eToro Recenzia eToro Recenzia

Hodnotil/a Redakce 5nej

4. 12. 2018

Stručně/vhodné pro

eToro je plne regulovaný broker so sídlom na Cypre a pôsobiaci od roku 2007.  Ide predovšetkým o vysoko intuitívnu platformu, ktorá je vhodná aj pre začiatočníkov. Čo sa týka poplatkov,  patrí eToro medzi tie, kde si zaplatíte viac (vyššie spready).  Na druhú stranu pokiaľ robíte menšie obchody, nie je to toľko poznať a tento fakt môže prevážiť užívateľská prívetivosť platformy. Zaujímavou vychytávkou sú tzv. copyportfólia, kedy môžete kopírovať kroky úspešných traderov. Broker má však svoje obmedzenia, nemôžete obchodovať na známej platforme MetaTrader 4 a nemôžete využívať stratégiu hedging alebo automatické obchodné systémy.

Celkové skóre 8.2/10 se skládá z hodnocení všech 30 parametrů:
  • Slovenčina
  • Minimálny vklad
  • Mobilné aplikácie
  • Demo
  • Pákový efekt
  • Počet menových párov
  • Hedging
  • Poplatky
  • Minimálna veľkosť pozície
  • Krajina pôvodu
  • Typ brokera
  • Registrácia / regulácia
  • Spready
  • Platformy
  • Forex
  • Akcie
  • Komodity
  • Kryptomeny
  • Indexy
  • Platobná karta
  • Bankový prevod
  • PayPal
  • Priemerná mesačná návštevnosť (SimilarWeb 2018)
  • Rok založenia
  • Mesačná hľadanosť brokera (KwFinder 2018)
  • Nonstop podpora (prac. dni)
  • Live chat
  • Email
  • Telefón
  • Slovenská podpora
Hodnotenie redakcie
hodnotené 30 parametrov
8.2/10
Hodnotenie používateľov
hodnotené 8x Pridať hodnotenie
3.5/5
Celkové skóre 6.8/10 se skládá z hodnocení 14 parametrov:
  • Slovenčina
  • Minimálny vklad
  • Mobilné aplikácie
  • Demo
  • Pákový efekt
  • Počet menových párov
  • Hedging
  • Poplatky
  • Minimálna veľkosť pozície
  • Krajina pôvodu
  • Typ brokera
  • Registrácia / regulácia
  • Spready
  • Platformy
6.8/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 5 parametrov:
  • Forex
  • Akcie
  • Komodity
  • Kryptomeny
  • Indexy
10/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 3 parametrov:
  • Platobná karta
  • Bankový prevod
  • PayPal
10/10
Celkové skóre 7.9/10 se skládá z hodnocení 8 parametrov:
  • Priemerná mesačná návštevnosť (SimilarWeb 2018)
  • Rok založenia
  • Mesačná hľadanosť brokera (KwFinder 2018)
  • Nonstop podpora (prac. dni)
  • Live chat
  • Email
  • Telefón
  • Slovenská podpora
7.9/10
Pozor Pozor
Upozornění

Pri obchodovaní CFD s týmto poskytovateľom stráca 78% účtov retailových investorov peniaze. Mali by ste zvážiť, či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko straty svojich peňazí.

Výhody

  • Populárne po celom svete (pôsobí v 140 krajinách)
  • Unikátny systém s možnosťou kopírovať úspešné tradery
  • K dispozícii je časovo neobmedzené demo

Nevýhody

  • Nemajú telefonickú podporu; emailová a live chatová podpora nie je v slovenčine
  • Chýbajúce pokročilé funkcie a sú tu vyššie poplatky (spready)

Dôležité parametre
Celkové skóre 6.8/10 se skládá z hodnocení 14 parametrů:
  • Slovenčina
  • Minimálny vklad
  • Mobilné aplikácie
  • Demo
  • Pákový efekt
  • Počet menových párov
  • Hedging
  • Poplatky
  • Minimálna veľkosť pozície
  • Krajina pôvodu
  • Typ brokera
  • Registrácia / regulácia
  • Spready
  • Platformy
6.8/10

Etoro Hlavni Strana

eToro je obľúbená platforma pre obchodovanie s menami, ale aj ďalšími inštrumentmi, ako sú akcie, komodity, kryptomeny atď . Ide o typ brokera Market Maker (MM), čo môže byť trochu riskantnejšie, než pri typoch STP, ECN. U MM brokera obchodujete v podstate proti brokerovi, tj keď má broker zisk, vy máte stratu a naopak. Keďže je  eToro regulované CySEC a FCA , nie je to riziko také veľké.

Slovenčina
Jazyk, v ktorom je písaný web av ktorom je prípadne možné komunikovať s podporou
Ano
Minimálny vklad
Koľko peňazí je potrebné vložiť na účet, aby bolo možné ho otvoriť a začať obchodovať
50 USD
Mobilné aplikácie
Mobilná aplikácia brokera, vďaka ktorej môžete mať dokonalý prehľad o svojich obchodoch, o trhu, všetkých zmenách a novinkách a vďaka ktorej je možné vykonávať obchody kedykoľvek je potrebné, nech ste kde ste.
Ano
Demo
Možnosť vyskúšať brokera
Ano
Pákový efekt
Princípom je použitie malého množstva vlastného kapitálu doplneného väčším objemom cudzieho kapitálu na financovanie investície. Tento spôsob môže pomôcť k vyšším ziskom.
až 1:30
Počet menových párov
Koľko menových párov je možné zobchodovať u daného brokera.
52
Hedging
Je v podstate zabezpečenie, ktoré vznikne vytvorením pozície na určitom trhu za účelom minimalizácie vystavenia sa riziku z inej pozície.
Ne
Poplatky
Koľko zaplatíte za jednotlivé úkony u daného brokera - poplatok na nákup, predaj, atď.
Ano
Minimálna veľkosť pozície
Popri štandardnom množstve (lote) brokeri ponúkajú aj menšie pozície, tzv. miniloty a mikroloty.
od 0.01 lotu
Krajina pôvodu
Z akej krajiny broker pochádza.
Kypr
Typ brokera
Podľa typu brokera poznáte, akú úlohu má na trhu a či investujete proti nemu alebo nie. Najčastejšie typy sú ECN, STP a MM – Market Maker.
MM
Registrácia / regulácia
Kto dohliada nad činnosťou daného brokera?
CySEC, FCA
Spready
Rozdiel medzi nákupnou a predajnou cenou daného finančného inštrumentu.
od 2 pips
Platformy
Na akej platforme vám broker umožňuje obchodovať.
Aplikace eToro
Tip Tip
Náš Tip!

eToro je ideálna platforma pre začínajúcich investorov. Môžete si donekonečna skúšať obchodovanie pomocou Demo účtu, alebo zvoliť funkciu kopírovania profesionálov a učiť sa kopírovaním ich investícií.

Na eToro sa síce stretnete s poplatkami, ale pomerne rozumnými. Čo je vyššie sú spready – od 2 pips. Na obchodovanie máte k dispozícii pákový efekt až 1:30 ale neponúka sa hedging, čo môže niektorým užívateľom vadiť.

Pokiaľ s obchodovaním začínate, potom s eToro dokonca môžete ľahko nabiť dojmu, že trading je jednoduchý  – čo je chyba (vždy je potrebné mať dávku rešpektu a veľa sa vzdelávať).

Etoro Pro Zacatecniky

Veľkou výhodou sú stránky aj centrum pomocníka v slovenskom jazyku. Ľahko sa tak zorientujete a nebudete musieť riešiť prekladač. Obchodovanie si môžete skúšať ako dlho potrebujete vďaka Demo účtu. eToro je ideálny pre začiatočníkov aj vďaka tomu, že umožňuje sledovať profesionálne tradery a učiť sa od nich , alebo dokonca využiť copyportfólio a kopírovať tak úspešné obchody. Je však potrebné mať na pamäti, že aj tento variant môže byť riskantný a situácia sa môže vyvinúť úplne inak, než aký je predpoklad.

eToro poskytne na obchodovanie vlastnú plne funkčnú platformu, do ktorej sa prihlásite z počítača i mobilného telefónu . Jedná sa o poprednú obchodnú platformu, ktorej dôverujú milióny používateľov z viac ako 140 krajín. Ako internetová, tak mobilná platforma eToro majú príjemné a prehľadné užívateľské prostredie, v ktorom nechýbajú ani inovatívne obchodné funkcie.

eToro je platforma pre viac aktív, ktorá ponúka ako investície do akcií a kryptomien, tak obchodovanie CFD.

Instrumenty
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Forex
  • Akcie
  • Komodity
  • Kryptomeny
  • Indexy
10/10

Etoro Kryptomeny

Hoci Forex patrí medzi najpopulárnejšie inštrumenty, trading nie je zďaleka len o Forexe. Na eToro môžete obchodovať aj s komoditami, akciami, indexmi alebo napríklad s kryptomenami. 

Kryptomeny sú volatilné nástroje, ktoré môžu vo veľmi krátkom časovom rámci značne kolísať, a preto nie sú vhodné pre všetkých investorov. Obchodovanie s kryptomenami je neregulovateľné a preto nie je pod dohľadom žiadneho regulačného rámca EÚ.

Vo Forexe máte na výber 52 menových párov , obchodovať však môžete aj s komoditami, kryptomenami, akciami aj indexmi.

Forex
Forex - Foreign Exchange je medzinárodný menový systém na zmenu základných a vedľajších menových párov. Je to teda devízový trh, ktorého stredné kurzy sa považujú za oficiálne svetové kurzy.
Ano
Akcie
Podiel na vlastníctve určitej spoločnosti. Spravidla sa jedná o verejne obchodovanú spoločnosť na burze cenných papierov.
Ano
Komodity
Tovar, ktorý je na trhu obchodovaný bez rozdielov v kvalite. Dodávky od rôznych dodávateľov sú zastupiteľné.
Ano
Kryptomeny
Typ digitálnej meny či elektronických peňazí.
Ano
Indexy
Burzový index je ukazovateľom vývoja daného trhu ako celku. Slúži na sledovanie vývoja trhu v čase a jeho vývojových tendencií. Napr. v prípade, že klesá hodnota akcií, klesá aj hodnota akciového indexu.
Ano

Metódy financovania
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Platobná karta
  • Bankový prevod
  • PayPal
10/10

Etoro Metody Financovani

Nevyhnutnou súčasťou obchodovania na trhoch je práve vklad peňazí. eToro ponúka možnosť vkladu aj výberu pomocou bankového prevodu z účtu na účet ,  ďalej platby pomocou platobných kariet, PayPal, Skrill, Neteller  a mnoho ďalších spôsobov. Vďaka tomu si ľahko vyberú používatelia z rôznych krajín.

Platobná karta
Možnosť zaplatiť/vložiť peniaze na účet u brokera pomocou svojej platobnej karty. Kartou sa spravidla peniaze iba vkladajú. Výber je potom vykonaný bankovým prevodom na vami určený účet.
Ano
Bankový prevod
Prevod peňažných prostriedkov z vášho bankového účtu na účet, ktorý ste si otvorili u vybraného brokera. Bankovým prevodom sa tiež overuje identita nového klienta.
Ano
PayPal
Možnosť prevodu peňazí na váš účet otvorený u vybraného brokera pomocou funkcie tzv. elektronickej peňaženky.
Ano (PayPal)
eToro je platforma pre viac aktív, ktorá ponúka ako investície do akcií a kryptomien, tak obchodovanie CFD.

Podpora a obľúbenosť brokera
Celkové skóre 7.9/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Priemerná mesačná návštevnosť (SimilarWeb 2018)
  • Rok založenia
  • Mesačná hľadanosť brokera (KwFinder 2018)
  • Nonstop podpora (prac. dni)
  • Live chat
  • Email
  • Telefón
  • Slovenská podpora
7.9/10

E Toro Socialni Obchodovani

eToro má webové stránky v slovenskom jazyku, ale prepnúť si ich môžete do radu iných jazykov.  Tiež centrum pomocníka s FAQ je po slovensky. Bohužiaľ pokiaľ sa potrebujete dohovoriť s podporou, už je potrebné zvoliť angličtinu. Podpora sa navyše kontaktuje dosť zložito – nemajú online chat, telefón a e-mail sa hľadá tiež dosť zle. Musíte sa naň dostať cez centrum pomocníka.

Priemerná mesačná návštevnosť (SimilarWeb 2018)
Kolik uživatelů měsíčně navštíví stránky vybraného brokera.
9,39 mil
Rok založenia
Kedy bol broker založený.
2006
Mesačná hľadanosť brokera (KwFinder 2018)
Ako často (koľkokrát mesačne) používatelia vyhľadávajú daného brokera.
260
Nonstop podpora (prac. dni)
Je podpora k dispozícii používateľom nonstop?
Ano
Live chat
Možnosť komunikovať s podporou okamžite, pomocou online chatu. Live chat je spravidla k dispozícii po celú dobu, kedy funguje podpora klientov. Ak je podpora nonstop, live chat je k dispozícii aj nonstop.
Ne
Email
Možnosť kontaktovať podporu vybraného brokera e-mailom.
Ano
Telefón
Možnosť kontaktovať podporu vybraného brokera telefonicky.
Ne
Slovenská podpora
Možnosť dohovoriť sa s podporou telefonicky, alebo komunikovať po chate/e-maile v slovenskom jazyku.
Ne
Doporučujeme Doporučujeme

eToro je asi najobľúbenejšia platforma na obchodovanie na Forex trhu. Pokiaľ vám nevyhovujú niektoré funkcie, pozrite sa na naše porovnanie Forex brokerov.

Pozor Pozor

eToro je platforma s viacerými aktívami, ktorá ponúka ako investovanie do akcií, tak do kryptoaktívnych aktivít, rovnako ako obchodovanie s CFD.

Vezmite prosím na vedomie, že CFD sú zložité nástroje a prichádzajú s vysokým rizikom rýchlej straty peňazí v dôsledku pákového efektu. 78% účtov drobných investorov stráca peniaze pri obchodovaní CFD s týmto poskytovateľom. Mali by ste zvážiť, či rozumiete tomu, ako CFD fungujú, a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko straty svojich peňazí.

Minulá výkonnosť nie je ukazovateľom budúcich výsledkov. Prezentovaná história obchodovania je kratšia ako 5 celých rokov a nemusí stačiť ako základ pre investičné rozhodnutie.

Copy trading je služba správy portfólia poskytovaná spoločnosťou eToro (Europe) Ltd., ktorá je autorizovaná a regulovaná Cyperskou komisiou pre cenné papiere a burzy.

Investovanie do kryptoaktívnych aktivít je v niektorých krajinách EÚ a Spojenom kráľovstve neregulované. Žiadna ochrana spotrebiteľa. Váš kapitál je ohrozený.

Kryptoaktíva sú v EÚ a Spojenom kráľovstve vysoko volatilné a neregulované. Nevzťahuje sa na ne žiadna ochrana spotrebiteľa. Môže sa na ne vzťahovať daň zo zisku.

eToro USA LLC neponúka CFD a nerobí žiadne vyhlásenia a nepreberá žiadnu zodpovednosť za presnosť alebo úplnosť obsahu tejto publikácie, ktorá bola pripravená naším partnerom s využitím verejne dostupných informácií o eToro, ktoré nie sú špecifické pre subjekty.


Prispieť svojou skúsenosťou
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!