Mozello Recenzia Mozello Recenzia

Hodnotil/a Redakce 5nej

31. 8. 2017

Stručně/vhodné pro

Mozello je komplexný nástroj umožňujúci tvorbu webov, ktoré vyzerajú ako od profesionála. Ideálne riešenie pre firmy, ktoré si chcú vytvoriť vlastnú webovú prezentáciu a nechcú investovať desaťtisíce do jej vývoja.  Pokiaľ plánujete veľký web (veľa multimédií a obsahu), potom vám určite príde vhod obrovská veľkosť disku pre web.

Celkové skóre 7.9/10 se skládá z hodnocení všech 39 parametrů:
  • Testovaná tarifa
  • Cena
  • Tlačidlá pre rýchle zdieľanie na soc. sieťach
  • Možnosť blogu
  • META dáta u príspevkov (SEO)
  • META data u stránek (SEO)
  • META data u kategorií (SEO)
  • ALT popisok pri obrázkoch (SEO)
  • E-mail marketing
  • FB pixel
  • Google Analytics
  • Google Search Console
  • Kontaktný formulár
  • Počet šablón zadarmo
  • Responzivita
  • Možnosť pridať rozšírenie (pluginy)
  • Vlastné CSS
  • Možnosť viacjazyčnosti webu
  • Manipulácia s rozložením webu
  • Vlastné písmo
  • Úprava farebného rozloženia
  • Sprievodca spustenia webu
  • FAQ / nápoveda
  • Drag & Drop ovládanie
  • Je v slovenskom?
  • Veľkosť na disku
  • Doména 2. poriadku
  • Doména 3. poriadku
  • SSL zabezpečenie
  • Možnosť E-shopu
  • Zálohovanie webu
  • Vyskúšanie zadarmo
  • Oznámenie Cookies
  • Rýchlosť odpovede
  • Počet zodpovedaných otázok
  • Majú live chat?
  • Majú email?
  • Majú telefón?
  • Podpora v slovenčine
Hodnotenie redakcie
hodnotené 39 parametrov
7.9/10
Hodnotenie používateľov
hodnotené 9x Pridať hodnotenie
2.6/5
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 11 parametrov:
  • Tlačidlá pre rýchle zdieľanie na soc. sieťach
  • Možnosť blogu
  • META dáta u príspevkov (SEO)
  • META data u stránek (SEO)
  • META data u kategorií (SEO)
  • ALT popisok pri obrázkoch (SEO)
  • E-mail marketing
  • FB pixel
  • Google Analytics
  • Google Search Console
  • Kontaktný formulár
10/10
Celkové skóre 7.9/10 se skládá z hodnocení 8 parametrov:
  • Počet šablón zadarmo
  • Responzivita
  • Možnosť pridať rozšírenie (pluginy)
  • Vlastné CSS
  • Možnosť viacjazyčnosti webu
  • Manipulácia s rozložením webu
  • Vlastné písmo
  • Úprava farebného rozloženia
7.9/10
Celkové skóre 5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrov:
  • Sprievodca spustenia webu
  • FAQ / nápoveda
  • Drag & Drop ovládanie
  • Je v slovenskom?
5/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 8 parametrov:
  • Veľkosť na disku
  • Doména 2. poriadku
  • Doména 3. poriadku
  • SSL zabezpečenie
  • Možnosť E-shopu
  • Zálohovanie webu
  • Vyskúšanie zadarmo
  • Oznámenie Cookies
10/10
Celkové skóre 6.5/10 se skládá z hodnocení 6 parametrov:
  • Rýchlosť odpovede
  • Počet zodpovedaných otázok
  • Majú live chat?
  • Majú email?
  • Majú telefón?
  • Podpora v slovenčine
6.5/10

Výhody

  • Dostanete nadštandardný priestor pre web a to celých 50 GB.

Nevýhody

  • Podpora nehovorí po slovensky a musí si vaše otázky nechať prekladať

Propagácia a marketing
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 11 parametrů:
  • Tlačidlá pre rýchle zdieľanie na soc. sieťach
  • Možnosť blogu
  • META dáta u príspevkov (SEO)
  • META data u stránek (SEO)
  • META data u kategorií (SEO)
  • ALT popisok pri obrázkoch (SEO)
  • E-mail marketing
  • FB pixel
  • Google Analytics
  • Google Search Console
  • Kontaktný formulár
10/10

Mozello predstavenie

Mozello obsahuje takmer všetky funkcie, ktoré by ste mohli od nástroja na tvorbu webu očakávať.  V rámci SEO – optimalizácia môžete pridávať meta dáta a prispievať kvalitným obsahom na blog. Nechýbajú ani tlačidlá pre rýchle zdieľanie a možnosť napojiť externé  nástroje pre e-mail marketing . Štatistiky si zmeriate vďaka integrácii s Google Analytics  a retargeting vám umožní Facebook pixel , ktorý je možné do stránok tiež snáď vložiť.

Tlačidlá pre rýchle zdieľanie na soc. sieťach
Tlačidlá na zdieľanie obsahu alebo produktov na sociálnych sieťach. Tieto tlačidlá uľahčujú návštevníkom stránok zdieľať obsah na svojej časovej osi napríklad na Facebooku.
Ano
Možnosť blogu
Možnosť písať pravidelné blogové príspevky. Platforma by pre to mala mať prispôsobený editor, ktorý umožňuje jednoducho vytvárať texty a formátovať ich.
Ano
META dáta u príspevkov (SEO)
Možnosť doplniť meta title, meta description a meta keywords.
Ano
META data u stránek (SEO)
META dáta u stránok (SEO)
Ano
META data u kategorií (SEO)
Možnosť doplniť meta title, meta description a meta keywords.
Ano
ALT popisok pri obrázkoch (SEO)
Alternatívny popis, ktorý popisuje to, čo je na obrázku. Tento popisok pomáha vyhľadávacím robotom pochopiť význam obrázkov na stránke. Alternatívny popis slúži tiež pre nevidiacich, ktorý číta obsah stránok nejaké zariadenie.
Ano
E-mail marketing
Nástroj priameho marketingu. Väčšinou sa jedná o hromadné rozosielanie komerčných alebo nekomerčných správ.
Ano (Integrácia)
FB pixel
Nástroj spoločnosti Facebook pre lepšie štatistiky o návštevníkoch.
Ano
Google Analytics
Analytický nástroj od spoločnosti Google. Nie je to iba počítadlo návštev, ale nástroj, ktorý vám pomôže lepšie analyzovať návštevy webu, konverzie a mnoho ďalšieho.
Ano
Google Search Console
Služba spoločnosti Google, ktorá umožňuje správcom webu sledovať správanie a vývoj ich stránok vo výsledkoch vyhľadávania.
Ano
Kontaktný formulár
Formulár slúžiaci na rýchle odosielanie správ.
Ano

SEO nastavenia

Mozello umožňuje pri webových stránkach pokročilejšie SEO nastavenia.  To znamená, že na webe a podstránkach  môžete upravovať takzvané meta tagy  ako sú titulky a popisky stránok. V tomto editore je navyše možné vyplniť meta keywords (kľúčové slová), ktoré by mali vyhľadávačom pomôcť lepšie pochopiť obsah webových stránok.

Prepojenie s ďalšími nástrojmi

Svoje webové stránky vytvorené s týmto nástrojom môžete ďalej prepájať s ľubovoľnými nástrojmi tretích strán. Do webu môžete vkladať bloky HTML kódu.  HTML je možné vkladať ako do rôznych častí webu tak samozrejme do hlavičky medzi tagmi head alebo na začiatok sekcie body. Vďaka možnosti vkladania vlastného kódu je Mozello web prepojiteľný s takmer akýmkoľvek nástrojom, ktorý budete chcieť na svojom webe používať.

Cenník služieb

Mozello cennik

Mozello ponúka celkom 3 cenové plány  – Free, Premium a Premium Plus. Pri bezplatnej cenovej tarife nemôžete používať vlastnú doménu, ale môžete mať iba doménu v tvare neco.mozello.cz. Zaujímavosťou je, že aj pri bezplatnom pláne môžete vytvoriť e-shop, ale len s 5 produktmi.

Cenové tarify Premium a Premium Plus už ponúkajú všetko, čo môžete potrebovať. Pri týchto tarifách dostanete napríklad diskový priestor 50 GB  av prípade tarify Premium Plus je diskový priestor neobmedzený.

Prispôsobenie
Celkové skóre 7.9/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Počet šablón zadarmo
  • Responzivita
  • Možnosť pridať rozšírenie (pluginy)
  • Vlastné CSS
  • Možnosť viacjazyčnosti webu
  • Manipulácia s rozložením webu
  • Vlastné písmo
  • Úprava farebného rozloženia
7.9/10

Čo sa týka vytvorenia viacjazyčných webov , patrí Mozello medzi absolútne špičky. Nemôžete pridávať toľko rozšírení ako vo Wix, ale za to môžete šikovne manipulovať s rozložením webu.

Počet šablón zadarmo
48
Responzivita
Schopnosť webu správne sa zobraziť (prispôsobiť) displejom rôznych zariadeniach ako sú počítače, tablety a mobilné telefóny.
Ano
Možnosť pridať rozšírenie (pluginy)
Možnosť pridávať ďalšie rozšírenia ako sú napojenia na dopravcov, platobné brány, marketingové nástroje a tak ďalej.
Ano
Vlastné CSS
Možnosť vkladať vlastné kaskádové štýly.
Ano
Možnosť viacjazyčnosti webu
Vytváranie viacerých jazykových verzií webových stránok.
Ano
Manipulácia s rozložením webu
Možnosť jednoducho editovať rozloženie webu napríklad s pomocou drag&drop editácie.
Ano
Vlastné písmo
Možnosť meniť typ písma (fontu).
Ano
Úprava farebného rozloženia
Možnosť upravovať farby elementov stránok podľa svojich potrieb a predstáv.
Ano

Ako sa tvoria stránky na Mozello?

Mozello Sablony

Na výber máte z  48 bezplatných šablón , ktoré vyzerajú pekne na všetkých typoch zariadeniach. Slovíčko pekne nie je presné. Dôležité je, že šablóny a teda aj  webové stránky sú responzívne , takže sa dokážu správne zobraziť na rôznych zariadeniach ako sú počítače, tablety a mobilné telefóny.

Pri tvorbe nových stránok si vyberiete jednu zo šablón vzhľadu. To vám pomôže s rýchlejším vytvorenie webových stránok. Šablóny vzhľadu sú rozdelené podľa oboru. Jednoducho si vyberiete šablónu, ktorá sa vám páči, a v tej potom upravíte za pomoci myši a klávesnice texty, vymeníte obrázky, usporiadate prvky stránky tak, aby to vyhovovalo vášmu zámeru, a máte hotové webové stránky.

Mozello Tvorba Webu

Pri úprave vzhľadu stránok je možné  jednoducho zmeniť typ písma,  jeho veľkosť alebo napríklad farbu. Všetko sa robí prostredníctvom vizuálneho editora, takže nemusíte vedieť programovať alebo kódovať v HTML. Pokiaľ však HTML viete,  tak s jeho pomocou môžete rôzne časti stránky ďalej upravovať a rozširovať podľa svojich predstáv.

Jednoduchosť
Celkové skóre 5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Sprievodca spustenia webu
  • FAQ / nápoveda
  • Drag & Drop ovládanie
  • Je v slovenskom?
5/10

Nástroj je v slovenčine a ovládaní dostatočne intuitívny. Je teda pravda, že občas sa mi stalo, že nástroj preskočil do slovenského jazyka, ale to nie je nijako zásadná prekážka a je možné jazyk zmeniť v nastavení editora.  Drag&drop tu síce je, ale mohlo by byť lepšie prepracované . Kto však nemusí mať nutne tento typ ovládania, potom si na prostredie rýchlo zvykne. Keď si pri tvorbe nebudete vedieť rady , tak na vás čaká databáza najčastejšie frekventovaných otázok, ktoré vám ušetria nejeden vytrhnutý vlas. Na druhú stranu nenájdete podrobného sprievodcu spustenia webu, ako to tak pri niektorých nástrojoch býva.

Sprievodca spustenia webu
Pomoc, ktorá vás prevedie prvými krôčikmi v nástroji.
Ne
FAQ / nápoveda
Najčastejšie kladené otázky, ktoré používatelia kladú podpore. Databáza týchto dotaz dokáže rýchlo pomôcť pri riešení problémov.
Ano
Drag & Drop ovládanie
Princíp presúvania elementov (prvkov) na stránke. Voľne preložené ako chyť a pusť. Myšou chytíte nejaký prvok a ťahom jo presuniete na požadovanú pozíciu.
Ne
Je v slovenskom?
Zaujímalo nás, či je používateľské rozhranie editora v slovenskom jazyku.
Ano

Ako je to s drag&drop editorom

Mozello Editor

Mozello ide na tvorbu webu trochu inak.  Prvky po stránke nie je možné ľubovoľne presúvať,  ale to vlastne nevadí.  Pokiaľ chcete niekam do stránky čokoľvek pridať, tak na požadovanú pozíciu prejdete kurzorom myši a kliknete na tlačidlo +, ktoré sa tam objaví. Tým sa dostanete na výber prvkov, ktoré môžete do stránky vložiť. V tomto editore sa stránky netvoria preťahovaním prvkov , ale ich naklikaním, čo môže byť niekedy jednoduchší a rýchlejší spôsob tvorby webu.

Výhodou tejto tvorby webu je to , že nemôžete štruktúru stránok nejako narušiť. To znamená, že vytvorené stránky sa potom vždy dokážu správne zobraziť na rôznych zariadeniach.

Dôležité parametre
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Veľkosť na disku
  • Doména 2. poriadku
  • Doména 3. poriadku
  • SSL zabezpečenie
  • Možnosť E-shopu
  • Zálohovanie webu
  • Vyskúšanie zadarmo
  • Oznámenie Cookies
10/10

Mozello E Shop

V rámci balíčka na vás čaká bezkonkurenčná ponuka veľkosti disku pre web a to celých 50 GB. Pokiaľ si vyberiete najvyšší cenový plán, tak budete mať priestor na disku neobmedzený. V cene služby je vlastná doména, možnosť vytvorenia e-shopu či zálohovanie webu. Jednou zo šikovných funkcií je možnosť zapnutia cookies lišty, ktorá návštevníkov informuje o používaní týchto súborov.

Veľkosť na disku
Priestor na disku pre dáta ako sú dokumenty, obrázky a fotografie.
až neobmedzene
Doména 2. poriadku
Doména v tvare niečo.sk a tak podobne.
Ano
Doména 3. poriadku
Doména v tvare vasefirma.nieco.sk a tak podobne.
Ano
SSL zabezpečenie
Zabezpečenie stránok pre šifrovaný prenos údajov. V internetovom prehliadači sa takéto stránky vyznačujú uzamknutým zámkom. To znamená, že používatelia sa na podobných stránkach nemusia obávať o svoje dáta. SSL alebo SSL je preto pre vaše stránky dôležité.
Ano
Možnosť E-shopu
Možnosť vytvoriť na svojich webových stránkach internetový obchod.
Ano
Zálohovanie webu
Pravidelné zálohovanie webu a jeho dát pre prípad nechceného zmazania alebo poškodenia servera poskytovateľa.
Ano
Vyskúšanie zadarmo
Možnosť testovať službu zadarmo.
Ano
Oznámenie Cookies
Oznámenie o tom, že webové stránky používajú súbory cookies. Tieto súbory sa používajú napríklad na to, aby si web návštevníka zapamätal.
Ano

Podpora
Celkové skóre 6.5/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Rýchlosť odpovede
  • Počet zodpovedaných otázok
  • Majú live chat?
  • Majú email?
  • Majú telefón?
  • Podpora v slovenčine
6.5/10

Mozello Podpora

Podpora je napoly česky. Majitelia nie sú češi, ale na slovenskom trhu operujú. Vaše otázky si nechajú preložiť a odpovie vám v angličtine aj v češtine. Preklad však nie je dokonalý. Odpovedali nám však na väčšinu opýtaných otázok. Rýchlosť podpory určite stojí za pochvalu. Je veľmi rýchla.

Rýchlosť odpovede
Za ako dlho dokázala podpora odpovedať na naše otázky.
23 min
Počet zodpovedaných otázok
7/8
Majú live chat?
Live chat je spôsob messengera, ktorý je priamo na stránkach služby. Taký chat významne urýchľuje komunikáciu s užívateľskou podporou.
Ne
Majú email?
Ano
Majú telefón?
Ano (len AJ)
Podpora v slovenčine
Zajímalo nás, zda dokáže uživatelská podpora komunikovat v češtině.
Ne (ide o nedokonalý strojový preklad)

Prispieť svojou skúsenosťou
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!