MyCelium Recenzia MyCelium Recenzia

Hodnotil/a Redakce 5nej

10. 11. 2017

Stručně/vhodné pro

Mycélium je softvérová peňaženka, ktorá sa radí medzi absolútnu špičku , čo sa týka Bitcoin peňaženiek. Prostredie v administrácii síce nie je tak nádherne jednoduché ako to treba u Blockchain – Bitcoin Wallet, ale za to tu nájdete nepreberné množstvo pokročilých funkcií.

Celkové skóre 6.6/10 se skládá z hodnocení všech 14 parametrů:
  • Cena
  • Webová aplikácia
  • Mobilné aplikácie
  • Desktop klient
  • Je v slovenskom?
  • Poskytovateľ nevlastní vaše kryptomeny
  • Je offline?
  • Záloha
  • Podporuje viac mien?
  • Podpora najznámejších kryptomien
  • Koľko kryptomien podporuje
  • Hodnotenie na Amazone, CryptoCompare.com
  • Pomer pozitívnych recenzií
  • Pomer negatívnych recenzií
Hodnotenie redakcie
hodnotené 14 parametrov
6.6/10
Hodnotenie používateľov
hodnotené 6x Pridať hodnotenie
3.5/5
Celkové skóre 7.4/10 se skládá z hodnocení 4 parametrov:
  • Webová aplikácia
  • Mobilné aplikácie
  • Desktop klient
  • Je v slovenskom?
7.4/10
Celkové skóre 6.7/10 se skládá z hodnocení 3 parametrov:
  • Poskytovateľ nevlastní vaše kryptomeny
  • Je offline?
  • Záloha
6.7/10
Celkové skóre 7/10 se skládá z hodnocení 3 parametrov:
  • Podporuje viac mien?
  • Podpora najznámejších kryptomien
  • Koľko kryptomien podporuje
7/10
Celkové skóre 4.5/10 se skládá z hodnocení 3 parametrov:
  • Hodnotenie na Amazone, CryptoCompare.com
  • Pomer pozitívnych recenzií
  • Pomer negatívnych recenzií
4.5/10

Výhody

  • V Android verzii objavíte nadštandardné funkcie ako napríklad intergrácia s HW peňaženkami
  • Peňaženka nevlastní vaše privátne kľúče

Nevýhody

  • Aplikácia na iOS je oproti Androidu funkcionálne veľmi osekaná
  • Podporuje iba jednu kryptomenu Bitcoin a tokeny z neho

Nadštandardné funkcie ako integrácia s HW peňaženkami

Kompatibilita
Celkové skóre 7.4/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Webová aplikácia
  • Mobilné aplikácie
  • Desktop klient
  • Je v slovenskom?
7.4/10

Mycelium Kompatibilita

Mycélium je online softvérová (mobilná) peňaženka, ktorá bola vytvorená v roku 2008 na uchovanie BTC. Jedná sa o mobilnú aplikáciu, ktorá  nepodporuje webové rozhranie . Nadštandardných funkcií si teda užijete len na svojom smartfóne. Aby toho nebolo málo,  musí sa jednať o Android telefón , pretože verzia iOS je kvalitatívne o niekoľko rádov horšia (postráda mnoho funkcií).

Ovládanie je pomerne jednoduché a to aj vďaka tomu, že je  administrácia v slovenčine .

Webová aplikácia
Aplikácia fungujúca cez internetový prehliadač. Cez túto aplikáciu je možné pracovať s peňaženkou.
Ne
Mobilné aplikácie
Aplikácia peňaženky v mobilnom telefóne.
Ano
Desktop klient
Aplikácia nainštalovaná na počítači.
Ne
Je v slovenskom?
Ano

Kompatibilita s hardvérovou peňaženkou

Peňaženka Mycélium umožňuje používateľom ukladať ďalšie altcoiny do peňaženky prostredníctvom hardvérových peňaženiek ako sú  Trezor  a  Ledger Nano S . Užívateľské prostredie je teda možné používať s fyzickými peňaženkami.

Pre koho je softvérová peňaženka?

Dalo by sa povedať, že pre kohokoľvek. Je vhodná pre začiatočníkov aj skúsených kryptomenových investorov. Začiatočníci alebo drobní investori si Mycélium obľúbia najmä kvôli nízkej cene. Je totiž zadarmo . Tým som odpovedal aj na to, koľko táto peňaženka stojí.

Užívateľské prostredie a jednoduchosť

Užívateľské prostredie bolo navrhnuté s dôrazom na jednoduchosť.  Nezabudnime, že Mycélium vznikla v roku 2008. V tom čase sa tvorcovia peňaženky snažili o to, aby bol bitcoin prístupný čo najväčšiemu množstvu užívateľov. No a vďaka tomu si získala veľký potenciál – byť pre každého užívateľa, ktorý príde ku kryptomenám prvýkrát.

Užívateľské prostredie je síce intuitívne, ale rozhodne nepatrí k najkrajším. Je však dôležité poznamenať, že  svoj účel splní na 100 % . A to je najdôležitejší aspekt, ktorý od softvérovej peňaženky požadujem.

Chýbajúce aplikácie pre počítač

Čo niekomu bude možno chýbať, je aplikácia pre Windows. MyCelium nemá desktopovú aplikáciu  as peňaženkou je možné pracovať iba v mobilnom telefóne. Veľa ľudí to berie ako obrovskú nevýhodu, ale fakticky je mobilný telefón, vďaka biometrickému snímaniu, lepšie zabezpečený. Teda aspoň z môjho pohľadu.

Zabezpečenie
Celkové skóre 6.7/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Poskytovateľ nevlastní vaše kryptomeny
  • Je offline?
  • Záloha
6.7/10

Mycelium Zabezpeceni

Oproti iným peňaženkám patrí Mycélium medzi tie bezpečnejšie , pretože aplikácia neovláda vaše privátne kľúče. Spočiatku sa odporúča, ako u všetkých Bitcoin peňaženiek, zálohovať pomocou seedu. Ide o bezpečnostný prvok, vďaka ktorému potom  môžete obnoviť svoju peňaženku na inom telefóne či peňaženke.  Stále však majú v zabezpečení náskok hardvérové ​​peňaženky, ktoré sú offline. Táto aplikácia je online a vždy tu hrozí riziko, že budete hacknúť ao svoje kryptomeny prídete.

Poskytovateľ nevlastní vaše kryptomeny
Poskytovateľ nevlastní súkromné ​​kľúče. Pokiaľ by ich vlastnil, tak môže defacto s menami disponovať. Niektoré peňaženky také sú. Sú síce preverené a dôveryhodné, ale napriek tomu do nich neukladajte väčšie množstvo kryptomien.
Ano
Je offline?
Ak hardvérovú peňaženku práve nepoužívate, tak je v režime offline. To znamená, že jej nehrozí bezpečnostné riziko z online sveta. Softvérové ​​peňaženky sú prakticky neustále v online režime a preto im hrozí väčšie riziko prichádzajúce zvonku (z internetu).
Ne
Záloha
Záloha sa vykonáva pomocou obnovovacieho kódu (seedu). Seed je slovná fráza (veta) vďaka ktorej je možné stratenú alebo zablokovanú peňaženku obnoviť, aby ste neprišli o uložené aktíva.
Ano
Nadštandardné funkcie ako integrácia s HW peňaženkami

Zabezpečenie pomocou PIN a SEED

Pri vytváraní a nastavovaní peňaženky sa dostanete aj na nastavenie bezpečnosti. To je nesmierne dôležité a nepodceňujte ho , pretože vaša Mycélium peňaženka môže byť prakticky nepretržite online, takže by ste mali zabezpečeniu venovať veľkú pozornosť.

SEED je dôležitý na obnovenie peňaženky.  Prečo obnovovať peňaženku? Napríklad zabudnete PIN. Ak by ste zabudli aj obnovovací seed, tak prídete o všetky uložené aktíva. SEED je 12 slovná fráza (veta). Tú si niekam bezpečne zapíšte a uložte. Ideálne na niekoľko bezpečných miest. Pokojne aj na obyčajný papier. Avšak, pozor na fotografovanie seedu do mobilného telefónu. Pokiaľ to urobíte, tak s maximálnou ostražitosťou. Takúto fotografiu by ste mali uložiť napríklad do zabezpečeného manažéra hesiel.

PIN pri peňaženke funguje ako ktorýkoľvek PIN. Nastavte si ho a nikomu nehovorte. Bez PINu sa k kryptomene nedostanete a rovnako tak sa k nej nedostanú hackeri.

Doporučujeme Doporučujeme
Odporúčanie!

Zabezpečte aplikáciu peňaženky PIN kódom, ktorý si ale neukladajte do telefónu. Ak máte v telefóne nainštalovanú softvérovú peňaženku, tak samotný telefón zabezpečte zámkom obrazovky, ktorý je možné odomknúť napríklad pomocou odtlačku prsta.

Podpora kryptomien
Celkové skóre 7/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Podporuje viac mien?
  • Podpora najznámejších kryptomien
  • Koľko kryptomien podporuje
7/10

Mycelium Kryptomeny

Ide o pokročilú aplikáciu, ktorá sa však  špecializuje iba na Bitcoin . Na iné meny sa treba poobzerať po inej online peňaženke. Zdá sa to až neuveriteľné, ale  aj tak má Mycélium ohromné ​​možnosti využitia.  Podporuje totiž  tokeny vzniknuté z bitcoinu.  To znamená, že podporuje napríklad:

  • Ethereum (ETH)
  • ERC-20 tokeny
  • Tether USD
  • USD mince,
  • HobiToken
  • Binance USD
  • Bitfinex LEO
  • 0x
Podporuje viac mien?
Ano
Podpora najznámejších kryptomien
Bitcoin, Ethereum (ETH) a ERC-20 tokeny jako Tether USD, USD Coin, HobiToken, Binance USD, Bitfinex LEO, 0x
Koľko kryptomien podporuje
Jednotky
Nadštandardné funkcie ako integrácia s HW peňaženkami

Reputácia
Celkové skóre 4.5/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Hodnotenie na Amazone, CryptoCompare.com
  • Pomer pozitívnych recenzií
  • Pomer negatívnych recenzií
4.5/10

Ľudia, ktorí s digitálnou menou už nejaký čas pracujú, radi využívajú MyCelium hlavne vďaka svojmu rozsahu funkcií. Na CryproCompare.com nájdete hneď 54% pozitívnych recenzií, kedy tých negatívnych 46% sa sťažovalo väčšinou práve na malú podporu iných kryptomien alebo zle fungujúcu iOS aplikáciu. Ide o celosvetovú online peňaženku s výborným menom.

Čo však na tejto kryptomenovej peňaženke miluje väčšina používateľov je určite jej jednoduché a intuitívne používateľské rozhranie.

Hodnotenie na Amazone, CryptoCompare.com
Amazon je jeden z najväčších e-shopov na svete. Vďaka tomu je tu mnoho užívateľských recenzií. CryptoCompare je dôveryhodný server medzi nadšencami do kryptomien.
C: 3,4/5
Pomer pozitívnych recenzií
26 (54%)
Pomer negatívnych recenzií
22 (46%)

Reputácia na Google Play

Mycelium Google Play

Hoci reputácia užívateľov podľa serveru CryptoCompare.com v podstate stroskotala a pozitívne verzus negatívne recenzie sú v pomere takmer 50/50, tak  na Google Play si aplikácia peňaženky stojí mnohokrát lepšie . Peňaženku tu ohodnotilo cez 10 000 užívateľov, pričom celkový  priemer hodnotenia sa rovná 4 bodom z 5.

Keď už hovoríme o Google Play, tak je určite dôležité spomenúť aktivitu užívateľskej podpory, ktorá sa snaží odpovedať alebo inak reagovať takmer na každú užívateľskú recenziu.

Doporučujeme Doporučujeme

Ak Mycélium nespĺňa vaše požiadavky na kvalitné Bitcoin peňaženku, skúste sa pozrieť na porovnanie Bitcoin peňaženiek.


Prispieť svojou skúsenosťou
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!