Invia Recenzia Invia Recenzia

Hodnotil/a Redakce 5nej

30. 10. 2018

Stručně/vhodné pro

Invia je v súčasnosti najväčším porovnávačom zájazdov na českom trhu. Ponúka viac ako 300 cestovných kancelárií a na trhu pôsobí od roku 2002. Je sprostredkovateľom, preto ponúka viac ako 7,7 milióna zájazdov. Z rovnakého dôvodu nie je možné považovať zájazdy Invia za záruku kvality, pretože v konečnom dôsledku záleží na konkrétnej cestovnej kancelárii, ako kvalitné služby poskytuje. Invie ponúka pokročilé vyhľadávanie zájazdov, ktoré môžete filtrovať podľa svojich priorít. Používatelia môžu uverejňovať recenzie hotelov. Okrem výletov si môžete v Invie zabezpečiť aj prenájom auta alebo kúpiť letenky. Oceňujeme, že ak si zakúpite zájazd a organizujúca cestovná kancelária dovtedy skrachuje, Invia vám v rámci programu Factor 100 garantuje 100 % vrátenie peňazí.

Celkové skóre 9.2/10 se skládá z hodnocení všech 33 parametrů:
  • Exotické zájazdy
  • Lyžiarske zájazdy a hory
  • Dovolenka s deťmi
  • Dovolenka a aquapark
  • Adventné zájazdy
  • Dovolenka a potápanie
  • Luxusná dovolenka
  • Poznávacie zájazdy
  • Dovolenka pre seniorov
  • Eurovíkendy
  • Golfové zájazdy
  • Kúpele a wellness
  • Plavby
  • Skupinové zájazdy
  • Športové zájazdy
  • Adrenalín
  • Last minute
  • First Minute
  • Počet cestoviek v ponuke
  • Približný počet zájazdov
  • Počet pobočiek
  • Užívateľské recenzie na hotele
  • Vlastný cestovateľský magazín
  • Prenájom áut
  • Predaj leteniek
  • Rok založenia firmy
  • Počet fanúšikov na facebooku
  • Live chat
  • Telefón
  • E-mail
  • Odpoveď do 24 hod
  • Odpovede/otázky
  • Pracovný čas
Hodnotenie redakcie
hodnotené 33 parametrov
9.2/10
Hodnotenie používateľov
hodnotené 21x Pridať hodnotenie
4.6/5
Celkové skóre 8.9/10 se skládá z hodnocení 18 parametrov:
  • Exotické zájazdy
  • Lyžiarske zájazdy a hory
  • Dovolenka s deťmi
  • Dovolenka a aquapark
  • Adventné zájazdy
  • Dovolenka a potápanie
  • Luxusná dovolenka
  • Poznávacie zájazdy
  • Dovolenka pre seniorov
  • Eurovíkendy
  • Golfové zájazdy
  • Kúpele a wellness
  • Plavby
  • Skupinové zájazdy
  • Športové zájazdy
  • Adrenalín
  • Last minute
  • First Minute
8.9/10
Celkové skóre 9.1/10 se skládá z hodnocení 7 parametrov:
  • Počet cestoviek v ponuke
  • Približný počet zájazdov
  • Počet pobočiek
  • Užívateľské recenzie na hotele
  • Vlastný cestovateľský magazín
  • Prenájom áut
  • Predaj leteniek
9.1/10
Celkové skóre 9.9/10 se skládá z hodnocení 2 parametrov:
  • Rok založenia firmy
  • Počet fanúšikov na facebooku
9.9/10
Celkové skóre 9/10 se skládá z hodnocení 6 parametrov:
  • Live chat
  • Telefón
  • E-mail
  • Odpoveď do 24 hod
  • Odpovede/otázky
  • Pracovný čas
9/10

Výhody

  • Bezkonkurenčný počet zájazdov
  • Nadštandardné služby ako prenájmy áut či predaj leteniek

Nevýhody

  • Kvalita zájazdu závisí od konkrétnej cestovnej kancelárie; Invia je „iba“ prostredník

Invia – porovnanie zájazdov – videorecenzia

Video náhled

Kategórie zájazdov
Celkové skóre 8.9/10 se skládá z hodnocení 18 parametrů:
  • Exotické zájazdy
  • Lyžiarske zájazdy a hory
  • Dovolenka s deťmi
  • Dovolenka a aquapark
  • Adventné zájazdy
  • Dovolenka a potápanie
  • Luxusná dovolenka
  • Poznávacie zájazdy
  • Dovolenka pre seniorov
  • Eurovíkendy
  • Golfové zájazdy
  • Kúpele a wellness
  • Plavby
  • Skupinové zájazdy
  • Športové zájazdy
  • Adrenalín
  • Last minute
  • First Minute
8.9/10

Hľadáte exotický výlet, pobyt v kúpeľoch alebo dokonca eurovíkend? Niektoré porovnávače ciest dokážu vyfiltrovať presne tú kategóriu, ktorú hľadáte. Keďže Invia je v súčasnosti najväčší porovnávač zájazdov, nájdete tu ponuky od viac ako 300 cestovných kancelárií a viac ako 7 miliónov zájazdov. Je preto celkom logické, že tu nájdete aj pokročilé vyhľadávanie.

Ak by sme mali vymenovať konkrétne kategórie zájazdov, ktoré nájdete na Invii, potom sú to zájazdy v Českej republike a exotických destináciách, eurovíkendy, plavby, lyžiarske zájazdy, kúpeľné zájazdy, zájazdy, ktoré sú v rôznych akciách a zľavách (last minute atď.) a potom dotované zájazdy.

Invia Tours

Vyhľadávanie jednotlivých zájazdov si potom môžete filtrovať podľa destinácie, do ktorej chcete ísť, podľa toho, či idete autom, lietadlom, autobusom alebo inak, podľa toho, kedy chcete odísť a kedy sa chcete vrátiť atď. Filtrovanie vám výrazne uľahčí vyhľadávanie, takže výberom toho správneho miesta strávite relatívne krátky čas, aj keď budete mať na výber obrovské množstvo zájazdov.

Exotické zájazdy
Zájazdy do exotických miest, ako je Dominikánska republika, Egypt, Maldivy, Mexiko a ďalšie.
Ano
Lyžiarske zájazdy a hory
Pobyty v horských oblastiach a výlety spojené s lyžovaním a zimnými športmi
Ano
Dovolenka s deťmi
Pobyty a zájazdy určené predovšetkým pre rodičov s deťmi - priestor pre detské hry, zábavu, ihriská, preliezačky, aquaparky atď.
Ano
Dovolenka a aquapark
Pobyty a výlety spojené predovšetkým s pobytom v aquaparku.
Ano
Adventné zájazdy
Adventné zájazdy, zvyčajne do hlavných miest alebo veľkých miest Európy.
Ano
Dovolenka a potápanie
Dovolenka pre milovníkov potápania - destinácie s podporou tohto športu, hotely vybavené pre potápačov atď.
Ne
Luxusná dovolenka
Zájazdy do exotických miest v luxusných hoteloch - Egypt, Thajsko, Zanzibar, Dominikánska republika a ďalšie.
Ano
Poznávacie zájazdy
Poznávacie výlety - pamiatky, prírodné rezervácie atď.
Ano
Dovolenka pre seniorov
Zájazdy a pobyty určené pre seniorov, často so zľavou pre týchto klientov.
Ano
Eurovíkendy
Zájazdy do veľkých európskych miest, najmä počas predĺžených víkendov.
Ano
Golfové zájazdy
Zájazdy pre milovníkov golfu - destinácie a hotely v blízkosti golfových ihrísk.
Ano
Kúpele a wellness
Výlety a pobyty v kúpeľoch a wellness centrách.
Ano
Plavby
Plavby parníkmi a loďami po mori v určitých oblastiach alebo po veľkých riekach (napr. Níle) so zastávkami v dôležitých mestách a prístavoch.
Ano
Skupinové zájazdy
vopred pripravené prehliadky pre veľké skupiny ľudí - napr. školy, záujmové skupiny atď.
Ano
Športové zájazdy
Zájazdy predovšetkým za športom alebo na športové zápasy, majstrovstvá sveta atď.
Ano
Adrenalín
Výlety a túry spojené s adrenalínovými športmi.
Ne
Last minute
Výrazne lacnejšie zájazdy, ktoré sa kupujú na poslednú chvíľu, niekoľko dní alebo dokonca hodín pred odchodom.
Ano
First Minute
Zájazdy zakúpené v dostatočnom predstihu, dokonca aj niekoľko mesiacov vopred, ktoré sú v ponuke cestovnej kancelárie čerstvé. Ich cena môže byť znížená.
Ano
Tip Tip

Ak chcete letecky overenú cestovnú kanceláriu s najväčšou ponukou zájazdov od najväčšieho počtu cestovných kancelárií, potom je Invia tou najlepšou voľbou. Nájdete tu takmer všetko, na čo si spomeniete. Plus ďalšie služby, ako je prenájom auta v mieste dovolenky.

Rozsah služieb
Celkové skóre 9.1/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Počet cestoviek v ponuke
  • Približný počet zájazdov
  • Počet pobočiek
  • Užívateľské recenzie na hotele
  • Vlastný cestovateľský magazín
  • Prenájom áut
  • Predaj leteniek
9.1/10

Použiteľnosť porovnávača zájazdov, ak chcete cestovnú kanceláriu, závisí najmä od rozsahu služieb, ktoré ponúka. Nasledujúcu časť preto považujeme za jednu z najpodstatnejších a pri zostavovaní porovnania cestovných kancelárií na ňu berieme veľký ohľad. V akej pozícii je spoločnosť Invia?

Invia má v ponuke viac ako 300 cestovných kancelárií, čo je naozaj vysoký počet. V tomto smere sa mu môže rovnať iba Dovolena.cz. Vďaka tomu majú aj obrovský počet zájazdov – viac ako 7 miliónov.

Okrem rezervácie zájazdov online môžete na webovej stránke spoločnosti Invia využiť aj jej kamenné pobočky, ktorých je viac ako 160. Jedným z dôvodov, prečo sa oplatí kúpiť si zájazd cez Invia a nie priamo od vybranej cestovnej kancelárie, sú bonusy a výhody, ktoré Invia poskytuje. Ide nielen o zľavy na zájazdy, ale aj o možnosť zabezpečiť parkovanie na letisku, prenájom áut v mieste dovolenky alebo predaj leteniek.

Na webovej stránke Invia nájdete aj recenzie hotelov od používateľov tejto cestovnej kancelárie, ktoré vám umožnia urobiť si lepší prehľad o hoteli a zájazde. A ak hľadáte tipy na cestovanie, skúste si prečítať ich cestovateľský časopis.

Spoločnosť bez dobrej povesti dlho neprežije a je ukazovateľom toho, do akej miery môžete cestovnej kancelárii dôverovať. Preto sme pre vás pripravili najdôležitejšie informácie, na základe ktorých môžete zistiť, ako sa spoločnosti Invia darí.

Rok založenia ukazuje, ako dlho sa spoločnosť udržala na trhu a ako je obľúbená u zákazníkov. Invia pôsobí na českom a zahraničnom trhu od roku 2002, čo dokazuje, že jej služby sú obľúbené a oceňované. Mnohí klienti sa k nim radi vracajú a cestujú s nimi opakovane.

Ďalším zaujímavým ukazovateľom môže byť počet fanúšikov, napr. na Facebooku alebo prípadne na iných sociálnych sieťach. Vytvorenie komunity do určitej miery poukazuje na prozákaznícky prístup. Invia má na Facebooku viac ako 100 000 fanúšikov.

Invia Services

Ukazovateľom obľúbenosti spoločnosti a kvality jej služieb sú, samozrejme, už spomínané recenzie. Hoci spoločnosť Invia nemôže ovplyvniť kvalitu prehliadok a služieb v hoteli, dôležité je, či sa zákazníci majú v prípade potreby kam obrátiť. Spoločnosť Invia má v tejto oblasti skúsenosti. Klienti môžu volať na číslo 226 000 600 odkiaľkoľvek zo zahraničia.

Počet cestoviek v ponuke
S koľkými cestovnými kanceláriami porovnávač spolupracuje.
300+
Približný počet zájazdov
Približne koľko zájazdov porovnávač ponúka.
7,7 mil.
Počet pobočiek
Koľko pobočiek má cestovná kancelária - je možné navštíviť a dohodnúť si prehliadku v jej kamennej pobočke?
160+
Užívateľské recenzie na hotele
Skvelý nástroj na zistenie kvality služieb vybraného zájazdu - používatelia, ktorí cestovali prostredníctvom vybranej cestovnej kancelárie, hodnotia hotely, ktoré navštívili, podľa svojich dojmov a skúseností.
Ano
Vlastný cestovateľský magazín
Má stránka na porovnávanie ciest vlastný cestovateľský časopis, v ktorom sa delí o rôzne tipy a rady na cestovanie?
Ano
Prenájom áut
Agentúra vám zabezpečí prenájom auta v mieste pobytu.
Ano
Predaj leteniek
Agentúra sa okrem iného zaoberá aj predajom leteniek, čo vám ušetrí veľa času a problémov.
Ano

Obľúbenosť
Celkové skóre 9.9/10 se skládá z hodnocení 2 parametrů:
  • Rok založenia firmy
  • Počet fanúšikov na facebooku
9.9/10

Spoločnosť bez dobrej povesti dlho neprežije a je ukazovateľom toho, do akej miery môžete cestovnej kancelárii dôverovať. Preto sme pre vás pripravili najdôležitejšie informácie, ktoré vám pomôžu zistiť, ako sa spoločnosti Invia darí.

Rok založenia ukazuje, ako dlho sa spoločnosť udržala na trhu a ako je obľúbená u zákazníkov. Invia pôsobí na českom a zahraničnom trhu od roku 2002, čo dokazuje, že jej služby sú obľúbené a oceňované. Mnohí klienti sa k nim radi vracajú a cestujú s nimi opakovane.

Ďalším zaujímavým ukazovateľom môže byť počet fanúšikov, napr. na Facebooku alebo prípadne na iných sociálnych sieťach. Vytvorenie komunity do určitej miery poukazuje na prozákaznícky prístup. Invia má na Facebooku viac ako 100 000 fanúšikov.

Invia Facebook

Ukazovateľom obľúbenosti spoločnosti a kvality jej služieb sú, samozrejme, už spomínané recenzie. Hoci spoločnosť Invia nemôže ovplyvniť kvalitu prehliadok a služieb v hoteli, dôležité je, či sa zákazníci majú v prípade potreby kam obrátiť. Spoločnosť Invia má v tejto oblasti skúsenosti.

Zákazníci môžu volať na číslo 226 000 600 odkiaľkoľvek zo zahraničia.

Rok založenia firmy
Kedy bola cestovná kancelária/turistická agentúra založená
2002
Počet fanúšikov na facebooku
Koľko fanúšikov má ich stránka na Facebooku
103 000

Podpora
Celkové skóre 9/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Live chat
  • Telefón
  • E-mail
  • Odpoveď do 24 hod
  • Odpovede/otázky
  • Pracovný čas
9/10

Invia má veľmi dobrú klientsku podporu. Chýbal nám online chat, ktorý tu býval k dispozícii, ale je možné, že ide o súčasnú situáciu a časom, keď sa cestovný ruch opäť rozbehne, sa na stránku vráti živý chat.

Teraz je možné kontaktovať podporu e-mailom, prostredníctvom kontaktného formulára alebo telefonicky. Testovali sme e-mailovú podporu a boli sme spokojní. Odpovede prišli do hodiny a boli dostatočné, aj keď nie vyčerpávajúce. Dozvedeli sme sa, čo sme chceli vedieť.

Oceňujeme, že na to isté telefónne číslo 226 000 600 môžete zavolať odkiaľkoľvek zo zahraničia. Problém však vidíme v tom, že hoci je podpora k dispozícii od pondelka do nedele, je k dispozícii „len“ od 9.00 do 18.00. Ak potrebujete okamžité poradenstvo zo zahraničia, dokonca aj z posunutého časového pásma, hodiny podpory môžu byť obmedzujúce.

Live chat
S pracovníkmi podpory sa môžete spojiť prostredníctvom živého chatu.
Ne
Telefón
Cestovnú kanceláriu môžete kontaktovať telefonicky na klientskej linke.
Ano
E-mail
Pracovníkov podpory môžete kontaktovať e-mailom.
Ano
Odpoveď do 24 hod
Podpora odpovedala na náš dotaz do 24 hodín.
Ano
Odpovede/otázky
Na koľko našich otázok podpora odpovedala?.
5/5
Pracovný čas
Aký je pracovný čas podpory.
Po-Nie 9-18 hod
Doporučujeme Doporučujeme

Nemáte záujem o ponuku spoločnosti Invie? Skúste sa pozrieť na iné cestovné kancelárie, ktoré sme preskúmali.


Prispieť svojou skúsenosťou
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!

Užívateľské skúsenosti

9 skúseností

S kamarádkou jsme si objednaly zájezd do SAE, neboť INVIA měla nejvýhodnější cenu. Po zaslání objednávky se nám dostalo informace, že dostupnost ubytování musí ověřit. Nevím, zda to ověřovali přímo v hotelu, ale zpětná info jim trvala skoro 24 hodin s tím, že na požadovaný termín je dostupný pouze jiný, o 1000,- Kc dražší pokoj. Na portálu Blue style byl však stále námi preferovaný nabízen. Dobře, souhlasily jsme. I když bylo do odletu ještě 5 týdnů, musily jsem obratem uhradit celou cenu zájezdu a poté jsme si všimly, že budeme cestovat s jinou leteckou společností a v jiný čas, nežli jsme preferovaly. O této změně se nikdo nenamáhal nás informovat. Nedivím se, že již několik velkých CK s INVIÍ neuzavřelo smlouvu na prodej svých zájezdů a vřele doporučuji tuto cestovku nevyužívat.

Hodnocení - 3
Neseriózní a diletantské jednání
2. 2. 2022

Nakupujeme u invie soukromě (soukromé dovolené) i pracovní cesty. kromě jednoho malého zádrhelu, který se ale obratem vyřešil, jsme byli vždy spokojeni. Na invii se mi líbí že nemusím obíhat x cestovek, že cokoliv potřebuju ohledně cestování, vždy mi Invie umí poradit resp. zařídit co potřebuji. za 14 dní se s Invií chystáme na maledivy s manželkou a tak věřím, že to zase dopadne na 1*.

Hodnocení - 3
Anonymous
12. 11. 2021

Naprosto příšerná firma. Vyberete si z nabídky zájezd, napíšete počet osoba a dáte rezervovat. Následuje telefonát, kde vám sdělí, že vámi vybraný hotel nemá ve vašem termínu volno. Následně paní pobaveně prohlásí, že je škoda, že jednomu z vašich dětí není méně než 4 roky, protože pak by pokoj volný byl. Nevím tedy, proč mě to pustí k rezervaci, když tam je vyplněný věk dětí. Následně mi bylo doporučeno změnit si dovolenou podle dostupnosti hotelu. Poté jsem tedy vybrala jiný hotel a poslala rezervaci znovu. Ta samá paní mi volala s tím, že dostupnost opět neví, ale prý dle pravidel mi takto musí zavolat a ozve se mi, až dostupnost ověří. Už se neozvala. Mezitím jsem našla volný termín k přímé rezervaci a platbě. Vyplnila jsem tedy vše potřebné + číslo svého voucheru, který jsem chtěla uplatnit. Po kliknutí na tlačítko objednat a zaplatit online mi stránka Invia oznámila, že má technickou chybu. Tak jsem volala na call center, jestli objednávka přišla. Bylo mi řečeno, že ještě nebyla nikomu přiřazena. Na to jsem se neptala. Ptala jsem se na to, zda mám pobyt objednaný, když stránka hlásila chybu. Prý asi ano. Následně mi přišel od Invie automatický email, že mám stále nedokončenou objednávku a zda ji chci dokončit. Klikla jsem několikrát ano a stále mi to psalo, že nastala chyba. Prý mi někdo zavolá. Stále čekám. Opravdu hrozné jednání. Nechápu, proč když zadám termín a počet lidí, ukazuje mi to hotely, kde pro naši skupinu není volno. Jaký to má smysl? Přeci dává logiku, aby mi stránky po zadání údajů ukazovali dostupné termíny, ne ty na které nemohu jet. Proč je tomu tak mi paní vysvětlit nedokázala. Neustále jen opakovala, že to chápe. Nevím co chápe, ale chápe to. Doufám, že se mi voucher podaří přeci jen použít a již nikdy více nebudu muset s touto firmou nic řešit.

Hodnocení - 3
Zkušenosti se společností Invia- otřes
26. 7. 2021

Firma, která Vám slíbí, že poukaz dostanete jen na první platbu (doloženo mailem). Vy na základě toho souhlasíte s voucherem a o dva měsíce později po Vás vymáhají celou částku, i když dle ČOI na to neměli nárok. Zaplatili jsme a několik měsíců čekali na voucher. Pak přišel jiný, než byl objednaný. Jednalo se o zájezd Čedoku. Ten voucher vystavil dle domluvy, ale Invia z něj odebrala 10% navíc, tak jak bylo domluveno. Čedok potvrdil, že voucher vystavil správný. Po dlouhém mailování bylo 10% na voucher vráceno. Pořád ale máme voucher, se kterým jsme nesouhlasili. Z mého pohledu se jedná o podvodnou firmu a všichni si kontrolujte, co jste si vybrali a co Vám dali. Navíc chtěli uhradit storno na infanta (dítě do dvou let), což být nemá. Vymluvili se na chybu zaměstnance, měli jsme to od dvou zaměstnanců mailem. Zkoušení to na zákazníky jak se dá…za mě nejhorší firma co jsem kdy poznala. Nedoporučuji.

Hodnocení - 3
Anonymous
6. 12. 2020

Jeli jsme s Invií na dovolenou do Turecka a jsme celkem spokojení. Při nákupu dovolené byli samozřejmě velmi milí a vstřícní, ale i na místě to bylo v pohodě. Delegátka sympatická, starala se, ale je fakt, že jsme neměli za celou dobu žádný problém, který bychom potřebovali vyřešit.

Hodnocení - 3
Anonymous
28. 8. 2020

Pro mě naprosto skvělá databáze k výběru dovolených, ať už na last minute, nebo klasickou dovolenou. Oceňuji hlavně pestrý výběr zájezdů od různých cestovek.

Hodnocení - 3
Anonymous
17. 8. 2020

Velmi rychlá komunikace, milý personál a naprostá vstřícnost. My si rozhodně stěžovat nemůžeme.

Hodnocení - 3
Anonymous
5. 8. 2020

Invia pro mě představuje velkou nabídku a pestrý výběr výletů, dovolených atd. Vyhledává se zde velmi dobře, hlavně díky možnosti zadat přesné požadavky. Skvělá inspirace a přehled možností – mimo jiné.

Hodnocení - 3
Anonymous
27. 7. 2020

Za nás naprostá spokojenost. Velká vstřícnost ze strany Invia, skvělá komunikace. Řešili jsme dovolenou pro čtyřčlennou rodinu v největším náporu před jarními prázdninami, a byli skvělí. Probrali s námi veškeré kombinace – obsazenost hotelů, naše podmínky, letenky atd. Vše probíhalo rychle, žádné komplikace. Za nás skvělá dovolená a výborně zvolený partner pro cestování.

Hodnocení - 3
Anonymous
18. 7. 2020