Avast Internet Security Recenzia Avast Internet Security Recenzia

Hodnotil/a Redakce 5nej

26. 8. 2017

Stručně/vhodné pro

Avast je jedným z najlepších antivírusov na trhu. Nezaťažuje extrémne váš počítač a môžete sa spoľahnúť, že vás ochráni pred všetkými známymi aj neznámymi vírusmi. Vďaka spojeniu so spoločnosťou AVG ich vírusová databáza teraz používa kombinované údaje. Poskytuje najväčšiu ochranu zo všetkých testovaných antivírusových programov. Softvér má veľmi prívetivé používateľské rozhranie a jednoduché ovládanie.

Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení všech 31 parametrů:
  • Cena (ročné predplatné)
  • Verzia
  • Ochrana online platieb
  • Firewall
  • Rodičovská kontrola
  • AntiMalware
  • AntiSpyware
  • AntiAdware
  • AntiRansomware
  • E-mailová ochrana
  • Ochrana hesiel online
  • Ochrana pred podvodnými stránkami
  • Antivir pre mobil
  • Možnosť si vyskúšať Antivir zadarmo
  • Inštalácia
  • Odinštalácia
  • Koľko zariadení je možné pripojiť na jednu licenciu
  • Jednoduchosť ovládania - hodnotenie redakcie
  • Potreba pamäte ram
  • Potreba miesta na disku
  • Využitie procesora
  • Windows
  • Mac
  • Android
  • iOS
  • Linux
  • Podpora CZ/SK
  • Majú online live chat?
  • Telefón
  • Email/Kontaktný formulár
  • Odpoveď do 24 hodín
Hodnotenie redakcie
hodnotené 31 parametrov
8/10
Hodnotenie používateľov
hodnotené 51x Pridať hodnotenie
3.9/5
Celkové skóre 9.1/10 se skládá z hodnocení 12 parametrov:
  • Ochrana online platieb
  • Firewall
  • Rodičovská kontrola
  • AntiMalware
  • AntiSpyware
  • AntiAdware
  • AntiRansomware
  • E-mailová ochrana
  • Ochrana hesiel online
  • Ochrana pred podvodnými stránkami
  • Antivir pre mobil
  • Možnosť si vyskúšať Antivir zadarmo
9.1/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrov:
  • Inštalácia
  • Odinštalácia
  • Koľko zariadení je možné pripojiť na jednu licenciu
  • Jednoduchosť ovládania - hodnotenie redakcie
10/10
Celkové skóre 6.8/10 se skládá z hodnocení 8 parametrov:
  • Potreba pamäte ram
  • Potreba miesta na disku
  • Využitie procesora
  • Windows
  • Mac
  • Android
  • iOS
  • Linux
6.8/10
Celkové skóre 6/10 se skládá z hodnocení 5 parametrov:
  • Podpora CZ/SK
  • Majú online live chat?
  • Telefón
  • Email/Kontaktný formulár
  • Odpoveď do 24 hodín
6/10

Výhody

  • Výborná ochrana proti všetkým typom vírusov
  • K dispozícii aj na Mac, Android alebo iOS
  • Výber z troch balíčkov – podľa vašej náročnosti

Nevýhody

  • Antivírus nemá rodičovskú kontrolu

Avast antivirus recenzia

Ochrana
Celkové skóre 9.1/10 se skládá z hodnocení 12 parametrů:
  • Ochrana online platieb
  • Firewall
  • Rodičovská kontrola
  • AntiMalware
  • AntiSpyware
  • AntiAdware
  • AntiRansomware
  • E-mailová ochrana
  • Ochrana hesiel online
  • Ochrana pred podvodnými stránkami
  • Antivir pre mobil
  • Možnosť si vyskúšať Antivir zadarmo
9.1/10

Podvodné webové stránky sú jedným z najstarších hackerských trikov. Avast Premium Security testuje webové stránky na prítomnosť škodlivých aktivít v počítači, tablete alebo mobilnom telefóne. Môžete tak pokojne nakupovať online, prihlásiť sa do rôznych obchodov pomocou vlastného účtu a potom bezpečne platiť cez online bankovníctvo, nech už používate akékoľvek zariadenie.

Funkcie Avast

Útoky na vzdialený prístup sú najčastejšou formou útoku na počítač alebo iné zariadenie. Sme presvedčení, že posledná vec, ktorú chcete umožniť hackerovi, je získať kontrolu nad vaším počítačom. Pri takomto útoku môže malvér infikovať váš počítač a zašifrovať vaše súbory pomocou ransomvéru. Preto je na vás, akú ochranu si vyberiete. Avast ponúka tri možnosti. Avast Free vám takúto dokonalú ochranu neposkytne. Zaoberá sa len základnou ochranou. Avast Premium Security však váš počítač pred týmito útokmi ochráni. Z tohto dôvodu vždy odporúčame nespoliehať sa na základnú ochranu poskytovanú bezplatnými verziami antivírusov a radšej investovať do kvalitného plateného antivírusu.

Ochrana online platieb
Antivírusový program zabezpečí, aby ste mohli platiť online kartou alebo online bankovníctvom bez rizika zneužitia vašich údajov hackermi.
Ano (nutnosť inštalovať prehliadač)
Firewall
Firewall je ako stena medzi počítačom a internetom. Zvyčajne je súčasťou antivírusových programov alebo súčasťou operačného systému. Chráni váš počítač pred hackermi a poskytuje lepšiu kontrolu nad odchádzajúcimi a prichádzajúcimi údajmi. Ak ho máte v predpisoch alebo nainštalovaný spolu s antivírusovým programom, môžete sa rozhodnúť, ktorým programom povolíte prístup na internet a ktorým nie.
Ano
Rodičovská kontrola
Umožňuje vám kontrolovať, čo vaše deti robia na internete, zakázať určité webové stránky alebo nevhodný obsah. Záleží aj na tom, čo umožňuje poskytovateľ. Niektoré umožňujú nastaviť čas, počas ktorého môžu byť vaše deti online, iné ponúkajú sledovanie polohy vašich detí, keď sú vonku, atď.
Ne
AntiMalware
Malvér je program, ktorého cieľom je poškodiť váš počítač preniknutím do počítačového systému. Názov je kombináciou dvoch anglických slov \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\
Ano
AntiSpyware
Spyware je program, ktorý získava citlivé údaje prostredníctvom internetovej siete bez vedomia používateľa. Tento vírus sa môže šíriť aj ako súčasť sharevéru, ktorý skrýva adware. Ak je zariadenie infikované, začne úplne nekontrolovane zobrazovať reklamy alebo sa spomalí. Medzi typy spywaru patria adware, pomocný objekt prehliadača, únosca, dialery, keyloggery a ďalšie.
Ano
AntiAdware
Adware je softvér, ktorý sťažuje prácu v počítači pomocou reklamnej aplikácie. Antivírusový program by mal byť schopný zabrániť reklamám, bannerom atď., ktoré vás môžu obťažovať pri práci. Môžu to byť vyskakovacie okná, bannery alebo reklamné domovské stránky v prehliadači.
Ano
AntiRansomware
Ransomvér infikuje váš počítač a zašifruje vaše údaje, aby ste k nim nemali prístup. Autori antivírusu vás potom budú vydierať a požadovať peniaze výmenou za odstránenie vírusu a vrátenie vašich údajov. Tieto sumy môžu byť veľmi vysoké a nikdy si nemôžete byť istí, či po zaplatení skutočne dostanete svoje údaje späť.
Ano
E-mailová ochrana
Táto špinavá technika bola predtým populárna najmä v Rusku, ale v priebehu rokov sa rozšírila do celého sveta. Medzi najznámejšie ransomvéry patria WinLock, GoldenEye a CryptoLocker. Ransomvér sa zvyčajne šíri ako trójsky kôň alebo červ.
Ano
Ochrana hesiel online
Antivírusový program by mal mať aj ochranu proti získaniu citlivých údajov, ako sú heslá, kódy PIN alebo údaje o kreditných kartách. Túto funkciu často nájdete pod označením Phishing. Hackeri najčastejšie získavajú vaše citlivé údaje formou podvodných e-mailov, ale skrývajú sa za veľké spoločnosti, ako sú banky, poisťovne atď.
Ano
Ochrana pred podvodnými stránkami
Ano
Antivir pre mobil
Antivírus vás upozorní, ak chcete vstúpiť na podozrivú alebo potenciálne nebezpečnú webovú lokalitu.
Ano (zadarmo)
Možnosť si vyskúšať Antivir zadarmo
Umožňuje vyskúšať plnú verziu antivírusového programu zadarmo na obmedzený čas. Niekedy je možné použiť tzv. bezplatnú verziu antivírusového programu, ktorá je k dispozícii na neobmedzené používanie, ale nechráni tak ako platená verzia - nemá toľko možností ochrany.
Ano (30 dní)
Doporučujeme Doporučujeme
Odporúčame!

Ak chcete, aby bol váš počítač chránený pred najznámejšími, ale aj menej bežnými vírusmi, zabudnite na bezplatnú verziu a investujte radšej do plateného antivírusového programu. Ak si vyberiete vyšší plán Avast Premium, získate ochranu pre 10 zariadení, t. j. počítač, notebook a dokonca aj telefóny pre celú rodinu.

Avast vo svojej prémiovej verzii chráni pred dobre známymi hrozbami, ako sú MalWare, SpyWare a veľmi diskutovaný „ransomware“ vírus RansomWare. Veľmi dôležitou funkciou je ochrana e-mailu. Avast dokáže chrániť vaše e-maily v klasických klientoch, ale aj v Gmail. Vďaka kombinácii vírusových databáz spoločnosti Avast a AVG je tento populárny antivírus teraz výkonnejší ako kedykoľvek predtým. Návštevníci párty si užijú aj spoľahlivý herný režim. Dôležitá je aj ochrana DNS pred útokmi hackerov. Avast rozpozná falošnú stránku banky, poisťovne atď. a nepustí vás na ňu.

Tarif a cena

Avast Cena

Ak si vyberiete jednu z platených verzií antivírusového programu Avast, máte ďalšie možnosti. Avast Premium je k dispozícii od 39,99 EUR za zariadenie. Ak si vyberiete druhú verziu za 49,99 €, získate prístup k 10 zariadeniam hneď. Za jednu cenu môžete získať ochranu pre svoj počítač, ale aj pre niekoľko telefónov v domácnosti atď.

Ak si vyberiete najvyššiu možnosť zabezpečenia, Avast Ultimate, zaplatíte 69,99 EUR za jedno zariadenie alebo 79,99 EUR za používanie na 10 zariadeniach naraz. Tieto ceny sú vo výpredaji, takže sa samozrejme môžu časom zmeniť. Tento balík obsahuje rovnakú vysokokvalitnú antivírusovú ochranu ako Avast Premium, ale získate aj VPN, čistič počítača Cleanup Premium a aplikáciu Antitrack, ktorá zabraňuje rôznym špehúrom sledovať vašu online aktivitu a vytvárať váš podrobný profil. Ak máte nainštalovanú túto aplikáciu, upozorní vás na akékoľvek sledovanie a znemožní sledovateľovi vás sledovať.

Ak sa rozhodnete používať niektorý z platených antivírusov od spoločnosti Avast, máte možnosť vyskúšať si ho na 30 dní zadarmo.

Užívateľská prívetivosť
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Inštalácia
  • Odinštalácia
  • Koľko zariadení je možné pripojiť na jednu licenciu
  • Jednoduchosť ovládania - hodnotenie redakcie
10/10

V spoločnosti Avast kladú veľký dôraz na používateľskú prívetivosť. Ovládací panel je veľmi prehľadný a graficky logický. Aplikácia vás len informuje o problémoch a tu a tam sa objaví akcia alebo možnosť nainštalovať doplnok prehliadača, inak beží veľmi spoľahlivo na pozadí.

Či už si vyberiete Avast Free alebo jednu z platených verzií, jeho inštalácia je veľmi jednoduchá. Po niekoľkých sekundách od kliknutia na príslušné políčko na webovej lokalite Avast sa inštalačný balík stiahne a nainštaluje do počítača niekoľkými kliknutiami. Všetko je jasné, jednoduché a zvládnu to aj začiatočníci.

Bezplatná verzia je trochu otravná, pretože vám neustále pripomína všetky hrozby, ktoré môžu napadnúť váš počítač alebo iné zariadenia, a ponúka vám jednu z platených verzií. Pre informovaného používateľa to môže byť vyslovene frustrujúce a otravné, ale chápeme, že klientov, ktorí o podvodoch a kybernetických útokoch nemajú ani potuchy, je príjemné informovať a vnuknúť im do hlavy, ako môžu svoj počítač stále chrániť.

Inštalácia
Je inštalácia antivírusového programu jednoduchá? Musíte sa u poskytovateľa zaregistrovať? Je potrebné stiahnuť inštalačný program?
Na pár kliknutí cez stiahnutú inštaláciu
Odinštalácia
Ako prebieha proces odinštalovania? Môžete to urobiť sami, alebo potrebujete odinštalátor? A odstráni tento program všetko, čo by antivírus mohol zanechať v počítači?
Cez avastclear.exe - vymaže všetky zvyšky po programe
Koľko zariadení je možné pripojiť na jednu licenciu
Väčšina antivírusov má rôzne tarify, ktoré umožňujú pripojenie k 1-10 zariadeniam naraz na jedno konto/licenciu.
10
Jednoduchosť ovládania - hodnotenie redakcie
10

Záťaž na počítač
Celkové skóre 6.8/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Potreba pamäte ram
  • Potreba miesta na disku
  • Využitie procesora
  • Windows
  • Mac
  • Android
  • iOS
  • Linux
6.8/10

Avast Minimálne požiadavky

Avast potrebuje 2 GB miesta na disku. Ak používate menšie disky SSD, priestor je absolútne rozhodujúci, takže niektorých používateľov môže toto číslo odradiť. Okrem toho počítač nijako zvlášť nezaťažuje. Dokonca skontroluje, ako ostatné programy zaťažujú počítač, a môže ponúknuť riešenia.

Antivírusový program Avast môžete používať nielen na počítači PC (operačné systémy 7, 8.1, 8, 10), ale aj na počítačoch Mac a mobilných telefónoch alebo tabletoch s operačnými systémami Android alebo iOS.

Potreba pamäte ram
Aký veľký musí byť váš počítač alebo iné zariadenie, aby ste mohli nainštalovať antivírus bez toho, aby sa spomalil?
1 GB
Potreba miesta na disku
Koľko miesta na disku v zariadení je potrebné na správnu činnosť antivírusového programu?
2GB
Využitie procesora
Aký procesor a aká veľkosť procesora sa musí použiť, aby antivírus fungoval tak, ako má.
Intel Pentium 4 / AMD Athlon 64 nebo vyšším (s podporou inštrukcií SSE2)
Windows
Operačný systém, v ktorom antivírus funguje/nefunguje.
Ano
Mac
Operačný systém, v ktorom antivírus funguje/nefunguje.
Ano
Android
Operačný systém, v ktorom antivírus funguje/nefunguje.
Ano
iOS
Operačný systém, v ktorom antivírus funguje/nefunguje.
Ano
Linux
Operačný systém, v ktorom antivírus funguje/nefunguje.
Ne

Podpora
Celkové skóre 6/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Podpora CZ/SK
  • Majú online live chat?
  • Telefón
  • Email/Kontaktný formulár
  • Odpoveď do 24 hodín
6/10

Rovnako ako webová stránka, aj podpora je v češtine. Môžete použiť iba kontaktný formulár, prostredníctvom ktorého bola naša otázka zodpovedaná do 3 hodín, čo považujeme za nadštandard. Rozhodne nám chýba živý chat alebo možnosť zavolať na telefonickú podporu v prípade, že potrebujeme podporu čo najskôr – ideálne okamžite. Koniec koncov, niektorí ľudia potrebujú technickú podporu pri inštalácii a odinštalovaní, a aj vtedy je všetko dobre vysvetlené v často kladených otázkach, ktoré nájdete v časti Podpora.

Podpora CZ/SK
Má antivírusová spoločnosť podporu v češtine alebo slovenčine, alebo komunikuje len v angličtine alebo inom jazyku?
Ano
Majú online live chat?
Živý chat na webovej stránke spoločnosti umožňuje okamžitú komunikáciu a riešenie problémov klientov.
Ne
Telefón
Podporu môžete kontaktovať telefonicky.
Ne
Email/Kontaktný formulár
Podporu môžete kontaktovať prostredníctvom e-mailu alebo kontaktného formulára.
Ano
Odpoveď do 24 hodín
Informácie o tom, či sme dostali odpoveď od zákazníckej podpory na náš e-mail/kontaktný formulár do 24 hodín.
Ano
Doporučujeme Doporučujeme

Nie je pre vás Avast vhodný? Pozrite si naše pravidelne aktualizované porovnanie antivírusových programov


Prispieť svojou skúsenosťou
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!

Užívateľské skúsenosti

9 skúseností

Před pár měsíci jsem na zkoušku zakoupil AVAST Ultimate a dnes jsem se opět vrátil k ESETu. ESET používáme mnoho let a naprostá spokojenost, s instalací Avastu začaly nemalé komplikace, počítač se výrazně zpomalil při náběhu (schopný činnosti byl někdy cca po 2 minutách, někdy ale až cca po 10 minutách), zdržení bylo patrné i při normální činnosti, počítač se začal sekat, najednou něco přestalo fungovat (nejčastěji Outlook 2019) a byl nutný restart počítače.

O ESETu člověk ani neví a vše běží rychle a bez obtěžování.

Hodnocení - 3
Anonymous
5. 9. 2021

Koupil jsem Avast na základě zkušenosti kolegy z práce. Zatím jsem neshledal nic negativního, všechno šlape, jak má.

Hodnocení - 3
Anonymous
22. 8. 2020

Naprosto souhlasím

Hodnocení - 3
Anonymous
13. 8. 2020

Podle mě je to nejlepší antivirus na trhu. Jsem s ním maximálně spokojená už několik let.

Hodnocení - 3
Anonymous
11. 8. 2020

Podle mě je to jednoduchý a dobrý antivir, s přehlednou a bezpečnou firewall.

Hodnocení - 3
Anonymous
11. 8. 2020

Je to super antivirus. jaký je verzi zdarma?

Hodnocení - 3
Anonymous
16. 7. 2020

Avast jako antivir používám už několik let a po celou dobu vše běží bez problémů.

Hodnocení - 3
Anonymous
8. 7. 2020

Pro mě standardní antivir za rozumnou cenu, který dobře ochrání můj počítač.

Hodnocení - 3
Anonymous
14. 6. 2020

Funkční a přehledný antivir, na který si nemohu stěžovat.

Hodnocení - 3
Anonymous
8. 5. 2020