IPVanish Recenzia IPVanish Recenzia

Hodnotil/a Redakce 5nej

29. 11. 2017

Stručně/vhodné pro

IPVanish zabezpečí bezpečnosť vašich údajov a anonymitu vašej identity. Keďže táto spoločnosť nezaznamenáva údaje, je to jedna z najlepších sietí VPN na aktivity, pri ktorých oceníte vyšší stupeň anonymity. Je tiež dobrou voľbou, ak chcete k jednému účtu pripojiť viacero zariadení – môžete ich pripojiť neobmedzený počet. Poskytujú aj ochranu proti vypnutiu. Oceňujeme aj nepretržitú podporu prostredníctvom telefónu, e-mailu a online chatu.

Celkové skóre 8.6/10 se skládá z hodnocení všech 26 parametrů:
  • Balíček
  • Ročná platba
  • Počet adries IP
  • Počet rôznych umiestnení servera
  • Počet serverov
  • Počet zariadení
  • Štatistiky servera
  • Non-logging (zákaz logov)
  • Anonymné prihlásenie
  • Kll Switch
  • 256 Encryption
  • L2TP
  • PPTP
  • SSL
  • TLS
  • Windows
  • Linux
  • IOS
  • Android
  • Mac OSX
  • Platba kreditnou kartou
  • Prijímajú bitcoiny?
  • Nonstop podpora
  • Live chat
  • Telefón
  • Užívateľské fóra
Hodnotenie redakcie
hodnotené 26 parametrov
8.6/10
Hodnotenie používateľov
hodnotené 5x Pridať hodnotenie
3.2/5
Celkové skóre 5.7/10 se skládá z hodnocení 7 parametrov:
  • Počet adries IP
  • Počet rôznych umiestnení servera
  • Počet serverov
  • Počet zariadení
  • Štatistiky servera
  • Non-logging (zákaz logov)
  • Anonymné prihlásenie
5.7/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 6 parametrov:
  • Kll Switch
  • 256 Encryption
  • L2TP
  • PPTP
  • SSL
  • TLS
10/10
Celkové skóre 8.5/10 se skládá z hodnocení 7 parametrov:
  • Windows
  • Linux
  • IOS
  • Android
  • Mac OSX
  • Platba kreditnou kartou
  • Prijímajú bitcoiny?
8.5/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrov:
  • Nonstop podpora
  • Live chat
  • Telefón
  • Užívateľské fóra
10/10

Výhody

  • Neuchovávajú žiadne záznamy o návštevníkoch
  • Pokročilé šifrovacie metódy
  • Servery umiestnené na viac ako 75 miestach po celom svete
  • 30 dní garancia vrátenia peňazí

Nevýhody

  • Webové stránky nie sú v SK

Servery umiestnené na viac ako 75 miestach po celom svete

Dôležité parametre
Celkové skóre 5.7/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Počet adries IP
  • Počet rôznych umiestnení servera
  • Počet serverov
  • Počet zariadení
  • Štatistiky servera
  • Non-logging (zákaz logov)
  • Anonymné prihlásenie
5.7/10

Ipvanish Introductions

IPVanish má viac ako 850 serverov na 75 miestach po celom svete. Vďaka tomu je možné ponúknuť až 40 000 IP adries. Vysoký počet IP adries je žiaduci, pretože čím viac ich poskytovateľ má, tým menšia je pravdepodobnosť, že príslušné IP adresy budú zablokované (spoločnosťou Google, Netflix, Facebook atď.).

Veľkou výhodou IPVanish je, že k jednému účtu môžete pripojiť neobmedzený počet zariadení. Nemusíte teda riešiť VPN pre každý počítač, smartfón alebo televízor zvlášť.

Počet adries IP
Koľko celkových IP adries VPN ponúka na celom svete.
40,000+
Počet rôznych umiestnení servera
Na koľkých miestach - lokalitách - sa nachádzajú servery spoločnosti. Čím vyšší je počet lokalít, tým viac IP adries je k dispozícii.
75+
Počet serverov
Koľko serverov má VPN k dispozícii - čím viac serverov, tým viac IP adries môže ponúknuť.
850+
Počet zariadení
Koľko zariadení môžete naraz pripojiť k jednému používateľskému kontu - napr. počítač, notebook, telefón, tablet, televízor atď.
5
Štatistiky servera
Monitorovanie prevzatých údajov a používania siete.
Ano
Non-logging (zákaz logov)
Siete VPN nezhromažďujú informácie o vašej sieťovej prevádzke, neukladajú informácie o vašich osobných údajoch, o tom, čo si pozeráte, kde sa prihlasujete, čo sťahujete atď.
Ano
Anonymné prihlásenie
Ak poskytovateľ VPN umožňuje anonymné prihlásenie, znamená to, že nikto, ani tretia strana, ani VPN, nebude poznať vaše prihlasovacie údaje - e-mail, heslo atď. Nemôžu ju teda poskytnúť ani inej strane v prípade nátlaku.
Ne

Cena

Ipvanish Price

Za služby IpVanish môžete platiť mesačne – potom vás to vyjde na 9,99 USD mesačne alebo si ich môžete predplatiť na celý rok. Získate tak finančnú výhodu. Za IPVanish zaplatíte 89,99 dolára, ale na prvý rok získate výraznú zľavu – takže zaplatíte len 44,99 dolára. IPVanish vám tiež umožňuje kúpiť si úložisko spolu s VPN, takže si môžete vybrať z dvoch balíkov.

Tip Tip
Náš tip!

Potrebujete k sieti VPN pripojiť veľký počet zariadení a nechcete sa obmedzovať alebo platiť za viacero účtov VPN? Potom je pre vás IPVanish ideálnou voľbou. Za príjemnú ročnú cenu s výraznou zľavou na prvý rok zmluvy poskytne pripojenie k neobmedzenému počtu zariadení z jedného účtu.

Zabezpečenie
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Kll Switch
  • 256 Encryption
  • L2TP
  • PPTP
  • SSL
  • TLS
10/10

Ipvanish Security

Bezpečnosť je zabezpečená šifrovaním SSL a TLS. Na výber máte aj 128- alebo 256-bitové šifrovanie. Hoci 256 bitov poskytuje vyššiu úroveň zabezpečenia, je o niečo pomalší ako 128-bitový. Ak nehľadáte veľmi vysoké šifrovanie, potom vám bude stačiť aj nižšia hodnota.

IPVanish poskytuje aj zabezpečenie Kill Switch, ktoré vás v prípade výpadku siete môže okamžite odpojiť od internetu, aby sa zabránilo úniku údajov. V službe IPVanish však nájdete aj dnes už zastarané zabezpečenie PPTP a L2TP.

Kll Switch
Funkcia, ktorá vás v prípade výpadku siete VPN dokáže okamžite odpojiť od internetu, aby nebolo ohrozené vaše súkromie.
Ano
256 Encryption
256-bitové šifrovanie je technika, ktorá používa 256-bitový kľúč na šifrovanie a dešifrovanie údajov alebo súborov. Po 128- a 192-bitovom šifrovaní je to jedna z najbezpečnejších metód šifrovania a používa sa vo väčšine moderných šifrovacích algoritmov, protokolov a technológií vrátane AES a SSL.
Ano
L2TP
Dvojvrstvový tunelový protokol, ktorý sa používa na podporu virtuálnych privátnych sietí alebo ako súčasť poskytovania služieb ISP. Šifrovanie používa len pre svoje vlastné riadiace správy a sám neposkytuje žiadne šifrovanie ani dôvernosť obsahu.
Ano
PPTP
Protokol Point-to-Point Tunneling Protocol bol prvým protokolom podporovaným spoločnosťou Microsoft. V roku 2012 bol tento šifrovací protokol prelomený, takže už nepatrí medzi najbezpečnejšie a považuje sa za zastaraný.
Ano
SSL
Secure Sockets Layer, vrstva umiestnená medzi transportnou a aplikačnou vrstvou (http), ktorá zabezpečuje komunikáciu prostredníctvom šifrovania a overovania komunikujúcich strán.
Ano
TLS
Protokoly TLS a SSL sú kryptografické protokoly, ktoré umožňujú zabezpečiť internetovú komunikáciu a prenosy údajov. Sú medzi nimi malé rozdiely, ale fungujú v podstate na rovnakom princípe.
Ano

Kompatibilita
Celkové skóre 8.5/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Windows
  • Linux
  • IOS
  • Android
  • Mac OSX
  • Platba kreditnou kartou
  • Prijímajú bitcoiny?
8.5/10

Ipvanish Compatibility

IPVanish bude fungovať na všetkých známych platformách a operačných systémoch. Nezáleží na tom, či máte v počítači systém Windows, Linux alebo Mac OS. Samozrejme, je vhodný aj pre smartfóny, tablety a zariadenia so systémami iOS a Android. Môžete ho teda používať aj na inteligentných televízoroch a sledovať svoje obľúbené programy a seriály „na veľkej obrazovke“. Ako sme už spomenuli vyššie, IPVanish má neobmedzený počet zariadení, na ktorých môžete používať ich VPN a ktoré môžete súčasne pripojiť k jednému účtu.

Pokiaľ ide o platbu, môžete použiť kreditné karty alebo PayPal. Predtým IPVanish podporovala aj platbu bitcoinom, ale v súčasnosti to nie je možné. Je to škoda, pretože by ste tak mali ešte väčšiu záruku súkromia.

Windows
Ano
Linux
Ano
IOS
Ano
Android
Ano
Mac OSX
Ano
Platba kreditnou kartou
Štandardná platba kreditnou alebo debetnou kartou cez internet. Zadáva sa číslo karty, dátum platnosti a špeciálny kód na zadnej strane karty. Niekedy sa vyžaduje aj meno držiteľa karty. Tento spôsob platby nezaručuje anonymitu, ale je rýchly a pohodlný.
Ano
Prijímajú bitcoiny?
Platba v kryptomenách nie je taká bežná ako platby kartou alebo PayPal, ale o to viac je žiadaná. Poskytuje väčšiu anonymitu.
Ne
Servery umiestnené na viac ako 75 miestach po celom svete

Podpora
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Nonstop podpora
  • Live chat
  • Telefón
  • Užívateľské fóra
10/10

IPVanish má podporu, ktorá funguje 24 hodín denne, 7 dní v týždni. Majú e-mail, živý chat a dokonca aj telefón, čo väčšina poskytovateľov VPN neponúka. Kontaktovanie prostredníctvom e-mailu zvyčajne netrvá dlhšie ako niekoľko hodín alebo nasledujúci deň. My sme však využívali najmä živý chat, kde sa nám ozvali do niekoľkých minút a ochotne odpovedali na všetky otázky. Užitočné informácie nájdete aj na ich používateľskom fóre.

Nonstop podpora
Dôležitá je podpora, ktorá je k dispozícii 24 hodín 7 dní v týždni. Môžete sa na nich obrátiť kedykoľvek budete potrebovať pomoc a nemusíte sa obávať, že nedostanete odpoveď.
Ano
Live chat
Ano
Telefón
Ano
Užívateľské fóra
Fóra používateľov umožňujú používateľom komunikovať medzi sebou. Často tam nájdete odpovede na rôzne otázky, ktoré by ste inak museli dlho hľadať.
Ano
Doporučujeme Doporučujeme

Neposkytuje IPVANISH VPN dostatočnú ochranu vášho súkromia? Pozrite si naše porovnanie VPN.


Prispieť svojou skúsenosťou
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!