DuoLingo Recenzia DuoLingo Recenzia

Hodnotil/a Redakce 5nej

3. 10. 2017

Stručně/vhodné pro

DuoLingo je trochu iný ako všetky ostatné aplikácie, ktoré sme preskúmali. S touto aplikáciou sa ľahko naučíte základy cudzieho jazyka. Aplikácia je veľmi dobre spracovaná a učenie cudzieho jazyka si s ňou užijete. Ak je však vaším cieľom získať nejaký certifikát z tohto jazyka, odporúčame vám poobzerať sa po iných kurzoch, ktoré sme preskúmali.

Celkové skóre 7.4/10 se skládá z hodnocení všech 33 parametrů:
  • Verzia zadarmo
  • Cena
  • Neobmedzená doba štúdia
  • Možnosť kúpiť všetky úrovne
  • Listening / Počúvanie
  • Speaking / Rozprávanie
  • Reading / Čítanie
  • Writing / Písanie
  • Nadstardné interaktívne funkcie
  • Škola hrou
  • Možnosť výberu obtiažnosti
  • A1
  • A2
  • B1
  • B2
  • C1
  • C2
  • Špecializované kurzy
  • Príprava na FCE či CAE
  • Webová aplikácia
  • Mobilné aplikácie
  • Ide spustiť na PC?
  • Ide spustiť na mobile a tablete?
  • Funguje offline?
  • Intuitívne ovládanie
  • Video sprievodca
  • Motivačný program
  • Vysvetlivky
  • Telefón
  • E-mail/kontaktný formulár
  • Online chat
  • Odpoveď do 24 hodín
  • Odpovede
Hodnotenie redakcie
hodnotené 33 parametrov
7.4/10
Hodnotenie používateľov
hodnotené 135x Pridať hodnotenie
3.3/5
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrov:
  • Verzia zadarmo
  • Cena
  • Neobmedzená doba štúdia
  • Možnosť kúpiť všetky úrovne
10/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 6 parametrov:
  • Listening / Počúvanie
  • Speaking / Rozprávanie
  • Reading / Čítanie
  • Writing / Písanie
  • Nadstardné interaktívne funkcie
  • Škola hrou
10/10
Celkové skóre 4.4/10 se skládá z hodnocení 9 parametrov:
  • Možnosť výberu obtiažnosti
  • A1
  • A2
  • B1
  • B2
  • C1
  • C2
  • Špecializované kurzy
  • Príprava na FCE či CAE
4.4/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 5 parametrov:
  • Webová aplikácia
  • Mobilné aplikácie
  • Ide spustiť na PC?
  • Ide spustiť na mobile a tablete?
  • Funguje offline?
10/10
Celkové skóre 8.2/10 se skládá z hodnocení 4 parametrov:
  • Intuitívne ovládanie
  • Video sprievodca
  • Motivačný program
  • Vysvetlivky
8.2/10
Celkové skóre 2/10 se skládá z hodnocení 5 parametrov:
  • Telefón
  • E-mail/kontaktný formulár
  • Online chat
  • Odpoveď do 24 hodín
  • Odpovede
2/10

Výhody

  • Aplikácia je zábavná, šikovne motivuje k výučbe a dokáže upútať pozornosť
  • DuoLingo môžete používať ako webovú aj mobilnú aplikáciu
  • Láka precvičovať si angličtinu každú voľnú chvíľku – učebnicu si nosíte jednoducho v mobile
  • Začať môžete úplne od základov, alebo si urobiť rozraďovací test

Nevýhody

  • Úroveň sa určuje rozraďovacím testom. Nie je možné si vybrať.
  • Výučba cudzích jazykov končí u mierne pokročilých.

Financie
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Verzia zadarmo
  • Cena
  • Neobmedzená doba štúdia
  • Možnosť kúpiť všetky úrovne
10/10

Duolingo Premium Plan Vyuky

Bezplatná verzia aplikácie Duolingo veľmi dobre pokryje vaše požiadavky na kurz cudzieho jazyka. Zadarmo máte neobmedzený prístup k aplikácii, slovnej zásobe, precvičovaniu gramatiky, zábavným testom a hrám na učenie. K dispozícii je aj hodnotiaci a motivačný program. Môžu vás však obťažovať reklamy. Bezplatná verzia má aj ďalšie úskalia…

Ak chcete pokročilejšie jazykové lekcie (angličtina, nemčina, španielčina,…), ak chcete verziu bez reklám alebo ak chcete študovať offline, už sa oplatí zvážiť investíciu a zaplatiť si prémiovú verziu. Cena nie je závratná – 6,99 USD mesačne. Predplatné môžete platiť len tak dlho, ako ho potrebujete.

Verzia zadarmo
Verzia, vďaka ktorej si môžete otestovať, či vám bude vyhovovať práve tento kurz/portál. Prístupná len po určitú dobu – napr. 30 dní.
Ano
Cena
0 Kč / 147 Kč (cca 6 EUR)
Neobmedzená doba štúdia
Verziu môžete študovať neobmedzenú dobu a kedykoľvek sa k nej vrátiť a opakovať si lekcie, slovíčka a pod.
Ano
Možnosť kúpiť všetky úrovne
Viete, že chcete vyštudovať jazyk komplexne, vo všetkých úrovniach? Neplaťte ich zvlášť, ale vyriešte platbu za všetky úrovne naraz.
Ano
Tip Tip

Chcete sa baviť pri učení angličtiny? Vracať sa k nemu s chuťou každú voľnú chvíľu? Potom je pre vás DuoLingo ideálnym riešením, pretože pokiaľ ide o zábavu, je skutočne návyková.

Učebné metódy
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Listening / Počúvanie
  • Speaking / Rozprávanie
  • Reading / Čítanie
  • Writing / Písanie
  • Nadstardné interaktívne funkcie
  • Škola hrou
10/10

Duolingo Wyuka

V programe DuoLingo môžete trénovať úplne všetko. Od gramatiky k hovoreniu. Lekcie sú veľmi intuitívne a robia z učenia sa cudzieho jazyka skutočnú hru. Pomáhajú tomu aj animované postavičky, ktoré vás sprevádzajú počas celého kurzu. Nájdete tu kapitoly usporiadané podľa tém – oblečenie, zvieratá atď., ale aj záložky, časy atď. V každej lekcii sa naučíte novú slovnú zásobu a precvičíte si novú gramatiku, čítanie textu, počúvanie textu atď. Okrem toho ani nemáte pocit, že sa učíte a že takéto učenie cudzieho jazyka je ťažké.

Listening / Počúvanie
Zvukové záznamy umožňujúce počúvať hovorenú angličtinu a porozumieť jej.
Ano
Speaking / Rozprávanie
Lekcie zamerané na to, ako hovoríte a vyslovujete po anglicky.
Ano
Reading / Čítanie
Hodiny zamerané na čítanie a správne porozumenie anglického textu.
Ano
Writing / Písanie
Hodiny boli zamerané na správnu skladbu slov v anglických vetách a schopnosť jasne a gramaticky správne sa vyjadrovať v anglicky písanom texte.
Ano
Nadstardné interaktívne funkcie
Rôzne typy cvičení, možnosť dopĺňať, spájať, hovoriť a počúvať.
Ano
Škola hrou
Štúdium formou variabilných hrových cvičení - sčítanie, porovnávanie, video lektor a pod.
Ano

Veľkou výhodou je, že môžete začať od úplných základov – ak ste sa nikdy neučili angličtinu – alebo absolvovať vstupný test, ktorý vám odporučí lekcie, s ktorými môžete začať, aby ste sa mohli okamžite začať učiť. Opakovanie je síce matkou múdrosti, ale netreba to s ním preháňať. K rozdeľovaciemu testu sa dostanete hneď, ako si vytvoríte konto a prihlásite sa.

K učeniu vás bude lákať motivačný program, ktorý je nastavený tak, ako keby ste skutočne hrali online hru. A skutočne ju hráte, postupujete ďalej, plníte výzvy, získavate ocenenia – lingoty, vidíte, ako ďaleko ste sa dostali v hornej lište v téme ohňa atď. Ak treba na hre DuoLingo niečo zdôrazniť, tak je to návykovosť. Môžeme potvrdiť, že niekedy je naozaj ťažké sa odtrhnúť.

Rozsah výučby
Celkové skóre 4.4/10 se skládá z hodnocení 9 parametrů:
  • Možnosť výberu obtiažnosti
  • A1
  • A2
  • B1
  • B2
  • C1
  • C2
  • Špecializované kurzy
  • Príprava na FCE či CAE
4.4/10

DuoLingo-nabidka

Pomocou DuoLing sa môžete naučiť hovoriť po anglicky, nemecky, španielsky, francúzsky alebo akýmkoľvek iným jazykom. Či už ide o písanie, čítanie, počúvanie alebo hovorenie. Ak je však vaším cieľom skutočne zvládnuť jazyk na vysokej úrovni, potom v určitom okamihu pravdepodobne narazíte na strop, kde vás DuoLingo už nebude tlačiť.

Možnosť výberu obtiažnosti
Kurz umožňuje automatický výber úrovne obtiažnosti podľa vášho výberu. Je rozdelená podľa náročnosti, v ideálnom prípade do úrovní podľa oficiálneho Spoločného európskeho referenčného rámca pre jazyky (SERR).
Ne (od základu nebo dle testu)
A1
Začiatočník, Beginner
Ano
A2
Začátečník, Elementary
Ano
B1
Angličtina pre mierne pokročilých, Intermediate English
Ano
B2
Angličtina pre stredne pokročilých, Upper-Intermediate English
Ano
C1
Pokročilý, Advanced English
Ne
C2
Expert, Proficiency English
Ne
Špecializované kurzy
kurzy zamerané na špecifické oblasti - napr. obchodná angličtina, angličtina pre právnikov, angličtina pre strojárstvo, angličtina pre elektroenergetiku alebo napr. príprava na maturitu atď.
Ne
Príprava na FCE či CAE
FCE - Cambridge English First, najbežnejšia skúška, ktorá dokazuje, že môžete samostatne pracovať alebo študovať v angličtine. CAE - Cambridge English Advanced - vysoká jazyková kvalifikácia, ktorá dokazuje veľmi dobrú úroveň angličtiny. Vyhľadávané zamestnávateľmi a univerzitami.
Ne

Pozrime sa spoločne najmä na anglický jazyk, ktorý je predmetom tejto recenzie. DuoLingo vám umožní študovať angličtinu od základov, t. j. od úrovne A1 po úroveň B2. V podstate je vhodný pre úplných alebo stredne pokročilých začiatočníkov. Ak však chcete pokračovať v štúdiu alebo ak ste už dosiahli úroveň B2. Budete si musieť vyhľadať iné kurzy. Môžete si napríklad vybrať z testovaných kurzov, ktoré sme pre vás otestovali a ohodnotili.

Ak je vaším cieľom získať certifikát alebo diplom o znalosti anglického jazyka, tu ho nenájdete. DuoLingo neposkytuje žiadne potvrdenie o absolvovaní, ani neponúka žiadne špecializované kurzy, ktoré by vás pripravili napríklad na skúšky FCE alebo CAE. Nenájdete tu ani kurzy pre podnikateľov, dizajnérov a pod., aké ponúka OnlineJazyky.cz.

DuoLingo je skrátka ideálny nástroj na učenie základov angličtiny alebo na precvičovanie a rozširovanie vedomostí a slovnej zásoby až na úroveň B2.

Kompatibilita
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Webová aplikácia
  • Mobilné aplikácie
  • Ide spustiť na PC?
  • Ide spustiť na mobile a tablete?
  • Funguje offline?
10/10

Duolingo Compatibility

V oblasti kompatibility DuoLingo skutočne vyniká. DuoLingo môžete používať všade, bez ohľadu na to, či máte PC, Mac alebo akýkoľvek mobilný operačný systém. Platforma na učenie jazykov je tak vždy s vami, aj na cestách.

DuoLingo ponúka online učenie na počítači, ale aj v mobilnej aplikácii (pre Android a iOS). Vaša „učebnica“ cudzieho jazyka môže byť neustále s vami, takže si ju môžete precvičovať vo voľnom čase, počas školských prestávok, pri čakaní na vlak alebo v autobuse.

Webová aplikácia
Kurz môžete spustiť vo webovej aplikácii, ktorú si môžete stiahnuť do svojho počítača.
Ano
Mobilné aplikácie
Kurz je možné študovať v aplikácii, ktorú si môžete stiahnuť do mobilného telefónu alebo tabletu.
Ano
Ide spustiť na PC?
Kurz je možné spustiť na počítači bez stiahnutia aplikácie.
Ano
Ide spustiť na mobile a tablete?
Kurz je možné spustiť na mobilnom telefóne alebo tablete bez potreby sťahovania aplikácie.
Ano
Funguje offline?
Kurz je možné študovať kedykoľvek a kdekoľvek, dokonca aj bez pripojenia na internet.
Ano

Jednoduchosť
Celkové skóre 8.2/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Intuitívne ovládanie
  • Video sprievodca
  • Motivačný program
  • Vysvetlivky
8.2/10

Ovládanie tejto jazykovej aplikácie je veľmi intuitívne a zvládnete ho aj bez videonávodu. Ako sme už spomenuli, DuoLingo má motivačný program, ktorý vás „núti“ k lepším výkonom a častejším návštevám. Okrem toho má DuoLingo vysvetlivky, ktoré vám pomôžu hladko sa orientovať v celej aplikácii, takže sa nemusíte nikde strácať a premýšľať, ako začať študovať alebo ako pokračovať ďalej. Koniec koncov, aj keby tam tieto vysvetlenia neboli, DuoLingo má také intuitívne ovládanie, že ho pochopíte okamžite.

Intuitívne ovládanie
Aplikáciu a úlohy v kurze môžete používať automaticky bez toho, aby ste museli študovať pokyny.
Ano
Video sprievodca
Videá, ktoré vám pomôžu pri navigácii v kurze alebo aplikácii.
Ne
Motivačný program
Program, ktorý vás povzbudí k lepším výkonom a motivuje vás k ľahkému a radostnému napredovaniu v štúdiu.
Ano
Vysvetlivky
Program, ktorý vás povzbudí k lepším výkonom a motivuje vás k ľahkému a radostnému napredovaniu v štúdiu.
Ano

Podpora
Celkové skóre 2/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Telefón
  • E-mail/kontaktný formulár
  • Online chat
  • Odpoveď do 24 hodín
  • Odpovede
2/10

Ak nás DuoLingo v niečom sklamalo, tak je to ich podpora. Nenájdete tu žiadny telefón, na ktorý by ste mohli zavolať a získať rýchlu radu, ani online chat. K dispozícii je Centrum pomoci DuoLingo, kde sa môžete opýtať komunity alebo odoslať hlásenie o chybe prostredníctvom formulára. K dispozícii sú aj dve e-mailové adresy, ale jedna je určená pre novinárov a druhá pre tých, ktorí sa chcú stať partnermi služby DuoLingo.

Telefón
Ne
E-mail/kontaktný formulár
Ano
Online chat
Ne
Odpoveď do 24 hodín
Ne
Odpovede
0/10

Niekoľkokrát sme sa ich pokúsili kontaktovať, ale bolo to márne. Na naše otázky sme nedostali jedinú odpoveď. Takže zákaznícku podporu Duolingo musíme hodnotiť dosť negatívne.


Prispieť svojou skúsenosťou
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!

Užívateľské skúsenosti

12 skúseností

například když je tam i eat meal a che to po vás abyste to převedli do čestiny a nápíšete tam jjá jím maso tak vám to řekne že to je blbě protože jste tam napsali já a takhle se mi to děje furt a je tam mnoho dalších problému například jsem z čestiny do aj napsal jsem to dobře a ono mi to dalo špatně a nebo když tam udělám chybu tak se mi často ani neukáže co jsem udělal špatně 1%10

Hodnocení - 3
proč je duolingo špatné
11. 2. 2022

Duolingo dělám od roku 2018, nikdy jsem si na něj nestěžovala, až teď. Podle mě se až dryáčnickým způsobem snaží donutit uživatele, aby přešli na placenou verzi. Kdo nedělá rychlostní lekce, za které se platí nasbíranými „drahokamy“, propadne se v žebříčku. Drahokamy brzy dojdou a je třeba je dokoupit za peníze nebo si duo předplatit. Navíc se mi stalo, že se nasbírané drahokamy náhle smrskly na desetinu počtu. Uvažuji o změně.

Hodnocení - 3
Nakonec mě zklamalo
25. 10. 2021

Duolingo má výhodu že je velmi dobře vytvořená jak mobilní aplikace, tak i normálně přes internet. Pro člověka který se chce naučit tak ten se naučí.Líbí se mi že se začíná angličtinou – to je dneska lingua franca anebo česky univerzální jazyk pro komunikaci se světem.
Bez angličtiny se dnes člověk neobejde a máte ji všude. Proto kdo se chce učit anglicky doporučuji – DUOLINGO.

Hodnocení - 3
Anonymous
21. 4. 2021

Právě jsem dokončila strom dovedností. Dostala jsem se do diamantové ligy. Dá se ještě pokračovat v bezplatné verzi?

Hodnocení - 3
Miroslava P548110
8. 3. 2021

Žebříček je tam pro všechny a napořád…nějak nechápu, co Vám brání pokračovat v procvičování (když Vám to nejde, jak píšete) a nehledět při tom na to, na kolikátém místě jste…liga nemá vliv na učební text, ani na jeho obtížnost, ta je tam jen pro motivaci k učení…

Hodnocení - 3
Odpověď pro M. Černákovou
3. 2. 2021

Duolingo je nejlepší aplikace na učení cizích jazyků!!!

Hodnocení - 3
Anonymous
29. 1. 2021

Snad jediná klika že je to zadarmo. Některé překlady přímo imbecilní. Často se stává že než začnu mluvit už vyskočí že je to špatně aniž bych cokoliv řekl. Kdybych to měl platit tak je to na zabití.

Hodnocení - 3
Platit ne
25. 1. 2021

Zkoušela jsem si dlouhodobě Duolingo. dnes jsem zjistila, že se mi duolingo neotevře. Co se stalo?

Hodnocení - 3
Anonymous
25. 11. 2020

od listopadu 2014 se učím písemnou formou angličtinu. Jde mi to ztuha, je mi 77 let. Vtáhlo mně to do soutěže a skončila jsem v diamantové lize. Když jsem ubrala, spadla jsem níž, znovu jsem se ocitla v diamantové lize a chci z této soutěže vystoupit.Chci si jen tak nezávazně a nesoutěžně i nadále opakovat a procvičovat. Jak tedy ukončit soutěžení? Mirka Černáková

Hodnocení - 3
recenze
24. 11. 2020

Duolingo je fajn. Vtáhlo mně to do soutěžního žebříčku, skončila jsem v diamantové lize a teď nevím, jak z toho vystoupit. Když jsem ubrala, spadla jsem do nižší ligy, znovu jsem se vrátila do diamantové, no a co dál? Je mi 77 let a jde mi to ztuha. Dělám ještě pořád chyby. Chci pokračovat v opakování a procvičování ale bez soutěže. M. Černáková

Hodnocení - 3
Anonymous
24. 11. 2020

KoupilaJsem si verzi bez reklam platila jsem měsíčně a dokončila všechny úrovne. Učení pomocí aplikace mě velmi bavilo a ráda bych pokračovala dál existuje prosím nějaké pokračování děkuji Petra

Hodnocení - 3
Duolingo pokračování
12. 10. 2020

Zkoušela jsem si dlouhodobě Duolingo. Moc mě to bavilo a dnes ráno jsem zjistila, že se mi duolingo neotevře. Co se stalo?

Hodnocení - 3
JANA BÍLKOVÁ
23. 8. 2019