PureVPN Recenzia PureVPN Recenzia

Hodnotil/a Redakce 5nej

28. 11. 2017

Stručně/vhodné pro

PureVPN je vynikajúca služba, ktorá je spoľahlivá, bezpečná a všestranná. Má servery po celom svete (180 miest) a používa viac ako 300 000 IP adries. Ideálne, ak chcete odblokovať obsah, ktorý je dostupný len v inej krajine, alebo použiť VPN ako zabezpečenie pri surfovaní na internete cez verejné Wi-Fi. PureVPN dokáže skryť vašu identitu a zašifrovať údaje, ktoré posielate do siete. Umožňuje tiež niekoľko šikovných používateľských nastavení (napríklad Kill Switch).

Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení všech 26 parametrů:
  • Balíček
  • Ročná platba
  • Počet adries IP
  • Počet rôznych umiestnení servera
  • Počet serverov
  • Počet zariadení
  • Štatistiky servera
  • Non-logging (zákaz logov)
  • Anonymné prihlásenie
  • Kll Switch
  • 256 Encryption
  • L2TP
  • PPTP
  • SSL
  • TLS
  • Windows
  • Linux
  • IOS
  • Android
  • Mac OSX
  • Platba kreditnou kartou
  • Prijímajú bitcoiny?
  • Nonstop podpora
  • Live chat
  • Telefón
  • Užívateľské fóra
Hodnotenie redakcie
hodnotené 26 parametrov
7.5/10
Hodnotenie používateľov
hodnotené 14x Pridať hodnotenie
4.1/5
Celkové skóre 6.3/10 se skládá z hodnocení 7 parametrov:
  • Počet adries IP
  • Počet rôznych umiestnení servera
  • Počet serverov
  • Počet zariadení
  • Štatistiky servera
  • Non-logging (zákaz logov)
  • Anonymné prihlásenie
6.3/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 6 parametrov:
  • Kll Switch
  • 256 Encryption
  • L2TP
  • PPTP
  • SSL
  • TLS
10/10
Celkové skóre 8.5/10 se skládá z hodnocení 7 parametrov:
  • Windows
  • Linux
  • IOS
  • Android
  • Mac OSX
  • Platba kreditnou kartou
  • Prijímajú bitcoiny?
8.5/10
Celkové skóre 5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrov:
  • Nonstop podpora
  • Live chat
  • Telefón
  • Užívateľské fóra
5/10

Výhody

  • Prítomnosť funkcie Kill Switch
  • Podpora funguje 24/7
  • Vysokorýchlostné servery – minimálne spomaľovanie prenosu dát
  • Jeden účet až pre 10 zariadení súčasne
  • 31 dní záruka vrátenia peňazí

Nevýhody

  • Zaznamenávajú nezvyčajne mnoho logov svojich užívateľov
  • Prvotné nastavenie je o niečo zložitejšie ako pri iných VPN

Nesmierne rýchla VPN s možnosťou pripojiť 10 zariadení

Dôležité parametre
Celkové skóre 6.3/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Počet adries IP
  • Počet rôznych umiestnení servera
  • Počet serverov
  • Počet zariadení
  • Štatistiky servera
  • Non-logging (zákaz logov)
  • Anonymné prihlásenie
6.3/10

Purevpn Main Parameters

PureVPN má viac ako 6500 serverov v 180 lokalitách po celom svete. Poskytne až 300 000 IP adries. Vysoký počet IP adries je žiaduci, pretože čím viac ich poskytovateľ má, tým menšia je pravdepodobnosť, že príslušné IP adresy budú blokované (spoločnosťami Google, Netflix, Facebook atď.).

Veľkou výhodou PureVPN je takzvané viacnásobné prihlásenie, ktoré vám umožňuje prihlásiť sa s jedným účtom až na 10 zariadeniach súčasne. Môžete používať nielen počítače, notebooky a mobilné telefóny, ale aj inteligentné televízory, PlayStation a ďalšie zariadenia. Viac sa o tom zmienime v časti „Kompatibilita“.

Počet adries IP
Koľko celkových IP adries VPN ponúka na celom svete.
300,000+
Počet rôznych umiestnení servera
Na koľkých miestach - lokalitách - sa nachádzajú servery spoločnosti. Čím vyšší je počet lokalít, tým viac IP adries je k dispozícii.
140
Počet serverov
Koľko serverov má VPN k dispozícii - čím viac serverov, tým viac IP adries môže ponúknuť.
6500+
Počet zariadení
Koľko zariadení môžete naraz pripojiť k jednému používateľskému kontu - napr. počítač, notebook, telefón, tablet, televízor atď.
10
Štatistiky servera
Monitorovanie prevzatých údajov a používania siete.
Ano
Non-logging (zákaz logov)
Siete VPN nezhromažďujú informácie o vašej sieťovej prevádzke, neukladajú informácie o vašich osobných údajoch, o tom, čo si pozeráte, kde sa prihlasujete, čo sťahujete atď.
Ano
Anonymné prihlásenie
Ak poskytovateľ VPN umožňuje anonymné prihlásenie, znamená to, že nikto, ani tretia strana, ani VPN, nebude poznať vaše prihlasovacie údaje - e-mail, heslo atď. Nemôžu ju teda poskytnúť ani inej strane v prípade nátlaku.
Ne

Cena

Purevpn Cena

Plná cena za 1 mesiac služieb PureVPN je 10,95 USD. Podobne ako iní poskytovatelia VPN, aj PureVPN ponúka zľavu z mesačného paušálneho poplatku, ak si vyberiete predplatné na určité (dlhšie) obdobie. Môžete tiež využiť rôzne špeciálne akcie. Za ročné predplatné zaplatíte 69,9 USD. Ak si vyberiete dvojročné predplatné, jeden mesiac vás bude stáť 3,33 USD. Ide o celkom rozumné ceny. Navyše, PureVPN zaručuje 31-dňovú záruku vrátenia peňazí v prípade, že nebudete s ich službami spokojní. Preto sa nemusíte obávať, že by ste ich služby vyskúšali rovno na rok alebo dva. Záruka sa vzťahuje na všetky verzie.

Doporučujeme Doporučujeme
Odporúčame!

Ak hľadáte VPN, ktorá vám umožní prihlásiť sa z jedného účtu na čo najviac zariadení, určite odporúčame PureVPN. S funkciou Multi Login môžete používať až 10 zariadení naraz!

Zabezpečenie
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Kll Switch
  • 256 Encryption
  • L2TP
  • PPTP
  • SSL
  • TLS
10/10

Purevpn Security

Zabezpečenie je riešené pomocou protokolov SSL a TLS. Na výber máte 128 alebo 256-bitové šifrovanie. Hoci 256 bitov poskytuje vyššiu úroveň zabezpečenia, je o niečo pomalší ako 128 bitov. Ak teda nehľadáte veľmi vysoké šifrovanie, bude vám stačiť aj nižšia hodnota. Tento poskytovateľ ponúka aj funkciu Kill Switch, ktorá vás odpojí od internetu, ak dôjde k výpadku na strane PureVPN, čím sa zachová anonymita vašej identity.

Pokiaľ ide o rýchlosť, spoločnosť PureVPN si je vedomá, že pomalý prenos dát kazí pôžitok z používania služby. Preto sa snažia o čo najvyššiu rýchlosť a majú vysokorýchlostné servery pre čo najlepšie služby. Jednoducho povedané, PureVPN ponúka súkromie vďaka anonymným IP adresám VPN, šifrovaniu na takmer vojenskej úrovni a globálnej sieti serverov VPN.

Kll Switch
Funkcia, ktorá vás v prípade výpadku siete VPN dokáže okamžite odpojiť od internetu, aby nebolo ohrozené vaše súkromie.
Ano
256 Encryption
256-bitové šifrovanie je technika, ktorá používa 256-bitový kľúč na šifrovanie a dešifrovanie údajov alebo súborov. Po 128- a 192-bitovom šifrovaní je to jedna z najbezpečnejších metód šifrovania a používa sa vo väčšine moderných šifrovacích algoritmov, protokolov a technológií vrátane AES a SSL.
Ano
L2TP
Dvojvrstvový tunelový protokol, ktorý sa používa na podporu virtuálnych privátnych sietí alebo ako súčasť poskytovania služieb ISP. Šifrovanie používa len pre svoje vlastné riadiace správy a sám neposkytuje žiadne šifrovanie ani dôvernosť obsahu.
Ano
PPTP
Protokol Point-to-Point Tunneling Protocol bol prvým protokolom podporovaným spoločnosťou Microsoft. V roku 2012 bol tento šifrovací protokol prelomený, takže už nepatrí medzi najbezpečnejšie a považuje sa za zastaraný.
Ano
SSL
Secure Sockets Layer, vrstva umiestnená medzi transportnou a aplikačnou vrstvou (http), ktorá zabezpečuje komunikáciu prostredníctvom šifrovania a overovania komunikujúcich strán.
Ano
TLS
Protokoly TLS a SSL sú kryptografické protokoly, ktoré umožňujú zabezpečiť internetovú komunikáciu a prenosy údajov. Sú medzi nimi malé rozdiely, ale fungujú v podstate na rovnakom princípe.
Ano (pres OpenVPN)

Kompatibilita
Celkové skóre 8.5/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Windows
  • Linux
  • IOS
  • Android
  • Mac OSX
  • Platba kreditnou kartou
  • Prijímajú bitcoiny?
8.5/10

PureVPN funguje na všetkých známych platformách a operačných systémoch – Windows, Mac OSX, Linux, ako aj na mobilných zariadeniach so systémami Android a iOS. Bez ohľadu na to, či hľadáte VPN pre svoj smartfón alebo akýkoľvek prenosný počítač, môžete si ľahko zaobstarať PureVPN.

Purevpn Compatibility

Okrem toho môžete PureVPN používať na staniciach Play, konzolách Xbox, inteligentných televízoroch a mnohých ďalších zariadeniach.

Zaplatiť môžete kreditnou kartou alebo cez PayPal. Niektorí poskytovatelia VPN umožňujú platiť bitcoinmi, čo zvyšuje vašu anonymitu. PureVPN medzi ne bohužiaľ nepatrí, za čo musíme odčítať body.

Windows
Ano
Linux
Ano
IOS
Ano
Android
Ano
Mac OSX
Ano
Platba kreditnou kartou
Štandardná platba kreditnou alebo debetnou kartou cez internet. Zadáva sa číslo karty, dátum platnosti a špeciálny kód na zadnej strane karty. Niekedy sa vyžaduje aj meno držiteľa karty. Tento spôsob platby nezaručuje anonymitu, ale je rýchly a pohodlný.
Ano
Prijímajú bitcoiny?
Platba v kryptomenách nie je taká bežná ako platby kartou alebo PayPal, ale o to viac je žiadaná. Poskytuje väčšiu anonymitu.
Ne
Nesmierne rýchla VPN s možnosťou pripojiť 10 zariadení

Podpora
Celkové skóre 5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Nonstop podpora
  • Live chat
  • Telefón
  • Užívateľské fóra
5/10

PureVPN má podporu, ktorá funguje 24 hodín denne, 7 dní v týždni, 365 dní v roku. Najviac oceňujeme možnosť živého chatu a skutočnosť, že bez ohľadu na to, v ktorú dennú dobu im pošlete e-mail, odpovedajú bez dlhého čakania. Na váš e-mail potom odpovedia do niekoľkých hodín alebo nasledujúci deň. Ak by ste tu hľadali užívateľské fórum, hľadali by ste márne. To v PureVPN chýba. Takisto používatelia, ktorí by hľadali stránku a podporu v českom jazyku, budú sklamaní.PureVPN má stránku v anglickom jazyku a podpora komunikuje rovnako.

Nonstop podpora
Dôležitá je podpora, ktorá je k dispozícii 24 hodín 7 dní v týždni. Môžete sa na nich obrátiť kedykoľvek budete potrebovať pomoc a nemusíte sa obávať, že nedostanete odpoveď.
Ano
Live chat
Ano
Telefón
Ne
Užívateľské fóra
Fóra používateľov umožňujú používateľom komunikovať medzi sebou. Často tam nájdete odpovede na rôzne otázky, ktoré by ste inak museli dlho hľadať.
Ne

Prispieť svojou skúsenosťou
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!