eToro Recenzia eToro Recenzia

Hodnotil/a Redakce 5nej

Vydáno: 4. 12. 2018

Aktualizováno: 7. 5. 2024

Shrnutí recenze

eToro je plne regulovaný broker so sídlom na Cypre a pôsobiaci od roku 2007.  Ide predovšetkým o vysoko intuitívnu platformu, ktorá je vhodná aj pre začiatočníkov. Čo sa týka poplatkov,  patrí eToro medzi tie, kde si zaplatíte viac (vyššie spready).  Na druhú stranu pokiaľ robíte menšie obchody, nie je to toľko poznať a tento fakt môže prevážiť užívateľská prívetivosť platformy. Zaujímavou vychytávkou sú tzv. copyportfólia, kedy môžete kopírovať kroky úspešných traderov. Broker má však svoje obmedzenia, nemôžete obchodovať na známej platforme MetaTrader 4 a nemôžete využívať stratégiu hedging alebo automatické obchodné systémy.

Celkové skóre 9.2/10 se skládá z hodnocení všech 30 parametrů:
  • Slovenčina
  • Minimálny vklad
  • Mobilné aplikácie
  • Demo
  • Pákový efekt
  • Počet menových párov
  • Hedging
  • Poplatky
  • Minimálna veľkosť pozície
  • Krajina pôvodu
  • Typ brokera
  • Registrácia / regulácia
  • Spready
  • Platformy
  • Forex
  • Akcie
  • Komodity
  • Kryptomeny
  • Indexy
  • Platobná karta
  • Bankový prevod
  • PayPal
  • Priemerná mesačná návštevnosť (SimilarWeb 2018)
  • Rok založenia
  • Mesačná hľadanosť brokera (KwFinder 2018)
  • Nonstop podpora (prac. dni)
  • Live chat
  • Email
  • Telefón
  • Slovenská podpora
Hodnotenie redakcie
hodnotené 30 parametrov
9.2/10
Hodnotenie používateľov
hodnotené 18x Pridať hodnotenie
2.6/5
Celkové skóre 8.8/10 sa skladá z hodnotenia 14 parametrov:
  • Slovenčina
  • Minimálny vklad
  • Mobilné aplikácie
  • Demo
  • Pákový efekt
  • Počet menových párov
  • Hedging
  • Poplatky
  • Minimálna veľkosť pozície
  • Krajina pôvodu
  • Typ brokera
  • Registrácia / regulácia
  • Spready
  • Platformy
8.8/10
Celkové skóre 10/10 sa skladá z hodnotenia 5 parametrov:
  • Forex
  • Akcie
  • Komodity
  • Kryptomeny
  • Indexy
10/10
Celkové skóre 10/10 sa skladá z hodnotenia 3 parametrov:
  • Platobná karta
  • Bankový prevod
  • PayPal
10/10
Celkové skóre 7.9/10 sa skladá z hodnotenia 8 parametrov:
  • Priemerná mesačná návštevnosť (SimilarWeb 2018)
  • Rok založenia
  • Mesačná hľadanosť brokera (KwFinder 2018)
  • Nonstop podpora (prac. dni)
  • Live chat
  • Email
  • Telefón
  • Slovenská podpora
7.9/10
Pozor Pozor
Upozornění

Pri obchodovaní CFD s týmto poskytovateľom stráca 51 % účtov retailových investorov peniaze. Mali by ste zvážiť, či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko straty svojich peňazí.

Výhody

  • Populárne po celom svete (pôsobí v 140 krajinách)
  • Unikátny systém s možnosťou kopírovať úspešné tradery
  • K dispozícii je časovo neobmedzené demo

Nevýhody

  • Nemajú telefonickú podporu; emailová a live chatová podpora nie je v slovenčine
  • Chýbajúce pokročilé funkcie a sú tu vyššie poplatky (spready)

Pozor Pozor

eToro je investičná platforma s viacerými aktívami. Hodnota vašich investícií môže stúpať alebo klesať. Váš kapitál je ohrozený.

Zadarmo si vyskúšate časovo neobmedzenú demo verziu
Začať obchodovať

51 % maloobchodných účtov CFD stráca investované peniaze.

Dôležité parametre
Celkové skóre 8.8/10 se skládá z hodnocení 14 parametrů:
  • Slovenčina
  • Minimálny vklad
  • Mobilné aplikácie
  • Demo
  • Pákový efekt
  • Počet menových párov
  • Hedging
  • Poplatky
  • Minimálna veľkosť pozície
  • Krajina pôvodu
  • Typ brokera
  • Registrácia / regulácia
  • Spready
  • Platformy
8.8/10

eToro je svetovo obľúbený broker, ktorý ponúka širokú škálu investičných inštrumentov a je bezpečný nielen z hľadiska technického zabezpečenia a postupov, ale aj vďaka regulácii úradov z celého sveta. Popri investovaní sa môžete pripojiť rovno k celej komunite eToro a získavať nové skúsenosti a informácie na tomto poli.

Etoro Upoutavka

eToro ponúka množstvo zaujímavých možností, ako dosiahnuť v investovaní lepších ziskov aj s menšími skúsenosťami – jedným z týchto variantov je kopírovanie portfólií svetovo uznávaných a skúsených investorov. Stačí si nájsť investorov, ktorým môžete veriť av rovnakom čase kopírovať ich postupy.

eToro umožňuje tiež diverzifikáciu portfólia rozličnými spôsobmi . Investície do akcií, kryptomien, komodít a ďalších inštrumentov vám medze klásť nebudú. Čím je eToro výhodné, sú nulové poplatky za zriadenie účtu aj za jeho vedenie . Správu nemusíte platiť ani vo chvíli, keď kopírujete svetových obchodníkov. V prípade obchodovania s akciami platíte iba spread. Žiadne poplatky za predaj ani iné prirážky. Na druhú stranu je fakt, že má eToro spready o niečo vyššiu (od 2 pips), než niektorá konkurencia.

Slovenčina
Jazyk, v ktorom je písaný web av ktorom je prípadne možné komunikovať s podporou
Ano
Minimálny vklad
Koľko peňazí je potrebné vložiť na účet, aby bolo možné ho otvoriť a začať obchodovať
100 USD
Mobilné aplikácie
Mobilná aplikácia brokera, vďaka ktorej môžete mať dokonalý prehľad o svojich obchodoch, o trhu, všetkých zmenách a novinkách a vďaka ktorej je možné vykonávať obchody kedykoľvek je potrebné, nech ste kde ste.
Ano
Demo
Možnosť vyskúšať brokera
Ano
Pákový efekt
Princípom je použitie malého množstva vlastného kapitálu doplneného väčším objemom cudzieho kapitálu na financovanie investície. Tento spôsob môže pomôcť k vyšším ziskom.
až 1:30
Počet menových párov
Koľko menových párov je možné zobchodovať u daného brokera.
52
Hedging
Je v podstate zabezpečenie, ktoré vznikne vytvorením pozície na určitom trhu za účelom minimalizácie vystavenia sa riziku z inej pozície.
Ne
Poplatky
Koľko zaplatíte za jednotlivé úkony u daného brokera - poplatok na nákup, predaj, atď.
Ano
Minimálna veľkosť pozície
Popri štandardnom množstve (lote) brokeri ponúkajú aj menšie pozície, tzv. miniloty a mikroloty.
od 0.01 lotu
Krajina pôvodu
Z akej krajiny broker pochádza.
Kypr
Typ brokera
Podľa typu brokera poznáte, akú úlohu má na trhu a či investujete proti nemu alebo nie. Najčastejšie typy sú ECN, STP a MM – Market Maker.
MM
Registrácia / regulácia
Kto dohliada nad činnosťou daného brokera?
CySEC, FCA
Spready
Rozdiel medzi nákupnou a predajnou cenou daného finančného inštrumentu.
od 2 pips
Platformy
Na akej platforme vám broker umožňuje obchodovať.
Aplikace eToro

Pokiaľ si nie ste istí, či vám bude eToro vyhovovať, stačí si otvoriť demo účet, na ktorom je len na vás, ako dlho si budete platformu testovať a skúšať si na nej investície. Je úplne zadarmo a nie je časovo obmedzená. Na demo účte dostanete fiktívnych 100.000 USD, s ktorými si môžete obchody skúšať.

Etoro Portfolio

Vďaka eToro Money môžete šetriť čas aj svoje peniaze pri vkladoch aj výberoch na váš eToro investičný účet. EToro Money sa s vašim investičným účtom prepojí a vaše transakcie budú okamžité a bezplatné, navyše bez výmenných poplatkov. Okamžité budú aj vaše výbery.

Múdra portfólia

Etoro.chytre Portfolio

Popri kopírovaní svetových investorov eToro ponúka aj múdre portfóliá zložené z niekoľkých aktív, ktoré zoskupuje podľa vopred danej témy či stratégie Klienti tak získajú prístup k inovatívnym investičným témam. Investovať môžete napr. do energií s portfóliom OilWorldWilde, do hardvéru a elektroniky s ChinaTech alebo DriverLess, do komodít s Infrastructure Go alebo Global Logistics a mnohých ďalších.

 

Instrumenty
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Forex
  • Akcie
  • Komodity
  • Kryptomeny
  • Indexy
10/10

Etoro Instrumenty

Forex
Forex - Foreign Exchange je medzinárodný menový systém na zmenu základných a vedľajších menových párov. Je to teda devízový trh, ktorého stredné kurzy sa považujú za oficiálne svetové kurzy.
Ano
Akcie
Podiel na vlastníctve určitej spoločnosti. Spravidla sa jedná o verejne obchodovanú spoločnosť na burze cenných papierov.
Ano
Komodity
Tovar, ktorý je na trhu obchodovaný bez rozdielov v kvalite. Dodávky od rôznych dodávateľov sú zastupiteľné.
Ano
Kryptomeny
Typ digitálnej meny či elektronických peňazí.
Ano
Indexy
Burzový index je ukazovateľom vývoja daného trhu ako celku. Slúži na sledovanie vývoja trhu v čase a jeho vývojových tendencií. Napr. v prípade, že klesá hodnota akcií, klesá aj hodnota akciového indexu.
Ano

S eToro môžete obchodovať v reálnom čase na burzách z celého sveta. Môžete si vybrať zo širokej ponuky globálnych cenných papierov bez provízie. Oblasti investovania sú rovnako široké, ako ponuka inštrumentov – zdravotníctvo, technológie, obchod atď.

Táto platforma je navyše plne regulovaná FCA, ASIC a CySec. Financie, ktoré sem vložíte a budete s nimi vykonávať investície, sú chránené špičkovými technológiami a bezpečnostnými protokolmi. Bez vášho vedomia eToro nikdy nesmie zdieľať vaše údaje.

Doporučujeme Doporučujeme

Nenašli ste na eToro to, čo si od investovania predstavujete, alebo vás ešte zaujíma, čo ponúka konkurencia? Pozrite sa na celé naše porovnanie brokerov a vyberte si toho najlepšieho pre svoje obchody

Pozor Pozor

eToro je platforma s viacerými aktívami, ktorá ponúka investovanie do akcií, ako aj obchodovanie s CFD.

Upozorňujeme, že CFD sú zložité nástroje a prinášajú vysoké riziko rýchlej straty peňazí v dôsledku pákového efektu. 76 % účtov retailových investorov stráca peniaze pri obchodovaní s CFD s týmto poskytovateľom. Mali by ste zvážiť, či rozumiete fungovaniu CFD a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko straty svojich peňazí.

Minulá výkonnosť nie je ukazovateľom budúcich výsledkov. Prezentovaná obchodná história je kratšia ako 5 úplných rokov a nemusí postačovať ako základ pre investičné rozhodnutie.

Copy Trading nepredstavuje investičné poradenstvo. Hodnota vašich investícií môže stúpať alebo klesať. Váš kapitál je ohrozený.

eToro USA LLC neponúka CFD a neposkytuje žiadne vyhlásenia a nepreberá žiadnu zodpovednosť za presnosť alebo úplnosť obsahu tejto publikácie, ktorú pripravil náš partner s využitím verejne dostupných informácií o eToro, ktoré nie sú špecifické pre subjekty.


Prispieť svojou skúsenosťou
diskuze
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!