Blockchain Wallet Recenzia Blockchain Wallet Recenzia

Hodnotil/a Redakce 5nej

10. 11. 2017

Stručně/vhodné pro

Blockchain wallet je spoľahlivá online peňaženka , kam môžete relatívne bezstarostne vložiť menšie čiastky v Bitcoine. Ide o veľmi jednoduchú aplikáciu, v ktorej sa počas krátkej doby zorientuje aj absolútny krypto nováčik. Peňaženka Blockchain nepodporuje iné meny ako Bitcoin, ale na bežné fungovanie a platenie v tejto mene je viac že dostačujúca.

Celkové skóre 6.4/10 se skládá z hodnocení všech 14 parametrů:
  • Cena
  • Webová aplikácia
  • Mobilné aplikácie
  • Desktop klient
  • Je v slovenskom?
  • Poskytovateľ nevlastní vaše kryptomeny
  • Je offline?
  • Záloha
  • Podporuje viac mien?
  • Podpora najznámejších kryptomien
  • Koľko kryptomien podporuje
  • Hodnotenie na Amazone, CryptoCompare.com
  • Pomer pozitívnych recenzií
  • Pomer negatívnych recenzií
Hodnotenie redakcie
hodnotené 14 parametrov
6.4/10
Hodnotenie používateľov
hodnotené 23x Pridať hodnotenie
3/5
Celkové skóre 8.6/10 se skládá z hodnocení 4 parametrov:
  • Webová aplikácia
  • Mobilné aplikácie
  • Desktop klient
  • Je v slovenskom?
8.6/10
Celkové skóre 3.3/10 se skládá z hodnocení 3 parametrov:
  • Poskytovateľ nevlastní vaše kryptomeny
  • Je offline?
  • Záloha
3.3/10
Celkové skóre 7/10 se skládá z hodnocení 3 parametrov:
  • Podporuje viac mien?
  • Podpora najznámejších kryptomien
  • Koľko kryptomien podporuje
7/10
Celkové skóre 5/10 se skládá z hodnocení 3 parametrov:
  • Hodnotenie na Amazone, CryptoCompare.com
  • Pomer pozitívnych recenzií
  • Pomer negatívnych recenzií
5/10

Výhody

  • Aplikácia patrí k tým najjednoduchším na trhu
  • Administrácia je v slovenčine
  • Najpoužívanejšia softvérová online peňaženka

Nevýhody

  • Oproti hardvérovým peňaženkám v sebe zahŕňa risk vďaka účasti tretej strany
  • Podporuje iba Bitcoin az neho vzniknuté tokeny

Kompatibilita
Celkové skóre 8.6/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Webová aplikácia
  • Mobilné aplikácie
  • Desktop klient
  • Je v slovenskom?
8.6/10

Blockchain Wallet Kompatibilita

Blockchain –  Bitcoin wallet je vhodná pre tých, ktorí hľadajú mobilnú alebo webovú aplikáciu, vďaka ktorej môžu platiť v Bitcoinoch.  Neslúži na uchovávanie väčších čiastok, pretože tu existuje (malá) pravdepodobnosť hackerského útoku či iného vonkajšieho zásahu –  vaše privátne kľúče vlastní totiž tretia strana . V aplikácii môžete Bitcoin priamo nakupovať vďaka integrovanej zmenárni. Výhodnejšie však nakúpite v zmenárňach ako napríklad SimpleCoin.com .

Webová aplikácia
Aplikácia fungujúca cez internetový prehliadač. Cez túto aplikáciu je možné pracovať s peňaženkou.
Ano
Mobilné aplikácie
Aplikácia peňaženky v mobilnom telefóne.
Ano
Desktop klient
Aplikácia nainštalovaná na počítači.
Ne
Je v slovenskom?
Ano

Užívateľské prostredie

Aplikácia podporuje slovenský jazyk. Prostredie peňaženky je pomerne intuitívne a vďaka tomu je táto online  peňaženka ľahko použiteľná . Aplikáciu je možné používať ako na zariadeniach so systémom Android, tak aj na iOS. Okrem toho je tu možnosť prihlásiť sa cez webové rozhranie. Je to síce obrovský užívateľský komfort, ale aj veľké riziko pre bezpečnosť vašich aktív.

Samotná aplikácia je dobre optimalizovaná a funguje plynulo a bezproblémovo.  Pretože máte peňaženku v mobilnom telefóne, tak môžete vlastne posielať a prijímať kryptomenu takmer kdekoľvek ste. Stačí na to naskenovať QR kód – a už môžete odosielať platbu.

Cena peňaženky a poplatky

Používanie peňaženky je úplne zadarmo.  Síce sa to zdá byť podozrivé, ale naozaj sa za jej používanie nič neplatí. Ale pozor na transakčné poplatky, ktoré si účtuje samotný Blockchain. Ale spoločnosť sľubuje, že pokiaľ budete používať ich peňaženku, tak môžu byť tieto poplatky o niečo nižšie ako je bežné.

Zabezpečenie
Celkové skóre 3.3/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Poskytovateľ nevlastní vaše kryptomeny
  • Je offline?
  • Záloha
3.3/10

Blockchain Wallet Zabezpeceni

Rovnako ako u väčšiny online peňaženiek, aj tu existuje riziko, že o vaše kryptomeny prídete. Privátne kľúče totiž drží tretia strana  a tým sa zbavujete plnej kontroly nad svojimi peniazmi. Pre menšie čiastky je však online peňaženka nenahraditeľná vďaka svojej jednoduchosti a možnosti využiť ju kdekoľvek a kedykoľvek (stačí mať pri sebe telefón).

Poskytovateľ nevlastní vaše kryptomeny
Poskytovateľ nevlastní súkromné ​​kľúče. Pokiaľ by ich vlastnil, tak môže defacto s menami disponovať. Niektoré peňaženky také sú. Sú síce preverené a dôveryhodné, ale napriek tomu do nich neukladajte väčšie množstvo kryptomien.
Ne
Je offline?
Ak hardvérovú peňaženku práve nepoužívate, tak je v režime offline. To znamená, že jej nehrozí bezpečnostné riziko z online sveta. Softvérové ​​peňaženky sú prakticky neustále v online režime a preto im hrozí väčšie riziko prichádzajúce zvonku (z internetu).
Ne
Záloha
Záloha sa vykonáva pomocou obnovovacieho kódu (seedu). Seed je slovná fráza (veta) vďaka ktorej je možné stratenú alebo zablokovanú peňaženku obnoviť, aby ste neprišli o uložené aktíva.
Ano
Pozor Pozor
Pozor!

Bezpečnostné kľúče vlastní tretia strana. Hoci je Blockchain wallet preverenou a dôveryhodnou službou, rovnako do nej neukladajte väčšie množstvo mien.

Podpora kryptomien
Celkové skóre 7/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Podporuje viac mien?
  • Podpora najznámejších kryptomien
  • Koľko kryptomien podporuje
7/10

Blockchain Penezenka Meny

Blockchain wallet bola predtým úzko zameraná na samotný Bitcoin a vlastne inú menu nepodporovala. Z Bitcoinu vznikol však pekný riadok tokenov. Tie je samozrejme možné v tejto peňaženke taktiež používať. Môžete nimi platiť, nakupovať ich, držať, odosielať alebo prijímať.

Blockchain wallet podporuje:

  • Bitcoin (BTC)
  • Ethereum (ETH)
  • Bitcoinová hotovosť (BCH)
  • hviezdne (XLM)
  • NIEČO (Algorand)
  • USDT (tether)
  • USD Paxos Standard (PAX)
  • WDGLD

Pokiaľ vznikne nejaký nový token, tak si môžete byť istí, že ho bude táto peňaženka čoskoro podporovať. V poslednom čase tak došlo na podporu  Polkadot, Chainlink a DeFi tokeny.

Podporuje viac mien?
Ano
Podpora najznámejších kryptomien
Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH), Stellar (XLM), ALGO (Algorand), USDT (Tether), USD Paxos Standard (PAX), WDGLD
Koľko kryptomien podporuje
Jednotky

Reputácia
Celkové skóre 5/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Hodnotenie na Amazone, CryptoCompare.com
  • Pomer pozitívnych recenzií
  • Pomer negatívnych recenzií
5/10

Keďže je Blockchain Wallet jednou z najpoužívanejších online peňaženiek vôbec, ide o veľmi obľúbený nástroj, s ktorým sú ľudia po väčšinou spokojní. Aplikácia je zadarmo a na portáli CryptoCompare.com dostala  67 pozitívnych recenzií  z celkového počtu 122.  Ľudia si aplikáciu cenia ako Bitcoin peňaženky , ktorá zvláda aj ďalšie tokeny.

Hodnotenie na Amazone, CryptoCompare.com
Amazon je jeden z najväčších e-shopov na svete. Vďaka tomu je tu mnoho užívateľských recenzií. CryptoCompare je dôveryhodný server medzi nadšencami do kryptomien.
C: 3,4/5
Pomer pozitívnych recenzií
67 (60%)
Pomer negatívnych recenzií
45 (40%)

Peňaženka Blockchain na Google Play

Blockchainwallet Google Play

V markete aplikácií systému Android  Google Play hodnotilo túto peňaženku vyše 103 000 používateľov z celého sveta.  Už samotný počet vlastne naznačuje, že ide o dôveryhodnú platformu na uchovávanie kryptomien. Napriek tomu sa používatelia sťažujú, že nákup kryptomien je tu drahý, pokiaľ sa do ceny počítajú provízie. Z celkového počtu hodnotení získala táto aplikácia peňaženky  priemerné hodnotenie 3,3 z 5 možných bodov .

Doporučujeme Doporučujeme

Skúste sa pozrieť na ďalšie Bitcoin peňaženky na našom portále.


Prispieť svojou skúsenosťou
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!

Užívateľské skúsenosti

1 skúseností

Je možné z této peněženky převést převedené bitcoiny na dolary na svůj běžný bankovní účet?
Děkuji za odpověď.
Vaclav

Hodnocení - 3
Dotaz
11. 8. 2021