EnglishMe Recenzia EnglishMe Recenzia

Hodnotil/a Redakce 5nej

3. 10. 2017

Stručně/vhodné pro

Aplikácia EnglishMe! ponúka rozsiahlu databázu testov na rôzne témy, prepracované gramatické vysvetlivky a inteligentný softvér na učenie vlastnej slovnej zásoby. V porovnaní so staršími verziami je teraz učenie v tejto aplikácii takmer hrou. Nudné testy sa zmenili na zábavnú aktivitu, vďaka ktorej je učenie angličtiny oveľa jednoduchšie ako predtým. Aplikácia EnglishMe! pochádza od HelpForEnglish.cz a využíva ich rozsiahlu databázu učebných materiálov a testov. Milovníci spomínanej vzdelávacej webovej stránky ocenia aj férovú cenu 1490 Kč/rok.

Celkové skóre 7.4/10 se skládá z hodnocení všech 33 parametrů:
  • Verzia zadarmo
  • Cena
  • Neobmedzená doba štúdia
  • Možnosť kúpiť všetky úrovne
  • Listening / Počúvanie
  • Speaking / Rozprávanie
  • Reading / Čítanie
  • Writing / Písanie
  • Nadstardné interaktívne funkcie
  • Škola hrou
  • Možnosť výberu obtiažnosti
  • A1
  • A2
  • B1
  • B2
  • C1
  • C2
  • Špecializované kurzy
  • Príprava na FCE či CAE
  • Webová aplikácia
  • Mobilné aplikácie
  • Ide spustiť na PC?
  • Ide spustiť na mobile a tablete?
  • Funguje offline?
  • Intuitívne ovládanie
  • Video sprievodca
  • Motivačný program
  • Vysvetlivky
  • Telefón
  • E-mail/kontaktný formulár
  • Online chat
  • Odpoveď do 24 hodín
  • Odpovede
Hodnotenie redakcie
hodnotené 33 parametrov
7.4/10
Hodnotenie používateľov
hodnotené 22x Pridať hodnotenie
3.6/5
Celkové skóre 8.3/10 se skládá z hodnocení 4 parametrov:
  • Verzia zadarmo
  • Cena
  • Neobmedzená doba štúdia
  • Možnosť kúpiť všetky úrovne
8.3/10
Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení 6 parametrov:
  • Listening / Počúvanie
  • Speaking / Rozprávanie
  • Reading / Čítanie
  • Writing / Písanie
  • Nadstardné interaktívne funkcie
  • Škola hrou
8/10
Celkové skóre 7.7/10 se skládá z hodnocení 9 parametrov:
  • Možnosť výberu obtiažnosti
  • A1
  • A2
  • B1
  • B2
  • C1
  • C2
  • Špecializované kurzy
  • Príprava na FCE či CAE
7.7/10
Celkové skóre 7.1/10 se skládá z hodnocení 5 parametrov:
  • Webová aplikácia
  • Mobilné aplikácie
  • Ide spustiť na PC?
  • Ide spustiť na mobile a tablete?
  • Funguje offline?
7.1/10
Celkové skóre 6.2/10 se skládá z hodnocení 4 parametrov:
  • Intuitívne ovládanie
  • Video sprievodca
  • Motivačný program
  • Vysvetlivky
6.2/10
Celkové skóre 5/10 se skládá z hodnocení 5 parametrov:
  • Telefón
  • E-mail/kontaktný formulár
  • Online chat
  • Odpoveď do 24 hodín
  • Odpovede
5/10

Výhody

  • Cvičenie gramatiky, vysvetlivky a precvičovanie slovíčok
  • Všetko veľmi dobre spracované
  • Sloboda v tvorbe vlastnej výučby

Nevýhody

  • Nástroj nemá tak prepracované metódy "speakingu" ako niektoré nami recenzované platformy

Financie
Celkové skóre 8.3/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Verzia zadarmo
  • Cena
  • Neobmedzená doba štúdia
  • Možnosť kúpiť všetky úrovne
8.3/10

Englishme Price

Nástroj si môžete vyskúšať na 7 dní zadarmo a ak sa vám zapáči, môžete si ho zaobstarať za 62 EUR ročne. Samozrejme, ak nechcete naraz minúť toľko peňazí, môžete vyskúšať kratšie obdobie. EnglishMe! si môžete zakúpiť za 22 EUR na tri mesiace alebo 38 EUR na šesť mesiacov. Ako si však môžete sami vypočítať, ročné predplatné je najvýhodnejšie. Za túto cenu máte prístup ku všetkým jazykovým úrovniam a cvičeniam, ktoré English Me ponúka, ale bohužiaľ len na obdobie, na ktoré ste si predplatili. V porovnaní s inými kurzami je to nevýhoda, pretože aj keď zaplatíte viac za iný kurz, máte možnosť vrátiť sa do kurzu na celý život. To nie je možné s EnglishMe!

Verzia zadarmo
Verzia, vďaka ktorej si môžete otestovať, či vám bude vyhovovať práve tento kurz/portál. Prístupná len po určitú dobu – napr. 30 dní.
Ano
Cena
1490 (cca 62 EUR) / rok
Neobmedzená doba štúdia
Verziu môžete študovať neobmedzenú dobu a kedykoľvek sa k nej vrátiť a opakovať si lekcie, slovíčka a pod.
Ne (1 rok)
Možnosť kúpiť všetky úrovne
Viete, že chcete vyštudovať jazyk komplexne, vo všetkých úrovniach? Neplaťte ich zvlášť, ale vyriešte platbu za všetky úrovne naraz.
Ano
Pozor Pozor
Pozor na predplatné

Prístup k službe EnglishMe! budete mať len na obmedzený čas - počas trvania vášho predplatného. Ak sa chcete k štúdiu vrátiť neskôr, musíte si predplatné obnoviť.

Učebné metódy
Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Listening / Počúvanie
  • Speaking / Rozprávanie
  • Reading / Čítanie
  • Writing / Písanie
  • Nadstardné interaktívne funkcie
  • Škola hrou
8/10

Englishme Ucebni Metody

Ak ste sa niekedy pokúšali naučiť angličtinu na internete, možno ste narazili na vzdelávacie webové stránky HelpForEnglish.cz. Je to spoľahlivý zdroj jazykových učebných materiálov. Teraz si predstavte túto webovú stránku ako webovú aplikáciu. Presne to je EnglishMe! Metódy síce nie sú také interaktívne a nepodobajú sa tradičným školským testom, ale aj tak sa veľa naučíte počúvaním, písaním a precvičovaním gramatiky. EnglishMe! ponúka kvalitné štúdium gramatiky, čítanie a písanie a samozrejme počúvanie. Chýbala nám však väčšia príležitosť naučiť sa dobre hovoriť po anglicky. Chápeme, že počúvaním sa môžete naučiť veľa, ale praktické rozprávanie je určite lepšie.

Veľkou výhodou je, že aplikácia pracuje s vašimi vzdelávacími výsledkami. Ak v niečom ešte nie ste dostatočne dobrí, aplikácia tomu prispôsobí obsah ostatných testov, aby ste si mohli problematické časti čo najviac precvičiť.

Listening / Počúvanie
Zvukové záznamy umožňujúce počúvať hovorenú angličtinu a porozumieť jej.
Ano
Speaking / Rozprávanie
Lekcie zamerané na to, ako hovoríte a vyslovujete po anglicky.
Ne
Reading / Čítanie
Hodiny zamerané na čítanie a správne porozumenie anglického textu.
Ano
Writing / Písanie
Hodiny boli zamerané na správnu skladbu slov v anglických vetách a schopnosť jasne a gramaticky správne sa vyjadrovať v anglicky písanom texte.
Ano
Nadstardné interaktívne funkcie
Rôzne typy cvičení, možnosť dopĺňať, spájať, hovoriť a počúvať.
Ano
Škola hrou
Štúdium formou variabilných hrových cvičení - sčítanie, porovnávanie, video lektor a pod.
Ano

Rozsah výučby
Celkové skóre 7.7/10 se skládá z hodnocení 9 parametrů:
  • Možnosť výberu obtiažnosti
  • A1
  • A2
  • B1
  • B2
  • C1
  • C2
  • Špecializované kurzy
  • Príprava na FCE či CAE
7.7/10

Platforma sa odlišuje od mnohých hodnotených webových aplikácií tým, že pri kúpe získate všetky jazykové úrovne v jednom balíku. Nejde o komplexný systém, ale skôr o relatívne voľné učenie s dôrazom na individualitu. Napríklad je možné precvičovať úplne ľubovoľnú slovnú zásobu podľa vlastného výberu.

Nezáleží na tom, či ste na úrovni A1 alebo A2, t. j. začiatočník, alebo či ste už zvládli viac anglických jazykov. Všetky jazykové úrovne si prídu na svoje.

V EnglishMe! nenájdete špecializované jazykové kurzy (napr. obchodná angličtina, angličtina pre inžinierov, investorov, dizajnérov atď.). Nenájdete tu však ani cielenú prípravu na špeciálne skúšky FCE a CAE. Samozrejme, môžete sa na ne pripraviť cvičením a štúdiom v tejto aplikácii. Nehľadajte tu však cielené testy a skúšky.

Možnosť výberu obtiažnosti
Kurz umožňuje automatický výber úrovne obtiažnosti podľa vášho výberu. Je rozdelená podľa náročnosti, v ideálnom prípade do úrovní podľa oficiálneho Spoločného európskeho referenčného rámca pre jazyky (SERR).
Ano
A1
Začiatočník, Beginner
Ano
A2
Začátečník, Elementary
Ano
B1
Angličtina pre mierne pokročilých, Intermediate English
Ano
B2
Angličtina pre stredne pokročilých, Upper-Intermediate English
Ano
C1
Pokročilý, Advanced English
Ano
C2
Expert, Proficiency English
Ano
Špecializované kurzy
kurzy zamerané na špecifické oblasti - napr. obchodná angličtina, angličtina pre právnikov, angličtina pre strojárstvo, angličtina pre elektroenergetiku alebo napr. príprava na maturitu atď.
Ne
Príprava na FCE či CAE
FCE - Cambridge English First, najbežnejšia skúška, ktorá dokazuje, že môžete samostatne pracovať alebo študovať v angličtine. CAE - Cambridge English Advanced - vysoká jazyková kvalifikácia, ktorá dokazuje veľmi dobrú úroveň angličtiny. Vyhľadávané zamestnávateľmi a univerzitami.
Ne
Tip Tip
Tip

Ak hľadáte kurz angličtiny pre českých študentov, nemôžete si vybrať lepšie! EnglishMe! sa zameriava presne na problémy, ktoré môže mať český študent pri učení sa cudzieho jazyka, a podľa toho prispôsobuje lekcie.

Kompatibilita
Celkové skóre 7.1/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Webová aplikácia
  • Mobilné aplikácie
  • Ide spustiť na PC?
  • Ide spustiť na mobile a tablete?
  • Funguje offline?
7.1/10

Či už sa chcete učiť na tablete, notebooku alebo telefóne, EnglishMe! vám pomôže. Je to webová aplikácia, ktorá funguje online. Bohužiaľ, zatiaľ sa nedá spustiť offline. Ak by ste si radšej stiahli mobilnú aplikáciu, budete ju hľadať márne. Na mobilných zariadeniach sa budete musieť uspokojiť so spustením v prehliadači, ale to nie je veľký problém. Aplikácia aj tak funguje dobre. Nevýhodou však je, že ak by ste chceli študovať napríklad v autobuse cestou do práce alebo do školy, museli by ste používať mobilné dáta.

Webová aplikácia
Kurz môžete spustiť vo webovej aplikácii, ktorú si môžete stiahnuť do svojho počítača.
Ano
Mobilné aplikácie
Kurz je možné študovať v aplikácii, ktorú si môžete stiahnuť do mobilného telefónu alebo tabletu.
Ne
Ide spustiť na PC?
Kurz je možné spustiť na počítači bez stiahnutia aplikácie.
Ano
Ide spustiť na mobile a tablete?
Kurz je možné spustiť na mobilnom telefóne alebo tablete bez potreby sťahovania aplikácie.
Ano
Funguje offline?
Kurz je možné študovať kedykoľvek a kdekoľvek, dokonca aj bez pripojenia na internet.
Ne

Jednoduchosť
Celkové skóre 6.2/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Intuitívne ovládanie
  • Video sprievodca
  • Motivačný program
  • Vysvetlivky
6.2/10

Hoci dizajn pôsobí mierne zastaraným dojmom, nemá to vplyv na funkčnosť a efektívnosť učenia. Po chvíli práce so systémom sa naučíte, ako ho používať. Horné menu je dôležité na prepínanie medzi rôznymi metódami učenia. Je tiež dobré vedieť, že rámček napravo od každého testu zobrazuje jeho náročnosť. Návod tu nenájdete, preto je dôležité, aby ste si vytvorili vlastný systém a učebnú rutinu.

Výhodou je akýsi motivačný program, ktorý vás vďaka vašim úspechom posúva ďalej a núti vás pokračovať v štúdiu. Okrem toho – ako sme už spomenuli vyššie – ak vám niečo nejde, program rýchlo vyhodnotí výsledky vášho testu a v ďalších cvičeniach vám predloží témy, ktoré sú pre vás problematické, aby ste si ich lepšie precvičili.

Intuitívne ovládanie
Aplikáciu a úlohy v kurze môžete používať automaticky bez toho, aby ste museli študovať pokyny.
Ano
Video sprievodca
Videá, ktoré vám pomôžu pri navigácii v kurze alebo aplikácii.
Ne
Motivačný program
Program, ktorý vás povzbudí k lepším výkonom a motivuje vás k ľahkému a radostnému napredovaniu v štúdiu.
Ano
Vysvetlivky
Program, ktorý vás povzbudí k lepším výkonom a motivuje vás k ľahkému a radostnému napredovaniu v štúdiu.
Ano

Podpora
Celkové skóre 5/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Telefón
  • E-mail/kontaktný formulár
  • Online chat
  • Odpoveď do 24 hodín
  • Odpovede
5/10

Čo EnglishMe! trochu chýba, je podpora klientov. Márne sme hľadali telefonický kontakt a nemajú ani online chat pre rýchle otázky. Môžete ich kontaktovať prostredníctvom kontaktného formulára alebo priamo e-mailom.

Telefón
Ne
E-mail/kontaktný formulár
Ano
Online chat
Ne
Odpoveď do 24 hodín
Ano
Odpovede
7/10

Vybrali sme si e-mailovú komunikáciu a sme celkom spokojní. Odpovedali do 6 hodín, bohužiaľ, nie na všetky naše otázky. A odpovede, ktoré sme dostali, boli dosť strohé. Takže sme trochu sklamaní z podpory klientov.


Prispieť svojou skúsenosťou
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!

Užívateľské skúsenosti

2 skúseností

English me jsem využívala několik let a byla jsem spokojená. I s tím, že každý rok byla cena trochu nižší než počáteční. Také jsem, až na letošní rok, dostala vždy upozornění, že mi končí předplatné a spoléhala jsem na to. Ovšem letos jsem se teď v prosinci pokusila přihlásit a bylo mi oznámeno, že mé předplatné skončilo před asi 10 dny. A bylo mi nabídnuto další, ale za cenu , která platí pro nové členy. Kredit z minulého roku je tím pádem fuč. No, měla jsem to hlídat, ale ani bych nevěděla, kolik bych měla zaplatit. To vždy bylo se všemi údaji v každoročním upozornění. Mrzí mě to, program je fajn, líbil se mi. Ale už to nebudu zkoušet.

Hodnocení - 3
Anonymous
4. 12. 2020

Zkoušel jsem pracovat s aplikací jako učitel a musím konstatovat, že za tu cenu se využití Englishme rozhodně nevyplatí. Jsou k dispozici jiné zdroje (online podpory k učebnicím, Duolingo, atd.), které jdou dynamičtěji využít při výuce. Englishme působí kostrbatě, neflexibilně a obsah je vhodný spíše k samostudiu, než jako podpůrný materiál pro výuku.

Hodnocení - 3
Anonymous
5. 10. 2020