Affilbox Recenzia Affilbox Recenzia

Hodnotil/a Redakce 5nej

31. 10. 2018

Stručně/vhodné pro

Affilbox je aktuálne najpoužívanejším affiliate softvérom v Česku. Skutočne však stojí za to? V prvom rade ide o rýdzo český nástroj a preto môžete čakať, že podpora aj celý systém je v češtine. Affilbox si zakladá na jednoduchej implementácii do všetkých rozšírených eshopových riešení, pričom musíme pochváliť ich podporu, ktorá je v mnohých prípadoch veľmi ochotná. Máte na výber zo základného tarifu alebo Affilbox PRO, ktorý ponúka rad pokročilých funkcií (napr. provízie podľa kategórií či affiliate odkazy bez parametrov). Pre potreby väčšiny eshopov však plne dostačuje základná verzia a nie je treba upgradovať na PRO.

Celkové skóre 9.5/10 se skládá z hodnocení všech 31 parametrů:
  • Tarif 1
  • Tarif 2
  • Tarif 3
  • Jednorazová platba?
  • Na skúšku zadarmo
  • Meranie kliknutí a konverzií
  • Deeplinky
  • Možnosť pridať meracie parametre
  • Neobmedzený počet kliknutí bez príplatku
  • Odkazovanie bez parametra
  • Meranie konverzií bez cookies
  • Provízia podľa kategórie produktov
  • Zľavové kupóny
  • Viac affiliate kampaní v rámci 1 eshopu
  • Viac eshopov v jednej licencii
  • Export štatistík
  • Ručné schvaľovanie provízií
  • Automatické schvaľovanie provízií
  • Rozdelenie jednej provízie medzi viacerých partnerov
  • Multilevel (provízia zo subpartnerov)
  • API
  • Wordpress
  • Najznámejšie eshopové riešenia
  • Je softvér v slovenčine?
  • Je softvér v angličtine?
  • Mobilné aplikácie platformy
  • Email
  • Live chat
  • Telefón
  • Je SK nebo CZ?
  • FAQ
Hodnotenie redakcie
hodnotené 31 parametrov
9.5/10
Hodnotenie používateľov
hodnotené 13x Pridať hodnotenie
4.5/5
Celkové skóre 8.5/10 se skládá z hodnocení 5 parametrov:
  • Tarif 1
  • Tarif 2
  • Tarif 3
  • Jednorazová platba?
  • Na skúšku zadarmo
8.5/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 16 parametrov:
  • Meranie kliknutí a konverzií
  • Deeplinky
  • Možnosť pridať meracie parametre
  • Neobmedzený počet kliknutí bez príplatku
  • Odkazovanie bez parametra
  • Meranie konverzií bez cookies
  • Provízia podľa kategórie produktov
  • Zľavové kupóny
  • Viac affiliate kampaní v rámci 1 eshopu
  • Viac eshopov v jednej licencii
  • Export štatistík
  • Ručné schvaľovanie provízií
  • Automatické schvaľovanie provízií
  • Rozdelenie jednej provízie medzi viacerých partnerov
  • Multilevel (provízia zo subpartnerov)
  • API
10/10
Celkové skóre 9.7/10 se skládá z hodnocení 5 parametrov:
  • Wordpress
  • Najznámejšie eshopové riešenia
  • Je softvér v slovenčine?
  • Je softvér v angličtine?
  • Mobilné aplikácie platformy
9.7/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 5 parametrov:
  • Email
  • Live chat
  • Telefón
  • Je SK nebo CZ?
  • FAQ
10/10

Výhody

  • Softvér je kompletne v slovenčine (vrátane podpory)
  • Platformu používa najviac obchodníkov v ČR
  • Základné aj pokročilé funkcie, ktoré umožňujú softvér ohnúť podľa potrieb vášho eshopu

Nevýhody

  • Cena nie je jednorazová
  • Absencia mobilnej aplikácie

AffilBox Recenzie

Najpoužívanejší affiliate software v ČR.

Klienti Affilboxu si cenia najmä to, že nie je obmedzený počet kampaní, partnerov ani uskutočnených konverzií, čo umožňuje škálovať affiliate program bez navyšovania nákladov za affiliate softvér. Konverzie môžete manuálne schvaľovať, zamietať či k nim písať poznámky. Vďaka napojeniu cez API je však aj tento proces možné zautomatizovať. Doteraz však neexistuje mobilná aplikácia, cez ktorú by ste mohli vy či vaši affiliate partneri nazerať do systému. Čo sa musí Affilboxu nechať je premakaná dokumentácia a prehľadne spracované návody, vďaka ktorým si affiliate program nastavíte často aj bez vonkajšej pomoci. Ďalšou zaujímavou výhodou je možnosť upraviť si administráciu pomocou vlastného CSS, čo vám umožňuje udržať si jednotný branding.

Ak hľadáte rokmi overený slovenský affiliate softvér, ktorý ponúka základné aj pokročilé funkcie, Affilbox má zmysel preskúmať. Platformu navyše máte možnosť si vyskúšať na 14 dní bezplatne. Na druhú stranu majte na pamäti, že nejde o affiliate sieť a partnerov si budete musieť hľadať sami.

AffilBox Video Recenzie

Video náhled

Financie
Celkové skóre 8.5/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Tarif 1
  • Tarif 2
  • Tarif 3
  • Jednorazová platba?
  • Na skúšku zadarmo
8.5/10

Platba ročne; bez ďalších nákladov pri narastajúcom úspechu affiliate programu

Či už ste malý alebo väčší podnik, ktorý chce pridať ďalší marketingový kanál alebo napríklad jednotlivec, ktorého ambíciou je rozbehnúť vlastnú affiliate sieť, vždy je rozhodujúca cena. Platí sa mesačne, ročne alebo jednorazovo? Aké cenové tarify prichádzajú do úvahy? A je možné softvér vyskúšať zadarmo? Nasledujúca tabuľka odpovie, ako je na tom Affilbox.

Tarif 1
483 EUR
Tarif 2
964 EUR
Tarif 3
Na vyžiadanie (custom)
Jednorazová platba?
Ne
Na skúšku zadarmo
Ano

Dôležité parametre
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 16 parametrů:
  • Meranie kliknutí a konverzií
  • Deeplinky
  • Možnosť pridať meracie parametre
  • Neobmedzený počet kliknutí bez príplatku
  • Odkazovanie bez parametra
  • Meranie konverzií bez cookies
  • Provízia podľa kategórie produktov
  • Zľavové kupóny
  • Viac affiliate kampaní v rámci 1 eshopu
  • Viac eshopov v jednej licencii
  • Export štatistík
  • Ručné schvaľovanie provízií
  • Automatické schvaľovanie provízií
  • Rozdelenie jednej provízie medzi viacerých partnerov
  • Multilevel (provízia zo subpartnerov)
  • API
10/10

Všetko; iba niektoré pokročilé funkcie sú schované v PRO verzii.

Predsa len však nie je múdre vyberať affiliate platformu iba ceny. Pred výberom je vhodné si najskôr určiť svoju stratégiu a vopred si stanoviť, aké funkcie sú pre vás zásadné. Sú súčasťou vašej stratégie zľavové kupóny? Chcete mať možnosť nastaviť rozdielnu výšku provízie k rôznym kategóriám? Alebo máte v úmysle mať viac affiliate programov na niekoľkých weboch? Pozrite sa nižšie a sami preskúmajte, čo Affilbox vie.

Meranie kliknutí a konverzií
Ano
Deeplinky
Ano
Možnosť pridať meracie parametre
Ano
Neobmedzený počet kliknutí bez príplatku
Ano
Odkazovanie bez parametra
Ano (Pro verzie)
Meranie konverzií bez cookies
Ano
Provízia podľa kategórie produktov
Ano (Pro verzie)
Zľavové kupóny
Ano
Viac affiliate kampaní v rámci 1 eshopu
Ano
Viac eshopov v jednej licencii
Ano
Export štatistík
Ano
Ručné schvaľovanie provízií
Ano
Automatické schvaľovanie provízií
Ano
Rozdelenie jednej provízie medzi viacerých partnerov
Ne
Multilevel (provízia zo subpartnerov)
Ano
API
Ano

Kompatibilita
Celkové skóre 9.7/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Wordpress
  • Najznámejšie eshopové riešenia
  • Je softvér v slovenčine?
  • Je softvér v angličtine?
  • Mobilné aplikácie platformy
9.7/10

Jednoduchá implementácia; všetko je v slovenčine.

Väčšina softvérov sa dá implementovať do každého e-shopového riešenia, pred nákupom však odporúčame vždy kontaktovať podporu a kompatibilitu si skontrolovať. Čo sa týka jazykovej lokalizácie a kompatibility sme zoskupili niekoľko najpodstatnejších parametrov, ktoré vám môžu pomôcť pri výbere:

Wordpress
Ano
Najznámejšie eshopové riešenia
Ano
Je softvér v slovenčine?
Ano
Je softvér v angličtine?
Ano
Mobilné aplikácie platformy
Ne

Podpora
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Email
  • Live chat
  • Telefón
  • Je SK nebo CZ?
  • FAQ
10/10

Komunikuje podpora cez live chat? Ponúka aj telefonickú či emailovú komunikáciu? A majú českú či anglickú podporu? Pozri nižšie…

Email
Ano
Live chat
Ano
Telefón
Ano
Je SK nebo CZ?
Ano
FAQ
Ano

Prispieť svojou skúsenosťou
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!

Užívateľské skúsenosti

5 skúseností

Na Affilboxu oceňuji především jednoduché a intuitivní ovládání pro nás i pro partnery. Zákaznická a technická podpora je tady naprosto bezkonkurenční. Pokud nastal někdy nějaký problém, byl vždy rychle vyřešen.

Hodnocení - 3
Anonymous
11. 8. 2020

Affilbox používáme pro správu provizního systému a partnerů už od samého začátku. Za tu dobu nenastal jediný problém ve spolupráci. Naopak, vše bylo vždy tak, jak mělo, a ještě postupem let přibývaly zajímavé a užitečné funkce.

Hodnocení - 3
Anonymous
11. 8. 2020

Affilbox používám pro správu našeho affiliate marketingu a všech partnerů již přes 5 let. Za celou tu dobu jsme neměli jediný problém. Všechno probíhalo hladce. Vyhovuje nám jednoduché a přehledné prostředí, podrobné statistiky a pohodlná fakturace partnerům.

Hodnocení - 3
Anonymous
1. 8. 2020

Affilbox využíváme pro většinu našich e-shopů už několik let. Vyhovuje nám více jazyků v jedné administraci, ale i jednoduchost a přehlednost při ovládání. Oceňujeme i skvělou podporu, která už je tak nějak u Affilboxu samozřejmostí.

Hodnocení - 3
Anonymous
11. 7. 2020

Na Affilboxu oceňuji rychlou a profesionální podporu, ale i vylepšování rozhraní a nové funkce.

Hodnocení - 3
Anonymous
11. 6. 2020