Learn English Grammar Recenzia Learn English Grammar Recenzia

Hodnotil/a Redakce 5nej

1. 12. 2021

Stručně/vhodné pro

Veľmi dobre navrhnutá mobilná aplikácia Learn English Grammar s pomerne intuitívnym ovládaním dokáže naučiť angličtinu takmer každého. Chýba nám príprava na certifikáty Cambridge English (FCE, CAE) a viac príležitostí na rozprávanie (v bezplatnej verzii) – to považujeme za nevyhnutné pre zvládnutie jazyka. Bohužiaľ sa nedá spustiť na počítači, čo môže niektorých používateľov odradiť. Ocenili by sme aj nejaký motivačný systém pre tých z nás, ktorí nemajú takú silnú vôľu.

Celkové skóre 6.3/10 se skládá z hodnocení všech 33 parametrů:
  • Verzia zadarmo
  • Cena
  • Neobmedzená doba štúdia
  • Možnosť kúpiť všetky úrovne
  • Listening / Počúvanie
  • Speaking / Rozprávanie
  • Reading / Čítanie
  • Writing / Písanie
  • Nadstardné interaktívne funkcie
  • Škola hrou
  • Možnosť výberu obtiažnosti
  • A1
  • A2
  • B1
  • B2
  • C1
  • C2
  • Špecializované kurzy
  • Príprava na FCE či CAE
  • Webová aplikácia
  • Mobilné aplikácie
  • Ide spustiť na PC?
  • Ide spustiť na mobile a tablete?
  • Funguje offline?
  • Intuitívne ovládanie
  • Video sprievodca
  • Motivačný program
  • Vysvetlivky
  • Telefón
  • E-mail/kontaktný formulár
  • Online chat
  • Odpoveď do 24 hodín
  • Odpovede
Hodnotenie redakcie
hodnotené 33 parametrov
6.3/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrov:
  • Verzia zadarmo
  • Cena
  • Neobmedzená doba štúdia
  • Možnosť kúpiť všetky úrovne
10/10
Celkové skóre 9/10 se skládá z hodnocení 6 parametrov:
  • Listening / Počúvanie
  • Speaking / Rozprávanie
  • Reading / Čítanie
  • Writing / Písanie
  • Nadstardné interaktívne funkcie
  • Škola hrou
9/10
Celkové skóre 6.6/10 se skládá z hodnocení 9 parametrov:
  • Možnosť výberu obtiažnosti
  • A1
  • A2
  • B1
  • B2
  • C1
  • C2
  • Špecializované kurzy
  • Príprava na FCE či CAE
6.6/10
Celkové skóre 5.7/10 se skládá z hodnocení 5 parametrov:
  • Webová aplikácia
  • Mobilné aplikácie
  • Ide spustiť na PC?
  • Ide spustiť na mobile a tablete?
  • Funguje offline?
5.7/10
Celkové skóre 4.6/10 se skládá z hodnocení 4 parametrov:
  • Intuitívne ovládanie
  • Video sprievodca
  • Motivačný program
  • Vysvetlivky
4.6/10
Celkové skóre 2/10 se skládá z hodnocení 5 parametrov:
  • Telefón
  • E-mail/kontaktný formulár
  • Online chat
  • Odpoveď do 24 hodín
  • Odpovede
2/10

Výhody

  • Veľmi dobre vytvorený systém na učenie gramatiky
  • Možnosť študovať jednotlivé úrovne (A1-C1)

Nevýhody

  • Výučba pripomína cvičenia, ktoré vidíme v stredoškolských učebniciach
  • Rušivý výskyt reklám

Financie
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Verzia zadarmo
  • Cena
  • Neobmedzená doba štúdia
  • Možnosť kúpiť všetky úrovne
10/10

Tento jazykový kurz je bezplatný a zarába peniaze výlučne z internetovej reklamy. To je skvelé, pretože kto vám dá dobrý jazykový kurz zadarmo? Reklamy však môžu byť rušivé a otravné, čo nie je dobré. V programe Learn English Grammar môžete študovať bez časového obmedzenia.

Ak by ste chceli viac možností, aplikáciu bez reklám atď., môžete využiť mesačné predplatné od 5,99 EUR. Rovnako ako v prípade bezplatného kurzu môžete študovať kedykoľvek potrebujete, aby ste zlepšili svoju jazykovú úroveň a komunikačné zručnosti.

Verzia zadarmo
Verzia, vďaka ktorej si môžete otestovať, či vám bude vyhovovať práve tento kurz/portál. Prístupná len po určitú dobu – napr. 30 dní.
Ano
Cena
0 EUR
Neobmedzená doba štúdia
Verziu môžete študovať neobmedzenú dobu a kedykoľvek sa k nej vrátiť a opakovať si lekcie, slovíčka a pod.
Ano
Možnosť kúpiť všetky úrovne
Viete, že chcete vyštudovať jazyk komplexne, vo všetkých úrovniach? Neplaťte ich zvlášť, ale vyriešte platbu za všetky úrovne naraz.
Ano

Učebné metódy
Celkové skóre 9/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Listening / Počúvanie
  • Speaking / Rozprávanie
  • Reading / Čítanie
  • Writing / Písanie
  • Nadstardné interaktívne funkcie
  • Škola hrou
9/10

British Council Learn English 1

V ponuke je počúvanie, čítanie, písanie a trochu aj hovorenie, ale podľa nášho názoru nie dostatočne. Možnosť spojiť sa s niekým online, kto sa s vami porozpráva, alebo sa pripojiť ku konverzačnému klubu je pre zvládnutie hovorovej angličtiny oveľa lepšia. Veľmi sa nám páčia interaktívne funkcie.

Cieľom všetkých recenzovaných kurzov je naučiť sa angličtinu, to je každému jasné. Otázkou je, či nás bude baviť aj učenie angličtiny alebo iného cudzieho jazyka v rámci zvoleného kurzu. Pretože čím viac nás to baví, tým viac sa chceme učiť a tým viac sa naučíme. Zábavná aplikácia je vlastne motiváciou sama o sebe.

Autori knihy Učte sa anglickú gramatiku si to pravdepodobne uvedomujú a robia všetko pre to, aby učenie bolo pre študentov zábavné. V porovnaní s OnlineJazyk.cz alebo aplikáciou DuoLingo však táto zábava trochu zaostáva. Nájdete tu niekoľko nadštandardných interaktívnych funkcií, rôzne doplňovačky, priraďovanie slov k vetám, stĺpcom atď., skladanie viet posúvaním slovných blokov, ale chýba tu lepší motivačný program, ktorý by nám ukázal naše úspechy a povzbudil nás k ďalšiemu štúdiu.

Listening / Počúvanie
Zvukové záznamy umožňujúce počúvať hovorenú angličtinu a porozumieť jej.
Ano
Speaking / Rozprávanie
Lekcie zamerané na to, ako hovoríte a vyslovujete po anglicky.
Ne (Nedostatočné)
Reading / Čítanie
Hodiny zamerané na čítanie a správne porozumenie anglického textu.
Ano
Writing / Písanie
Hodiny boli zamerané na správnu skladbu slov v anglických vetách a schopnosť jasne a gramaticky správne sa vyjadrovať v anglicky písanom texte.
Ano
Nadstardné interaktívne funkcie
Rôzne typy cvičení, možnosť dopĺňať, spájať, hovoriť a počúvať.
Ano
Škola hrou
Štúdium formou variabilných hrových cvičení - sčítanie, porovnávanie, video lektor a pod.
Ano
Doporučujeme Doporučujeme

Ak sa chcete učiť angličtinu nenásilnou a zábavnou formou, vo vysokej kvalite a až do úrovne C1, Learn English Grammar je pre vás to pravé!

Rozsah výučby
Celkové skóre 6.6/10 se skládá z hodnocení 9 parametrů:
  • Možnosť výberu obtiažnosti
  • A1
  • A2
  • B1
  • B2
  • C1
  • C2
  • Špecializované kurzy
  • Príprava na FCE či CAE
6.6/10

learn-english-grammar-zacatecnici

Learn English Grammar vás prevedie takmer všetkými úrovňami jazyka podľa Cambridge English Institute, od úplných základov – A1 až po C1. Stále však chýba možnosť väčšieho rozprávania, takže nemáte šancu naučiť sa jazyk na 100 %.

Ak si nie ste istí, s ktorým kurzom začať, najjednoduchšie je urobiť rozdeľovací test, ktorý nájdete priamo na webovej stránke Learn English Grammar. Takto nebudete tráviť čas preberaním lekcií, ktoré ste už zvládli, a budete sa venovať dôležitým veciam, ktoré posunú vašu angličtinu na vyššiu úroveň.

Možnosť výberu obtiažnosti
Kurz umožňuje automatický výber úrovne obtiažnosti podľa vášho výberu. Je rozdelená podľa náročnosti, v ideálnom prípade do úrovní podľa oficiálneho Spoločného európskeho referenčného rámca pre jazyky (SERR).
Ano
A1
Začiatočník, Beginner
Ano
A2
Začátečník, Elementary
Ano
B1
Angličtina pre mierne pokročilých, Intermediate English
Ano
B2
Angličtina pre stredne pokročilých, Upper-Intermediate English
Ano
C1
Pokročilý, Advanced English
Ano
C2
Expert, Proficiency English
Ne
Špecializované kurzy
kurzy zamerané na špecifické oblasti - napr. obchodná angličtina, angličtina pre právnikov, angličtina pre strojárstvo, angličtina pre elektroenergetiku alebo napr. príprava na maturitu atď.
Ne
Príprava na FCE či CAE
FCE - Cambridge English First, najbežnejšia skúška, ktorá dokazuje, že môžete samostatne pracovať alebo študovať v angličtine. CAE - Cambridge English Advanced - vysoká jazyková kvalifikácia, ktorá dokazuje veľmi dobrú úroveň angličtiny. Vyhľadávané zamestnávateľmi a univerzitami.
Ne

Kompatibilita
Celkové skóre 5.7/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Webová aplikácia
  • Mobilné aplikácie
  • Ide spustiť na PC?
  • Ide spustiť na mobile a tablete?
  • Funguje offline?
5.7/10

learn-english-grammar-wh-question

Learn English Grammar nemá počítačovú aplikáciu, ani sa nespúšťa v prehliadači, takže je to čisto aplikácia pre mobilné operačné systémy. Funguje pre Android, iOS a Windows phone. Sme presvedčení, že mobilná aplikácia je oveľa vhodnejšia na pravidelné a nenásilné precvičovanie cudzieho jazyka, ako aj na rozširovanie slovnej zásoby, takže nevidíme veľkú nevýhodu v tom, že program nie je spustený na počítači.

Okrem toho aplikácia funguje online aj offline, takže sa môžete učiť angličtinu kedykoľvek sa vám zachce – cestou z práce v MHD, počas čakania na vlak alebo autobus, alebo dokonca u holiča či v škole počas prestávky. Je na vás, kedy budete mať chuť študovať.

Webová aplikácia
Kurz môžete spustiť vo webovej aplikácii, ktorú si môžete stiahnuť do svojho počítača.
Ne
Mobilné aplikácie
Kurz je možné študovať v aplikácii, ktorú si môžete stiahnuť do mobilného telefónu alebo tabletu.
Ano
Ide spustiť na PC?
Kurz je možné spustiť na počítači bez stiahnutia aplikácie.
Ne
Ide spustiť na mobile a tablete?
Kurz je možné spustiť na mobilnom telefóne alebo tablete bez potreby sťahovania aplikácie.
Ano
Funguje offline?
Kurz je možné študovať kedykoľvek a kdekoľvek, dokonca aj bez pripojenia na internet.
Ano

Jednoduchosť
Celkové skóre 4.6/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Intuitívne ovládanie
  • Video sprievodca
  • Motivačný program
  • Vysvetlivky
4.6/10

Aplikácia Learn English Grammar nemá žiadny motivačný systém ani videonávod. Nemusíte sa však obávať, že by ste boli zmätení a nevedeli, ako začať kurz alebo ako pracovať s niektorými testami. Nevýhodou môže byť, že stránka aj aplikácia sú v angličtine. Pre začiatočníkov je pohodlnejšie, ak si úlohu, ktorú majú urobiť, prečítajú v angličtine a presne vedia, čo sa od nich žiada. Učiť sa anglickú gramatiku je však pomerne jednoduché na pochopenie, takže sa nemusíte obávať. Ak neviete, čo máte robiť, vždy môžete použiť webový prekladač a nechať si vysvetlivky preložiť.

Intuitívne ovládanie
Aplikáciu a úlohy v kurze môžete používať automaticky bez toho, aby ste museli študovať pokyny.
Ano
Video sprievodca
Videá, ktoré vám pomôžu pri navigácii v kurze alebo aplikácii.
Ne
Motivačný program
Program, ktorý vás povzbudí k lepším výkonom a motivuje vás k ľahkému a radostnému napredovaniu v štúdiu.
Ne
Vysvetlivky
Program, ktorý vás povzbudí k lepším výkonom a motivuje vás k ľahkému a radostnému napredovaniu v štúdiu.
Ano

Podpora
Celkové skóre 2/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Telefón
  • E-mail/kontaktný formulár
  • Online chat
  • Odpoveď do 24 hodín
  • Odpovede
2/10

Ak je niečo, čo Learn English Grammar naozaj chýba, je to podpora klienta. Na ich webovej stránke nenájdete telefónne číslo ani e-mailovú adresu. Dokonca nemajú ani online chat priamo na stránke. Ak sa s nimi chcete spojiť, máte možnosť prostredníctvom Facebooku alebo Twitteru.

Rozhodli sme sa poslať im naše otázky v chate na Facebooku.

Telefón
Ne
E-mail/kontaktný formulár
Ne
Online chat
Ano
Odpoveď do 24 hodín
Ne
Odpovede
Neodpovedali

Prispieť svojou skúsenosťou
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!