MioWeb Recenzia MioWeb Recenzia

Hodnotil/a Redakce 5nej

27. 10. 2018

Stručně/vhodné pro

Mioweb je unikátna slovenská platforma na tvorbu webu. Základom platformy je najznámejší redakčný systém WordPress, ktorý je obohatený o celý rad ďalších funkcií.  Či už chcete vytvoriť členskú sekciu s video kurzom, budovať databázu emailových kontaktov alebo svoj malý eshop, Mioweb je jedno z najlepších, ale aj najdrahších riešení na trhu.

Celkové skóre 9.1/10 se skládá z hodnocení všech 39 parametrů:
  • Testovaná tarifa
  • Cena
  • Tlačidlá pre rýchle zdieľanie na soc. sieťach
  • Možnosť blogu
  • META dáta u príspevkov (SEO)
  • META data u stránek (SEO)
  • META data u kategorií (SEO)
  • ALT popisok pri obrázkoch (SEO)
  • E-mail marketing
  • FB pixel
  • Google Analytics
  • Google Search Console
  • Kontaktný formulár
  • Počet šablón zadarmo
  • Responzivita
  • Možnosť pridať rozšírenie (pluginy)
  • Vlastné CSS
  • Možnosť viacjazyčnosti webu
  • Manipulácia s rozložením webu
  • Vlastné písmo
  • Úprava farebného rozloženia
  • Sprievodca spustenia webu
  • FAQ / nápoveda
  • Drag & Drop ovládanie
  • Je v slovenskom?
  • Veľkosť na disku
  • Doména 2. poriadku
  • Doména 3. poriadku
  • SSL zabezpečenie
  • Možnosť E-shopu
  • Zálohovanie webu
  • Vyskúšanie zadarmo
  • Oznámenie Cookies
  • Rýchlosť odpovede
  • Počet zodpovedaných otázok
  • Majú live chat?
  • Majú email?
  • Majú telefón?
  • Podpora v slovenčine
Hodnotenie redakcie
hodnotené 39 parametrov
9.1/10
Hodnotenie používateľov
hodnotené 31x Pridať hodnotenie
4.2/5
Celkové skóre 9.9/10 se skládá z hodnocení 11 parametrov:
  • Tlačidlá pre rýchle zdieľanie na soc. sieťach
  • Možnosť blogu
  • META dáta u príspevkov (SEO)
  • META data u stránek (SEO)
  • META data u kategorií (SEO)
  • ALT popisok pri obrázkoch (SEO)
  • E-mail marketing
  • FB pixel
  • Google Analytics
  • Google Search Console
  • Kontaktný formulár
9.9/10
Celkové skóre 6.9/10 se skládá z hodnocení 8 parametrov:
  • Počet šablón zadarmo
  • Responzivita
  • Možnosť pridať rozšírenie (pluginy)
  • Vlastné CSS
  • Možnosť viacjazyčnosti webu
  • Manipulácia s rozložením webu
  • Vlastné písmo
  • Úprava farebného rozloženia
6.9/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrov:
  • Sprievodca spustenia webu
  • FAQ / nápoveda
  • Drag & Drop ovládanie
  • Je v slovenskom?
10/10
Celkové skóre 8.5/10 se skládá z hodnocení 8 parametrov:
  • Veľkosť na disku
  • Doména 2. poriadku
  • Doména 3. poriadku
  • SSL zabezpečenie
  • Možnosť E-shopu
  • Zálohovanie webu
  • Vyskúšanie zadarmo
  • Oznámenie Cookies
8.5/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 6 parametrov:
  • Rýchlosť odpovede
  • Počet zodpovedaných otázok
  • Majú live chat?
  • Majú email?
  • Majú telefón?
  • Podpora v slovenčine
10/10

Výhody

  • Postavené na stabilnom a známom redakčnom systéme WordPress
  • Možnosť vlastnej členskej sekcie s video kurzom
  • Veľké množstvo predpripravených elementov a šablón

Nevýhody

  • Nie je vhodné pokiaľ máte veľmi špecifické požiadavky na design či funkcionalitu
  • Vyššia cena

Videorecenzia

Video náhled
Vynikajúca platforma na blogovanie a predaj digitálnych produktov

Propagácia a marketing
Celkové skóre 9.9/10 se skládá z hodnocení 11 parametrů:
  • Tlačidlá pre rýchle zdieľanie na soc. sieťach
  • Možnosť blogu
  • META dáta u príspevkov (SEO)
  • META data u stránek (SEO)
  • META data u kategorií (SEO)
  • ALT popisok pri obrázkoch (SEO)
  • E-mail marketing
  • FB pixel
  • Google Analytics
  • Google Search Console
  • Kontaktný formulár
9.9/10

Mioweb funkcia

Pokiaľ je Mioweb v niečom dobrý, potom práve v marketingových možnostiach . S platformou vytvoríte pekné weby, ktoré kladú dôraz na konverziu. Veľa funkcií vám  pomôže budovať emailovú databázu či propagovať svoj vlastný produkt.

Vkladanie vlastných skriptov (napr. Google Analytics) je možné priamo v administrácii. Prostredie platformy je intuitívne a veľmi minimalistické. Weby staviate pomocou drag&drop ovládania, predpripravených šablón či elementov. Súčasťou je  možnosť SEO – optimalizácia a META tagov.

Tlačidlá pre rýchle zdieľanie na soc. sieťach
Tlačidlá na zdieľanie obsahu alebo produktov na sociálnych sieťach. Tieto tlačidlá uľahčujú návštevníkom stránok zdieľať obsah na svojej časovej osi napríklad na Facebooku.
Ano
Možnosť blogu
Možnosť písať pravidelné blogové príspevky. Platforma by pre to mala mať prispôsobený editor, ktorý umožňuje jednoducho vytvárať texty a formátovať ich.
Ano
META dáta u príspevkov (SEO)
Možnosť doplniť meta title, meta description a meta keywords.
Ano
META data u stránek (SEO)
META dáta u stránok (SEO)
Ano
META data u kategorií (SEO)
Možnosť doplniť meta title, meta description a meta keywords.
Ano
ALT popisok pri obrázkoch (SEO)
Alternatívny popis, ktorý popisuje to, čo je na obrázku. Tento popisok pomáha vyhľadávacím robotom pochopiť význam obrázkov na stránke. Alternatívny popis slúži tiež pre nevidiacich, ktorý číta obsah stránok nejaké zariadenie.
Ano
E-mail marketing
Nástroj priameho marketingu. Väčšinou sa jedná o hromadné rozosielanie komerčných alebo nekomerčných správ.
Ano
FB pixel
Nástroj spoločnosti Facebook pre lepšie štatistiky o návštevníkoch.
Ano
Google Analytics
Analytický nástroj od spoločnosti Google. Nie je to iba počítadlo návštev, ale nástroj, ktorý vám pomôže lepšie analyzovať návštevy webu, konverzie a mnoho ďalšieho.
Ano
Google Search Console
Služba spoločnosti Google, ktorá umožňuje správcom webu sledovať správanie a vývoj ich stránok vo výsledkoch vyhľadávania.
Ano
Kontaktný formulár
Formulár slúžiaci na rýchle odosielanie správ.
Ano

Prepojenie s ďalšími nástrojmi

Výhodou je ľahká integrácia s fakturačným softvérom FAPI , e-mailovým nástrojom Smartemailing, fakturačným systémom Simpleshop či affiliate softvérom AffilBox . Mioweb je samozrejme možné prepájať aj s ďalšími nástrojmi, ktoré potrebujete pre svoje podnikanie

Pokročilé marketingové funkcie

Mioweb Automatizacia

Mioweb nie je obyčajný nástroj  pre jednoduché webové stránky, ale robustná platforma, ktorá  dokáže z vášho webu vytvoriť úspešný obchodný nástroj.  Aby toto bolo možné, tak musí mať niečo naviac, čo ostatné nástroje a editory nemajú. Čo je to? 

Veľmi podarený je  nástroj pre A/B testovanie , s ktorým dokážete vyhodnotiť úspech kampaní, ale hlavne to, či sú vaše stránky dobre nastavené a rozvrhnuté. Mioweb dokáže merať a vyhodnocovať cesty zákazníka. Takzvané funnely potom vedia napríklad vizualizovať do prehľadnejšej formy. Samozrejme je tu aj  funkcia pre návrh vyskakovacích (pop-up) okien , sociálne tlačidlá a mnoho ďalších funkcií, ktorými vytvoríte správne magnety na pozornosť návštevníkov webu.

Cenník služieb

Mioweb cennik

Mioweb patrí u nás najskôr k jedným z najdrahších podobných nástrojov na tvorbu webu. Avšak, rád by som podotkol, že to práve  nie je len obyčajný nástroj pre tvorbu webu , ale je to hlavne robustná marketingová platforma s mnohými nástrojmi, ktoré vám pomôžu zvyšovať konverzie a finančné obraty z webu.

Možnosť používať zadarmo Nie
Tarif Mioweb 80 EUR/mesačne bez DPH

Drahý nástroj ponúka nadštandardné služby. Jednou z nich je možnosť bezplatnej konzultácie pred samotným nákupom Miowebu. Počas tej sa vám pokúsi zástupca tohto nástroja zodpovedať všetky otázky a potom vám tiež vysvetlí, prečo do Mioweb ísť. Ak aj tak budete váhať, tak je tu  30 denná garancia vrátenia peňazí . To znamená, že Mioweb si môžete bez sankcií na 30 dní otestovať.

Prispôsobenie
Celkové skóre 6.9/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Počet šablón zadarmo
  • Responzivita
  • Možnosť pridať rozšírenie (pluginy)
  • Vlastné CSS
  • Možnosť viacjazyčnosti webu
  • Manipulácia s rozložením webu
  • Vlastné písmo
  • Úprava farebného rozloženia
6.9/10

Mioweb Sablony

K dispozícii máte celkom 31 šablón webov . Potom sú tu desiatky obsahových blokov, s ktorými,  spoločne so šablónami, môžete vytvárať rôzne varianty vzhľadov webových stránok.  Navyše je možné pridávať  vlastné CSS  (kaskádové štýly), s ktorými je možné vzhľad webu a jednotlivých prvkov ďalej upravovať.

Mioweb umožňuje mnoho možností vlastného prispôsobovania webu a jeho rozloženia. Je to jednoducho  flexibilný nástroj, s ktorým dokáže prepracovaný a funkčný web postaviť aj začiatočník  bez znalosti programovacích jazykov. Často sa poukazuje na to, že šéf môže ráno svojim asistentom zadať vypracovanie webu a oni mu ho popoludní odprezentujú. Je to samozrejme nadsadenie, pretože dobrý web musí mať prepracované texty a vypracovanie takých textov zaberie trochu viac času.

Počet šablón zadarmo
31
Responzivita
Schopnosť webu správne sa zobraziť (prispôsobiť) displejom rôznych zariadeniach ako sú počítače, tablety a mobilné telefóny.
Ano
Možnosť pridať rozšírenie (pluginy)
Možnosť pridávať ďalšie rozšírenia ako sú napojenia na dopravcov, platobné brány, marketingové nástroje a tak ďalej.
Ano
Vlastné CSS
Možnosť vkladať vlastné kaskádové štýly.
Ano
Možnosť viacjazyčnosti webu
Vytváranie viacerých jazykových verzií webových stránok.
Ano
Manipulácia s rozložením webu
Možnosť jednoducho editovať rozloženie webu napríklad s pomocou drag&drop editácie.
Ano
Vlastné písmo
Možnosť meniť typ písma (fontu).
Ano
Úprava farebného rozloženia
Možnosť upravovať farby elementov stránok podľa svojich potrieb a predstáv.
Ano

K dispozícii máte celkom 31 šablón webov . Potom sú tu desiatky obsahových blokov, s ktorými,  spoločne so šablónami, môžete vytvárať rôzne varianty vzhľadov webových stránok.  Navyše je možné pridávať  vlastné CSS  (kaskádové štýly), s ktorými je možné vzhľad webu a jednotlivých prvkov ďalej upravovať.

Mioweb umožňuje mnoho možností vlastného prispôsobovania webu a jeho rozloženia. Je to jednoducho  flexibilný nástroj, s ktorým dokáže prepracovaný a funkčný web postaviť aj začiatočník  bez znalosti programovacích jazykov. Často sa poukazuje na to, že šéf môže ráno svojim asistentom zadať vypracovanie webu a oni mu ho popoludní odprezentujú. Je to samozrejme nadsadenie, pretože dobrý web musí mať prepracované texty a vypracovanie takých textov zaberie trochu viac času.

Jednoduchosť
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Sprievodca spustenia webu
  • FAQ / nápoveda
  • Drag & Drop ovládanie
  • Je v slovenskom?
10/10

Mioweb Jednoduchost

Mioweb je nadstavba redakčného systému WordPress.  Ten nie je vo svojej východiskovej podobe úplne vhodný pre začiatočníkov, ale  v spojení WordPress a Mioweb už toto neplatí . S použitím tohto nástroja na tvorbu webových stránok získavate silného pomocníka v online svete. A to predovšetkým v tom marketingovom online svete.

Sprievodca spustenia webu
Pomoc, ktorá vás prevedie prvými krôčikmi v nástroji.
Ano
FAQ / nápoveda
Najčastejšie kladené otázky, ktoré používatelia kladú podpore. Databáza týchto dotaz dokáže rýchlo pomôcť pri riešení problémov.
Ano
Drag & Drop ovládanie
Princíp presúvania elementov (prvkov) na stránke. Voľne preložené ako chyť a pusť. Myšou chytíte nejaký prvok a ťahom jo presuniete na požadovanú pozíciu.
Ano
Je v slovenskom?
Zaujímalo nás, či je používateľské rozhranie editora v slovenskom jazyku.
Ano

Ako sa s Mioweb tvoria stránky?

Editor pracuje na princípe drag&drop  (chyť a pusť) tvorby stránok. Vďaka drag&drop editoru zvládnete vytvoriť vlastný predajný landing page, blogový príspevok, ale aj celý firemný web, platformu na predaj kurzov alebo e-shop.

Keď prídete do Mioweb, tak si  vyberiete šablónu, na ktorej chcete začať tvoriť svoj web.  Pomocou drag&drop editora potom v šablóne presúvate prvky len pomocou myši.  Jednoducho chytíte napríklad nadpis, blok textu, obrázok a pretiahnete ho inam na inú pozíciu v stránke.

Rovnako to funguje aj pri pridávaní ďalších obsahových blokov do stránky. Z ponuky si vyberiete blok ako nadpis, obrázok, formulár a tak podobne a ťahom myši ho pretiahnete na pozíciu v stránke, kde potom môžete nastavovať ďalšie parametre ako je napríklad zmena písma a jeho veľkosti aj farby.

Keďže je platforma stavaná pre marketérov, je prostredie intuitívne a  všetko je možné urobiť bez znalosti kódu.  Ovládaním vás spočiatku prevedie šikovný sprievodca a pokiaľ vám to nebude stačiť, môžete preskúmať Mioweb edu či FAQ.

Dôležité parametre
Celkové skóre 8.5/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Veľkosť na disku
  • Doména 2. poriadku
  • Doména 3. poriadku
  • SSL zabezpečenie
  • Možnosť E-shopu
  • Zálohovanie webu
  • Vyskúšanie zadarmo
  • Oznámenie Cookies
8.5/10

Mioweb Parametre

Parametre ako  vlastná doména, SSL zabezpečenie a dostatočné miesto na disku  tu nechýbajú. Na druhú stranu cena patrí medzi drahšie už len preto, že platíte licenciu za každý ďalší web. Web máte zálohovaný, ale za vyvolanie zálohy platíte jednorazovo 500 Sk. Web máte hostovaný servermi Mioweb  a nemôžete si ho dať na svoj hosting, čo by pre niekoho nevýhoda byť mohla. Výhodou je to, že sa o prevádzku hostingu nemusíte nijako starať.

Veľkosť na disku
Priestor na disku pre dáta ako sú dokumenty, obrázky a fotografie.
3 GB
Doména 2. poriadku
Doména v tvare niečo.sk a tak podobne.
Ano
Doména 3. poriadku
Doména v tvare vasefirma.nieco.sk a tak podobne.
Ano
SSL zabezpečenie
Zabezpečenie stránok pre šifrovaný prenos údajov. V internetovom prehliadači sa takéto stránky vyznačujú uzamknutým zámkom. To znamená, že používatelia sa na podobných stránkach nemusia obávať o svoje dáta. SSL alebo SSL je preto pre vaše stránky dôležité.
Ano
Možnosť E-shopu
Možnosť vytvoriť na svojich webových stránkach internetový obchod.
Ano
Zálohovanie webu
Pravidelné zálohovanie webu a jeho dát pre prípad nechceného zmazania alebo poškodenia servera poskytovateľa.
Ano
Vyskúšanie zadarmo
Možnosť testovať službu zadarmo.
Ano
Oznámenie Cookies
Oznámenie o tom, že webové stránky používajú súbory cookies. Tieto súbory sa používajú napríklad na to, aby si web návštevníka zapamätal.
Ano

Vlastný e-shop

Mioweb Eshop A Prodej

Predchádzajúce spomínané parametre by za takú cenu samozrejme nestačili. U  Mioweb je možné vytvoriť vlastný e-shop , ktorý ľahko upravíte. Pokiaľ napríklad predávate virtuálne produkty a prepojíte svoj Mioweb internetový obchod s ďalšími nástrojmi, tak ľahko vytvoríte automatizovaný predajný nástroj, o ktorý sa nemusíte príliš starať. Navyše budete mať k dispozícii ďalšie marketingové funkcie ako A/B testovanie alebo pop-up okná, čo  nie je pre zvyšovanie efektivity e-shopu vôbec na zahodenie.

Podpora
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Rýchlosť odpovede
  • Počet zodpovedaných otázok
  • Majú live chat?
  • Majú email?
  • Majú telefón?
  • Podpora v slovenčine
10/10

Užívateľská podpora Miowebu je na vysokej úrovni medzi všetkými dostupnými nástrojmi na trhu.  Podpora dokáže komunikovať rýchlo a prívetivo. A to aj v situácii, keď som len kvôli testu komunikácie žiadal vrátiť peniaze späť v rámci testovacieho obdobia.

K podpore Mioweb sa dostanete všetkými možnými spôsobmi. Majú sociálne siete, telefón, e-mail, formulár a aj populárny live chat, na ktorom komunikácia a riešenie nastalých problémov odsýpa nevídaným spôsobom.

Rýchlosť odpovede
Za ako dlho dokázala podpora odpovedať na naše otázky.
1 hod
Počet zodpovedaných otázok
5/5
Majú live chat?
Live chat je spôsob messengera, ktorý je priamo na stránkach služby. Taký chat významne urýchľuje komunikáciu s užívateľskou podporou.
Ne (len chatbot)
Majú email?
Ano
Majú telefón?
Ano
Podpora v slovenčine
Zajímalo nás, zda dokáže uživatelská podpora komunikovat v češtině.
Ano
Doporučujeme Doporučujeme

Užívateľská podpora Miowebu je na vysokej úrovni medzi všetkými dostupnými nástrojmi na trhu. Podpora dokáže komunikovať rýchlo a prívetivo. A to aj v situácii, keď som len kvôli testu komunikácie žiadal vrátiť peniaze späť v rámci testovacieho obdobia.

K podpore Mioweb sa dostanete všetkými možnými spôsobmi. Majú sociálne siete, telefón, e-mail, formulár a aj populárny live chat, na ktorom komunikácia a riešenie nastalých problémov odsýpa nevídaným spôsobom.


Prispieť svojou skúsenosťou
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!

Užívateľské skúsenosti

7 skúseností

V posledních letech jsme tvořili několik webů (ať už osobních, tak firemních). Pokoušeli jsme se jet i low-cost cestou, každopádně ve výsledku nás v rámci časové dotaze low-cost varianta vyšla dráž, než kdybychom zainvestovali do Miowebu. To, nad čím jsme seděli desítky až stovky hodin, jsme v Miowebu dokázali naklikat za desetinu času s tou výhodou, že když jsme chtěli něco změnit, byla to otázka chvilky.

Je pravda, že občas jsme narazili na něco, co plně nevyhovovalo našim představám, každopádně možnost využití pluginů, případně vlastních CSS kódů nám přidala možnost toužené customizace a ve výsledku jsme se k cíli vždy dostali a s výsledkem byli spokojení. Za nás můžu určitě doporučit.

Hodnocení - 3
Anonymous
7. 12. 2020

NIKDY nepoužívejte tento systém! Zdražili, nechovají se k zákazníkům dobře. Podpora je vesměs nefunkční, technické problémy z pohledu programátora primitivní, ale způsobující fatální chyby – nefunkční systém a tím pádem ztráty na zisku. Vyzkoušejte konkurenci – shoptet apod.

Hodnocení - 3
Nepoužívat!
7. 10. 2020

Jsem grafik a rád tvořím jednoduchý, čistý a přehledný webdesign. Kódování a programování mě jen zdržovalo. Proto jsem rád za Mioweb, který mi umožňuje tvořit stylové webovky s bohatou funkčností bez programování.

Hodnocení - 3
Anonymous
26. 8. 2020

Mioweb mi pomohl k vytvoření vlastních webových stránek, na kterých mohu prezentovat svou práci a podnikání. Díky jednoduchému intuitivnímu ovládání nepotřebuji žádnou profesionální pomoc se správou a získávám stále nové a nové zákazníky.

Hodnocení - 3
Anonymous
26. 8. 2020

Nikdy mě nenapadlo, že bych si mohla sama vytvořit své webové stránky. Vždy jsem naprostý laik. Mioweb mi pomohl splnit si sen a vytvořit web podle mých představ. Když vidíte, jak vám pod rukama roste něco, co jste si nikdy nemysleli, že sami dokážete vytvořit, je to přímo neskutečná dávka energie.

Hodnocení - 3
Anonymous
26. 8. 2020

Mioweb jsem začal používat před několika lety, když jsem přišel o spolupracovníka, co mi s weby pomáhal. Najednou jsem se musel starat sám. Mioweb je na správu a tvorbu webů tak jednoduchý, že jsem se rychle zorientoval a oblíbil si ho. Od té doby už jsem tu vytvořil několik webů a jsem maximálně spokojený.

Hodnocení - 3
Anonymous
26. 8. 2020

S Miowebem jsem začal spolupracovat po letech zkušeností. Zjistil jsem, že mě frustruje a zdržuje hlavně fáze kódování a programování. Mioweb pro mě představuje jednoduchý, spolehlivý a funkční nástroj, jenž mi umožňuje tvořit weby hravě a v klidu.

Hodnocení - 3
Anonymous
26. 8. 2020