Hide My Ass VPN Recenzia Hide My Ass VPN Recenzia

Hodnotil/a Redakce 5nej

29. 11. 2017

Stručně/vhodné pro

Ak je vašou prioritou veľký počet umiestnení serverov po celom svete, má zmysel zvoliť si službu Hide My Ass. V tomto má spoločnosť HMA výhodu oproti konkurencii. Okrem iného vám to umožňuje jednoducho sledovať americký Netflix odkiaľkoľvek na svete. Na druhej strane nie je dobrou voľbou, ak je vašou prioritou maximálne súkromie a rýchlosť. V skutočnosti sa v ich histórii vyskytlo niekoľko prípadov, keď zdieľali údaje s britskou vládou. Hoci v poslednom čase zaznamenali niekoľko negatívnych ohlasov, celkovo ide o dôveryhodnú spoločnosť, ktorá patrí pod globálnu spoločnosť AVG.

Celkové skóre 6.8/10 se skládá z hodnocení všech 26 parametrů:
  • Balíček
  • Ročná platba
  • Počet adries IP
  • Počet rôznych umiestnení servera
  • Počet serverov
  • Počet zariadení
  • Štatistiky servera
  • Non-logging (zákaz logov)
  • Anonymné prihlásenie
  • Kll Switch
  • 256 Encryption
  • L2TP
  • PPTP
  • SSL
  • TLS
  • Windows
  • Linux
  • IOS
  • Android
  • Mac OSX
  • Platba kreditnou kartou
  • Prijímajú bitcoiny?
  • Nonstop podpora
  • Live chat
  • Telefón
  • Užívateľské fóra
Hodnotenie redakcie
hodnotené 26 parametrov
6.8/10
Hodnotenie používateľov
hodnotené 6x Pridať hodnotenie
4.7/5
Celkové skóre 5.3/10 se skládá z hodnocení 7 parametrov:
  • Počet adries IP
  • Počet rôznych umiestnení servera
  • Počet serverov
  • Počet zariadení
  • Štatistiky servera
  • Non-logging (zákaz logov)
  • Anonymné prihlásenie
5.3/10
Celkové skóre 8.3/10 se skládá z hodnocení 6 parametrov:
  • Kll Switch
  • 256 Encryption
  • L2TP
  • PPTP
  • SSL
  • TLS
8.3/10
Celkové skóre 8.5/10 se skládá z hodnocení 7 parametrov:
  • Windows
  • Linux
  • IOS
  • Android
  • Mac OSX
  • Platba kreditnou kartou
  • Prijímajú bitcoiny?
8.5/10
Celkové skóre 5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrov:
  • Nonstop podpora
  • Live chat
  • Telefón
  • Užívateľské fóra
5/10

Výhody

  • Služba má 320 umiestnení serverov po celom svete a dostanete sa na americký Netflix

Nevýhody

  • Máte možnosť sa pripojiť iba na 2 zariadenia z jedného účtu a poslednou dobou má trochu pokrivenú reputáciu

Dôležité parametre
Celkové skóre 5.3/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Počet adries IP
  • Počet rôznych umiestnení servera
  • Počet serverov
  • Počet zariadení
  • Štatistiky servera
  • Non-logging (zákaz logov)
  • Anonymné prihlásenie
5.3/10

Hide My Ass VPN má viac ako 820 serverov v 320 lokalitách na celom svete. Keďže má veľa serverov, v prípade výpadku jedného z nich môžete ľahko prejsť na iný v okolí. Hoci by bolo lepšie, keby sa server prepínal automaticky, prepnutie na iný server je veľmi intuitívne a rýchle. Vďaka veľkému počtu serverov je pravdepodobnejšie, že nájdete ten, ktorý je blízko vás – a zvýšite svoju rýchlosť. Prípadne si môžete vybrať niektorú z krajín, kde ju práve potrebujete, napríklad ak je nejaký obsah dostupný len v tejto krajine. Celkovo je k dispozícii 93 000 IP adries, čo je druhý najlepší výsledok v našom teste.

Hma Introductions

Počet adries IP
Koľko celkových IP adries VPN ponúka na celom svete.
93000+
Počet rôznych umiestnení servera
Na koľkých miestach - lokalitách - sa nachádzajú servery spoločnosti. Čím vyšší je počet lokalít, tým viac IP adries je k dispozícii.
280+
Počet serverov
Koľko serverov má VPN k dispozícii - čím viac serverov, tým viac IP adries môže ponúknuť.
820+
Počet zariadení
Koľko zariadení môžete naraz pripojiť k jednému používateľskému kontu - napr. počítač, notebook, telefón, tablet, televízor atď.
2
Štatistiky servera
Monitorovanie prevzatých údajov a používania siete.
Ano
Non-logging (zákaz logov)
Siete VPN nezhromažďujú informácie o vašej sieťovej prevádzke, neukladajú informácie o vašich osobných údajoch, o tom, čo si pozeráte, kde sa prihlasujete, čo sťahujete atď.
Ne
Anonymné prihlásenie
Ak poskytovateľ VPN umožňuje anonymné prihlásenie, znamená to, že nikto, ani tretia strana, ani VPN, nebude poznať vaše prihlasovacie údaje - e-mail, heslo atď. Nemôžu ju teda poskytnúť ani inej strane v prípade nátlaku.
Ne

Zabezpečenie
Celkové skóre 8.3/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Kll Switch
  • 256 Encryption
  • L2TP
  • PPTP
  • SSL
  • TLS
8.3/10

Bezpečnosť zabezpečujú protokoly SSL a TLS. Môžete si tiež vybrať 128 alebo 256-bitové šifrovanie. Hoci 256 bitov poskytuje vyššiu úroveň zabezpečenia, je o niečo pomalší ako 128 bitov. Ak nehľadáte veľmi vysoké šifrovanie, potom vám bude stačiť aj nižšia hodnota. Tento poskytovateľ nemá funkciu vypínača, čo môže byť pre niektorých rozhodujúcim faktorom.

Kll Switch
Funkcia, ktorá vás v prípade výpadku siete VPN dokáže okamžite odpojiť od internetu, aby nebolo ohrozené vaše súkromie.
Ne
256 Encryption
256-bitové šifrovanie je technika, ktorá používa 256-bitový kľúč na šifrovanie a dešifrovanie údajov alebo súborov. Po 128- a 192-bitovom šifrovaní je to jedna z najbezpečnejších metód šifrovania a používa sa vo väčšine moderných šifrovacích algoritmov, protokolov a technológií vrátane AES a SSL.
Ano
L2TP
Dvojvrstvový tunelový protokol, ktorý sa používa na podporu virtuálnych privátnych sietí alebo ako súčasť poskytovania služieb ISP. Šifrovanie používa len pre svoje vlastné riadiace správy a sám neposkytuje žiadne šifrovanie ani dôvernosť obsahu.
Ano
PPTP
Protokol Point-to-Point Tunneling Protocol bol prvým protokolom podporovaným spoločnosťou Microsoft. V roku 2012 bol tento šifrovací protokol prelomený, takže už nepatrí medzi najbezpečnejšie a považuje sa za zastaraný.
Ano
SSL
Secure Sockets Layer, vrstva umiestnená medzi transportnou a aplikačnou vrstvou (http), ktorá zabezpečuje komunikáciu prostredníctvom šifrovania a overovania komunikujúcich strán.
Ano
TLS
Protokoly TLS a SSL sú kryptografické protokoly, ktoré umožňujú zabezpečiť internetovú komunikáciu a prenosy údajov. Sú medzi nimi malé rozdiely, ale fungujú v podstate na rovnakom princípe.
Ano

Kompatibilita
Celkové skóre 8.5/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Windows
  • Linux
  • IOS
  • Android
  • Mac OSX
  • Platba kreditnou kartou
  • Prijímajú bitcoiny?
8.5/10

Služba Hide My Ass VPN funguje na všetkých známych platformách a operačných systémoch. Či už hľadáte VPN pre svoj smartfón alebo akýkoľvek notebook, Hide My Ass VPN vás poteší. Na druhej strane tí, ktorí hľadajú úplnú anonymitu, nebudú spokojní s nemožnosťou platiť bitcoinom. V každom prípade môžete naraz používať len 2 zariadenia.

Hma Compatibility

Windows
Ano
Linux
Ano
IOS
Ano
Android
Ano
Mac OSX
Ano
Platba kreditnou kartou
Štandardná platba kreditnou alebo debetnou kartou cez internet. Zadáva sa číslo karty, dátum platnosti a špeciálny kód na zadnej strane karty. Niekedy sa vyžaduje aj meno držiteľa karty. Tento spôsob platby nezaručuje anonymitu, ale je rýchly a pohodlný.
Ano
Prijímajú bitcoiny?
Platba v kryptomenách nie je taká bežná ako platby kartou alebo PayPal, ale o to viac je žiadaná. Poskytuje väčšiu anonymitu.
Ne

Podpora
Celkové skóre 5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Nonstop podpora
  • Live chat
  • Telefón
  • Užívateľské fóra
5/10

Službu Hide My Ass VPN môžete kontaktovať prostredníctvom e-mailu alebo živého chatu. V pracovných dňoch môžete zvyčajne dostať odpoveď e-mailom do 12 hodín. Prostredníctvom živého chatu dostanete v pracovných dňoch odpoveď takmer okamžite. Neexistuje však žiadne používateľské fórum.

Nonstop podpora
Dôležitá je podpora, ktorá je k dispozícii 24 hodín 7 dní v týždni. Môžete sa na nich obrátiť kedykoľvek budete potrebovať pomoc a nemusíte sa obávať, že nedostanete odpoveď.
Ne
Live chat
Ano
Telefón
Ne
Užívateľské fóra
Fóra používateľov umožňujú používateľom komunikovať medzi sebou. Často tam nájdete odpovede na rôzne otázky, ktoré by ste inak museli dlho hľadať.
Ano
Doporučujeme Doporučujeme

Nie je HMA VPN správna pre vaše súkromie? Pozrite si porovnanie najlepších VPN na našom portáli.


Prispieť svojou skúsenosťou
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!