Hamty Recenzia Hamty Recenzia

Hodnotil/a Redakce 5nej

22. 8. 2018

Stručně/vhodné pro

Najmladší cashback portál Hamty.cz vypláca zákazníkom vyššie odmeny ako jeho konkurenti a za to si z nazbieraných peňazí berie maximálne 10 EUR ročne. Ak zákazník nakupuje málo, platí nižší alebo žiadny poplatok. Často, ale len na krátky čas, Hamty zvyšuje výšku provízie pre zákazníka formou akcie. Majú viac ako 1 000 e-shopov, v ktorých môžete nakupovať.

Celkové skóre 8.1/10 se skládá z hodnocení všech 19 parametrů:
  • Počet obchodov
  • Počet kategórií pre nákup
  • Mobilné aplikácie
  • Hodnotenie uživateľov fb (10.6.2021)
  • Vstupný bonus
  • Bonus za odporúčanie
  • Kupóny na zľavy
  • Odmena za pridanie rozšírenia do prehliadača
  • Hromadné zľavy (cashback + zľavový portál)
  • Vernostný program
  • Minimálna čiastka pre vyplatenie
  • Rýchlosť vyplatenia
  • Maximálna výška odmeny (%) za tovar
  • Live chat
  • Telefón
  • Facebook správy
  • Odpoveď do 24 hod
  • Zodpovedané otázky
  • Kvalita podpory
Hodnotenie redakcie
hodnotené 19 parametrov
8.1/10
Hodnotenie používateľov
hodnotené 20x Pridať hodnotenie
3.7/5
Celkové skóre 8.2/10 se skládá z hodnocení 4 parametrov:
  • Počet obchodov
  • Počet kategórií pre nákup
  • Mobilné aplikácie
  • Hodnotenie uživateľov fb (10.6.2021)
8.2/10
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 6 parametrov:
  • Vstupný bonus
  • Bonus za odporúčanie
  • Kupóny na zľavy
  • Odmena za pridanie rozšírenia do prehliadača
  • Hromadné zľavy (cashback + zľavový portál)
  • Vernostný program
7.5/10
Celkové skóre 9/10 se skládá z hodnocení 3 parametrov:
  • Minimálna čiastka pre vyplatenie
  • Rýchlosť vyplatenia
  • Maximálna výška odmeny (%) za tovar
9/10
Celkové skóre 6/10 se skládá z hodnocení 6 parametrov:
  • Live chat
  • Telefón
  • Facebook správy
  • Odpoveď do 24 hod
  • Zodpovedané otázky
  • Kvalita podpory
6/10

Výhody

  • Vyššie cashbacky ako u konkurencie
  • 8 EUR za odporúčanie nových užívateľov

Nevýhody

  • Chýba mobilné aplikácie
  • Ročný poplatok, ktorý sa strháva z vyplácaného cashbacku

Pozor Pozor

Cashback portál, ktorý ponúka vyššie odmeny ako konkurencia. Účtuje si však maximálny ročný poplatok cca 10 EUR. Organizuje časovo obmedzené propagačné akcie, keď zvyšuje cashback.

Dôležité parametre
Celkové skóre 8.2/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Počet obchodov
  • Počet kategórií pre nákup
  • Mobilné aplikácie
  • Hodnotenie uživateľov fb (10.6.2021)
8.2/10

Hamty Cashback Presentation Portal

Cashback portál Hamty.cz funguje na trochu inom princípe ako iné podobné portály. Svojim používateľom vracia celú sumu, ktorú dostane od e-shopu, v ktorom klient nakúpil, vo forme cashbacku. Ak vás zaujíma, na čom Hamty zarába, sú to ročné poplatky. Tie sa však vyplácajú len vtedy, ak klient skutočne niečo uloží. Najviac však môžu zaplatiť 10 EUR.

V praxi to vyzerá tak, že ak žiada o výplatu 4 EUR, poplatok je 50 %, t. j. 2 EUR. Ak požiada o 20 EUR a ešte mu nebola odpočítaná žiadna suma za ročný poplatok, na jeho účet bude pripísaných 10 EUR – poplatok 8 EUR bude odpočítaný. Ak požiada o 20 EUR a ročný poplatok už bol odpočítaný, bude mu na účet pripísaná celá suma, t. j. 20 EUR. Je to jednoduché a spravodlivé. Ak však klienti netušia, prečo je tam poplatok a ako je to s províziami z iných portálov, môže sa im zdať, že ich Hamty oberá o peniaze, čo možno vidieť aj z recenzií používateľov, napr. na stránkach Hamty na Facebooku.

Hamty ponúka nakupovanie vo viac ako 1 000 e-shopoch, ktoré na jednoduchšie sledovanie rozdeľuje do 12 kategórií. Chýba nám mobilná aplikácia, ktorá by uľahčila nakupovanie v Hamty aj na mobile. Hoci môžete nakupovať pomocou prehliadača, aplikácie sú skvelé aj na iné veci – napríklad na okamžitý prehľad o vašich odmenách, ktoré sme tu vynechali.

Počet obchodov
1099
Počet kategórií pre nákup
12
Mobilné aplikácie
Ano
Hodnotenie uživateľov fb (10.6.2021)
3,9/5
Pozor Pozor
Pozor na!

Cashback portál Hamty ponúka vyššie odmeny ako jeho konkurenti. V skutočnosti dáva klientom všetko, čo získa na provízii z e-shopu, v ktorom klient nakúpil. Aby dosiahli aspoň nejaký zisk, účtujú si ročný poplatok, a to maximálne do výšky 8 EUR.

Hodnotenia na Facebooku sme už spomenuli vyššie. Hamty dostal len 3,9 hviezdičky z 5. Nie je taká nízka, ale je nízka v porovnaní s konkurenčnými casback portálmi. Podľa komentárov vidíme, že problém je jednak s odpočítavaním spomínaného cashback poplatku, čo sa používateľom nepáči, a tiež s načítaním niektorých cashbackov na účet klientov Hamty.

Bonusy
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Vstupný bonus
  • Bonus za odporúčanie
  • Kupóny na zľavy
  • Odmena za pridanie rozšírenia do prehliadača
  • Hromadné zľavy (cashback + zľavový portál)
  • Vernostný program
7.5/10

Hamty Bonusy

Hamty má v prvom rade vyššie casbacky ako konkurenčné portály (ale nie pre všetky e-shopy). Je to preto, že, ako sme už spomenuli, celú odmenu, ktorú získajú z e-shopu, odovzdajú používateľovi. Okrem toho však majú aj ďalšie bonusy, ktoré tiež stoja za pozornosť.

Pri registrácii získate registračný bonus 2 €, ktorý sa vám pripíše, ak do určitej doby po registrácii nakúpite a získate cashback.

Môžete tiež získať bonus za odporučenie priateľa, ktorý je 8 €. Podmienkou je, aby bol priateľ aktívny a aby ste dosiahli cashback, aby sa bonus pridal. Tento bonus je na väčšine cashback portálov, ale nie vždy je taký vysoký. Niektoré portály majú vyšší bonus, ale opäť majú obmedzený počet používateľov, ktorých môžete odporučiť. Hamty nemá žiadne obmedzenia.

Podobne ako v prípade iných portálov môžete získať niekoľko eur, ak si pridáte rozšírenie prehliadača „watchdog“.

Ďalšie výhody v podobe vernostného programu tu nie sú k dispozícii, čo nám trochu chýbalo. Na druhej strane chápeme, že ak Hamty poskytne používateľom celú odmenu z e-shopov hneď, nie je kde brať na ďalšie odmeny v podobe vernostných programov a pod.

Okrem cashbackov nájdete na Hamty aj rôzne zľavové kupóny, ktoré vám umožnia nakupovať s výraznými zľavami.

Vstupný bonus
2 EUR
Bonus za odporúčanie
8 EUR
Kupóny na zľavy
Ano
Odmena za pridanie rozšírenia do prehliadača
áno
Hromadné zľavy (cashback + zľavový portál)
Ano
Vernostný program
Ne

Výplata
Celkové skóre 9/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Minimálna čiastka pre vyplatenie
  • Rýchlosť vyplatenia
  • Maximálna výška odmeny (%) za tovar
9/10

Hamty Seznam Obchodu

Odměnu vyplácí Hamty od jedné koruny na bankovní účet zákazníka. Stane se tak do tří pracovních dnů od požádání. Za nakoupené zboží získáte maximální odměnu 30%. Nezapomínejte však, že z vyplácených odměn se odečítá výše zmíněný roční poplatek 8 EUR.

Minimálna čiastka pre vyplatenie
1 Kč
Rýchlosť vyplatenia
3 pracovné dni
Maximálna výška odmeny (%) za tovar
50%

Podpora
Celkové skóre 6/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Live chat
  • Telefón
  • Facebook správy
  • Odpoveď do 24 hod
  • Zodpovedané otázky
  • Kvalita podpory
6/10

Podpora komunikuje ochotne a rýchlo prostredníctvom e-mailu a správ na Facebooku. Vyskúšali sme obe a boli sme spokojní. Odpoveď prišla obom do hodiny a bola veľmi podrobná a vyčerpávajúca.

Hamty nemá k dispozícii telefónne číslo ani živý chat, ale vzhľadom na rýchle reakcie im to radi odpustíme.

Live chat
Ne
Telefón
Ne
Facebook správy
Ano
Odpoveď do 24 hod
Ano
Zodpovedané otázky
5/5
Kvalita podpory
Veľmi vysoká
Doporučujeme Doporučujeme

Hamty je nepochybne jedným z najlepších cashback portálov v našej krajine. Ak vám však chýba nejaká ponuka alebo funkcia, pozrite si naše porovnanie cashback portálov.


Prispieť svojou skúsenosťou
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!

Užívateľské skúsenosti

8 skúseností

Hamty.cz rozhodně nedoporučuji, ačkoliv mám jejich doplněk do prohlížeče, několikrát mi nepřipsali odměnu za nákup na AliExpress, což byly zrovna nejhodnotnější nákupy. Na dotaz se ani neobtěžují reagovat. O tom jejich poplatku jsem se také dozvěděl až na stránce „Vyžádat vyplacení“ 🙁 Cashbacky nemám schválené ani po více než dvou měsících od nákupu. Držte se dál od těchto vykuků.

Hodnocení - 3
Martin
11. 11. 2020

Teď čtu Romane Tvou odpověď. Pokud nejste neandrtálec a umíte číst, tak ve vstupních podmínkách je poplatek jasně uveden a popsán. Žádnou lumpárnu v tom na rozdíl od Vás nevidím. Píšu sem jen pro vyváženost názorů. Ten můj je na rozdíl od Vás přeci jen více objektivní po téměř roční zkušenosti.

Hodnocení - 3
David
2. 7. 2019

Co to plácáte za nesmysly Romane !

Mám tedy naprosto jinou zkušenost. Almužnu vyplatí jen těm, kteří přes internet málo nakupují. Mě už se to reálně velmi slušně zhodnotilo a vybírám eshopy dle podpory od Hamty. Poplatek jsem měl po prvním nákupu před vánocemi zaplacen a od té doby už jen vydělávám v řádu stokorun. Žádná práce s tím není a je škoda to nevyužívat. Takže za mě velká spokojenost.

Hodnocení - 3
David
2. 7. 2019

Výraz u konkurence nepoužívejte, zkreslujete a lžete. Upozornění na skutečnost, že účtujete roční poplatek takticky skrýváte a většina klientů se o něm dozví, až mu začnete krátit výplaty. Je to hnus – nikdy víc. Měli byste prodávat deky, hrnce, zázračné lampy a nabízet změnu dodavatele energii.

Hodnocení - 3
Skala
13. 6. 2019

Dobrý den, toto roční členství je v recenzi zmíněno. Jen doplním, že je to za rok maximálně 240 Kč (tj. v rozmezí od 0 Kč do 240 Kč). Polovinu nastřádaného cashbacku vždy vyplatíme na účet. Výměnou za tento poplatek získáte oproti konkurenčním cashbackům 2x větší odměny. Členství si strháváme vždy jen z nastřádaných peněz, takže nikdy nic neplatíte.

Uvedu na ročním příkladu:
– na Hamty.cz ušetříte 100 Kč, vyplatíme Vám 50 Kč (u konkurence získáte také jen 50 Kč kvůli nižším odměnám)
– na Hamty.cz ušetříte 500 Kč, vyplatíme Vám 260 Kč (u konkurence získáte jen 250 Kč)
– na hamty.cz ušetříte 1 000 Kč, vyplatíme Vám 760 Kč (u konkurence získáte jen 500 Kč)
– a dále pak výhodnost Hamty.cz razantně roste, protože členství má strop na max. 240 Kč za rok, zatímco u konkurence platíte 50% marži vždy z každého nákupu (ale nepřímo formou nižších odměn)

Děkuji Vám. Hamty.cz.

Hodnocení - 3
Martin
17. 5. 2019

Dobrý den, pane Skálo,

mrzí mě Vaše hodnocení. Hamty.cz funguje na principu ročního členství, které je v rozmezí od 0 Kč do max. 240 Kč a tyto podmínky jsou předem jasně dány. Výměnou za tento poplatek získáte oproti konkurenčním cashbackům 2x větší odměny. Členství si strháváme vždy jen z nastřádaných peněz, takže nikdy nic neplatíte a platí pravidlo, že Vám polovinu cashbacku z nákupu vždy vyplatíme.

Uvedu na ročním příkladu:
– na Hamty.cz ušetříte 100 Kč, vyplatíme Vám 50 Kč (u konkurence získáte také jen 50 Kč kvůli nižším odměnám)
– na Hamty.cz ušetříte 500 Kč, vyplatíme Vám 260 Kč (u konkurence získáte jen 250 Kč)
– na hamty.cz ušetříte 1 000 Kč, vyplatíme Vám 760 Kč (u konkurence získáte jen 500 Kč)
– a dále pak výhodnost Hamty.cz razantně roste, protože členství má strop na max. 240 Kč za rok, zatímco u konkurence platíte 50% marži vždy z každého nákupu (ale nepřímo formou nižších odměn)

Děkuji, neváhejte mi napsat na martin@hamty.cz Váš registrovaný e-mail a mohu prověřit konkrétně Váš případ. S hamty.cz můžete získat min. stejně, ale většinou více oproti konkurenci. Nerad bych ve Vás zanechal negativní pocit z naší služby a pokud budete souhlasit, mohu Vám připsat extra bonus pro odmazání ročního členství. Děkuji za odpověď. Hamty.cz.

Hodnocení - 3
Martin
17. 5. 2019

Hamty vykazuje vlastnosti šmejdů. Okrade vás o poplatky a vyplatí vám almužnu. Utíkejte kamkoliv jinam!!!!

Hodnocení - 3
Roman Skala
16. 5. 2019

bylo vhodné doplnit další informace, například odměny – provize cashback portálů, tedy kolik si strhnou za poskytování služeb…
Třeba zmiňovaný Hamty.cz si účtuje na rok 240,- Kč!

Hodnocení - 3
Tony
7. 4. 2019