mPohoda Recenzia mPohoda Recenzia

Hodnotil/a Redakce 5nej

17. 7. 2018

Stručně/vhodné pro

Lacný fakturačný softvér mPohoda je prekvapivo kvalitný nástroj na vydávanie faktúr. Zakladá si na minimalistickom prevedení a kvalitnú mobilnú aplikáciu. Vystavovať faktúry z mobilu aj webovej aplikácie je skutočne jednoduché a nie je potrebné zdĺhavého zadávania údajov vďaka možnosti uloženia si neobmedzeného počtu kontaktov. Najväčšia prednosť mPohody, čiže jednoduchosť, je tiež jej najväčšou nevýhodou. Pokiaľ budete chcieť zautomatizovať párovanie platieb s vašou bankou alebo treba napojiť vystavovanie faktúr na platobné brány ako GoPay či Paypal , potom vám mPohoda stačiť nebude a potrebujete k nej Pohodu.

Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení všech 38 parametrů:
  • Testovaná tarifa
  • Mesačný paušál
  • Neobmedzene faktúr
  • Logo na faktúru
  • Neobmedzene kontaktov
  • Prenesená daňová povinnosť
  • Vlastné číselné rady
  • QR platby
  • Viac bankových účtov
  • Viac firiem na jednom účte
  • Vlastný prístup pre účtovníkov
  • Načítanie údajov podľa IČ z ARES
  • Verzia pre platiteľa DPH
  • Overenie solventnosti
  • Evidovanie nákladov
  • Prehľadná štatistika príjmov
  • Elektronické podanie
  • Webová aplikácia
  • Webová aplikácia - iOS
  • Webová aplikácia - Android
  • Export do účtovného programu Money S
  • Export do iných účtovných programov
  • Export do jiných účetních programů
  • Párovanie platieb - integrácia s bankou
  • Upomienky neplatičom
  • EET
  • Pravidelné faktúry
  • Integrácia s platobnou bránou GoPay
  • Integrácia s platobnou bránou PayPal
  • API
  • Live chat
  • Telefón
  • Email
  • Autorizovaná požiadavka
  • Pravidelné zálohovanie
  • Odpoveď do 24 hodín
  • Otázky/odpovede
  • Hodnotenie
Hodnotenie redakcie
hodnotené 38 parametrov
8/10
Hodnotenie používateľov
hodnotené 10x Pridať hodnotenie
4.0/5
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 1 parametrov:
  • Mesačný paušál
10/10
Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení 15 parametrov:
  • Neobmedzene faktúr
  • Logo na faktúru
  • Neobmedzene kontaktov
  • Prenesená daňová povinnosť
  • Vlastné číselné rady
  • QR platby
  • Viac bankových účtov
  • Viac firiem na jednom účte
  • Vlastný prístup pre účtovníkov
  • Načítanie údajov podľa IČ z ARES
  • Verzia pre platiteľa DPH
  • Overenie solventnosti
  • Evidovanie nákladov
  • Prehľadná štatistika príjmov
  • Elektronické podanie
8/10
Celkové skóre 5.7/10 se skládá z hodnocení 6 parametrov:
  • Webová aplikácia
  • Webová aplikácia - iOS
  • Webová aplikácia - Android
  • Export do účtovného programu Money S
  • Export do iných účtovných programov
  • Export do jiných účetních programů
5.7/10
Celkové skóre 5.7/10 se skládá z hodnocení 7 parametrov:
  • Párovanie platieb - integrácia s bankou
  • Upomienky neplatičom
  • EET
  • Pravidelné faktúry
  • Integrácia s platobnou bránou GoPay
  • Integrácia s platobnou bránou PayPal
  • API
5.7/10
Celkové skóre 7.2/10 se skládá z hodnocení 8 parametrov:
  • Live chat
  • Telefón
  • Email
  • Autorizovaná požiadavka
  • Pravidelné zálohovanie
  • Odpoveď do 24 hodín
  • Otázky/odpovede
  • Hodnotenie
7.2/10

Výhody

  • Za nulové poplatky získate kvalitný fakturačný systém, ktorý je možné ďalej rozširovať (už za poplatky)
  • S účtovným programom Pohoda si rozumie dokonale
  • Moderné užívateľské prostredie ako na webe tak v mobilnej aplikácii

Nevýhody

  • Chýba funkcia možnosť pokročilej automatizácie a export do iných ekonomických softvérov ako je Pohoda

Financie
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 1 parametrů:
  • Mesačný paušál
10/10

Mpohoda Finance

mPohoda je dostupná celkom v troch variantoch , z ktorých prvý variant mPohoda Štart je úplne zadarmo . Ponúka množstvo funkcií, ktoré si môžete vyskúšať. Budete síce mierne obmedzení limitmi, ale pre menších podnikateľov by mohla táto tarifa pokojne postačovať.

mPohoda Štart vám umožní až 100 záznamov v dokladových agendách, 100 záznamov v cenníku, 20 záznamov v adresári, a IČO môžete zaznamenať neobmedzene, avšak v rámci daných limitov. V mobilných aplikáciách pre Android a iOS môžete vykonávať evidenciu EET (webové stránky to neumožňujú) a ďalej máte k dispozícii cenník, cudzie meny, objednávky, obmedzenia prístupu užívateľov, tlačové zostavy, upomienky, automatické fakturácie, prepojenie s účtovným programom a prepojenie s aplikáciou mKasa .

Ako sa môže na prvý pohľad zdať, táto tarifa umožňuje skoro všetko, čo ako podnikateľ môžete potrebovať. Problém však môže nastať pri vyšších alebo neobmedzených limitoch, ktoré sú k dispozícii až pri tarifách mPohoda Basic a mPohoda Pro . Aj v prípade rôznych prémiových funkcií, ktoré už v ponuke sú, alebo sa budú až postupne do programu pridávať, je možné si ich v tarife Štart iba vyskúšať.

Ak vlastníte účtovný program Pohoda , budete mať zadarmo aj oba vyššie tarify – Basic a Pro.

K tarife Pro si môžete prikúpiť ešte rôzne rozšírenia, ale tie už ich celkom zbytočné rozpisovať. Pokiaľ vás to zaujíma, mrknite na ich prehľad na stránkach mPohoda .

Mesačný paušál
od 0 EUR

Dôležité parametre
Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení 15 parametrů:
  • Neobmedzene faktúr
  • Logo na faktúru
  • Neobmedzene kontaktov
  • Prenesená daňová povinnosť
  • Vlastné číselné rady
  • QR platby
  • Viac bankových účtov
  • Viac firiem na jednom účte
  • Vlastný prístup pre účtovníkov
  • Načítanie údajov podľa IČ z ARES
  • Verzia pre platiteľa DPH
  • Overenie solventnosti
  • Evidovanie nákladov
  • Prehľadná štatistika príjmov
  • Elektronické podanie
8/10

Mpohoda Funkce Faktury

Ako sme už spomínali, mPohoda je fakturačný softvér ideálny predovšetkým pre menších podnikateľov. Aj tak je ale potrebné vedieť, aké funkcie tu máte k dispozícii a podľa toho sa rozhodnúť, či vám program bude alebo nebude vyhovovať. Poďme sa teraz pozrieť na najdôležitejšie funkcie podrobnejšie, aby ste získali lepšiu predstavu a ľahšie sa mohli rozhodnúť.

Neobmedzene faktúr
Ano
Logo na faktúru
Ano
Neobmedzene kontaktov
Ano
Prenesená daňová povinnosť
Ano
Vlastné číselné rady
Ano
QR platby
Ano
Viac bankových účtov
Ano
Viac firiem na jednom účte
Ano
Vlastný prístup pre účtovníkov
Ano
Načítanie údajov podľa IČ z ARES
Ano
Verzia pre platiteľa DPH
Ano
Overenie solventnosti
Ne
Evidovanie nákladov
Ne
Prehľadná štatistika príjmov
Ano
Elektronické podanie
Ne
Tip Tip

Či už ste kaderníčka, murár, inštalatér, umelec alebo sa venujete akémukoľvek inému drobnému podnikaniu, bude pre vás mPohoda to najlepšie a navyše za tú najlepšiu cenu - zadarmo. Naopak ak vlastníte e-shop a chcete dokonalé prepojenie pomocou API, budete sa musieť poobzerať inde.

Čo sa týka fakturácie a vystavovania účtovných dokladov, mPohoda si poradí s klasickou faktúrou, zálohovou faktúrou, automatickou fakturáciou, ale aj s výdajkami, prijatými objednávkami, predajkami, pokladničnými dokladmi, upomienkami k faktúram v omeškaní atď. K dispozícii máte aj prednastavené šablóny, ze ktorých si stačí vybrať.

Vďaka výstupom, prehľadným grafom, tabuľkám a porovnaniam budete mať prehľad o svojom podnikaní, o zákazkách, predajoch, príjmoch atď. Stačí si len vybrať.

Mobilná aplikácia ktorá šetrí váš čas

Mpohoda Aplikace

mPohoda je určená živnostníkom a drobným podnikateľom, ktorí si papierovanie riešia sami, alebo spolupracujú s účtovníčkou napríklad len raz za čas. Aby ste nemuseli tráviť hodiny pri počítači a vystavovať faktúry, tlačiť rôzne zostavy, či už pre účtovníkov, alebo kvôli daniam, vznikla nadupaná mobilná aplikácia dostupná ako pre iOS tak pre Android.

Rovnako ako počítačové rozhranie aj mobilná aplikácia vám umožňuje vystavovať faktúry a rôzne dokumenty behom chvíľinky a to odkiaľkoľvek. Nemusíte čakať až dorazíte domov. Vystavte klientovi faktúru napríklad po ceste domov v MHD. Doklady z tejto aplikácie môžete rovno zdieľať online so svojou účtovníčkou a tak viete na 100%, že vaše doklady dostane vždy včas.

mPohoda v mobile je vhodná aj pre elektronickú evidenciu tržieb (EET) . Môžete ju totiž využívať ako príručnú pokladňu a opäť je úplne fuk, či ste doma, v kancelárii alebo napríklad niekde v kaviarni. Všetky doklady je možné navyše odosielať e-mailom, alebo ich jednoducho previesť do účtovného systému. A navyše – vystaviť faktúru zvládnete aj bez pripojenia k internetu. Jej odoslanie potom dokončíte, až budete mať internet k dispozícii.

Kompatibilita
Celkové skóre 5.7/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Webová aplikácia
  • Webová aplikácia - iOS
  • Webová aplikácia - Android
  • Export do účtovného programu Money S
  • Export do iných účtovných programov
  • Export do jiných účetních programů
5.7/10

Mpohoda Export

Funkcie ako export do účtovného programu alebo typ platformy, na ktoré môžete faktúry vydávať, patria pri výbere k zásadným otázkam. Fakturačný softvér mPohoda môžete plne využívať online na webe mPohoda.cz a ako už sme spomínali, úplne ideálne je jeho použitie v mobilnej aplikácii, či už máte šikovný telefón s operačným systémom iOS alebo Android.

Zatiaľ čo väčšina nami testovaných fakturačných programov umožňuje export dát do účtovných programov Pohoda, Money S3 a do ďalších, mPohoda tu má trochu nevýhodu. Prepojenie s účtovným programom Pohoda je jedinečné a dokonca vám poskytne využívanie mPohody zadarmo. Ak ale chcete exportovať do iných účtovných programov, že potreba to vykonať cez XML súbory.

Webová aplikácia
Ano
Webová aplikácia - iOS
Ano
Webová aplikácia - Android
Ano
Export do účtovného programu Money S
Ne
Export do iných účtovných programov
Ano
Export do jiných účetních programů
iba cez XML

Automatizácia
Celkové skóre 5.7/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Párovanie platieb - integrácia s bankou
  • Upomienky neplatičom
  • EET
  • Pravidelné faktúry
  • Integrácia s platobnou bránou GoPay
  • Integrácia s platobnou bránou PayPal
  • API
5.7/10

Mpohoda Automatizace

Automatizácia ocení snáď každý podnikateľ. Niektoré fakturačné softvéry ich umožňujú celý rad, iné o niečo menej. Ako je na tom mPohoda?

Rovnako ako konkurenčné programy je možné ju prepojiť s EET alebo nastaviť vydávanie pravidelných faktúr. Ako sme už spomínali, nastaviť môžete aj odosielanie upomienok neplatičom – avšak pozor, to nie som automaticky! Je možné nastaviť párovanie s bankami, ale m márne tu budete hľadať integráciu s platobnou bránou GoPay či PayPal. Nenájdete tu ani prepojenie vďaka API, takže ak si chcete mPohodu zaobstarať ako majiteľ e-shopu, bude asi lepšie, keď zvolíte iný z fakturačných programov. Ostatne v našom porovnaní fakturačných systémov nájdete hneď dva programy, ktoré sú pre majiteľov e-shopov úplne ideálne.

Párovanie platieb - integrácia s bankou
Ne (iba v Pohodě)
Upomienky neplatičom
Ne
EET
Ano
Pravidelné faktúry
Ano
Integrácia s platobnou bránou GoPay
Ne
Integrácia s platobnou bránou PayPal
Ne
API
Ne

Podpora a zabezpečenie
Celkové skóre 7.2/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Live chat
  • Telefón
  • Email
  • Autorizovaná požiadavka
  • Pravidelné zálohovanie
  • Odpoveď do 24 hodín
  • Otázky/odpovede
  • Hodnotenie
7.2/10

Mpohoda Zabezpeceni

Podpora mPohody komunikuje cez email a telefón , ale neponúka asistenciu cez autorizovanú požiadavku v administrácii. Ak ste ako my milovníci podpory cez live chat, pri mPohode ho skrátka nenájdete. Aj tak je s nimi komunikácia príjemná a odpoveď dostanete počas jedného pracovného dňa. V prípade víkendov a sviatkov si musíte samozrejme chvíľu počkať, ale aj tak podpora splnila všetky naše požiadavky a očakávania. Odpovede boli veľmi podrobné, takže dokázali vyvážiť aj to, že sa týkali mnohých vecí, ktoré mPohoda neposkytuje.

Čo sa týka bezpečnosti dát na serveroch mPohoda , môžete byť v pokoji. Používajú podobné zabezpečenie, ako niektoré banky. Pri prihlasovaní do systému si overujú identitu užívateľa, prístup k dátam majú chránený pred odpočúvaním a podvrhmi, a robia samozrejme aj pravidelnú zálohu dokladov. Záleží však na tom, ktorý z taríf si vyberiete!

Zatiaľ čo s tarifou Štart máte bezpečnosť vašich dát výhradne vo svojich rukách, resp. počítačoch, v aplikácii mPohoda sa o bezpečí vašich dát a ich zálohovanie starí experti. 

Live chat
Ne
Telefón
Ano
Email
Ano
Autorizovaná požiadavka
Ne
Pravidelné zálohovanie
Ano
Odpoveď do 24 hodín
Ano
Otázky/odpovede
10/10
Hodnotenie
Veľmi dobré
Doporučujeme Doporučujeme

Ak hľadáte nástroj, ktorý vám bude vyhovovať viac, než mPohoda - skúste ho nájsť v našom porovnaní nástrojov pre online faktúry.


Prispieť svojou skúsenosťou
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!

Užívateľské skúsenosti

2 skúseností

Děkujeme mnohokrát za uznání 🙂

Jarda

Hodnocení - 3
Jarda
27. 5. 2019

Vyborna recenzia. Program pouzivam, plne mi vyhovuje. A v sucasnosti generuje aj qr kod.

Hodnocení - 3
Jacek
26. 5. 2019