Wedos Recenzia Wedos Recenzia

Hodnotil/a Redakce 5nej

18. 9. 2017

Stručně/vhodné pro

Wedos je najpredávanejší webhosting v Česku a to najmä vďaka svojej najlacnejšej variante NoLimit s tými najzákladnejšími parametrami, s ktorými si však nenáročný užívateľ vystačí. Aj v prípade, že hľadáte výkonnejší hosting, nešliapnete vedľa s vyššou tarifou NoLimit Extra. Ide o komplexné riešenie, ktoré je vhodné pre užívateľov, ktorí chcú na jednom webhostingu prevádzkovať viacero webov a zároveň nerobiť kompromisy čo sa výkonu týka.

Celkové skóre 9.3/10 se skládá z hodnocení všech 31 parametrů:
  • Balíček
  • Mesačná platba s DPH
  • Cena registrácie domény .sk (s DPH)
  • Cena registrácie domény .com (s DPH)
  • Garancia spokojnosti
  • Vyskúšanie zadarmo
  • Priestor pre web (GB)
  • Počet domén 2. rádu
  • Zadarmo doména 3. rádu
  • Počet subdomén (domén 3. poriadku)
  • Počet email adries
  • Počet MySQL databázy
  • PHP Memory_limit
  • Max_execution time
  • Cron úlohy
  • Traffic (návštevnosť)
  • PHP 7 a vyššie
  • PHP staršia verzia (od 5.x)
  • Podpora WordPress
  • SSD
  • Pravidelné zálohovanie
  • Antispam
  • SSL zabezpečenie
  • Antivir
  • Email
  • Live chat
  • Telefón
  • Do jedného pracovného dňa? (email)
  • FAQ
  • Pomocník
  • Pracovný čas podpory
Hodnotenie redakcie
hodnotené 31 parametrov
9.3/10
Hodnotenie používateľov
hodnotené 44x Pridať hodnotenie
3.3/5
Celkové skóre 7.8/10 se skládá z hodnocení 6 parametrov:
  • Balíček
  • Mesačná platba s DPH
  • Cena registrácie domény .sk (s DPH)
  • Cena registrácie domény .com (s DPH)
  • Garancia spokojnosti
  • Vyskúšanie zadarmo
7.8/10
Celkové skóre 8.9/10 se skládá z hodnocení 14 parametrov:
  • Priestor pre web (GB)
  • Počet domén 2. rádu
  • Zadarmo doména 3. rádu
  • Počet subdomén (domén 3. poriadku)
  • Počet email adries
  • Počet MySQL databázy
  • PHP Memory_limit
  • Max_execution time
  • Cron úlohy
  • Traffic (návštevnosť)
  • PHP 7 a vyššie
  • PHP staršia verzia (od 5.x)
  • Podpora WordPress
  • SSD
8.9/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrov:
  • Pravidelné zálohovanie
  • Antispam
  • SSL zabezpečenie
  • Antivir
10/10
Celkové skóre 8.6/10 se skládá z hodnocení 7 parametrov:
  • Email
  • Live chat
  • Telefón
  • Do jedného pracovného dňa? (email)
  • FAQ
  • Pomocník
  • Pracovný čas podpory
8.6/10

Výhody

  • Vďaka Wedosu môžete na svojom webhostingu prevádzkovať neobmedzený počet domén.

Nevýhody

  • Oproti iným je Wedos niekedy menej spoľahlivý a prostredie v administrácii nemusí tiež vyhovovať každému.

Wedos Recenzie

Financie
Celkové skóre 7.8/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Balíček
  • Mesačná platba s DPH
  • Cena registrácie domény .sk (s DPH)
  • Cena registrácie domény .com (s DPH)
  • Garancia spokojnosti
  • Vyskúšanie zadarmo
7.8/10

Wedos Cennik

Webhosting je cenovo porovnateľný s ostatnými recenzovanými hostingmi. Ak si navyše vystačíte so základnými parametrami, môžete si zaobstarať hosting NoLimit a mať web už za 1,88 EUR. Ponúka teda dva tarify a je medzi nimi nielen veľký cenový, ale aj výkonnostný rozdiel. Výhoda je, že keď sa váš web v priebehu času stane o niečo náročnejší na výkon a bude treba upgrade, tak pri WEDOs je možné ľahko prejsť na vyššiu tarifu. Teda pokiaľ hovoríme o prechode z NoLimit na NoLimit Extra. V porovnaní s konkurenciou cena oboch taríf veľmi prívetivá.

Najlacnejšie domény na trhu

Wedos Domeny

WEDOS patrí medzi najväčších registrátorov domén v Českej republike. Je to najmä vďaka jeho nízkym cenám. Za registráciu aj predlžovanie domén sú účtované často veľkoobchodné (nákupné) ceny. To je fakt, vďaka ktorému je WEDOS bezkonkurenčný. Teda aspoň v predaji domén a ich cien.

U WEDOS je možné zaregistrovať domény s koncovkami .CZ, .SK, .EU, .NET, .COM, .INFO a ďalšie obľúbené koncovky. Avšak, WEDOS vie registrovať aj exotické alebo nové koncovky domény ako sú .FUN, .ONLINE, .GAY, .SPACE, .STORE a ďalšie. Zrejme nenarazíte na koncovku, ktorú by nebolo možné u tejto spoločnosti registrovať.

Balíček
NoLimit Extra
Mesačná platba s DPH
4,75 EUR
Cena registrácie domény .sk (s DPH)
Cena registrácie domény .sk (s DPH)
13,69 EUR
Cena registrácie domény .com (s DPH)
13,7 EUR
Garancia spokojnosti
Obdobie, počas ktorého, v prípade nespokojnosti, možno žiadať peniaze za službu späť.
Ano (180 dní)
Vyskúšanie zadarmo
Testovanie služby bez nutnosti platby.
Ano (7 dní)
Pozor Pozor

Mnoho webhostingových spoločností láka zákazníkov na nízke registrácie domén, ale v ďalších rokoch im za predĺženie účtujú vysoké poplatky. WEDOS toto nerobí, takže cena predĺženia domén je totožná s cenou 1. registrácie.

Dôležité parametre hostingu
Celkové skóre 8.9/10 se skládá z hodnocení 14 parametrů:
  • Priestor pre web (GB)
  • Počet domén 2. rádu
  • Zadarmo doména 3. rádu
  • Počet subdomén (domén 3. poriadku)
  • Počet email adries
  • Počet MySQL databázy
  • PHP Memory_limit
  • Max_execution time
  • Cron úlohy
  • Traffic (návštevnosť)
  • PHP 7 a vyššie
  • PHP staršia verzia (od 5.x)
  • Podpora WordPress
  • SSD
8.9/10

Je potrebné spomenúť, že uvedené parametre sú v prípade Wedosu orientačné, pretože vďaka špeciálnym technológiám dosahujú uvedené hodnoty bežne na desaťnásobok (napr. PHP memory_limit alebo max počet PHP skriptov ).

Väčšinu parametrov týkajúcich sa veľkosti emailovej schránky, priestoru pre web či počtu databáz, uvádza Wedos ako neobmedzené. To dáva akýsi pocit slobody a možnosť s weby viac experimentovať. Nečakajte však, že by tu nebol vôbec žiadny limit. Akonáhle by ste zaťažovali príliš veľkú časť servera, vedzte že Wedos by sa ozval. Aj napriek tomu moje skúsenosti s Wedosom sú len dobré a zatiaľ mi boli schopní poskytnúť všetko, čo som potreboval (som náročný používateľ).

Extra výkon s tarifou NoLimit Extra

Wedos Nolimit Extra Vykon

Ako už sám názov tarify naznačuje, ide o webhostingovú tarifu pre extra náročné aplikácie a weby. Pokiaľ by sme parametre webhostingu porovnávali s bežnými VPS (virtuálnymi servermi), tak by sme prišli na to, že je NoLimit Extra ďaleko výkonnejším hostingom. Je však potrebné vziať do úvahy, že ide o zdieľaný webhosting.

Dôležité parametre v číslach

NoLimit Extra umožňuje vytvoriť neobmedzený počet databáz ich celková veľkosť môže byť 2GB. Táto webhostingová tarifa má tiež bezkonkurenčne vysoký PHP memory limit. Ten má tabuľkovú hodnotu 512MB, ale faktom je, že vďaka špeciálnej konfigurácii servera je možné využiť až desaťnásobok tejto hodnoty.

Neobvyklú hodnotu má aj PHP max_execution_time 90s , takže nehrozí, že by sa nejaký proces ako je napríklad upload XML feedu na niečom zasekol.

WEDOS používa najnovšiu verziu PHP. Medzi verziami PHP je možné prepínať podľa potrieb. Samozrejmosťou je aj prepnutie na zastaranú verziu PHP 5.x.

Priestor pre web (GB)
Miesto na disku pre webovú prezentáciu. Niektoré spoločnosti tento priestor rozpočítavajú medzi web, databázy a e-maily.
neobmedzene
Počet domén 2. rádu
Doména 2. rádu je napríklad - 5naj.sk. Klasické webhostingy ponúkajú priestor pre jednu doménu 2. rádu. Na niektorých je možné v rámci jednej tarify prevádzkovať viac takýchto domén. V tomto prípade hovoríme o multihostingu.
1
Zadarmo doména 3. rádu
Doména 3. rádu je napríklad nieco.5naj.sk. V dnešnej dobe je na väčšine webhostingov zriadenie takejto domény zadarmo.
Ano
Počet subdomén (domén 3. poriadku)
Doména 3. rádu je napríklad nieco.5naj.sk. Toto pole označuje najvyšší možný počet vytvorení domén 3. rádu v jednom účte.
neobmedzene
Počet email adries
Počet e-mailových adries (e-mailových schránok), ktoré je možné v účte vytvoriť. Údaj v zátvorke ukazuje maximálnu veľkosť všetkých e-mailových schránok.
neobmedzene (10GB v základe, za poplatok až 110 GB)
Počet MySQL databázy
Počet SQL databáz, ktoré je možné vytvoriť v jednom účte. Údaj v zátvorke ukazuje maximálnu veľkosť všetkých databáz.
neobmedzene (max 2GB)
PHP Memory_limit
Pamäťový limit pre PHP určuje koľko operačnej pamäte môže byť povolené pre jednu PHP inštanciu. Napríklad pre systém WordPress je dostačujúcich 128MB.
256MB
Max_execution time
Maximálna doba (v sekundách), počas ktorej bude server spracovávať spustenú PHP inštanciu. Pri bežných weboch je max_execution_time 30s viac ako dostačujúce.
90s
Cron úlohy
Pravidelné spúšťanie PHP skriptov. Napríklad pre vlastné výpočty.
Ano
Traffic (návštevnosť)
Návštevnosť webu.
neobmedzene
PHP 7 a vyššie
Nielen z bezpečnostných dôvodov je dôležité, aby webhosting aktualizoval verzie PHP. Ideálne je, aby bolo možné medzi týmito verziami prepínať. Napríklad kvôli kompatibilite s webom.
Ano
PHP staršia verzia (od 5.x)
Niektoré webové nástroje alebo samotné webové stránky môžu byť napísané v zastaranej verzii PHP. Z toho dôvodu je dôležité, aby bolo možné nastaviť webhosting na zastaranú verziu PHP.
Ano
Podpora WordPress
Ano
SSD
SSD - Solid-State Drive je v informatike zariadenia pre čisto elektronické ukladanie dát. Ide o technológiu rýchlych diskov na ukladanie dát. Weby na takýchto diskoch pracujú rýchlejšie a rýchlejšie sa načítajú návštevníkom webových stránok.
Ano
Tip Tip

WEDOS NoLimit Extra je možné testovať 7 dní zadarmo. Webhosting má garanciu spokojnosti. Za svoje služby ručí a pokiaľ nie je zákazník spokojný, tak mu vráti peniaze za služby späť. Garancia spokojnosti platí po dobu 180 dní.

Zabezpečenie
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Pravidelné zálohovanie
  • Antispam
  • SSL zabezpečenie
  • Antivir
10/10

Vo vyššej tarife NoLimit Extra máte v cene pravidelné zálohovanie. Antivírus, Antispam aj SSL zabezpečenie nájdete vo vyššej aj v nižšej tarife. Wedos je dobre zabezpečený a to aj vďaka dlhoročným skúsenostiam, ktoré s prevádzkou serverov spoločnosť má. Už mnoho rokov sú najpredávanejším hostingom v SR.

Zálohovanie dát pri WEDOS

V rámci služieb tarify NoLimit Extra je aj pravidelné denné zálohovanie. To sa týka ako webu, tak aj e-mailov a databáz. Zálohovanie prebieha každú noc. Zálohy sú dostupné 5 dní naspäť a ich obnovenie je zadarmo. Stačí o ich obnovenie len požiadať techniky.

Pravidelné zálohovanie
Pravidelné (najlepšie denné) zálohovanie webu, databáz a e-mailov pre prípad straty.
Ano
Antispam
Antispamová kontrola v e-mailovej schránke.
Ano
SSL zabezpečenie
Zabezpečenie webových stránok bezpečnostným certifikátom SSL (https). Tento certifikát zaisťuje šifrovaný prenos dát medzi webom a jeho užívateľom. V dnešnej dobe je to nutná súčasť moderného webu.
Ano
Antivir
Antivírusová ochrana e-mailových schránok.
Ano

Podpora
Celkové skóre 8.6/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Email
  • Live chat
  • Telefón
  • Do jedného pracovného dňa? (email)
  • FAQ
  • Pomocník
  • Pracovný čas podpory
8.6/10

Wedos Podpora

Milovníci telefonickej podpory nebudú nadšení, že Wedos žiadnu nemá. Za to sa dočkáte kvalitnej podpory na chate, emaile alebo pomocou autorizovanej požiadavky v administrácii. Podpora je k dispozícii NONSTOP! Na väčšinu otázok však často nájdete odpoveď v databáze FAQ, ktorá je pomerne veľmi obsiahla.

U WEDOS musíme jednoznačne pochváliť znalostnú bázu a nápovedu. Oboje je spracované na vysokej úrovni , takže tu nájdu zákazníci riešenie väčšiny svojich problémov. Užívateľská podpora sa často neobťažuje zákazníkom ich problémy dlho vysvetľovať a rovno ich odkazuje do často zodpovedaných otázok. To je na jednu stranu pochopiteľné, ale niektorým menej skúseným používateľom to veľmi nepomôže.

Email
Ano
Live chat
Ano
Telefón
Ne
Do jedného pracovného dňa? (email)
Ano
FAQ
Databáza často kladených otázok. Užívatelia majú často podobné problémy. Z toho dôvodu je dôležité, aby služba mala vlastnú databázu s odpoveďami na často kladené otázky, ktoré pomôžu zákazníkom rýchlo vyriešiť ich problémy.
Ano
Pomocník
Ano
Pracovný čas podpory
nepretržite
Doporučujeme Doporučujeme

Nezaujal váš Wedos? Skúste sa pozrieť na naše porovnanie spoločností ponúkajúcich webhosting.


Prispieť svojou skúsenosťou
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!

Užívateľské skúsenosti

10 skúseností

Weby stále padají každý den klidně i na několik hodin a podpora se vymlouvá na kde co. Tento stav trvá už nekolik dní.

Hodnocení - 3
Kvalita pod psa
4. 3. 2022

Tak nevím, buď se něco od sepsání recenze změnilo, nebo neumím hledat na webu – ale 24/7 funguje podle mě podpora jen tím, že tam kdykoliv můžete zadat otázku do formuláře. Online chat jsem nikde nenašel, ať klikám, jak klikám.
Co mě dostává a vytáčí nejvíc je to, že po každém kliknutí se otevře nové okno – a i když jsem přihlášený v zákaznické administraci, tak se k položení dotazu musím přihlásit znovu (jo, mám docela dlouhé a složité heslo…). V tomto mi přijde takové řešení amatérské – než se k něčemu dostanu, mám otevřených 10 oken…
Mám u Wedosu asi 15 webů a tahle nová zkušenost s NE/dostupností kohokoliv, koho byste se mohli online zeptat, mě zřejmě brzy donutí k migraci jinam. Btw – poslední dotaz přes formulář jsem zadával dnes kolem oběda – a super, večer byl dotaz schválen administrátorem! To je pokrok. Odpověď žádná, ale aspoň že je dotaz schválený.

Hodnocení - 3
Karel
7. 12. 2020

Používám wedos zhruba 8 let, ale v poslední době jsem hrubě nespokojen s jejich zákaznickou podporou. Přestože jsem dlouhodobý zákazník, tak wedos vůbec nezajímá, že mám problém s emailovou komunikací přes jejich smtp / imap server. Nejdříve mi tvrdily, že mam IP adresu (sdílenou) na blacklistu a že si to mám vyřešit se svým poskytovatelem. Když sem jim napsal, že problém přetrvává i na hotspotu (tedy s jinou IP) a dokonce na jiném PC, tak mi napsali, že u nich je vše v pořádku a dál věc neřešily. Platím si u nich několik hostingu a domén, nemohu odesílat / přijímat maily, ale wedos to nijak netrápí. V současné době se poohlížím po konkurenci, kde bych za své peníze dostal nejen kvalitní podporu, ale hlavně fungující služby. Vaše srovnání hostingu je pro mě dobrou inspirací. Děkuji.

Hodnocení - 3
Anonymous
18. 10. 2020

Wedos je fajn, pokud ti na webech, které tam máš, zase tak moc nezáleží. Ideální pro takové ty stránky o podnikání, které je prostě dobré mít, aby se neřeklo. Mají minimum výpadků a skvělou podporu. Pořád je to spíš takové low cost řešení.

Hodnocení - 3
Anonymous
28. 8. 2020

Já mám u Wedosu všechny svoje weby a jsem spokojen. Podpora jede nonstop a je velmi ochotná. Poradí i s tím, co není úplně v jejich kompetenci, takže super.

Hodnocení - 3
Anonymous
21. 8. 2020

Wedos využívám hned u několika mých webů, které mám na WordPress a Blogger. Je pro mě poněkud složitější na pochopení, protože se v této problematice vůbec nepohybuji – zajímá mě obsah webu a ne to, jak funguje – ale jinak jsem spokojená. Vše šlape tak, jak má. A hlavně ceny jsou tady hodně příznivé, takže za chod svých webů neplatím majlant.

Hodnocení - 3
Anonymous
1. 8. 2020

Využívám u Wedos hosting NoLimit, který je ideální pro weby na WordPress a jsem maximálně spokojený. Získal jsem super výkon za výborné ceny. Wedos má vysoké parametry služeb a skvělou dostupnost. Navíc nabízí nejlevnější registraci a prodloužení domén, takže co víc chtít? K tomu poskytují nonstop zákaznickou podporu. Jsem u nich od začátku a nemohu si ztěžovat.

Hodnocení - 3
Anonymous
23. 7. 2020

Wedos je vynikajícím řešením pro malé weby. Doporučuji ho v případě, že jste alespoň trochu samostatní a nehledáte prémiovou podporu. Díky nízkým cenám a dobrému výkonu patří mezi nejprodávanější hostingy u nás.

Hodnocení - 3
Anonymous
14. 7. 2020

Pájo, děkujeme za recenzi. Považujeme jako nejlepší webhosting v rámci cena/výkon Český Hosting, který můžete vidět v sidebaru. Zde je recenze: https://www.5naj.sk/cesky-hosting-recenze/
Co se týká parametrů Wedosu, tak na základě srovnávaných parametrů vychází Wedos nejlépe a stále si myslíme, že Wedos je vhodný pro „první web“, tedy pro zákazníka, který nemá zkušenosti s webhostingy a chce si pořídit vlastní web. Co se týká rychlosti, pokud je web malý s návštěvností do 30 000 měsíčně, ten rozdíl rychlosti je zanedbatelný. Pokud má web vyšší návštěvnost, doporučujeme využít pro něj VPS server.
Důležité také je, že Wedos má velmi intuitivní (ačkoliv graficky zastaralou) administraci, která je právě vhodná pro nezkušeného uživatele.

Jaký byste vybral Webhosting Vy na první místo?

Hodnocení - 3
Jarda
19. 3. 2019

Cena není vše. Ano Wedos toho umí hodně, ale rychlost je naprosto tragická, takže určitě nepatří na první místo. Vždy je třeba hodnotit cena/výkon!

Hodnocení - 3
Pája
16. 3. 2019