CyberGhost Recenzia CyberGhost Recenzia

Hodnotil/a Redakce 5nej

29. 11. 2017

Stručně/vhodné pro

Ak hľadáte používateľsky prívetivú službu VPN, CyberGhost je jednou z najlepších. Ponúka obmedzenú bezplatnú verziu aj platenú verziu, ktorá je až 5-krát rýchlejšia ako bezplatná verzia. Je to dobrá voľba, najmä ak hľadáte servery v Európe, kde majú najväčší výber. V prípade USA odporúčame zvoliť alternatívu. Vďaka viacerým serverom v Európe ponúka pomerne slušné rýchlosti.

Celkové skóre 7.3/10 se skládá z hodnocení všech 26 parametrů:
  • Balíček
  • Ročná platba
  • Počet adries IP
  • Počet rôznych umiestnení servera
  • Počet serverov
  • Počet zariadení
  • Štatistiky servera
  • Non-logging (zákaz logov)
  • Anonymné prihlásenie
  • Kll Switch
  • 256 Encryption
  • L2TP
  • PPTP
  • SSL
  • TLS
  • Windows
  • Linux
  • IOS
  • Android
  • Mac OSX
  • Platba kreditnou kartou
  • Prijímajú bitcoiny?
  • Nonstop podpora
  • Live chat
  • Telefón
  • Užívateľské fóra
Hodnotenie redakcie
hodnotené 26 parametrov
7.3/10
Hodnotenie používateľov
hodnotené 19x Pridať hodnotenie
4.6/5
Celkové skóre 6.1/10 se skládá z hodnocení 7 parametrov:
  • Počet adries IP
  • Počet rôznych umiestnení servera
  • Počet serverov
  • Počet zariadení
  • Štatistiky servera
  • Non-logging (zákaz logov)
  • Anonymné prihlásenie
6.1/10
Celkové skóre 8.3/10 se skládá z hodnocení 6 parametrov:
  • Kll Switch
  • 256 Encryption
  • L2TP
  • PPTP
  • SSL
  • TLS
8.3/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 7 parametrov:
  • Windows
  • Linux
  • IOS
  • Android
  • Mac OSX
  • Platba kreditnou kartou
  • Prijímajú bitcoiny?
10/10
Celkové skóre 5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrov:
  • Nonstop podpora
  • Live chat
  • Telefón
  • Užívateľské fóra
5/10

Výhody

  • Nadmieru užívateľsky prívetivý
  • Veľmi cenovo výhodná VPN
  • Bezpečnosť až na 7 zariadeniach súčasne

Nevýhody

  • V porovnaní s konkurenciou má menej IP adries

Video o tom, čo je CyberGhost VPN

Video náhled

Dôležité parametre
Celkové skóre 6.1/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Počet adries IP
  • Počet rôznych umiestnení servera
  • Počet serverov
  • Počet zariadení
  • Štatistiky servera
  • Non-logging (zákaz logov)
  • Anonymné prihlásenie
6.1/10

CyberGhost má viac ako 6530 serverov v 112 lokalitách v 94 krajinách po celom svete. Máte tak k dispozícii viac ako 6500 IP adries. Čím vyšší je počet IP adries, tým menšia je pravdepodobnosť, že tieto IP adresy budú blokované (spoločnosťami Google, Netflix, Facebook atď.).

Cyberghostvpn Predstaveni

Veľkou výhodou je možnosť používať VPN CyberGhost na siedmich zariadeniach naraz, s jedným prihlásením, t. j. na jednom účte. Vďaka tomu môžete bezpečne a súkromne surfovať po internete v počítači, mobilnom telefóne alebo dokonca sledovať programy Netflix priamo z inteligentného televízora atď.

Zásada zákazu protokolovania zaručuje, že budete jediný, kto vie, čo robíte online. Najmodernejšie servery vám zaručujú prístup k úplným katalógom obsahu služieb Netflix , BBC , HBO NOW a viac ako 30 ďalších streamovacích služieb! Navyše môžete pomocou aplikácie CyberGhost VPN odblokovať stránky alebo streamovať športové prenosy!

CyberGhost nezhromažďuje žiadne údaje, ktoré nie sú nevyhnutne potrebné na poskytovanie služby VPN. Budú však vedieť vašu e-mailovú adresu. Na vytvorenie konta CyberGhost VPN potrebujete platnú e-mailovú adresu. Potom ho môžete použiť v procese obnovy hesla.

Keď kontaktujete tím zákazníckej podpory, na uľahčenie komunikácie je potrebná aj vaša e-mailová adresa. Takúto politiku však uplatňuje väčšina poskytovateľov VPN.

Počet adries IP
Koľko celkových IP adries VPN ponúka na celom svete.
6500+
Počet rôznych umiestnení servera
Na koľkých miestach - lokalitách - sa nachádzajú servery spoločnosti. Čím vyšší je počet lokalít, tým viac IP adries je k dispozícii.
112+
Počet serverov
Koľko serverov má VPN k dispozícii - čím viac serverov, tým viac IP adries môže ponúknuť.
6530+
Počet zariadení
Koľko zariadení môžete naraz pripojiť k jednému používateľskému kontu - napr. počítač, notebook, telefón, tablet, televízor atď.
7
Štatistiky servera
Monitorovanie prevzatých údajov a používania siete.
Ano
Non-logging (zákaz logov)
Siete VPN nezhromažďujú informácie o vašej sieťovej prevádzke, neukladajú informácie o vašich osobných údajoch, o tom, čo si pozeráte, kde sa prihlasujete, čo sťahujete atď.
Ano
Anonymné prihlásenie
Ak poskytovateľ VPN umožňuje anonymné prihlásenie, znamená to, že nikto, ani tretia strana, ani VPN, nebude poznať vaše prihlasovacie údaje - e-mail, heslo atď. Nemôžu ju teda poskytnúť ani inej strane v prípade nátlaku.
Ne

Cena

Ak chcete vyskúšať CyberGhost – hoci len na jeden mesiac – zaplatíte 11,99 €. Ak zistíte, že vám VPN počas prvých dvoch týždňov nevyhovuje, môžete požiadať o vrátenie peňazí. Pri mesačnom pláne máte 14-dňovú záruku vrátenia peňazí.

Cyberghost Price

Ak však chcete na službe CyberGhost VPN ušetriť a získať ju za najlepšiu možnú cenu, odporúčame vám využiť jednu z dlhodobých zmlúv. Môžete si vybrať zmluvu na 12 mesiacov – zaplatíte 45 EUR a získate 45-dňovú záruku vrátenia peňazí. Takže sa to oplatí, aj keď nie ste so službami VPN spokojní. Lehota na zrušenie je dlhšia. Rovnaká doba záruky vrátenia peňazí sa vzťahuje na zmluvu na 3 roky a 3 mesiace. V takom prípade zaplatíte 78 EUR za celé obdobie, čo predstavuje len 2 EUR mesačne. A to je už naozaj výhodná ponuka.

Zabezpečenie
Celkové skóre 8.3/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Kll Switch
  • 256 Encryption
  • L2TP
  • PPTP
  • SSL
  • TLS
8.3/10

Cyberghostvpn Security

O bezpečnosť sa stará šifrovanie SSL. Na výber máte aj 128- alebo 256-bitové šifrovanie.Tento poskytovateľ ponúka aj funkciu Kill Switch, ktorá vás odpojí od internetu, ak dôjde k výpadku na strane CyberGhost.

Stručne povedané, CyberGhost VPN vám umožní zostať v anonymite a bezpečí vždy, keď ste online, vďaka najlepším protokolom VPN a štandardom šifrovania, ktoré chránia pred hackermi. To platí aj v prípade, že používate nezabezpečené pripojenie Wi-Fi.

So službou CyberGhost získate bezkonkurenčnú anonymitu, neobmedzené streamovanie a rýchle a bezpečné sťahovanie. Používajú OpenVPN – univerzálny open source protokol VPN. Používajú tiež protokol Internet Key Exchange verzie 2, ktorý vyvinuli spoločnosti Microsoft a Cisco. Ide o proprietárny protokol s natívnou podporou pre zariadenia so systémami Windows a iOS. V spojení so systémom IPSec vytvára výkonné kryptografické algoritmy a kľúče. Často sa vyskytuje v riešeniach VPN pre mobilné zariadenia, pretože je vynikajúci pri opätovnom pripájaní počas prepínania siete.

WireGuard kombinuje prísne zabezpečenie OpenVPN s vysokými rýchlosťami IKEv2. Je to ľahko konfigurovateľný a bezpečný protokol. Je vynikajúci, pretože má vysoký výkon a vynikajúcu ochranu VPN.

Tunelové protokoly vrstvy 2 sú obľúbeným protokolom VPN. Považuje sa za nástupcu dnes už zraniteľného PPTP vyvinutého spoločnosťou Microsoft a L2F vyvinutého spoločnosťou Cisco.

Protokol L2TP sa často spája s bezpečnostným protokolom IPSec na vytvorenie bezpečných tunelov VPN. Je natívne podporovaný viacerými operačnými systémami.

Pomocou CyberGhost VPN si môžete vybrať, ktorý protokol VPN je najvhodnejší pre vašu sieť a online aktivity. Nech je to čokoľvek, vaše údaje sú chránené naším šifrovaním vojenskej úrovne.

Kll Switch
Funkcia, ktorá vás v prípade výpadku siete VPN dokáže okamžite odpojiť od internetu, aby nebolo ohrozené vaše súkromie.
Ano
256 Encryption
256-bitové šifrovanie je technika, ktorá používa 256-bitový kľúč na šifrovanie a dešifrovanie údajov alebo súborov. Po 128- a 192-bitovom šifrovaní je to jedna z najbezpečnejších metód šifrovania a používa sa vo väčšine moderných šifrovacích algoritmov, protokolov a technológií vrátane AES a SSL.
Ano
L2TP
Dvojvrstvový tunelový protokol, ktorý sa používa na podporu virtuálnych privátnych sietí alebo ako súčasť poskytovania služieb ISP. Šifrovanie používa len pre svoje vlastné riadiace správy a sám neposkytuje žiadne šifrovanie ani dôvernosť obsahu.
Ano
PPTP
Protokol Point-to-Point Tunneling Protocol bol prvým protokolom podporovaným spoločnosťou Microsoft. V roku 2012 bol tento šifrovací protokol prelomený, takže už nepatrí medzi najbezpečnejšie a považuje sa za zastaraný.
Ano
SSL
Secure Sockets Layer, vrstva umiestnená medzi transportnou a aplikačnou vrstvou (http), ktorá zabezpečuje komunikáciu prostredníctvom šifrovania a overovania komunikujúcich strán.
Ano
TLS
Protokoly TLS a SSL sú kryptografické protokoly, ktoré umožňujú zabezpečiť internetovú komunikáciu a prenosy údajov. Sú medzi nimi malé rozdiely, ale fungujú v podstate na rovnakom princípe.
Ne
Tip Tip

Ak hľadáte rýchlu, bezpečnú a anonymnú VPN vhodnú pre českých používateľov, CyberGhost je jednou z najlepších možností. Majú veľký počet serverov na mnohých miestach, čo zaručuje dostatok IP adries a maximálnu bezpečnosť. Navyše je k dispozícii za skvelú cenu!

Kompatibilita
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Windows
  • Linux
  • IOS
  • Android
  • Mac OSX
  • Platba kreditnou kartou
  • Prijímajú bitcoiny?
10/10

Program CyberGhost môžete spustiť na všetkých známych platformách a operačných systémoch – Windows, Mac OS Linux, ale aj na smartfóne alebo akomkoľvek notebooku, tablete atď. CyberGhost má aplikácie pre iOS aj Android. Môžete ho používať aj v službe Play Station a iných podobných zariadeniach.

Cyberghost Compatibility2

Tí, ktorí hľadajú úplnú anonymitu, budú tiež spokojní s možnosťou platby Bitcoinom. Okrem toho môžete samozrejme použiť aj klasickú platbu kartou alebo PayPal.

Windows
Ano
Linux
Ano
IOS
Ano
Android
Ano
Mac OSX
Ano
Platba kreditnou kartou
Štandardná platba kreditnou alebo debetnou kartou cez internet. Zadáva sa číslo karty, dátum platnosti a špeciálny kód na zadnej strane karty. Niekedy sa vyžaduje aj meno držiteľa karty. Tento spôsob platby nezaručuje anonymitu, ale je rýchly a pohodlný.
Ano
Prijímajú bitcoiny?
Platba v kryptomenách nie je taká bežná ako platby kartou alebo PayPal, ale o to viac je žiadaná. Poskytuje väčšiu anonymitu.
Ano

Podpora
Celkové skóre 5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Nonstop podpora
  • Live chat
  • Telefón
  • Užívateľské fóra
5/10

CyberGhost má podporu, ktorá funguje 24 hodín denne, 7 dní v týždni, 365 dní v roku. Nájdete tu aj živý chat, ale telefonická podpora bohužiaľ nie je k dispozícii. Ak kontaktujete podporu prostredníctvom e-mailu, zvyčajne sa vám ozvú do niekoľkých hodín, maximálne do druhého dňa. Neexistuje však žiadne používateľské fórum.

Keď sme použili živý chat, dostali sme informácie v okamihu. Podpora bola rýchla a priateľská, nemuseli nič sledovať. Rovnako ako webová stránka je k dispozícii v niekoľkých jazykoch, napr. v angličtine, francúzštine, nemčine atď., ale slovenčinu medzi nimi bohužiaľ nenájdete.

Nonstop podpora
Dôležitá je podpora, ktorá je k dispozícii 24 hodín 7 dní v týždni. Môžete sa na nich obrátiť kedykoľvek budete potrebovať pomoc a nemusíte sa obávať, že nedostanete odpoveď.
Ano
Live chat
Ano
Telefón
Ne
Užívateľské fóra
Fóra používateľov umožňujú používateľom komunikovať medzi sebou. Často tam nájdete odpovede na rôzne otázky, ktoré by ste inak museli dlho hľadať.
Ne
Doporučujeme Doporučujeme

CyberGhost je kvalitná a funkčná VPN, ale ak hľadáte niečo iné, pozrite si naše porovnanie najlepších VPN.


Prispieť svojou skúsenosťou
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!