Beaver Builder Recenzia Beaver Builder Recenzia

Hodnotil/a Redakce 5nej

8. 6. 2020

Stručně/vhodné pro

Beaver Builder je nástroj na tvorbu stránok pre WordPress, v ktorom nájdete mnoho funkcií, doplnkov alebo šablón vzhľadu, ktoré vám pomôžu vytvoriť krásne webové stránky. Vytváranie stránok je s týmto nástrojom na vytváranie stránok naozaj jednoduché.

Celkové skóre 7.1 /10 se skládá z hodnocení všech 29 parametrů:
  • Verzia zadarmo
  • Doživotní licence
  • Spôsob platenia
  • Cena
  • Predpripravené šablóny
  • Počet widgetov (elementov)
  • WooCommerce moduly alebo builder
  • Builder hlavičky a päty
  • Jednoduché štylovanie prvkov
  • Responzívna editácia
  • Možnosť upravovať prvky podľa zariadenia
  • Vlastné globálne CSS
  • Integrácia ikon Font Awesome
  • Pop-up builder (vyskakovacie okná)
  • Builder formulárov
  • Hooky
  • Možnosť zapnúť režim údržby
  • Klávesové skratky
  • Automatické ukladanie
  • Copy & paste (kopíruj a vlož)
  • Vyhľadávanie v editore (jednoduchšia navigácia)
  • Drag&drop editor
  • Funguje s modernými šablónami
  • Manažér užívateľských rolí
  • Kompatibilné so SEO pluginy
  • Slovenská/Česká lokalizácia
  • Podpora 24/7
  • Video tutoriály
  • Webové návody
Hodnotenie redakcie
hodnotené 29 parametrov
7.1 /10
Celkové skóre 6/10 se skládá z hodnocení 4 parametrov:
  • Verzia zadarmo
  • Doživotní licence
  • Spôsob platenia
  • Cena
6/10
Celkové skóre 5.2/10 se skládá z hodnocení 13 parametrov:
  • Predpripravené šablóny
  • Počet widgetov (elementov)
  • WooCommerce moduly alebo builder
  • Builder hlavičky a päty
  • Jednoduché štylovanie prvkov
  • Responzívna editácia
  • Možnosť upravovať prvky podľa zariadenia
  • Vlastné globálne CSS
  • Integrácia ikon Font Awesome
  • Pop-up builder (vyskakovacie okná)
  • Builder formulárov
  • Hooky
  • Možnosť zapnúť režim údržby
5.2/10
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrov:
  • Klávesové skratky
  • Automatické ukladanie
  • Copy & paste (kopíruj a vlož)
  • Vyhľadávanie v editore (jednoduchšia navigácia)
7.5/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 5 parametrov:
  • Drag&drop editor
  • Funguje s modernými šablónami
  • Manažér užívateľských rolí
  • Kompatibilné so SEO pluginy
  • Slovenská/Česká lokalizácia
10/10
Celkové skóre 6.7/10 se skládá z hodnocení 3 parametrov:
  • Podpora 24/7
  • Video tutoriály
  • Webové návody
6.7/10

Výhody

  • Drag&drop editor stránok
  • Možnosť nastaviť brand agentúry
  • Verzia zadarmo

Nevýhody

  • Pozor na obmedzenie rôznych licencií

Výhodou nástroja na tvorbu stránok WordPress Beaver Builder je jednoduchosť vytvárania webových stránok v rámci uvedeného systému správy obsahu. V tomto editore pracujete metódou drag&drop pri vytváraní webových stránok. Ak potrebujete na stránku pridať nadpis, textový obrázok alebo čokoľvek iné, vyberiete to, čo potrebujete, z ponuky widgetov (prvkov pre stránky) a jednoduchým potiahnutím myšou to pridáte na webovú stránku.

Najlepšie na týchto editoroch stránok je, že na ich používanie nepotrebujete znalosť programovania. Nemusíte dokonca ani ovládať HTML alebo CSS, a napriek tomu môžete vytvárať pútavé a profesionálne vyzerajúce webové stránky.

Beaver Builder Home Page

Pre ešte jednoduchšie vytváranie stránok tento nástroj ponúka desiatky predpripravených šablón vzhľadu. Šablóny vzhľadu sú takmer hotové webové stránky. Šablóny sú rozdelené do kategórií – domovské stránky a stránky s obsahom. V skutočnosti si môžete vybrať rozloženie domovskej stránky, ktoré sa vám páči. Tento vzhľad sa nainštaluje na vašu stránku a potom je na vás, aby ste obsah prispôsobili svojmu zameraniu. Firemnú alebo inú webovú stránku máte vytvorenú v podstate za krátky čas.

Beaver Builder sa nesnaží ísť cestou iných tvorcov stránok WordPress, ale namiesto toho si razí vlastnú cestu. To napríklad znamená, že do svojho editora nepridáva množstvo funkcií alebo vopred pripravených prvkov. Niekto to môže považovať za obmedzenie, ale na druhej strane je tento krok dobrý napríklad pre jednoduchšie ovládanie editora. Nebudú vás obmedzovať funkcie a nastavenia, ktoré nebudete používať.

Skúsení používatelia, programátori a vývojári ocenia možnosť používať globálne štýly CSS, ako aj háčiky. Vítanou funkciou je možnosť prispôsobiť jednotlivé prvky podľa typu zariadenia. To vám pomôže maximálne vyladiť vzhľad a ovládanie webu, ale tiež vám to umožní nastaviť rôzne vlastnosti a správanie prvkov pri zobrazení na rôznych zariadeniach.

Financie
Celkové skóre 6/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Verzia zadarmo
  • Doživotní licence
  • Spôsob platenia
  • Cena
6/10

Beaver Builder nevybočuje z radu tvorcov stránok WordPress ani z ich cenovej politiky. Nastavenie cien pre tento nástroj na vytváranie stránok je takmer podobné ako u iných konkurentov.

Beaver Builder má vlastnú bezplatnú verziu. Táto možnosť je samozrejme veľmi obmedzená, ale môžete s ňou ľahko vytvoriť jednoduchú prezentačnú stránku. Ak však chcete vytvárať zložitejšie a pútavejšie webové stránky, bez platenej verzie sa nezaobídete.

Cenové plány nie sú obmedzené počtom licencovaných lokalít. Dokonca aj s najnižším plánom môžete Beaver Builder používať na neobmedzenom počte stránok. Tarifné obmedzenie tohto builderu sa týka dostupnosti určitých funkcií.

Beaver Builder Pricing

S najnižším plánom nedostanete odladenú šablónu Beaver Builder Theme a tiež nedostanete funkciu WordPress Multisite. Pri najvyššom cenovom pláne môžete skryť značku Beaver. Takzvané White Labeling je užitočné napríklad pre agentúry a tvorcov stránok, ktorí chcú klientom sprístupniť správu WordPress, ale nechcú, aby klienti vedeli, že ide o tvorcu stránok Beaver. Takže môžu jednoducho premeniť tento nástroj na vlastný nástroj na tvorbu stránok agentúry.

Verzia zadarmo
Je k dispozícii bezplatná verzia page builderu?
Ano
Doživotní licence
Builder vám umožňuje zakúpiť si doživotnú licenciu. To znamená, že za jednu platbu získate doživotné aktualizácie nástroja Page Builder.
Ne
Spôsob platenia
V akom intervale sa platí za pravidelnú licenciu.
Platí sa ročná licencia
Cena
99$ neobmedzene webov (chýba funkcia multisite), 199$ (chýba funkcia white labeling), 399$ neobmedzene webov

Customizace
Celkové skóre 5.2/10 se skládá z hodnocení 13 parametrů:
  • Predpripravené šablóny
  • Počet widgetov (elementov)
  • WooCommerce moduly alebo builder
  • Builder hlavičky a päty
  • Jednoduché štylovanie prvkov
  • Responzívna editácia
  • Možnosť upravovať prvky podľa zariadenia
  • Vlastné globálne CSS
  • Integrácia ikon Font Awesome
  • Pop-up builder (vyskakovacie okná)
  • Builder formulárov
  • Hooky
  • Možnosť zapnúť režim údržby
5.2/10

Mohlo by se zdát, že při hodnocení customizace to Beaver Builder prohrál, ale je potřeba to uvést na pravou míru. Tento builder dostal sníženou známku zejména kvůli malému defaultnímu počtu předpřipravených šablon vzhledů a také malému množství widgetů. Obojího nabízí Beaver Builder asi nejméně ze všech námi testovaných WordPress builderů.

Jak už jsme si řekli v úvodu, tak to může být i výhoda. Beaver si jde svojí vlastní cestou jednoduchosti a intuitivnosti ovládání. Pokud by do editoru přidal hromadu funkcí, tak by se mu nepovedlo jej udělat intuitivní.

Z pohledu customizace má Beaver Builder vše, co ostatní buildery. Z toho důvodu vám v něm nebude pro tvorbu a úpravu webových stránek patrně nic chybět.

Predpripravené šablóny
Pripravené šablóny, ktoré môžete nasadiť na svoje webové stránky.
55+
Počet widgetov (elementov)
Widgety sú napríklad formuláre, obrázky, nadpisy, textové bloky a iné prvky, ktoré tvoria webovú stránku.
30+
WooCommerce moduly alebo builder
Prvky, ktoré vám pomôžu výrazne prispôsobiť vzhľad vašej stránky WooCommerce.
Ano
Builder hlavičky a päty
Pomocou nástroja na vytváranie stránok je možné vytvoriť vlastné záhlavie alebo pätu šablóny.
Ano
Jednoduché štylovanie prvkov
Štýlovanie prvkov pomocou funkcií editora. Nie je potrebné poznať CSS.
Ano
Responzívna editácia
V editore je možné meniť v reálnom režime zobrazenie z PC na mobilný telefón. V tejto responzívnej editácii je možné pracovať na detailoch webu, ktoré sa zmenia pri prispôsobení sa menšej obrazovke.
Ano
Možnosť upravovať prvky podľa zariadenia
Možnosť napríklad vypnúť niektorý z prvkov, aby sa nezobrazoval používateľom na mobilných telefónoch.
Ano
Vlastné globálne CSS
Možnosť vloženia vlastných štýlov CSS.
Ano
Integrácia ikon Font Awesome
Ano
Pop-up builder (vyskakovacie okná)
Jednoduchý editor na vytváranie vyskakovacích okien.
Ne
Builder formulárov
Tvorca webových formulárov
Ano
Hooky
Ano
Možnosť zapnúť režim údržby
Ne

Ovládanie
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Klávesové skratky
  • Automatické ukladanie
  • Copy & paste (kopíruj a vlož)
  • Vyhľadávanie v editore (jednoduchšia navigácia)
7.5/10

Beaver Builder sa používa jednoducho a intuitívne. V aplikácii Drag&drop builder sa môžete pohybovať pomocou klávesových skratiek, ale aj pomocou vyhľadávacieho poľa. To uľahčuje vyhľadávanie widgetov a nastavení.

Beaver Builder Editor

Jediná vec, ktorá nám v tomto nástroji na vytváranie stránok chýbala, bola nemožnosť ľahko nastaviť automatické ukladanie.

Klávesové skratky
Je možné ovládať editor pomocou klávesových skratiek?
Ano
Automatické ukladanie
Editor automaticky ukladá distribuovanú prácu počas vytvárania webu.
Ne
Copy & paste (kopíruj a vlož)
Ne
Vyhľadávanie v editore (jednoduchšia navigácia)
Prvky možno v editore vyhľadávať prostredníctvom formulára. Navigácia je tak oveľa jednoduchšia.
Ano

Dôležité parametre
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Drag&drop editor
  • Funguje s modernými šablónami
  • Manažér užívateľských rolí
  • Kompatibilné so SEO pluginy
  • Slovenská/Česká lokalizácia
10/10

V aplikácii Beaver Builder nič nechýba. Editor funguje na princípe drag&drop tvorby stránok. Na vytvorenie svojej stránky si môžete vybrať ľubovoľnú šablónu WordPress, ktorá sa vám páči. Vo vyšších cenových plánoch ponúka spoločnosť Beaver možnosť používať svoju odladenú šablónu, ktorá s builderom spolupracuje do bodky, ale tá nie je potrebná.

Beaver Builder Settings

Beaver Builder je kompatibilný s pluginmi SEO, ktoré sú nevyhnutné na optimalizáciu webových stránok a ich obsahu pre vyhľadávače.

Mnohí začiatočníci ocenia, že tento builder je preložený do slovenčiny. Hlavnou požiadavkou používateľov je zvyčajne angličtina. Nevedia si predstaviť používanie doplnku bez neho. V rodnom jazyku sa ľahšie orientujete.

Drag&drop editor
Drag&drop je metóda preťahovania a púšťania prvkov. V ponuke editora vyberte prvok, ktorý chcete vložiť na stránku, a potiahnite ho na požadované miesto.
Ano
Funguje s modernými šablónami
Editor je kompatibilný s modernými šablónami WordPress.
Ano
Manažér užívateľských rolí
Pomocou správcu rolí používateľov môžete nastaviť práva pre jednotlivých používateľov.
Ano
Kompatibilné so SEO pluginy
Editor pracuje s populárnymi pluginmi SEO
Ano
Slovenská/Česká lokalizácia
Ano

Podpora
Celkové skóre 6.7/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Podpora 24/7
  • Video tutoriály
  • Webové návody
6.7/10

Beaver Builder má veľkú používateľskú základňu, a teda aj komunitu používateľov, ktorí vám radi pomôžu s akýmikoľvek problémami alebo nastaveniami tohto nástroja WordPress. Prekvapilo nás, že ani pri najvyššom cenovom pláne nie je používateľom k dispozícii nepretržitá podpora.

K dispozícii je však obrovské množstvo návodov, článkov a videí, ktoré vám pomôžu pri používaní tohto nástroja.

Podpora 24/7
Ne
Video tutoriály
Ano
Webové návody
Ano

Zkušenosti s Beaver Builder

Ako už bolo niekoľkokrát spomenuté. Beaver Builder chce vyvinúť jednoduchý nástroj na tvorbu stránok. Existuje veľa robustných nástrojov na vytváranie stránok pre WordPress, ale len málo z nich je svižných a vzdušných. Najmä pokiaľ ide o ich používanie.

Beaver Builder sa tiež snaží, obrazne povedané, chrániť používateľov pred tým, aby na stránke vytvorili niečo, čo by viedlo k nečitateľnému kódu. Z tohto dôvodu môže byť výsledný kód stránky čitateľnejší a samotné stránky sa môžu načítať rýchlejšie. Vďaka tomu sú pre používateľov príjemnejšie a vyhľadávače im teoreticky môžu prideliť lepšie pozície. Ale to je veľká špekulácia.

Takže hlavnou výhodou je, že v editore typu drag & drop môžete pracovať s neobmedzenou fantáziou, ale nebudete môcť vytvoriť vzhľad, ktorý sa používateľom nezobrazí správne. Takmer vždy vytvoríte stránky, ktoré sa zobrazujú správne. Každá webová stránka, ktorú vytvoríte, bude mať responzívny vzhľad, takže sa bude správne zobrazovať používateľom na počítačoch, tabletoch a mobilných zariadeniach.

Možnosť vkladať a nastavovať vlastné štýly CSS alebo kódy JavaScript pomôže používateľom upravovať stránky. Veľkou výhodou je aj použitie háčikov.

Najlepšie na tom je, že aj keď netušíte, o čom som písal v predchádzajúcej vete, vôbec to nevadí. Môžete používať WordPress page builder Beaver bez akýchkoľvek znalostí programovania a napriek tomu v ňom vytvárať funkčné a pekne vyzerajúce webové stránky.


Prispieť svojou skúsenosťou
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!