Váš Hosting Recenzia Váš Hosting Recenzia

Hodnotil/a Redakce 5nej

14. 10. 2017

Stručně/vhodné pro

Jedná sa o veľmi kvalitný hosting s dobrou reputáciou, ktorý stavia na kvalitu a na bežné používanie úplne dostačuje. Firma funguje od roku 2007. Váš-hosting.cz je vhodný pre tých, ktorí hľadajú hosťovanie jedného webu, pretože tu môžete mať iba jednu aktívnu doménu.

Celkové skóre 8.5/10 se skládá z hodnocení všech 31 parametrů:
  • Balíček
  • Mesačná platba s DPH
  • Cena registrácie domény .sk (s DPH)
  • Cena registrácie domény .com (s DPH)
  • Garancia spokojnosti
  • Vyskúšanie zadarmo
  • Priestor pre web (GB)
  • Počet domén 2. rádu
  • Zadarmo doména 3. rádu
  • Počet subdomén (domén 3. poriadku)
  • Počet email adries
  • Počet MySQL databázy
  • PHP Memory_limit
  • Max_execution time
  • Cron úlohy
  • Traffic (návštevnosť)
  • PHP 7 a vyššie
  • PHP staršia verzia (od 5.x)
  • Podpora WordPress
  • SSD
  • Pravidelné zálohovanie
  • Antispam
  • SSL zabezpečenie
  • Antivir
  • Email
  • Live chat
  • Telefón
  • Do jedného pracovného dňa? (email)
  • FAQ
  • Pomocník
  • Pracovný čas podpory
Hodnotenie redakcie
hodnotené 31 parametrov
8.5/10
Hodnotenie používateľov
hodnotené 7x Pridať hodnotenie
4.6/5
Celkové skóre 5.5/10 se skládá z hodnocení 6 parametrov:
  • Balíček
  • Mesačná platba s DPH
  • Cena registrácie domény .sk (s DPH)
  • Cena registrácie domény .com (s DPH)
  • Garancia spokojnosti
  • Vyskúšanie zadarmo
5.5/10
Celkové skóre 8.8/10 se skládá z hodnocení 14 parametrov:
  • Priestor pre web (GB)
  • Počet domén 2. rádu
  • Zadarmo doména 3. rádu
  • Počet subdomén (domén 3. poriadku)
  • Počet email adries
  • Počet MySQL databázy
  • PHP Memory_limit
  • Max_execution time
  • Cron úlohy
  • Traffic (návštevnosť)
  • PHP 7 a vyššie
  • PHP staršia verzia (od 5.x)
  • Podpora WordPress
  • SSD
8.8/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrov:
  • Pravidelné zálohovanie
  • Antispam
  • SSL zabezpečenie
  • Antivir
10/10
Celkové skóre 9.8/10 se skládá z hodnocení 7 parametrov:
  • Email
  • Live chat
  • Telefón
  • Do jedného pracovného dňa? (email)
  • FAQ
  • Pomocník
  • Pracovný čas podpory
9.8/10

Výhody

  • Prehľadná a jednoduchá administrácia, neobmedzený počet CRON úloh a rýchle SSD disky.

Nevýhody

  • V pomere k cene ponúka webhosting málo priestoru pre web (4GB) a je možné na web nasadiť iba jednu doménu.

Vas-hosting.cz recenzia

Financie
Celkové skóre 5.5/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Balíček
  • Mesačná platba s DPH
  • Cena registrácie domény .sk (s DPH)
  • Cena registrácie domény .com (s DPH)
  • Garancia spokojnosti
  • Vyskúšanie zadarmo
5.5/10

Vas Hosting Webhosting Cenik

Za cenu cca 5,92 EUR dostanete férový hosting s vynikajúcou podporou a prémiovou dostupnosťou. Síce je zo všetkých nami recenzovaných konkurentov ten najdrahší, ale ten kto si potrpí na prémiové služby, tak ten pár sto korún navyše oželí.

Váš hosting stavia na spoľahlivosť, rýchlosť a kvalitu. Všetkého spomínaného sa u tejto spoločnosti zákazníci dočkajú. Na parametre to síce tento webhosting nevyhráva, ale kvalitatívne prevyšuje množstvo konkurenčných spoločností.

Registrácia domén

U Váš hosting je možné registrovať množstvo doménových koncoviek. Nech ide o tie tradičné ako napríklad CZ, .SK, .EU, .COM, tak je možné tu registrovať nové koncovky .AD, .ADULT, .BIBLE a ďalšie.

Ceny domén nepatria k najlacnejším na trhu. V prípade jednej domény toto najskôr nemá cenu riešiť. Ceny nami sledovaných koncoviek domén sú vyššie o pár desaťkorún oproti konkurencii, čo nie je taká hrôza, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať.

Balíček
Profi
Mesačná platba s DPH
5,92 EUR
Cena registrácie domény .sk (s DPH)
Cena registrácie domény .sk (s DPH)
13,2 EUR
Cena registrácie domény .com (s DPH)
9,6 EUR
Garancia spokojnosti
Obdobie, počas ktorého, v prípade nespokojnosti, možno žiadať peniaze za službu späť.
Ano (60 dní)
Vyskúšanie zadarmo
Testovanie služby bez nutnosti platby.
Ne
Tip Tip

Váš hosting ponúka množstvo služieb. Je možné tu zriadiť základný webhosting pre malý projekt, ktorý keď vyrastie, tak s ním jednoducho prejdete na vyššie služby ako sú VPS alebo dedikované servery.

Dôležité parametre hostingu
Celkové skóre 8.8/10 se skládá z hodnocení 14 parametrů:
  • Priestor pre web (GB)
  • Počet domén 2. rádu
  • Zadarmo doména 3. rádu
  • Počet subdomén (domén 3. poriadku)
  • Počet email adries
  • Počet MySQL databázy
  • PHP Memory_limit
  • Max_execution time
  • Cron úlohy
  • Traffic (návštevnosť)
  • PHP 7 a vyššie
  • PHP staršia verzia (od 5.x)
  • Podpora WordPress
  • SSD
8.8/10

Vas Hosting Parametry

Kto pracuje s väčšími dátami či importmi, ocenia vysokú hodnotu PHP memory_limit, ktorý dosahuje 256MB a možnosťou hýbať s hodnotou max_execution_time, ktorý je však v základe nastavený na 30s. Rýchlosť webu je priorita číslo jedna a vďaka SSD diskom, ktoré ponúka Váš-Hosting.sk potom ide optimalizácia o niečo ľahšie.

Priestor pre dáta, e-maily a databázy

Veľkosť diskového priestoru je 16 GB. V rámci webhostingu môžu zákazníci založiť neobmedzené množstvo e-mailových schránok, ktoré majú v podstate možnosť využívať neobmedzený priestor, ktorý je však limitovaný veľkosťou diskového priestoru.

Priestor pre web (GB)
Miesto na disku pre webovú prezentáciu. Niektoré spoločnosti tento priestor rozpočítavajú medzi web, databázy a e-maily.
16GB
Počet domén 2. rádu
Doména 2. rádu je napríklad - 5naj.sk. Klasické webhostingy ponúkajú priestor pre jednu doménu 2. rádu. Na niektorých je možné v rámci jednej tarify prevádzkovať viac takýchto domén. V tomto prípade hovoríme o multihostingu.
1
Zadarmo doména 3. rádu
Doména 3. rádu je napríklad nieco.5naj.sk. V dnešnej dobe je na väčšine webhostingov zriadenie takejto domény zadarmo.
Ano
Počet subdomén (domén 3. poriadku)
Doména 3. rádu je napríklad nieco.5naj.sk. Toto pole označuje najvyšší možný počet vytvorení domén 3. rádu v jednom účte.
neobmedzene
Počet email adries
Počet e-mailových adries (e-mailových schránok), ktoré je možné v účte vytvoriť. Údaj v zátvorke ukazuje maximálnu veľkosť všetkých e-mailových schránok.
neobmedzene (16GB)
Počet MySQL databázy
Počet SQL databáz, ktoré je možné vytvoriť v jednom účte. Údaj v zátvorke ukazuje maximálnu veľkosť všetkých databáz.
neobmedzene
PHP Memory_limit
Pamäťový limit pre PHP určuje koľko operačnej pamäte môže byť povolené pre jednu PHP inštanciu. Napríklad pre systém WordPress je dostačujúcich 128MB.
256MB (po dohode viac)
Max_execution time
Maximálna doba (v sekundách), počas ktorej bude server spracovávať spustenú PHP inštanciu. Pri bežných weboch je max_execution_time 30s viac ako dostačujúce.
30s (možno navýšiť)
Cron úlohy
Pravidelné spúšťanie PHP skriptov. Napríklad pre vlastné výpočty.
Ano
Traffic (návštevnosť)
Návštevnosť webu.
neobmedzene
PHP 7 a vyššie
Nielen z bezpečnostných dôvodov je dôležité, aby webhosting aktualizoval verzie PHP. Ideálne je, aby bolo možné medzi týmito verziami prepínať. Napríklad kvôli kompatibilite s webom.
Ano
PHP staršia verzia (od 5.x)
Niektoré webové nástroje alebo samotné webové stránky môžu byť napísané v zastaranej verzii PHP. Z toho dôvodu je dôležité, aby bolo možné nastaviť webhosting na zastaranú verziu PHP.
Ano
Podpora WordPress
Ano
SSD
SSD - Solid-State Drive je v informatike zariadenia pre čisto elektronické ukladanie dát. Ide o technológiu rýchlych diskov na ukladanie dát. Weby na takýchto diskoch pracujú rýchlejšie a rýchlejšie sa načítajú návštevníkom webových stránok.
Ano

Zabezpečenie
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Pravidelné zálohovanie
  • Antispam
  • SSL zabezpečenie
  • Antivir
10/10

Vas Hosting Bezpecnost 2

Kto už niekedy prišiel o web alebo cenné dáta, určite chápe dôležitosť zálohovania. Webhosting ponúka denné zálohovanie, z ktorého potom môžete kedykoľvek web obnoviť. Zadarmo k hostingu dostávate aj HTTPS zabezpečenie cez certifikát LetsEncrypt. Pokiaľ zistíte, že vám hosting nevyhovuje, môžete využiť 60 dennú garanciu spokojnosti.

Pravidelné zálohovanie
Pravidelné (najlepšie denné) zálohovanie webu, databáz a e-mailov pre prípad straty.
Ano
Antispam
Antispamová kontrola v e-mailovej schránke.
Ano
SSL zabezpečenie
Zabezpečenie webových stránok bezpečnostným certifikátom SSL (https). Tento certifikát zaisťuje šifrovaný prenos dát medzi webom a jeho užívateľom. V dnešnej dobe je to nutná súčasť moderného webu.
Ano
Antivir
Antivírusová ochrana e-mailových schránok.
Ano

Podpora
Celkové skóre 9.8/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Email
  • Live chat
  • Telefón
  • Do jedného pracovného dňa? (email)
  • FAQ
  • Pomocník
  • Pracovný čas podpory
9.8/10

Vas Hosting Napoveda

Kontaktovať Váš-hosting.sk máte možnosť hneď niekoľkými spôsobmi. Ak potrebujete pomôcť vyriešiť konkrétny problém s vašim účtom, oceníte autorizovanú požiadavku, ktorú zadávate v administrácii. Nechýba samozrejme ani email, telefón či live chat. Live chat naozaj zabodoval, reagujú rýchlo a profesionálne. Majú síce FAQ, ale oproti konkurentom, je menej obsiahle.

Email
Ano
Live chat
Ano
Telefón
Ano
Do jedného pracovného dňa? (email)
Ano
FAQ
Databáza často kladených otázok. Užívatelia majú často podobné problémy. Z toho dôvodu je dôležité, aby služba mala vlastnú databázu s odpoveďami na často kladené otázky, ktoré pomôžu zákazníkom rýchlo vyriešiť ich problémy.
Ano
Pomocník
Ano
Pracovný čas podpory
nepretržite
Doporučujeme Doporučujeme

Pokiaľ sa vám tento hosting nepáči, pozrite sa na naše pravidelne aktualizované porovnanie webhostingov.


Prispieť svojou skúsenosťou
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!