Albi Recenzia Albi Recenzia

Hodnotil/a Redakce 5nej

8. 11. 2022

Stručne/vhodné pre

Albi je značka a e-shop s originálnymi darčekovými predmetmi, hračkami, papierenským tovarom atď. Medzi najznámejšie od Albi sú ich skvelé spoločenské hry, z ktorých si vyberú deti i dospelí, rad hier a kreatívnych hračiek pre deti – Kvído alebo Kúzelné čítanie s čítacím perom. Albi má kamenné pobočky, ale výhodnejšie je nakupovať ich tovar cez e-shop, kde máte možnosť získať zľavy v akčných ponukách. Tovar vám doručí až na adresu, alebo na pobočky prepravných spoločností. Platiť je možné kartou aj v hotovosti. Pri objednávke nad 35 EUR navyše získate dopravu zadarmo. A to už sa naozaj oplatí.

Celkové skóre 8.1/10 se skládá z hodnocení všech 18 parametrů:
  • Vlastné pobočky (počet)
  • Zákaznícky program
  • Vlastný akčný leták
  • Hračky pre dievčatá
  • Hračky pre chlapcov
  • Hračky pre najmenších
  • Priemerná doba dodania (dni) podľa Heureka
  • Doprava zadarmo od
  • Možnosť osobného odberu na pobočke zadarmo
  • Dobierka
  • Platobná karta
  • Hotovo (pri osobnom odbere)
  • Kontaktný e-mail
  • Online chat
  • Telefón
  • Odpoveď do 24 hodín
  • Koľko otázok zodpovedali
  • Celkové hodnotenie
Hodnotenie redakcie
hodnotené 18 parametrov
8.1/10
Celkové skóre 7.6/10 sa skladá z hodnotenia 6 parametrov:
  • Vlastné pobočky (počet)
  • Zákaznícky program
  • Vlastný akčný leták
  • Hračky pre dievčatá
  • Hračky pre chlapcov
  • Hračky pre najmenších
7.6/10
Celkové skóre 6.7/10 sa skladá z hodnotenia 3 parametrov:
  • Priemerná doba dodania (dni) podľa Heureka
  • Doprava zadarmo od
  • Možnosť osobného odberu na pobočke zadarmo
6.7/10
Celkové skóre 10/10 sa skladá z hodnotenia 3 parametrov:
  • Dobierka
  • Platobná karta
  • Hotovo (pri osobnom odbere)
10/10
Celkové skóre 8/10 sa skladá z hodnotenia 6 parametrov:
  • Kontaktný e-mail
  • Online chat
  • Telefón
  • Odpoveď do 24 hodín
  • Koľko otázok zodpovedali
  • Celkové hodnotenie
8/10

Výhody

  • E-shop s originálnymi doskovými hrami, diármi a darčekovým tovarom
  • Originálne darčeky - hrnčeky, plyšové hračky atď
  • Možnosť nákupu cez e-shop aj na kamenných predajniach
  • Doprava pri objednávke nad 35 EUR zadarmo

Nevýhody

  • Ak hľadáte klasické hračky - bábiky, autíčka a pod., na Albi ich nenájdete
  • Nie je možné objednávať na pobočky Albi na osobné vyzdvihnutie balíka

Dôležité parametre
Celkové skóre 7.6/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Vlastné pobočky (počet)
  • Zákaznícky program
  • Vlastný akčný leták
  • Hračky pre dievčatá
  • Hračky pre chlapcov
  • Hračky pre najmenších
7.6/10

Albi Obchod

Albi je firma, zaoberajúca sa distribúciou a predajom originálnych darčekov, spoločenských hier a papierenského tovaru. Nájdete tu diáre, originálne priania, ale aj sviečky, špeciálne plyšové hračky, vankúšiky s darčekovými motívmi atď. Snáď najväčší výber majú v spoločenských hrách a doplnkoch, ktoré sú vhodné pre deti od 1 roka, rovnako ako pre dospelých. Vyberie si každý a výber je skutočne veľmi rôznorodý a bohatý. Pre deti majú špeciálnu značku kreatívnych hračiek a hier – Kvído a tiež tzv. Kúzelné čítanie, čo sú špeciálne knihy s čítacím perom (to sa dá kúpiť aj zvlášť), ktorým keď deti nájdu na obrázky, pero im číta rozprávku, popisuje telo, les atď Záleží na tom, akú tému kniha obsahuje. Vhodné je vďaka tomu pre najmenšie deti, ale aj pre tie väčšie, ktoré sú zvedavé a sami ešte nevedia čítať.

Albi Oblubene Kategorie

Vlastné pobočky (počet)
Koľko kamenných pobočiek e-shop vlastní
29
Zákaznícky program
Majú program, ktorý umožňuje verným zákazníkom získavať vyššie zľavy na nákupy a ďalšie bonusy, v podobe poukážok, dopravy zadarmo atď.
Ne
Vlastný akčný leták
Rozosielajú letáky s akčnou ponukou
Ano
Hračky pre dievčatá
Ano
Hračky pre chlapcov
Ano
Hračky pre najmenších
Hračky pre deti od narodenia až do dvoch rokov
Ano (veľmi málo)

Albi Pobocky

Albi má e-shop ak tomu 29 kamenných pobočiek. Ich tovar môžete objaviť aj v špeciálnych kútikoch v supermarketoch, papiernictvach atď. Nemajú však žiadny zákaznícky program, ktorý by vám umožnil získavať zľavy pri nákupe na pobočkách. Preto je v tomto prípade výhodnejšie objednávať cez e-shop, kde môžete získať zaujímavé zľavy a akčné ponuky.

Dodacie podmienky
Celkové skóre 6.7/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Priemerná doba dodania (dni) podľa Heureka
  • Doprava zadarmo od
  • Možnosť osobného odberu na pobočke zadarmo
6.7/10

Albi Doprava

Podľa webu Heureka.sk je dodacia lehota u Albi 2,3 dní. Záleží samozrejme na tom, akú prepravnú spoločnosť si vyberiete, a či platíte prevodom alebo objednávate na dobierku. Pokiaľ obchod čaká, až dorazí platba za tovar, môže sa dodanie trochu pretiahnuť. Albi však informuje, že je schopné zásielku doručiť obvykle do dvoch dní.

Priemerná doba dodania (dni) podľa Heureka
Heureka robí hodnotenie e-shopov na základe zákazníckych recenzií. Z tých vychádza aj priemerná doba, za akú zákazníci od e-shopu dostanú balík.
2,3 dní
Doprava zadarmo od
Za koľko peňazí je potrebné v e-shope nakúpiť, aby ste nemuseli platiť dopravu
35 €
Možnosť osobného odberu na pobočke zadarmo
E-shop umožňuje objednať si balík s prevzatím na niektorej z ich kamenných predajní - pobočiek
Ne

Nevýhodou u Albi je , že neumožňujú objednať si tovar z e-shopu na prevzatie na ich pobočkách. Majú ich síce pomerne dosť, ale podľa informácií podpory nemajú na takú službu v predajniach kapacitu. Preto si môžete v e-shope objednávať vždy len doručenie na adresu, alebo na pobočky prepravných spoločností – Zásielkovňa, Balíkovňa atď. Na druhú stranu pokiaľ je podmienkou, že aby ste dostali dopravu zadarmo, stačí objednať tovar nad 500 Sk, vôbec táto možnosť – vyzdvihnutie priamo na pobočke Albi – nechýba.

Platobné podmienky
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Dobierka
  • Platobná karta
  • Hotovo (pri osobnom odbere)
10/10

Albi umožňuje širokú škálu platobných metód. Vedľa platby kartou na internete môžete využiť online prevod na účet, alebo aj odloženú platbu, kedy objednáte tovar a zaplatíte napríklad až za 14 dní, až sa na tovar osobne pozriete. Odloženú platbu umožňujú platobná brána TatraPay. Viac o týchto platbách sa dočítate v našich recenziách.

Dobierka
Balík zaplatíte dopravné spoločnosti pri prevzatí
Ano
Platobná karta
Tovar môžete platiť platobnou kartou – online.
Ano
Hotovo (pri osobnom odbere)
Ano

Podpora
Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Kontaktný e-mail
  • Online chat
  • Telefón
  • Odpoveď do 24 hodín
  • Koľko otázok zodpovedali
  • Celkové hodnotenie
8/10

E-shop Albi má klientsku podporu riešenú na e-maile a telefónnej linke, a to vo všedné dni aj cez víkend. Nemajú síce k dispozícii live chat, ale na e-mailové otázky odpovedajú do jednej hodiny, čo dokáže tento nedostatok dobre vyvážiť.

My sme podpore napísali na kontaktný e-mail a odpoveď bola rýchla av úplnom poriadku. Zodpovedali všetky naše otázky a poradili s tým, čo bolo treba. Podporu Albi preto môžeme s kľudom odporučiť.

Kontaktný e-mail
Ano
Online chat
Ne
Telefón
Ano
Odpoveď do 24 hodín
Ano
Koľko otázok zodpovedali
5/5
Celkové hodnotenie
Výborné
Doporučujeme Doporučujeme

Nenašli ste na Albi, čo ste hľadali? Zháňate hračky z televíznych reklám, alebo klasické bábiky, stavebnice a pod.? Pozrite sa na celé naše porovnanie eshopov s hračkami a vyberte si ten, ktorý vaše požiadavky dokáže splniť.


Prispieť svojou skúsenosťou
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!