XTB Recenzia XTB Recenzia

Hodnotil/a Redakce 5nej

4. 12. 2018

Stručně/vhodné pro

XTB (predtým X-trade Brokers) je poľská spoločnosť, ktorá okrem obchodovania s CFD na forex ponúka aj obchodovanie CFD na komodity, akcie či indexy . Aktuálne ide o najväčšieho európskeho brokera. XTB disponuje kvalitnou nonstop podporou v češtine. Hoci XTB v základe ponúka webovú obchodnú platformu xStation 5, môžete bez problémov využívať prepracovanejšiu platformu Metatrader 4. Pokročilejší traderi oceňujú tiež možnosť nasadenia automatických obchodných systémov a rad nástrojov na analýzu grafov. Broker je regulovaný niekoľkými národnými inštitúciami, medzi ktoré patrí aj ČNB. Okrem SR pôsobí aj v ďalších 10 krajinách.

Celkové skóre 9.5/10 se skládá z hodnocení všech 30 parametrů:
  • Slovenčina
  • Minimálny vklad
  • Mobilné aplikácie
  • Demo
  • Pákový efekt
  • Počet menových párov
  • Hedging
  • Poplatky
  • Minimálna veľkosť pozície
  • Krajina pôvodu
  • Typ brokera
  • Registrácia / regulácia
  • Spready
  • Platformy
  • Forex
  • Akcie
  • Komodity
  • Kryptomeny
  • Indexy
  • Platobná karta
  • Bankový prevod
  • PayPal
  • Priemerná mesačná návštevnosť (SimilarWeb 2018)
  • Rok založenia
  • Mesačná hľadanosť brokera (KwFinder 2018)
  • Nonstop podpora (prac. dni)
  • Live chat
  • Email
  • Telefón
  • Slovenská podpora
Hodnotenie redakcie
hodnotené 30 parametrov
9.5/10
Hodnotenie používateľov
hodnotené 54x Pridať hodnotenie
3.7/5
Celkové skóre 9.2/10 se skládá z hodnocení 14 parametrov:
  • Slovenčina
  • Minimálny vklad
  • Mobilné aplikácie
  • Demo
  • Pákový efekt
  • Počet menových párov
  • Hedging
  • Poplatky
  • Minimálna veľkosť pozície
  • Krajina pôvodu
  • Typ brokera
  • Registrácia / regulácia
  • Spready
  • Platformy
9.2/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 5 parametrov:
  • Forex
  • Akcie
  • Komodity
  • Kryptomeny
  • Indexy
10/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 3 parametrov:
  • Platobná karta
  • Bankový prevod
  • PayPal
10/10
Celkové skóre 9.4/10 se skládá z hodnocení 8 parametrov:
  • Priemerná mesačná návštevnosť (SimilarWeb 2018)
  • Rok založenia
  • Mesačná hľadanosť brokera (KwFinder 2018)
  • Nonstop podpora (prac. dni)
  • Live chat
  • Email
  • Telefón
  • Slovenská podpora
9.4/10

Výhody

  • Profesionálna česká podpora (nonstop 24/5 na telefóne, live chate aj emaile)
  • Možnosť integrovať aj automatické obchodné systémy
  • Nie je stanovený minimálny vklad
  • Viac typov účtov s rôznymi podmienkami (môžete vybrať ten, ktorý vám sedí najviac)

Nevýhody

  • Poplatok 10€ za výber čiastky nižšej ako 100 eur
  • Demo účet je iba na 30 dní

Video Recenzia

Video náhled

Dôležité parametre
Celkové skóre 9.2/10 se skládá z hodnocení 14 parametrů:
  • Slovenčina
  • Minimálny vklad
  • Mobilné aplikácie
  • Demo
  • Pákový efekt
  • Počet menových párov
  • Hedging
  • Poplatky
  • Minimálna veľkosť pozície
  • Krajina pôvodu
  • Typ brokera
  • Registrácia / regulácia
  • Spready
  • Platformy
9.2/10

Xtb Hlavni Strana

Výber zo 48 menových párov; žiadny minimálny vklad

Pri výbere brokera je rozhodujúce, aby bol regulovaný uznávanou národnou finančnou inštitúciou (najlepšie britskou, americkou alebo priamo českou). Rovnako je nevyhnutné, aby ste poznali biznis model brokera. Stretnete sa s niekoľkými typmi brokerov, pričom každý z nich má svoje plusy aj mínusy: MM (Market Maker) a ECN (Electronic Communications Network), STP (Straight Through Processing) alebo ich kombináciami (viac informácií v  porovnaní forex brokerov ).

My sme XTB podrobili starostlivej analýze a testovaniu a zostavili sme zoznam najdôležitejších parametrov.  Veľkou výhodou je, že stránky brokera sú kompletne v slovenskom jazyku. Slovensky sa dorozumiete aj s podporou, čo je veľmi dôležité. Aby ste si otvorili u XTB účet, nemusíte riešiť žiadny počiatočný vklad.

Pozitívne ohlasy padajú na pomerne nízke spready (poplatky brokerovi) a to najmä, keď si zvolíte účet PRO, kde spready u známych menových párov začínajú u 0,1 pips. XTB ponúka pomerne prepracovaný systém vzdelania o platforme aj samotnom obchodovaní a to formou webinárov, online seminárov či rozsiahleho burzového slovníka.

Začať máte možnosť cez demo účet, ktorý je však obmedzený na 30 dní. Následne si vyberáte z 3 rôznych účtov: STANDARD (vyššie spready, žiadne fixné poplatky), PRO (nižšie spready, komisné poplatky) alebo ECN konto (žiadne spready, iba mesačné poplatky). Dávať si treba pozor na poplatok 10 € za výber čiastky nižšej ako 100 eur.

Slovenčina
Jazyk, v ktorom je písaný web av ktorom je prípadne možné komunikovať s podporou
Ano
Minimálny vklad
Koľko peňazí je potrebné vložiť na účet, aby bolo možné ho otvoriť a začať obchodovať
0 USD/EUR
Mobilné aplikácie
Mobilná aplikácia brokera, vďaka ktorej môžete mať dokonalý prehľad o svojich obchodoch, o trhu, všetkých zmenách a novinkách a vďaka ktorej je možné vykonávať obchody kedykoľvek je potrebné, nech ste kde ste.
Ano
Demo
Možnosť vyskúšať brokera
Ano
Pákový efekt
Princípom je použitie malého množstva vlastného kapitálu doplneného väčším objemom cudzieho kapitálu na financovanie investície. Tento spôsob môže pomôcť k vyšším ziskom.
až 1:30
Počet menových párov
Koľko menových párov je možné zobchodovať u daného brokera.
48
Hedging
Je v podstate zabezpečenie, ktoré vznikne vytvorením pozície na určitom trhu za účelom minimalizácie vystavenia sa riziku z inej pozície.
Ano
Poplatky
Koľko zaplatíte za jednotlivé úkony u daného brokera - poplatok na nákup, predaj, atď.
Ano
Minimálna veľkosť pozície
Popri štandardnom množstve (lote) brokeri ponúkajú aj menšie pozície, tzv. miniloty a mikroloty.
od 0.01 lotu
Krajina pôvodu
Z akej krajiny broker pochádza.
Polsko
Typ brokera
Podľa typu brokera poznáte, akú úlohu má na trhu a či investujete proti nemu alebo nie. Najčastejšie typy sú ECN, STP a MM – Market Maker.
STP/ECN
Registrácia / regulácia
Kto dohliada nad činnosťou daného brokera?
ČNB, FCA
Spready
Rozdiel medzi nákupnou a predajnou cenou daného finančného inštrumentu.
od 0,1 pips
Platformy
Na akej platforme vám broker umožňuje obchodovať.
MetaTrader 4, xStation 5, xStation Mobile
Tip Tip
Náš tip!

Chcete byť neustále v obraze a mať dokonalý prehľad o trhu? Chcete mať možnosť vykonávať obchodné operácie, nech ste kdekoľvek, av akúkoľvek dobu? Stiahnite si mobilnú aplikáciu a toto všetko budete mať k dispozícii.

Mobilné aplikácie XTBXtb Mobilni Aplikace

Obľubu si medzi investormi získal XTB aj vďaka svojej špičkovo riešenej mobilnej aplikácii xStation Mobile. Ako sami píšu, vďaka nej máte svetové trhy ako na dlani. Áno, je to tak trochu klišé, ale presne to vypovedá, čo vám mobilné aplikácie poskytne. Vyberať môžete z viac ako 1500 trhov CFD – Forex, kryptomeny, akciové indexy, komodity atď. Skrátka všetko, čo sme už vyššie spomínali, to ponúka aj mobilné aplikácie.

Aplikácia je k dispozícii ako pre systémy Android, tak aj pre iOS. Analytický tím vás bude push oznámením informovať o všetkých dôležitých novinkách. Aplikácia má jednoduchý a intuitívny design, vďaka ktorému sa vám bude účet dobre spravovať. Priehľadné grafy vám umožnia presne sledovať každý pohyb na trhu.

Na mobilnú aplikáciu – rovnako ako na aplikáciu pre PC môžete nastaviť úrovne Stop Loss a Take Profit veľmi ľahko a rýchlo. Kontrolovať ich môžete priamo zo svojej aplikácie pomocou grafu alebo pomocou pokročilej vstavanej obchodnej kalkulačky. Cez aplikáciu ďalej môžete sledovať klientov XTB na jednotlivých trhoch po celom svete. Môžete si ich dokonca filtrovať a to podľa druhov inštrumentov, alebo si môžete nastaviť svoje vlastné filtre.

A na záver kozmetická záležitosť – pokiaľ sa vám lepšie orientuje v tmavom pozadí, jednoducho si ho prepnite. Aplikácia nás skrátka veľmi zaujala, hlavne pre tú možnosť, byť v obraze kedykoľvek a kdekoľvek.

Instrumenty
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Forex
  • Akcie
  • Komodity
  • Kryptomeny
  • Indexy
10/10

Xtb Instrumenty

Hoci Forex patrí medzi najpopulárnejšie inštrumenty, trading nie je zďaleka len o Forexe. Obchodovať môžete aj s komoditami, akciami, indexmi či napríklad kryptomenami. XTB okrem Forex ponúka aj obchodovanie s akciami, komoditami, kryptomenami, akcie CFD, ETF, ETF CFD atď. Pre bližšie informácie, čo všetko je možné na XTB obchodovať, je lepšie nahliadnuť priamo na ich stránky. XTB totiž ponúka až 4000 rôznych inštrumentov na obchodovanie. A to už je naozaj z čoho vyberať.

Forex
Forex - Foreign Exchange je medzinárodný menový systém na zmenu základných a vedľajších menových párov. Je to teda devízový trh, ktorého stredné kurzy sa považujú za oficiálne svetové kurzy.
Ano
Akcie
Podiel na vlastníctve určitej spoločnosti. Spravidla sa jedná o verejne obchodovanú spoločnosť na burze cenných papierov.
Ano
Komodity
Tovar, ktorý je na trhu obchodovaný bez rozdielov v kvalite. Dodávky od rôznych dodávateľov sú zastupiteľné.
Ano
Kryptomeny
Typ digitálnej meny či elektronických peňazí.
Ano
Indexy
Burzový index je ukazovateľom vývoja daného trhu ako celku. Slúži na sledovanie vývoja trhu v čase a jeho vývojových tendencií. Napr. v prípade, že klesá hodnota akcií, klesá aj hodnota akciového indexu.
Ano

Metódy financovania
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Platobná karta
  • Bankový prevod
  • PayPal
10/10

Nevyhnutnou súčasťou obchodovania na trhoch je práve vklad peňazí. XTB ponúka prevod peňazí pomocou platobnej karty, z účtu na účet alebo využitia PayPal. Pri poslednom variante však majte na pamäti, že bude fungovať až potom, čo je váš účet overený klasickým prevodom peňazí.

Platobná karta
Možnosť zaplatiť/vložiť peniaze na účet u brokera pomocou svojej platobnej karty. Kartou sa spravidla peniaze iba vkladajú. Výber je potom vykonaný bankovým prevodom na vami určený účet.
Ano
Bankový prevod
Prevod peňažných prostriedkov z vášho bankového účtu na účet, ktorý ste si otvorili u vybraného brokera. Bankovým prevodom sa tiež overuje identita nového klienta.
Ano
PayPal
Možnosť prevodu peňazí na váš účet otvorený u vybraného brokera pomocou funkcie tzv. elektronickej peňaženky.
Ano

Podpora a obľúbenosť brokera
Celkové skóre 9.4/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Priemerná mesačná návštevnosť (SimilarWeb 2018)
  • Rok založenia
  • Mesačná hľadanosť brokera (KwFinder 2018)
  • Nonstop podpora (prac. dni)
  • Live chat
  • Email
  • Telefón
  • Slovenská podpora
9.4/10

Xtb Pruvodce Tradingem

Broker XTB má vynikajúcu podporu riešenú v slovenskom jazyku . Spojiť sa s nimi môžete pomocou telefónu, e-mailu aj online chatu. My sme využili online chat a boli sme maximálne spokojní. Na všetky otázky odpovedali počas 15 minút, nič nevynechali av prípade, že bolo treba niečo na vysvetľovanie náročnejšie, poslali odkaz na patričné ​​stránky, kde sme informácie našli. Podpora je na XTB k dispozícii nonstop , iba v prípade telefonovania sú na linke od 7:00 do 19:00 večer vo všedné dni.

Pri výbere burzy má zmysel pozerať aj na to, ako dlho sú na trhu (u XTB je to od roku 2002, ich história je teda pomerne bohatá), rovnako tak aj na celkovú obľúbenosť medzi existujúcimi brokermi.

XTB patrí medzi najobľúbenejšie brokerov aj medzi profesionálnymi investormi . Je to nielen vďaka ponuke obchodných inštrumentov, nonstop podpore, výhodným poplatkom atď., ale aj vďaka mobilnej aplikácii, do ktorej sa prihlásite, kedykoľvek potrebujete a obchody tak možno vybavovať prakticky odkiaľkoľvek.

Priemerná mesačná návštevnosť (SimilarWeb 2018)
Kolik uživatelů měsíčně navštíví stránky vybraného brokera.
1,53 mil
Rok založenia
Kedy bol broker založený.
2002
Mesačná hľadanosť brokera (KwFinder 2018)
Ako často (koľkokrát mesačne) používatelia vyhľadávajú daného brokera.
2400
Nonstop podpora (prac. dni)
Je podpora k dispozícii používateľom nonstop?
Ano
Live chat
Možnosť komunikovať s podporou okamžite, pomocou online chatu. Live chat je spravidla k dispozícii po celú dobu, kedy funguje podpora klientov. Ak je podpora nonstop, live chat je k dispozícii aj nonstop.
Ano
Email
Možnosť kontaktovať podporu vybraného brokera e-mailom.
Ano
Telefón
Možnosť kontaktovať podporu vybraného brokera telefonicky.
Ano
Slovenská podpora
Možnosť dohovoriť sa s podporou telefonicky, alebo komunikovať po chate/e-maile v slovenskom jazyku.
Ano
Doporučujeme Doporučujeme

XTB patrí medzi najlepšie Forex Brokery na českom ale aj zahraničnom trhu. Pokiaľ ale rovnako postrádate nejakú funkcionalitu, pozrite sa na naše porovnanie Forex brokerov online.

Pozor Pozor

Rozdielové zmluvy sú komplexné nástroje av dôsledku použitia finančnej páky sú spojené s vysokým rizikom rýchleho vzniku finančnej straty. Pri 74 až 89 % účtov retailových investorov došlo pri obchodovaní s rozdielovými zmluvami k vzniku straty. Mali by ste zvážiť, či rozumiete tomu, ako rozdielové zmluvy fungujú, a či si môžete dovoliť vysoké riziko straty svojich finančných prostriedkov.


Prispieť svojou skúsenosťou
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!