AvaTrade Recenzia AvaTrade Recenzia

Hodnotil/a Redakce 5nej

4. 12. 2018

Stručně/vhodné pro

AvaTrade je írska spoločnosť  pôsobiaca na trhu od roku 2006 a je  regulovaná inštitúciami ako Central Bank of Ireland a austrálskou ASIC (nie ČNB) . Mierne nevýhody prináša to, že ich biznis model je založený ako MM (Market Maker), pretože obchodujete v podstate proti brokerovi (jeho zisk je vaša strata). Keďže je však plne regulovaný, nejaví sa to v praxi ako problém. Tento model ponúka lepšiu likviditu a stabilnú výšku spreadov. Minimálny vklad je 100 EUR/USD.

Celkové skóre 7.7/10 se skládá z hodnocení všech 30 parametrů:
  • Slovenčina
  • Minimálny vklad
  • Mobilné aplikácie
  • Demo
  • Pákový efekt
  • Počet menových párov
  • Hedging
  • Poplatky
  • Minimálna veľkosť pozície
  • Krajina pôvodu
  • Typ brokera
  • Registrácia / regulácia
  • Spready
  • Platformy
  • Forex
  • Akcie
  • Komodity
  • Kryptomeny
  • Indexy
  • Platobná karta
  • Bankový prevod
  • PayPal
  • Priemerná mesačná návštevnosť (SimilarWeb 2018)
  • Rok založenia
  • Mesačná hľadanosť brokera (KwFinder 2018)
  • Nonstop podpora (prac. dni)
  • Live chat
  • Email
  • Telefón
  • Slovenská podpora
Hodnotenie redakcie
hodnotené 30 parametrov
7.7/10
Hodnotenie používateľov
hodnotené 6x Pridať hodnotenie
3.2/5
Celkové skóre 8.4/10 se skládá z hodnocení 14 parametrov:
  • Slovenčina
  • Minimálny vklad
  • Mobilné aplikácie
  • Demo
  • Pákový efekt
  • Počet menových párov
  • Hedging
  • Poplatky
  • Minimálna veľkosť pozície
  • Krajina pôvodu
  • Typ brokera
  • Registrácia / regulácia
  • Spready
  • Platformy
8.4/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 5 parametrov:
  • Forex
  • Akcie
  • Komodity
  • Kryptomeny
  • Indexy
10/10
Celkové skóre 6.7/10 se skládá z hodnocení 3 parametrov:
  • Platobná karta
  • Bankový prevod
  • PayPal
6.7/10
Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení 8 parametrov:
  • Priemerná mesačná návštevnosť (SimilarWeb 2018)
  • Rok založenia
  • Mesačná hľadanosť brokera (KwFinder 2018)
  • Nonstop podpora (prac. dni)
  • Live chat
  • Email
  • Telefón
  • Slovenská podpora
8/10

Výhody

  • Plne regulovaný niekoľkými národnými inštitúciami ako napr. ASIC či Central Bank of Ireland
  • Pomerne nízke spready v porovnaní s inými forex brokermi
  • Múdra mobilná aplikácia, ktorá umožní obchodovať kedykoľvek a kdekoľvek
  • Výber hneď z niekoľkých platforiem, medzi inými aj MT 4 a MT 5

Nevýhody

  • Podpora aj platforma je síce vo viacerých jazykoch, ale neponúka slovenčinu

Pozor Pozor

Profesionálna trading platforma, ktorá však nie je v slovenčině.

Dôležité parametre
Celkové skóre 8.4/10 se skládá z hodnocení 14 parametrů:
  • Slovenčina
  • Minimálny vklad
  • Mobilné aplikácie
  • Demo
  • Pákový efekt
  • Počet menových párov
  • Hedging
  • Poplatky
  • Minimálna veľkosť pozície
  • Krajina pôvodu
  • Typ brokera
  • Registrácia / regulácia
  • Spready
  • Platformy
8.4/10

avatrade

Pri výbere brokera je rozhodujúce, aby bol regulovaný uznávanou národnou finančnou inštitúciou (najlepšie britskou, americkou alebo priamo českou). Rovnako je nevyhnutné, aby ste poznali biznis model brokera. Stretnete sa s niekoľkými typmi brokerov, pričom každý z nich má svoje plusy aj mínusy: MM (Market Maker) a ECN (Electronic Communications Network), STP (Straight Through Processing) alebo ich kombináciami ( viac informácií v článku o Forex brokeroch ).

Biznis model AvaTrade je založený ako Market Maker. To znamená, že obchodujete proti maklérovi a jeho strata je váš zisk  a naopak. Má to však aj svoje výhody, ako je lepšia likvidita, stabilná výška spreadov a pod.

Pri zakladaní účtu na AvaTrade počítajte s počiatočným vkladom 100 Euro alebo USD.  Pokiaľ sa vám nechcete hneď vkladať peniaze, ale radšej by ste si brokera najprv vyskúšali, môžete využiť Demo účet.

Vo Forexe máte k dispozícii 55 menových párov, takže je z čoho vyberať. Využiť samozrejme môžete aj ďalšie obchodné inštrumenty, ale o tom si viac napíšeme nižšie. AvaTrade vám ponúkne možnosť využitia pákového efektu až 1:400, hedging a spready od 0.9 pips . Minimálna veľkosť pozície je od 0,01 lotu.

Na obchodovanie je možné využiť hneď niekoľko platforiem – obľúbenú a najrozšírenejšiu MetaTrader 4, ale aj MetaTrader 5, DupliTrade, AvaOptions alebo AvaTradeGO.

Slovenčina
Jazyk, v ktorom je písaný web av ktorom je prípadne možné komunikovať s podporou
Ne
Minimálny vklad
Koľko peňazí je potrebné vložiť na účet, aby bolo možné ho otvoriť a začať obchodovať
100 USD/EUR
Mobilné aplikácie
Mobilná aplikácia brokera, vďaka ktorej môžete mať dokonalý prehľad o svojich obchodoch, o trhu, všetkých zmenách a novinkách a vďaka ktorej je možné vykonávať obchody kedykoľvek je potrebné, nech ste kde ste.
Ano
Demo
Možnosť vyskúšať brokera
Ano
Pákový efekt
Princípom je použitie malého množstva vlastného kapitálu doplneného väčším objemom cudzieho kapitálu na financovanie investície. Tento spôsob môže pomôcť k vyšším ziskom.
1:400
Počet menových párov
Koľko menových párov je možné zobchodovať u daného brokera.
55
Hedging
Je v podstate zabezpečenie, ktoré vznikne vytvorením pozície na určitom trhu za účelom minimalizácie vystavenia sa riziku z inej pozície.
Ano
Poplatky
Koľko zaplatíte za jednotlivé úkony u daného brokera - poplatok na nákup, predaj, atď.
Ano
Minimálna veľkosť pozície
Popri štandardnom množstve (lote) brokeri ponúkajú aj menšie pozície, tzv. miniloty a mikroloty.
od 0.01 lotu
Krajina pôvodu
Z akej krajiny broker pochádza.
Irsko
Typ brokera
Podľa typu brokera poznáte, akú úlohu má na trhu a či investujete proti nemu alebo nie. Najčastejšie typy sú ECN, STP a MM – Market Maker.
MM
Registrácia / regulácia
Kto dohliada nad činnosťou daného brokera?
Central Bank of Ireland, ASIC
Spready
Rozdiel medzi nákupnou a predajnou cenou daného finančného inštrumentu.
od 0,9 pips
Platformy
Na akej platforme vám broker umožňuje obchodovať.
MetaTrader 4, MT 5 DupliTrade, AvaOptions, AvaTradeGO

Mobilné aplikácie

Ava Trade Aplikace

AvaTradeGO je mobilná aplikácia, ktorú si môžete stiahnuť do zariadenia so systémom Android aj iOS  a obchodovať alebo sledovať pohyby na burze kedykoľvek a kdekoľvek. Pri mobilných aplikáciách záleží na tom, s čím chcete obchodovať. Pre Forex je vhodná práve spomínaná AvaTradeGO. Ak chcete obchodovať s opciami, zvoľte AvaOptions,  ktorú je možné využiť na smartfóne aj na webe. Umožňuje okrem iného aj simuláciu portfólia. Pre sociálne obchodovanie sa potom využíva DupliTrade.

Doporučujeme Doporučujeme
Odporúčame!

Podľa nášho prieskumu a skúseností mnohých českých i zahraničných obchodníkov, je AvaTrade spoľahlivý broker, ktorému sa človek nemusí báť zveriť peniaze – hoci opatrnosť a starostlivé čítanie obchodných podmienok je vždy na mieste.

Instrumenty
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Forex
  • Akcie
  • Komodity
  • Kryptomeny
  • Indexy
10/10

Ava Trade Instrumenty K Obchodovani

Hoci Forex patrí medzi najpopulárnejšie inštrumenty, trading nie je zďaleka len o Forexe. Obchodovať môžete aj s komoditami, akciami, indexmi či napríklad kryptomenami. AvaTrade ponúka  všetky tieto možnosti, aj keď kryptomeny ešte nedávno v ich ponuke schádzali, teraz už ich tu ale nájdete.

Pokiaľ je súčasťou vašej stratégie pákový efekt, poteší vás určite možnosť využiť páku až 1:400. Znížiť riziko pri obchodovaní je možné použitím stratégie hedging.  Pri predplatení funkcie AvaProtect vám AvaTrade garantuje, že váš účet nemôže ísť do mínusu . Napriek tomu by ste mali byť počas obchodovania obozretní a než sa pustíte do nejakého rizika, dôkladne si všetko prejsť a ideálne sa čo najviac v danom odbore vzdelávať. AvaTrade na to nachystal množstvo textov a študijných materiálov, ktoré by bolo škoda nevyužiť. Bohužiaľ ich nenájdete v slovenskom jazyku.

Forex
Forex - Foreign Exchange je medzinárodný menový systém na zmenu základných a vedľajších menových párov. Je to teda devízový trh, ktorého stredné kurzy sa považujú za oficiálne svetové kurzy.
Ano
Akcie
Podiel na vlastníctve určitej spoločnosti. Spravidla sa jedná o verejne obchodovanú spoločnosť na burze cenných papierov.
Ano
Komodity
Tovar, ktorý je na trhu obchodovaný bez rozdielov v kvalite. Dodávky od rôznych dodávateľov sú zastupiteľné.
Ano
Kryptomeny
Typ digitálnej meny či elektronických peňazí.
Ano
Indexy
Burzový index je ukazovateľom vývoja daného trhu ako celku. Slúži na sledovanie vývoja trhu v čase a jeho vývojových tendencií. Napr. v prípade, že klesá hodnota akcií, klesá aj hodnota akciového indexu.
Ano
Tip Tip
Náš tip!

AvaProtect je jedinečná funkcia, vďaka ktorej si môžete zaistiť pokojné spanie. Pokiaľ si túto funkciu zakúpite pred zadávaním obchodov, predplatíte si tak ochranu pred stratou pozícií. Tá samozrejme nastať môže, ale AvaTrade vám ich vďaka tejto funkcii preplatí.

Metódy financovania
Celkové skóre 6.7/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Platobná karta
  • Bankový prevod
  • PayPal
6.7/10

Nevyhnutnou súčasťou obchodovania na trhoch je práve vklad peňazí. AvaTrade umožňuje vloženie peňazí na účet a samozrejme aj výber pomocou prevodu z účtu na účet. Peniaze ďalej môžete vkladať pomocou svojej platobnej karty alebo prostredníctvom elektronických peňaženiek – Skrill, Neteller, WebMoney atď.

Platobná karta
Možnosť zaplatiť/vložiť peniaze na účet u brokera pomocou svojej platobnej karty. Kartou sa spravidla peniaze iba vkladajú. Výber je potom vykonaný bankovým prevodom na vami určený účet.
Ano
Bankový prevod
Prevod peňažných prostriedkov z vášho bankového účtu na účet, ktorý ste si otvorili u vybraného brokera. Bankovým prevodom sa tiež overuje identita nového klienta.
Ano
PayPal
Možnosť prevodu peňazí na váš účet otvorený u vybraného brokera pomocou funkcie tzv. elektronickej peňaženky.
Ne (iné možnosti platby - Skrill)

Podpora a obľúbenosť brokera
Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Priemerná mesačná návštevnosť (SimilarWeb 2018)
  • Rok založenia
  • Mesačná hľadanosť brokera (KwFinder 2018)
  • Nonstop podpora (prac. dni)
  • Live chat
  • Email
  • Telefón
  • Slovenská podpora
8/10

Avatrade Podpora Napoveda Oblibenost

Aj keď ide o spoľahlivého brokera, ktorý využíva rad profesionálnych obchodníkov, nie je platforma preložená do slovenčiny a aj podpora s vami komunikuje iba v angličtine. Vďaka možnostiam preložiť si kompletne stránku do slovenčiny už to však nie je veľký problém. Komplikované môže byť pre niekoho skôr komunikovať s podporou.

Podpora klientov AvaTrade je k dispozícii na e-maile, telefóne aj online chate a to 24 hodín päť dní v týždni , teda vo všedné dni. Ich reakcia je rýchla, sú ochotní a pokiaľ je niečo príliš náročné na vysvetľovanie v online chate, požiadajú o telefónne číslo, aby sa s vami spojili telefonicky a vysvetlili všetko podrobnejšie. Za klientsku podporu patrí AvaTrade naše veľké uznanie.

Priemerná mesačná návštevnosť (SimilarWeb 2018)
Kolik uživatelů měsíčně navštíví stránky vybraného brokera.
0,76 mil
Rok založenia
Kedy bol broker založený.
2006
Mesačná hľadanosť brokera (KwFinder 2018)
Ako často (koľkokrát mesačne) používatelia vyhľadávajú daného brokera.
140
Nonstop podpora (prac. dni)
Je podpora k dispozícii používateľom nonstop?
Ano
Live chat
Možnosť komunikovať s podporou okamžite, pomocou online chatu. Live chat je spravidla k dispozícii po celú dobu, kedy funguje podpora klientov. Ak je podpora nonstop, live chat je k dispozícii aj nonstop.
Ano
Email
Možnosť kontaktovať podporu vybraného brokera e-mailom.
Ano
Telefón
Možnosť kontaktovať podporu vybraného brokera telefonicky.
Ano
Slovenská podpora
Možnosť dohovoriť sa s podporou telefonicky, alebo komunikovať po chate/e-maile v slovenskom jazyku.
Ne
Doporučujeme Doporučujeme

AvaTrade patrí medzi najlepších Forex brokerov na svete – pokiaľ ale aj tak postrádate nejaké funkcie, pozrite sa na najlepšie Forex brokerov.

Pozor Pozor

Rozdielové zmluvy sú komplexné nástroje av dôsledku použitia finančnej páky sú spojené s vysokým rizikom rýchleho vzniku finančnej straty. Pri 74 až 89 % účtov retailových investorov došlo pri obchodovaní s rozdielovými zmluvami k vzniku straty. Mali by ste zvážiť, či rozumiete tomu, ako rozdielové zmluvy fungujú, a či si môžete dovoliť vysoké riziko straty svojich finančných prostriedkov.


Prispieť svojou skúsenosťou
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!