Ano
Minimálna veľkosť pozície
Popri štandardnom množstve (lote) brokeri ponúkajú aj menšie pozície, tzv. miniloty a mikroloty.
od 0.01 lotu
Krajina pôvodu
Z akej krajiny broker pochádza.
Anglie
Typ brokera
Podľa typu brokera poznáte, akú úlohu má na trhu a či investujete proti nemu alebo nie. Najčastejšie typy sú ECN, STP a MM – Market Maker.
STP/ECN
Registrácia / regulácia
Kto dohliada nad činnosťou daného brokera?
ČNB, FCA
Spready
Rozdiel medzi nákupnou a predajnou cenou daného finančného inštrumentu.
od 0,6 pips
Platformy
Na akej platforme vám broker umožňuje obchodovať.
MetaTrader 4, TraderPro
Tip Tip
Náš tip!

Chcete byť neustále v obraze a mať o pohyboch na trhoch aj o svojich obchodoch dokonalý prehľad? Chcete mať možnosť obchodovať kedykoľvek a kdekoľvek bez obmedzenia? Potom si stiahnite do smartfónu aplikáciu ETX TraderPro App.

ETX Capital predstavuje pomerne bezpečnú a regulovanú platformu , s webovými stránkami v češtine a čiastočne s českou podporou (predovšetkým FAQ). Obchodovať môžete na dvoch platformách – MetaTrader 4 a ETX TraderPro, ktorú môžete mať k dispozícii aj ako mobilnú aplikáciu.

Na založenie účtu je nutný minimálny vklad 250 GBP, ale je možné vyskúšať si tohto Forex brokera najprv pomocou Demo účtu. ETX Capital ponúka 60 menových párov , pričom okrem Forexu tu môžete obchodovať aj akcie, indexy, komodity a binárne opcie. Nájdete tu aj možnosť obchodovať kryptomeny. Pokiaľ je súčasťou vašej stratégie využívania páky, potom môžete využiť pákový efekt až 1:200. Znížiť ďalej riziko pri obchodovaní je možné použitím stratégie hedging.

Mobilné aplikácie – ETX TradePro App

etx Capital Aplikace

Pokiaľ chcete o pohybe na trhoch vedieť čo najskôr, môžete si v aplikácii nastaviť tzv. cenové alerty, teda oznámenie, ktoré vás o pohyboch bude informovať. Mobilné aplikácie ďalej ponúka watchlist a interaktívne grafy. Vďaka tejto aplikácii si môžete vytvárať grafy podľa seba a modelovať si tak pohyb na trhoch, aby ste lepšie analyzovali ich širokú škálu. Nie ste pritom nijako obmedzovaní.

Mobilnú aplikáciu môžete stiahnuť do zariadenia so systémom Android aj iOS.

ETX TradePro je aplikácia na využitie v počítači, alebo aj v smartfóne. Umožní vám riadiť vaše pozície, rýchlo reagovať na pohyby na trhu aj obchodovať, nech ste kdekoľvek a to v akomkoľvek čase potrebujete. Stačí iba internetové pripojenie.

koliv čase potřebujete. Stačí jen internetové připojení.

Instrumenty
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Forex
  • Akcie
  • Komodity
  • Kryptomeny
  • Indexy
10/10

etx Capital Instrumenty

Hoci Forex patrí medzi najpopulárnejšie inštrumenty, trading nie je zďaleka len o Forexe. Na ETX Capital môžete obchodovať aj s komoditami, akciami, indexmi či napríklad kryptomenami. Záleží len na vás, čo vás najviac zaujme, alebo čomu lepšie rozumiete.

Forex
Forex - Foreign Exchange je medzinárodný menový systém na zmenu základných a vedľajších menových párov. Je to teda devízový trh, ktorého stredné kurzy sa považujú za oficiálne svetové kurzy.
Ano
Akcie
Podiel na vlastníctve určitej spoločnosti. Spravidla sa jedná o verejne obchodovanú spoločnosť na burze cenných papierov.
Ano
Komodity
Tovar, ktorý je na trhu obchodovaný bez rozdielov v kvalite. Dodávky od rôznych dodávateľov sú zastupiteľné.
Ano
Kryptomeny
Typ digitálnej meny či elektronických peňazí.
Ano
Indexy
Burzový index je ukazovateľom vývoja daného trhu ako celku. Slúži na sledovanie vývoja trhu v čase a jeho vývojových tendencií. Napr. v prípade, že klesá hodnota akcií, klesá aj hodnota akciového indexu.
Ano

Metódy financovania
Celkové skóre 6.7/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Platobná karta
  • Bankový prevod
  • PayPal
6.7/10

etx Capital Platebni Metody Ucty

Nevyhnutnou súčasťou obchodovania na trhoch je práve vklad peňazí. ETX Capital ponúka vklad peňazí pomocou prevodu peňazí z účtu na účet aj pomocou platobnej karty.  Dôležité pritom je, aby karta aj bankový účet boli na vaše meno. Platiť je možné kartami VISA, Maestro aj MasterCard.

Okrem týchto „klasických“ možností je možné využiť aj platby pomocou Skrill, Neteller, UnionPay, GiroPay a ďalšie.

Platobná karta
Možnosť zaplatiť/vložiť peniaze na účet u brokera pomocou svojej platobnej karty. Kartou sa spravidla peniaze iba vkladajú. Výber je potom vykonaný bankovým prevodom na vami určený účet.
Ano
Bankový prevod
Prevod peňažných prostriedkov z vášho bankového účtu na účet, ktorý ste si otvorili u vybraného brokera. Bankovým prevodom sa tiež overuje identita nového klienta.
Ano
PayPal
Možnosť prevodu peňazí na váš účet otvorený u vybraného brokera pomocou funkcie tzv. elektronickej peňaženky.
Ne (iné možnosti platby)

Podpora a obľúbenosť brokera
Celkové skóre 7.9/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Priemerná mesačná návštevnosť (SimilarWeb 2018)
  • Rok založenia
  • Mesačná hľadanosť brokera (KwFinder 2018)
  • Nonstop podpora (prac. dni)
  • Live chat
  • Email
  • Telefón
  • Slovenská podpora
7.9/10

etx Capital Vzdelavani

Pri výbere burzy má zmysel pozerať aj na to, ako dlho sú na trhu, rovnako tak aj na celkovú obľúbenosť medzi existujúcimi brokermi. ETX Capital patrí medzi obľúbené brokery, aj keď nie je tak vyhľadávaný, ako napríklad XTB.  Rovnako ako na akejkoľvek inej platforme Forex brokera môžete aj tu nielen zarobiť, ale aj prísť o peniaze, preto vždy zvážte riziko, do ktorého idete.

Faktom je, že negatívne skúsenosti sa môžu objaviť medzi sťažnosťami na daného brokera. Vždy si ale uvedomte, z akého dôvodu taká sťažnosť vzišla a či to skutočne znamená, že je broker nespoľahlivý, alebo naopak. My môžeme ETX Capital odporučiť .

Keď vyberáte brokera, zistite si tiež, ako má riešenú podporu klientov, ak máte problém s cudzími jazykmi, požadujte podporu v slovenčine a postrážte si, v akom čase sú k dispozícii.

Napriek tomu, že obchodovať môžete nonstop,  podpora ETX Capital je k dispozícii v pracovné dni len v určitú dobu . Dokáže ale pokryť spravidla pracovné hodiny, cca od 7:00 od rána do 21:00 do večera. Záleží na tom, či sa chcete radiť ohľadom nových účtov alebo už založených, či zvolíte telefónnu linku, e-mail alebo chat. Pokiaľ dáte prednosť online chatu, nehľadajte ho priamo na ich webových stránkach, ale na facebooku. Nám odpovedali počas 15 minút.

Ak máte problém s anglickým jazykom a vyžadujete podporu v češtine, trochu vás sklameme. Webové stránky aj FAQ a klientska zóna sú síce v slovenčině, ale pokiaľ sa budete chcieť na niečo spýtať telefonicky, emailom alebo chatovať, bude potreba angličtiny.

Priemerná mesačná návštevnosť (SimilarWeb 2018)
Kolik uživatelů měsíčně navštíví stránky vybraného brokera.
0,11 mil
Rok založenia
Kedy bol broker založený.
2002
Mesačná hľadanosť brokera (KwFinder 2018)
Ako často (koľkokrát mesačne) používatelia vyhľadávajú daného brokera.
390
Nonstop podpora (prac. dni)
Je podpora k dispozícii používateľom nonstop?
Ne
Live chat
Možnosť komunikovať s podporou okamžite, pomocou online chatu. Live chat je spravidla k dispozícii po celú dobu, kedy funguje podpora klientov. Ak je podpora nonstop, live chat je k dispozícii aj nonstop.
Ano (na Facebooku)
Email
Možnosť kontaktovať podporu vybraného brokera e-mailom.
Ano
Telefón
Možnosť kontaktovať podporu vybraného brokera telefonicky.
Ano
Slovenská podpora
Možnosť dohovoriť sa s podporou telefonicky, alebo komunikovať po chate/e-maile v slovenskom jazyku.
Ne
Pozor Pozor

Rozdielové zmluvy sú komplexné nástroje av dôsledku použitia finančnej páky sú spojené s vysokým rizikom rýchleho vzniku finančnej straty. Pri 74 až 89 % účtov retailových investorov došlo pri obchodovaní s rozdielovými zmluvami k vzniku straty. Mali by ste zvážiť, či rozumiete tomu, ako rozdielové zmluvy fungujú, a či si môžete dovoliť vysoké riziko straty svojich finančných prostriedkov.


Prispieť svojou skúsenosťou
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!

Užívateľské skúsenosti

3 skúseností

Zdravím,

také bych se rád podělil o svou zkušenost s ETX. Obchoduji už 7 let a vyzkoušel jsem hromadu brokerů. Netvrdím, že ETX je nejlepší nebo nejhorší, ale podle mě patří ke špičce na českém trhu. Po založení účtu ( podotýkám účet jsem si založil sám ikdyž mi občas od nich někdo volal s ruznými nabídkami), tak mě okamžitě kontakotvala technická podpora nebo co to bylo a byl mi vysvětlen další postup. Nejsem člověk co by se nechal opít rohlíkem a samozřejmě jsme si přečetl smluvní podminky a přiložené dokumenty. Po zaslání prostředků a připsání na účet mě okamžitě kontaktoval člověk co se představil jako makléř ( jméno zminovat nebudu). Tenhle člověk mi hned v prvním telefonátu sdělil, že mi nemůže radit nebo dělat transkace za mě, ale je tady pro mě pro technické dotazy a ptal se mě jaké mám zkušenosti atd. Trochu jsem si ho chtěl prověřit a řekl jsem, že jsme úplný nováček. Chvíli jsme se cítil jak úplný idiot, protože ten člověk na mě šel úplně jako na dítě z první třídy :D. Ukázal mi co vše v platformě najdu jak se otevírají a uzavírají obchody a vysvětlil mi vše na co jsem se ptal. Hovor jsem ukončil tím, že se na to budu chvilku koukat co to dělá a kdyžtak se ozvu. Následně mi hend druhý den ráno okolo 9 hodiny volal jak se mám a jestli budu mít čas být u platformy a zkusit pár obchodů. No můžu říct , že informace které mi vždy předal celkem seděly a dávaly smysl. Po 6 mesíční zkušenosti je moje konto v zisku o cca 19% . Samozřejmě ne všechny obchody byly uzavřeny v zisku, ale proběhlo i několik ztrátových. Moje zkušenost je dobrá a mohu ETX vřele doporučit jak lidem se zkušenostmi tak bez nic. Upřímně pokud člověk jde na burzu ať už investovat nebo spekulovat, musí počítat se ztrátou. To je riziko obchodu. Teď už jenom záleží jakou míru rizika je každý schopný unést. Podle mě tohle obchodování není pro lidi co chtějí okamžitý obrovský zisk. Burza není Casíno :D. Je potřeba si nastavit nějaké hranice a těch se držet. Pokud bych měl ETX bodovat od 1 do 5 dávám 4. Jinak už jenom to, že pojištění účtu proti krachu společnosti je 85 tisíc liber už něco vypovídá o kvalitě a nemluvím o tom, že firma vznikla v roce 1965 nebo kdy.
Všem přeju hodně zdaru

Hodnocení - 3
Martin
18. 11. 2020

S tímto názorem naprosto nesouhlasím. U této společnosti víte vše narozdíl od ostatních. 🙂

Hodnocení - 3
Pepa Novák
12. 6. 2020

Brutální poplatky o kterých vám neřeknou. Pri zeptaní na poplatky popírají že nějaký poplatky mají dokud vám je nestrhnou. Pak už nepopírají. Ceník poplatků neposílají protože ho nemají. Manuál taky nemají. Infolinka nefunguje. Katastrofální broker. Nedoporučuji

Hodnocení - 3
Anonymous
28. 11. 2019