OnlineJazyky Recenzia OnlineJazyky Recenzia

Hodnotil/a Redakce 5nej

3. 10. 2017

Stručně/vhodné pro

Ak patríte k ľuďom, ktorí boli znechutení učením jazykov v škole, budete príjemne prekvapení vyučovacími metódami Online Jazyky. Je to platforma pre tých, ktorí to s učením jazykov myslia vážne a chcú sa posunúť na vyššiu úroveň. Na výber máte kurzy všetkých jazykových úrovní (angličtina) a niektoré špeciálne kurzy, ako napríklad prípravné kurzy FCE. Celým kurzom vás prevedie video sprievodca. Výhodou je online konverzačný klub a lektor Skype.

Celkové skóre 9/10 se skládá z hodnocení všech 33 parametrů:
  • Verzia zadarmo
  • Cena
  • Neobmedzená doba štúdia
  • Možnosť kúpiť všetky úrovne
  • Listening / Počúvanie
  • Speaking / Rozprávanie
  • Reading / Čítanie
  • Writing / Písanie
  • Nadstardné interaktívne funkcie
  • Škola hrou
  • Možnosť výberu obtiažnosti
  • A1
  • A2
  • B1
  • B2
  • C1
  • C2
  • Špecializované kurzy
  • Príprava na FCE či CAE
  • Webová aplikácia
  • Mobilné aplikácie
  • Ide spustiť na PC?
  • Ide spustiť na mobile a tablete?
  • Funguje offline?
  • Intuitívne ovládanie
  • Video sprievodca
  • Motivačný program
  • Vysvetlivky
  • Telefón
  • E-mail/kontaktný formulár
  • Online chat
  • Odpoveď do 24 hodín
  • Odpovede
Hodnotenie redakcie
hodnotené 33 parametrov
9/10
Hodnotenie používateľov
hodnotené 87x Pridať hodnotenie
4/5
Celkové skóre 8.3/10 se skládá z hodnocení 4 parametrov:
  • Verzia zadarmo
  • Cena
  • Neobmedzená doba štúdia
  • Možnosť kúpiť všetky úrovne
8.3/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 6 parametrov:
  • Listening / Počúvanie
  • Speaking / Rozprávanie
  • Reading / Čítanie
  • Writing / Písanie
  • Nadstardné interaktívne funkcie
  • Škola hrou
10/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 9 parametrov:
  • Možnosť výberu obtiažnosti
  • A1
  • A2
  • B1
  • B2
  • C1
  • C2
  • Špecializované kurzy
  • Príprava na FCE či CAE
10/10
Celkové skóre 8.5/10 se skládá z hodnocení 5 parametrov:
  • Webová aplikácia
  • Mobilné aplikácie
  • Ide spustiť na PC?
  • Ide spustiť na mobile a tablete?
  • Funguje offline?
8.5/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrov:
  • Intuitívne ovládanie
  • Video sprievodca
  • Motivačný program
  • Vysvetlivky
10/10
Celkové skóre 7/10 se skládá z hodnocení 5 parametrov:
  • Telefón
  • E-mail/kontaktný formulár
  • Online chat
  • Odpoveď do 24 hodín
  • Odpovede
7/10

Výhody

  • Široká ponuka kurzov, ako pre začiatočníkov, tak aj pre pokročilých (celkom 6 jazykov).
  • Zábavná a interaktívna výučba.
  • Všetko s doživotným prístupom.
  • Mobilné aplikácie.

Nevýhody

  • Mobilná aplikácia je dostupná - zatiaľ ale nie je možné ju spustiť offline

Online Jazyky recenzia

Video náhled

Financie
Celkové skóre 8.3/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Verzia zadarmo
  • Cena
  • Neobmedzená doba štúdia
  • Možnosť kúpiť všetky úrovne
8.3/10

Online jazyky Cena

Metódy platformy OnlineJazyky.cz môžete vyskúšať zadarmo zadaním svojho e-mailu. Tým sa spustí demo s prvou lekciou. Ak sa potom rozhodnete, že chcete absolvovať celý kurz, stačí si vybrať úroveň, zaplatiť a hneď sa začať učiť. Prístup do kurzu máte na neobmedzený čas. Takže vás neprekvapia žiadne dodatočné ročné poplatky.

Nevýhodou je, že za každý kurz sa platí zvlášť, takže jedna platba vám neumožní prístup ku všetkým kurzom OnlineJazyky.cz. To však zachraňuje záruka vrátenia peňazí, ktorá zaručuje, že si vyberiete kurz, ktorý vás posunie na vyššiu úroveň. Pred zakúpením vybraného balíka úrovní odporúčame absolvovať vstupný test, aby ste zistili, akú úroveň ste už dosiahli.

Cena jedného anglického balíka na OnlineJazyky.cz je 104 EUR. Balíky obsahujú buď jednu celú úroveň (C1 a C2), alebo časť úrovne (A1+, A1-, B1+,…). Rovnaká cena je k dispozícii aj pre niektoré špeciálne balíky zamerané na maturitu z angličtiny, obchodnú angličtinu atď.

Ak si stiahnete OnlineJazyky.cz do mobilného telefónu ako aplikáciu, dostanete ponuku nielen na zakúpenie celého balíka, ale aj možnosť predplatného. Cena začína na 9,5 EUR mesačne. Je to zaujímavé riešenie pre tých, ktorí nechcú alebo nemôžu naraz minúť väčšiu sumu. Na druhej strane, pri predplatnom máte vždy prístup ku kurzu len dovtedy, kým si ho nepredplatíte. Po vypršaní predplatného sa lekcie zablokujú. Ak chcete získať nový prístup, musíte si obnoviť predplatné alebo zakúpiť celý balík.

Verzia zadarmo
Verzia, vďaka ktorej si môžete otestovať, či vám bude vyhovovať práve tento kurz/portál. Prístupná len po určitú dobu – napr. 30 dní.
Ano
Cena
2490 Kč (cca 104 EUR) / úroveň
Neobmedzená doba štúdia
Verziu môžete študovať neobmedzenú dobu a kedykoľvek sa k nej vrátiť a opakovať si lekcie, slovíčka a pod.
Ano
Možnosť kúpiť všetky úrovne
Viete, že chcete vyštudovať jazyk komplexne, vo všetkých úrovniach? Neplaťte ich zvlášť, ale vyriešte platbu za všetky úrovne naraz.
Ne

Učebné metódy
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Listening / Počúvanie
  • Speaking / Rozprávanie
  • Reading / Čítanie
  • Writing / Písanie
  • Nadstardné interaktívne funkcie
  • Škola hrou
10/10

Cieľom všetkých hodnotených kurzov je naučiť sa cudzí jazyk, to je jasné každému. Čo však nie je také samozrejmé, je radosť, ktorú máme zo samotného učenia. Práve to je možno kľúčom k tomu, aby sme sa vôbec chceli učiť. Musíme si to užiť! Autori OnlineJazyky si to pravdepodobne uvedomujú a robia všetko pre to, aby bolo učenie naozaj zábavné.

Či už ide o cvičenia na výslovnosť viet, ktoré systém zaznamená a skontroluje za vás, krížovky alebo vtipné pochvaly od Pavla Lišku, vždy dokážu efektívne nasmerovať vašu pozornosť.

Onlinejazyky.cz.cz myslí prakticky na všetko. V kurzoch sa zameriavate na čítanie a porozumenie textu, písanie a správnu stavbu viet, gramatiku atď., ale budete aj počúvať a učiť sa rozumieť hovorenému slovu a, samozrejme, aj sami hovoriť. K dispozícii budete mať vynikajúce interaktívne funkcie, vďaka ktorým bude učenie angličtiny jednoducho zábavné. Tejto jazykovej platforme nemožno uprieť veľkú dávku originality a predovšetkým empatie voči študentom.

Listening / Počúvanie
Zvukové záznamy umožňujúce počúvať hovorenú angličtinu a porozumieť jej.
Ano
Speaking / Rozprávanie
Lekcie zamerané na to, ako hovoríte a vyslovujete po anglicky.
Ano
Reading / Čítanie
Hodiny zamerané na čítanie a správne porozumenie anglického textu.
Ano
Writing / Písanie
Hodiny boli zamerané na správnu skladbu slov v anglických vetách a schopnosť jasne a gramaticky správne sa vyjadrovať v anglicky písanom texte.
Ano
Nadstardné interaktívne funkcie
Rôzne typy cvičení, možnosť dopĺňať, spájať, hovoriť a počúvať.
Ano
Škola hrou
Štúdium formou variabilných hrových cvičení - sčítanie, porovnávanie, video lektor a pod.
Ano

Individual Skype Lesson

Ak sa chcete v angličtine naozaj maximálne zdokonaliť, môžete využiť aj špeciálnu službu a objednať si individuálne lekcie so skúseným učiteľom cez Skype. Ide o ďalšie individuálne hodiny, na ktorých máte vyučujúceho len pre seba. Zvýšite tak svoje šance na zlepšenie jazyka. Nemusíte dochádzať, nestrácate čas cestovaním. Štúdium na najvyššej úrovni môžete absolvovať z pohodlia domova. Učiteľa sa môžete nielen pýtať na veci, ktorým nerozumiete, ale predovšetkým sa s ním rozprávať po anglicky. A to je na nezaplatenie.

Skype lekcie sú ponúkané v cenovom rozpätí 350-500,- vzhľadom na dostupnosť konkrétnych lektorov. Množstvo zakúpených hodín a ich intenzita je úplne na študentovi, pre efektivitu štúdia odporúčame 1 hodinu týždenne. Hodina trvá 45 minút a termín hodiny si študent vždy dohodne priamo s lektorom. Lekcie sa kupujú vo väčších množstvách – približne 10 lekcií kvôli administratívnej jednoduchosti, ale je možné si najprv zakúpiť napr. len 4 lekcie, vyskúšať službu a až potom si zakúpiť väčší balík, ak ste spokojní.

Skype lekcie si môžete rezervovať na webovej stránke Onlinejakyzy.cz alebo e-mailom: info@onlinejazyky.cz .

Klub online rozhovorov

Ďalším spôsobom, ako si zlepšiť jazykové zručnosti, je využiť Online Conversation Club. Na tradičných kurzoch sa môžete báť, že budete zle rozumieť hovorenému slovu, že poviete niečo zle a ostatní sa vám budú smiať, že sa budete hanbiť… Prelomiť bariéru a konečne hovoriť po anglicky je v podstate najťažší, ale aj najdôležitejší krok. EasyLingo vám s tým pomôže vďaka svojmu Konverzačnému klubu. Necvičíte individuálne, ale s ostatnými študentmi za prítomnosti lektora. Ale nemusíte nikam chodiť. Opäť platí, že všetko je online. Stačí sa pripojiť k virtuálnej študovni a zapojiť sa do klubu. K dispozícii je špeciálna webová stránka Konverzačníklub.cz, na ktorej sa môžete pripojiť k online klubu.

Tip Tip

Chcete sa naučiť dobre hovoriť a rozumieť hovorenej angličtine?

Onlinejazyky.cz ponúkajú individuálne lekcie cez Skype alebo online konverzačný klub ako súčasť štúdia angličtiny. A to by znamenalo, že sa s nimi nenaučíte hovoriť!

Rozsah výučby
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 9 parametrů:
  • Možnosť výberu obtiažnosti
  • A1
  • A2
  • B1
  • B2
  • C1
  • C2
  • Špecializované kurzy
  • Príprava na FCE či CAE
10/10

Rozsah výučby jazykov online

Ako prvé si môžete všimnúť výber z viac ako 30 kurzov. Ak si neviete vybrať, pomôže vám rozdeľovací test, ktorý nájdete v bezplatnej ukážke. Tento nástroj sa nám veľmi páčil, práve kvôli jeho rozsahu.

Napríklad taký študent po strednej škole má angličtinu na úrovni B1 alebo B2. Pravdou je, že ak s tým niečo neurobí, jeho angličtina sa bude z roka na rok zhoršovať. Má dve možnosti, ako svoju angličtinu dostať na najvyššiu úroveň: buď pôjde do anglicky hovoriacej krajiny, alebo získa iné vzdelanie. Ale ako? Príliš veľa kurzov sa dnes zameriava len na začiatočníkov a nie na pokročilých. OnlineJazyky.cz sú v tomto smere jedinečné. Či už sa učíte angličtinu alebo iný jazyk z ich ponuky, väčšinou sa tu aj pokročilí hovoriaci zlepšia aspoň o jednu úroveň.

Možnosť výberu obtiažnosti
Kurz umožňuje automatický výber úrovne obtiažnosti podľa vášho výberu. Je rozdelená podľa náročnosti, v ideálnom prípade do úrovní podľa oficiálneho Spoločného európskeho referenčného rámca pre jazyky (SERR).
Ano
A1
Začiatočník, Beginner
Ano
A2
Začátečník, Elementary
Ano
B1
Angličtina pre mierne pokročilých, Intermediate English
Ano
B2
Angličtina pre stredne pokročilých, Upper-Intermediate English
Ano
C1
Pokročilý, Advanced English
Ano
C2
Expert, Proficiency English
Ano
Špecializované kurzy
kurzy zamerané na špecifické oblasti - napr. obchodná angličtina, angličtina pre právnikov, angličtina pre strojárstvo, angličtina pre elektroenergetiku alebo napr. príprava na maturitu atď.
Ano
Príprava na FCE či CAE
FCE - Cambridge English First, najbežnejšia skúška, ktorá dokazuje, že môžete samostatne pracovať alebo študovať v angličtine. CAE - Cambridge English Advanced - vysoká jazyková kvalifikácia, ktorá dokazuje veľmi dobrú úroveň angličtiny. Vyhľadávané zamestnávateľmi a univerzitami.
Ano

Špeciálne balíky

Výhodou OnlineJazyky.cz je možnosť učiť sa v rôznych segmentoch. Zatiaľ čo väčšina online aplikácií a kurzov vám ponúka „len“ štandardné úrovne od A1 po C2 (a niekedy ani to nie), OnlineJazyky.cz ponúka aj špeciálne kurzy, ako napríklad Obchodná angličtina, Angličtina pre elektrotechniku, Angličtina pre strojárov, Angličtina pre právnikov, Angličtina pre dizajnérov, Angličtina pre zdravotníkov, Angličtina pre finančníkov, Angličtina pre personalistov atď. Väčšina týchto kurzov má jednotnú cenu 104 EUR.

Onlinejazyky Specialni Anglictina Balicky

Nájdete tu však aj špeciálne kurzy pre školákov rozdelené podľa ročníkov, prípravu na maturitu alebo balíky slovnej zásoby, opäť buď ako doplnok štandardného štúdia, alebo ako doplnok špeciálnych odborov. Tieto balenia sa už môžu líšiť cenou v závislosti od toho, čo a koľko obsahujú.

Doporučujeme Doporučujeme

OnlineJazyky.cz poskytujú vysokú úroveň štúdia, ktorá vás posunie minimálne o jednu úroveň vyššie alebo vás pripraví na dôležité skúšky.

Kompatibilita
Celkové skóre 8.5/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Webová aplikácia
  • Mobilné aplikácie
  • Ide spustiť na PC?
  • Ide spustiť na mobile a tablete?
  • Funguje offline?
8.5/10

Spustenie na počítači a mobilnom zariadení prostredníctvom novej mobilnej aplikácie (zariadenia Apple a Android)

S OnlineJazyky.cz získate webovú aplikáciu, ktorú nie je potrebné inštalovať. Je prístupná z akéhokoľvek zariadenia, v ktorom máte pripojenie na internet. Milovníci mobilných zariadení ocenia šikovnú mobilnú aplikáciu, ktorá vám umožní študovať, aj keď čakáte na autobus alebo máte chvíľu večer pred spaním. Podmienkou je pripojenie na internet. Štúdiu zatiaľ nie je možné spustiť offline (pripravuje sa). To však možno čiastočne kompenzovať exportom slovníka. Takto si môžete ľahko precvičiť slovnú zásobu aj na prechádzke v lese, kam signál nedosiahne.

Ak hľadáte kurz angličtiny, ktorý vás zaujme na prvé počutie a budete sa k nemu vracať, nemôžete urobiť nič lepšie ako onlinejazyky.cz.

Webová aplikácia
Kurz môžete spustiť vo webovej aplikácii, ktorú si môžete stiahnuť do svojho počítača.
Ano
Mobilné aplikácie
Kurz je možné študovať v aplikácii, ktorú si môžete stiahnuť do mobilného telefónu alebo tabletu.
Ano
Ide spustiť na PC?
Kurz je možné spustiť na počítači bez stiahnutia aplikácie.
Ano
Ide spustiť na mobile a tablete?
Kurz je možné spustiť na mobilnom telefóne alebo tablete bez potreby sťahovania aplikácie.
Ano
Funguje offline?
Kurz je možné študovať kedykoľvek a kdekoľvek, dokonca aj bez pripojenia na internet.
Ne

Jednoduchosť
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Intuitívne ovládanie
  • Video sprievodca
  • Motivačný program
  • Vysvetlivky
10/10

Online jazyky Simplicity

Posledná vec, ktorú chcete ako študent jazyka zažiť, je odkladanie kvôli neprehľadnej administratíve kurzu. Vďaka videonávodu a jednoduchému rozvrhnutiu sa v kurze OnlineJazyky dokáže orientovať aj technicky nevzdelaný človek.

Používanie programu je v podstate intuitívne, rýchlo sa v ňom zorientujete a ak sa zaseknete, nájdete v ňom vysvetlenia. Oceňujeme aj motivačný program, ktorý nás povzbudil, aby sme pokračovali, a priznávame – veľmi radi sme sa k tomuto štúdiu angličtiny vracali.

Mobilná aplikácia OnlineJazyky.cz

Fanúšikovia mobilných aplikácií sa môžu tešiť. Ak je niečo na OnlineJazyky úplne skvelé, tak je to ich mobilná aplikácia. Je vhodná pre začiatočníkov aj pokročilých, rovnako ako webová aplikácia. V podstate nahradí váš počítač so všetkým. Ruku na srdce, koľkokrát sa vám stane, že sa pohodlne usadíte na gauč alebo do postele a nechcete vstať a ísť si znova sadnúť k počítaču? Vďaka mobilnej aplikácii môžete pokračovať v relaxácii a zároveň zapájať mozgové závity.

Intuitívne ovládanie
Aplikáciu a úlohy v kurze môžete používať automaticky bez toho, aby ste museli študovať pokyny.
Ano
Video sprievodca
Videá, ktoré vám pomôžu pri navigácii v kurze alebo aplikácii.
Ano
Motivačný program
Program, ktorý vás povzbudí k lepším výkonom a motivuje vás k ľahkému a radostnému napredovaniu v štúdiu.
Ano
Vysvetlivky
Program, ktorý vás povzbudí k lepším výkonom a motivuje vás k ľahkému a radostnému napredovaniu v štúdiu.
Ano

Mobilná aplikácia OnlineJazyky neevokuje online hru, ako je napríklad anglické DuoLingo, je to skôr vzdelávacia aplikácia, ale aj tak je veľmi zábavná.

Čo určite oceňujeme, je jej prehľadnosť a vysvetlenia, ktoré v aplikácii nechýbajú. Každá lekcia vždy popisuje, čo bude obsahovať, ako pracovať s cvičeniami, čo sa v nej naučíte, ako sa to naučíte atď. Nemôže sa stať, že otvoríte cvičenie a neviete, čo s ním máte robiť, ako sa to stáva pri niektorých zahraničných aplikáciách, najmä začiatočníkom, ktorí neovládajú jazyk natoľko, aby pochopili úlohu.

Skvelé sú aj videá, na ktorých vás privítajú skúsení lektori a opäť vám všetko vysvetlia, poradia, usmernia a motivujú, aby ste sa v štúdiu skutočne posunuli vpred.

Všetky cvičenia sú zábavné a v podstate si ani neuvedomíte, že sa vám v hlave vynárajú nové slová alebo že si osvojujete dôležitú gramatiku. Mobilnú aplikáciu OnlineJazyky si navyše môžete vyskúšať v bezplatnej demo verzii. Dostanete len prvú lekciu, ale na vyskúšanie to stačí.

Podpora
Celkové skóre 7/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Telefón
  • E-mail/kontaktný formulár
  • Online chat
  • Odpoveď do 24 hodín
  • Odpovede
7/10

Online jazyky sú podporované niekoľkými spôsobmi. Môžete zavolať na ich klientsku linku, poslať im e-mail alebo vyskúšať online chat. Počas testovania sme kontaktovali chatovú podporu, ktorá fungovala celkom dobre, len niekedy neodpovedala hneď. Odpovedali však na všetky naše otázky. Ďalej sme sa rozhodli otestovať, ako funguje e-mailová požiadavka. Napísali sme im celkovo 10 otázok, ale bohužiaľ sme od nich nedostali žiadnu odpoveď. Potrebné informácie sme si teda museli nájsť sami. Samozrejme, že sme s takýmto správaním neboli spokojní.

Telefón
Ano
E-mail/kontaktný formulár
Ano
Online chat
Ano
Odpoveď do 24 hodín
Ne
Odpovede
7/10

Prispieť svojou skúsenosťou
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!

Užívateľské skúsenosti

7 skúseností

Jakožto bývalý „věčný začátečník“ jsem ráda, že jsme konečně našla způsob, který mi dlouhodobě motivuje ke studiu a dnem za dnem se zlepšuji. Cvičení i celé lekce jsou přehledné, motivační a opravdu si to s nimi člověk snadno zapamatuje.
Můžu doporučit, používám hlavně mobilní aplikaci, takže studuji ve volných chvilkách (třeba při čekání na autobus, v autobuse nebo uspávání dcery v nosítku).

Hodnocení - 3
Už nejsem věčný začátečník, jupíí!!!
13. 3. 2022

Učím se v těchto kurzech AJ a moc mě to baví. Lekce jsou podle mě dobře propracované, vyhovuje mi časová nezávislost, kdy si mohu studovat svým tempem tak, jak potřebuji. Velmi chválím komunikaci a možnost zasílat připomínky. Hodně mě lákají konverzační online cvičení s lektorem, což jsem ještě nevyzkoušel, ale brzy to využiji.

Hodnocení - 3
Anonymous
11. 8. 2020

Studuji Španělštinu B1, což mi bylo určeno rozřazovacím testem na začátku kurzu. Myslím, že to bylo určeno správně. Mně tento jazykový kurz naprosto vyhovuje, hlavně díky různorodým cvičením. Baví mě použití reálných článků, procvičování slovní zásoby mnoha různými způsoby i opakovací cvičení na konci kapitoly.

Hodnocení - 3
Anonymous
11. 8. 2020

Pro mě ideální studium jazyků. Kurz má výhodnou cenu, jednoduchou obsluhu a může se používat na různých zařízeních, což mi naprosto vyhovuje. Oceňuji možnost naučit se jazyk svým vlastním tempem, opakovat si, co potřebuji a hlavně – za skvělou cenu.

Hodnocení - 3
Anonymous
11. 8. 2020

Oceňuji konverzační klub, protože je skvělé trénovat si jazyky současně s konverzací. Do kurzů i rezervačního portálu je každý čtvrtek snadná dostupnost. Pokud budete hledat rezervační termíny až po čtvrtku, budete mít menší výběr, což je trochu nevýhoda. Ocenil bych také více témat v rámci rezervace tematické hodiny konverzačního klubu.

Hodnocení - 3
Anonymous
11. 8. 2020

Studuji zde angličtinu i němčinu najednou. Oba kurzy jsou dobře propracované. Nejvíc se mi líbí, že si mohu jet svým tempem a mezi kurzy přeskakovat, jak se mi to hodí. Super je taky možnost sledovat své výsledky průběžně a co se mi nepodařilo, to si zopakovat. Studovat je možné na různých zařízeních, takže chvíli studuji v počítači, ale když mám čas někde mimo domov, otevřu si lekce klidně i na mobilu.

Hodnocení - 3
Anonymous
11. 8. 2020

Oceňuji, že tam lze studovat více jazyků najednou, takže mohu mezi nimi přeskakovat dle nálady. Kurzy jsou výborně zpracované a to je ještě důležitější.

Hodnocení - 3
Anonymous
10. 8. 2020