VyprVPN Recenzia VyprVPN Recenzia

Hodnotil/a Redakce 5nej

28. 11. 2017

Stručně/vhodné pro

VyprVPN má tisíce IP adries, vďaka ktorým je takmer nemožné zistiť vašu identitu. Služba má slušný počet serverov po celom svete (viac ako 700), čo je pre mnohých jeden z najdôležitejších parametrov. Nastavenie účtu a stiahnutie softvéru je intuitívne, rovnako ako pripojenie k vzdialenému serveru (z počítača alebo mobilného zariadenia). Ide o jedného z najlepších poskytovateľov VPN s vynikajúcou podporou, ktorá funguje 24 hodín denne a reaguje okamžite.

Celkové skóre 8.5/10 se skládá z hodnocení všech 26 parametrů:
  • Balíček
  • Ročná platba
  • Počet adries IP
  • Počet rôznych umiestnení servera
  • Počet serverov
  • Počet zariadení
  • Štatistiky servera
  • Non-logging (zákaz logov)
  • Anonymné prihlásenie
  • Kll Switch
  • 256 Encryption
  • L2TP
  • PPTP
  • SSL
  • TLS
  • Windows
  • Linux
  • IOS
  • Android
  • Mac OSX
  • Platba kreditnou kartou
  • Prijímajú bitcoiny?
  • Nonstop podpora
  • Live chat
  • Telefón
  • Užívateľské fóra
Hodnotenie redakcie
hodnotené 26 parametrov
8.5/10
Hodnotenie používateľov
hodnotené 11x Pridať hodnotenie
3.9/5
Celkové skóre 7.9/10 se skládá z hodnocení 7 parametrov:
  • Počet adries IP
  • Počet rôznych umiestnení servera
  • Počet serverov
  • Počet zariadení
  • Štatistiky servera
  • Non-logging (zákaz logov)
  • Anonymné prihlásenie
7.9/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 6 parametrov:
  • Kll Switch
  • 256 Encryption
  • L2TP
  • PPTP
  • SSL
  • TLS
10/10
Celkové skóre 8.5/10 se skládá z hodnocení 7 parametrov:
  • Windows
  • Linux
  • IOS
  • Android
  • Mac OSX
  • Platba kreditnou kartou
  • Prijímajú bitcoiny?
8.5/10
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrov:
  • Nonstop podpora
  • Live chat
  • Telefón
  • Užívateľské fóra
7.5/10

Výhody

  • Administrácia je užívateľsky prívetivá, majú obrovský počet IP adries a vďaka vlastným serverom poskytujú väčšiu rýchlosť a súkromie
  • Cez 700 serverov k dispozícii
  • Anonymné prihlásenie

Nevýhody

  • Spoločnosť drží logy po dobu 30 dní, neprijímajú bitcoiny a cena patrí k tým vyšším.

Dôležité parametre
Celkové skóre 7.9/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Počet adries IP
  • Počet rôznych umiestnení servera
  • Počet serverov
  • Počet zariadení
  • Štatistiky servera
  • Non-logging (zákaz logov)
  • Anonymné prihlásenie
7.9/10

Parametre Vyprvpn

V rozhraní VyprVPN môžete jednoducho vybrať umiestnenie servera, ktoré chcete použiť. Je tiež možné pridať obľúbené umiestnenie, čo v praxi urýchľuje prepínanie medzi servermi. VyprVPN má celkovo 700 serverov vo viac ako 70 lokalitách. Známy je potom počet IP adries – viac ako 300 000. Vysoký počet IP adries je žiaduci, pretože čím viac ich poskytovateľ má, tým menšia je pravdepodobnosť, že daná IP adresa bude zablokovaná (spoločnosťou Google, Netflix, Facebook atď.).

Počet adries IP
Koľko celkových IP adries VPN ponúka na celom svete.
300,000+
Počet rôznych umiestnení servera
Na koľkých miestach - lokalitách - sa nachádzajú servery spoločnosti. Čím vyšší je počet lokalít, tým viac IP adries je k dispozícii.
70+
Počet serverov
Koľko serverov má VPN k dispozícii - čím viac serverov, tým viac IP adries môže ponúknuť.
700+
Počet zariadení
Koľko zariadení môžete naraz pripojiť k jednému používateľskému kontu - napr. počítač, notebook, telefón, tablet, televízor atď.
5
Štatistiky servera
Monitorovanie prevzatých údajov a používania siete.
Ano
Non-logging (zákaz logov)
Siete VPN nezhromažďujú informácie o vašej sieťovej prevádzke, neukladajú informácie o vašich osobných údajoch, o tom, čo si pozeráte, kde sa prihlasujete, čo sťahujete atď.
Ano
Anonymné prihlásenie
Ak poskytovateľ VPN umožňuje anonymné prihlásenie, znamená to, že nikto, ani tretia strana, ani VPN, nebude poznať vaše prihlasovacie údaje - e-mail, heslo atď. Nemôžu ju teda poskytnúť ani inej strane v prípade nátlaku.
Ano
Tip Tip
Náš tip!

Ak hľadáte cenovo výhodnú sieť VPN, ktorá vám umožní zostať na internete v bezpečí a anonymite, určite odporúčame VyprVPN. Čím dlhšie obdobie predplatného si vyberiete, tým menej za službu zaplatíte. Navyše máte 30-dňovú záruku vrátenia peňazí v prípade nespokojnosti.

Hoci zaznamenávajú protokoly po dobu 30 dní, vo svojich zásadách ochrany osobných údajov výslovne uvádzajú, na čo to robia a prečo. S jedným účtom VyprVPN máte možnosť pracovať až na 5 zariadeniach, čo vám dáva pomerne široké možnosti využitia.

Cena

Za služby VyprVPN zaplatíte od 12,95 USD za kalendárny mesiac. Záleží na tom, ako dlho si predplatíte ich služby VPN. Umožňujú vám predplatiť si službu na jeden mesiac, potom na 12 alebo 36 mesiacov. Čím dlhšia zmluva, tým lepšia platba pre vás. Pri trojročnej zmluve potom zaplatíte len 1,66 dolára mesačne. A to je naozaj dobrá ponuka. VyprVPN navyše poskytuje 30-dňovú záruku vrátenia peňazí v prípade, že nie ste spokojní s ich službami.

Zabezpečenie
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Kll Switch
  • 256 Encryption
  • L2TP
  • PPTP
  • SSL
  • TLS
10/10

Vyprvpn Zabezpeceni

Zabezpečenie je riešené pomocou protokolov SSL a TLS. Na výber máte aj 128- alebo 256-bitové šifrovanie. Hoci 256 bitov poskytuje vyššiu úroveň zabezpečenia, je o niečo pomalší ako 128-bitový. Ak nehľadáte veľmi vysoké šifrovanie, potom vám bude stačiť aj nižšia hodnota. Tento poskytovateľ ponúka aj funkciu vypínača, ktorá vás odpojí od internetu, ak dôjde k výpadku na strane VyprVPN. Môžete tiež aktivovať „blokovanie webových stránok“, ktoré zablokuje prístup na stránky, o ktorých je známe, že obsahujú škodlivý softvér. Spoločnosť vlastní všetky servery, a preto nie je potrebná žiadna tretia strana.

Kll Switch
Funkcia, ktorá vás v prípade výpadku siete VPN dokáže okamžite odpojiť od internetu, aby nebolo ohrozené vaše súkromie.
Ano
256 Encryption
256-bitové šifrovanie je technika, ktorá používa 256-bitový kľúč na šifrovanie a dešifrovanie údajov alebo súborov. Po 128- a 192-bitovom šifrovaní je to jedna z najbezpečnejších metód šifrovania a používa sa vo väčšine moderných šifrovacích algoritmov, protokolov a technológií vrátane AES a SSL.
Ano
L2TP
Dvojvrstvový tunelový protokol, ktorý sa používa na podporu virtuálnych privátnych sietí alebo ako súčasť poskytovania služieb ISP. Šifrovanie používa len pre svoje vlastné riadiace správy a sám neposkytuje žiadne šifrovanie ani dôvernosť obsahu.
Ano
PPTP
Protokol Point-to-Point Tunneling Protocol bol prvým protokolom podporovaným spoločnosťou Microsoft. V roku 2012 bol tento šifrovací protokol prelomený, takže už nepatrí medzi najbezpečnejšie a považuje sa za zastaraný.
Ano
SSL
Secure Sockets Layer, vrstva umiestnená medzi transportnou a aplikačnou vrstvou (http), ktorá zabezpečuje komunikáciu prostredníctvom šifrovania a overovania komunikujúcich strán.
Ano
TLS
Protokoly TLS a SSL sú kryptografické protokoly, ktoré umožňujú zabezpečiť internetovú komunikáciu a prenosy údajov. Sú medzi nimi malé rozdiely, ale fungujú v podstate na rovnakom princípe.
Ano

Kompatibilita
Celkové skóre 8.5/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Windows
  • Linux
  • IOS
  • Android
  • Mac OSX
  • Platba kreditnou kartou
  • Prijímajú bitcoiny?
8.5/10

Vyprvpn Compatibility

VyprVPN môžete spustiť na všetkých známych platformách a operačných systémoch. Funguje pre systémy Windows, Mac OSX a menej často používaný Linux. Môžete ho však použiť aj pre smartfóny a iné zariadenia so systémom Android alebo iOS.

Platba za služby VyprVPN kreditnou kartou alebo cez PayPal. Ak však hľadáte úplnú anonymitu a možnosť platiť bitcoinom, musíme vás sklamať. VyprVPN to nedovolí.

Windows
Ano
Linux
Ano
IOS
Ano
Android
Ano
Mac OSX
Ano
Platba kreditnou kartou
Štandardná platba kreditnou alebo debetnou kartou cez internet. Zadáva sa číslo karty, dátum platnosti a špeciálny kód na zadnej strane karty. Niekedy sa vyžaduje aj meno držiteľa karty. Tento spôsob platby nezaručuje anonymitu, ale je rýchly a pohodlný.
Ano
Prijímajú bitcoiny?
Platba v kryptomenách nie je taká bežná ako platby kartou alebo PayPal, ale o to viac je žiadaná. Poskytuje väčšiu anonymitu.
Ne

Podpora
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Nonstop podpora
  • Live chat
  • Telefón
  • Užívateľské fóra
7.5/10

Vyprvpn Support

VyprVPN má podporu, ktorá funguje 24 hodín denne, 7 dní v týždni, 365 dní v roku. Najviac oceňujeme možnosť živého chatu a skutočnosť, že bez ohľadu na to, v ktorú dennú dobu im pošlete e-mail, odpovedajú bez dlhého čakania. Ak ich kontaktujete e-mailom, zvyčajne vám odpovedia do niekoľkých hodín alebo do druhého dňa. Užitočné informácie nájdete aj na ich používateľskom fóre. Jediné, čo nám chýbalo, bola podpora používateľov.

Keďže podpora vrátane celej webovej stránky je v angličtine alebo v niekoľkých ďalších jazykoch (okrem angličtiny), inštalácia VPN môže byť pre niektorých problém. Preto odporúčame používať prekladač (napríklad Google) a komunikovať s podporou pomocou neho. Určite všetko vyriešite k vašej spokojnosti.

Nonstop podpora
Dôležitá je podpora, ktorá je k dispozícii 24 hodín 7 dní v týždni. Môžete sa na nich obrátiť kedykoľvek budete potrebovať pomoc a nemusíte sa obávať, že nedostanete odpoveď.
Ano
Live chat
Ano
Telefón
Ne
Užívateľské fóra
Fóra používateľov umožňujú používateľom komunikovať medzi sebou. Často tam nájdete odpovede na rôzne otázky, ktoré by ste inak museli dlho hľadať.
Ano
Doporučujeme Doporučujeme

Hľadáte VPN s inými špecifikáciami ako VyprVPN? skúste naše porovnanie VPN


Prispieť svojou skúsenosťou
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!