Tawk.to Recenzia Tawk.to Recenzia

Hodnotil/a Redakce 5nej

4. 12. 2018

Stručně/vhodné pro

Tawk.to je známa live chat platforma, ktorá na trhu live chatov zásadne zamiešala s kartami. To, čo bolo predtým dostupné iba v platených tarifách, je u Tawk.to kompletne zadarmo. Platíte len vtedy, keď chcete odrobiť ich branding v chat okne alebo keď si chcete najať ich chat agentmi.  Hoci sa niektorí sťažujú, že customizácia a prvotné nastavenie je mierne komplikovanejšie, môžete si upraviť pomerne dosť (farby, rôzne designy chát okien, veľkosť či dokonca vlastné CSS). Medzi pokročilé funkcie patria automatické správy, ktoré eshopom pomáhajú navyšovať predaje. Samozrejmosťou sú potom funkcie ako predpripravené odpovede, transfer konverzácií medzi operátormi, offline správy či vlastné API.

Celkové skóre 8.7/10 se skládá z hodnocení všech 31 parametrů:
  • Mesačná tarifa 1 (za 1 operátora)
  • Mesačná tarifa 2 (za 1 operátora)
  • Mesačná tarifa 3 (za 1 operátora)
  • Časovo neobmedzená verzia zadarmo
  • Skúška zadarmo
  • Možnosť jednorazovej platby
  • Počet konverzácií
  • Počet operátorov
  • Profily zákazníkov (história, lokácia,...)
  • Hodnotenie spokojnosti s odpoveďou
  • Pripravené odpovede
  • Automatické pozdravenie
  • Sledovanie konverzií oslovených návštevníkov
  • Transfer konverzácie medzi operátormi
  • Prispôsobenie CSS
  • Súkromné ​​poznámky
  • Co-Browsing (spolupráca v reálnom čase)
  • Počet stránok
  • Offline správy
  • Video nahrávky činnosti užívateľa
  • Notifikácia pre operátora (email, push,...)
  • Zaslanie kópie konverzácie na e-mail
  • API
  • Prispôsobené na mobilné zobrazenie
  • Je frontend softvéru v slovenčine?
  • Je softvér v angličtine?
  • Podpora v slovenčine
  • Live chat
  • Email
  • Telefón
  • FAQ
Hodnotenie redakcie
hodnotené 31 parametrov
8.7/10
Hodnotenie používateľov
hodnotené 1x Pridať hodnotenie
5.0/5
Celkové skóre 9.4/10 se skládá z hodnocení 6 parametrov:
  • Mesačná tarifa 1 (za 1 operátora)
  • Mesačná tarifa 2 (za 1 operátora)
  • Mesačná tarifa 3 (za 1 operátora)
  • Časovo neobmedzená verzia zadarmo
  • Skúška zadarmo
  • Možnosť jednorazovej platby
9.4/10
Celkové skóre 8.3/10 se skládá z hodnocení 17 parametrov:
  • Počet konverzácií
  • Počet operátorov
  • Profily zákazníkov (história, lokácia,...)
  • Hodnotenie spokojnosti s odpoveďou
  • Pripravené odpovede
  • Automatické pozdravenie
  • Sledovanie konverzií oslovených návštevníkov
  • Transfer konverzácie medzi operátormi
  • Prispôsobenie CSS
  • Súkromné ​​poznámky
  • Co-Browsing (spolupráca v reálnom čase)
  • Počet stránok
  • Offline správy
  • Video nahrávky činnosti užívateľa
  • Notifikácia pre operátora (email, push,...)
  • Zaslanie kópie konverzácie na e-mail
  • API
8.3/10
Celkové skóre 8.3/10 se skládá z hodnocení 8 parametrov:
  • Prispôsobené na mobilné zobrazenie
  • Je frontend softvéru v slovenčine?
  • Je softvér v angličtine?
  • Podpora v slovenčine
  • Live chat
  • Email
  • Telefón
  • FAQ
8.3/10

Výhody

  • Vynikajúci pomer cena/výkon (kompletne zadarmo)
  • Pokročilé funkcie ako napr. automatické správy
  • Veľa možností vlastnej customizácie

Nevýhody

  • Podľa skúseností niekoľkých ich klientov je prvotné nastavenie zložitejšie a chvíľu trvá sa v systéme zorientovať

Pomerne dosť možností vám Tawk.to ponúkne pri organizácii kontaktov: môžete písať ku kontaktom poznámky, meniť mená, radiť do kategórií, vidíte ich históriu prehliadania, čas strávený na webe a samozrejme tu nájdete aj email. Na druhú stranu niekto, kto hľadá funkciu Co-Browsing, kedy v reálnom čase zdieľate obrazovku s respondentom, potom Tawk.to to teraz neponúka (hoci to čoskoro plánujú). Síce administráciu máte v angličtine, ale samotné chat okno môžete upraviť kompletne do slovenčiny (návštevníci vášho webu v praxi ani nespoznajú, že ide o zahraničnú platformu).

tawkto

Ak hľadáte bezplatný live chat na váš web, pričom nechcete prísť o užitočné funkcie týkajúce ako sú rôzne automatizácie či pokročilá organizácia kontaktov, potom Tawk.to môže byť schodná cesta. Ide však o nástroj zadarmo, preto treba vždy všetko brať s rezervou a nespoliehať sa naň na 100%.

Financie
Celkové skóre 9.4/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Mesačná tarifa 1 (za 1 operátora)
  • Mesačná tarifa 2 (za 1 operátora)
  • Mesačná tarifa 3 (za 1 operátora)
  • Časovo neobmedzená verzia zadarmo
  • Skúška zadarmo
  • Možnosť jednorazovej platby
9.4/10

Bezkonkurenčná cena 0 EUR, platíte len za odrobenie ich brandingu.

Či už hľadáte akékoľvek funkcie, prvou vecou, ​​ktorú človeka pri výbere live chatu zaujíma, je cena. Spravidla sa stretnete s tarifou, pri ktorej platíte mesačne. Niekedy tiež live chat ponúka verziu zadarmo (časovo obmedzenú alebo neobmedzenú). Ako je na tom ale Tawk.to?

Mesačná tarifa 1 (za 1 operátora)
0$
Mesačná tarifa 2 (za 1 operátora)
$15
Mesačná tarifa 3 (za 1 operátora)
-
Časovo neobmedzená verzia zadarmo
Ano
Skúška zadarmo
Ano
Možnosť jednorazovej platby
Ano

Dôležité parametre
Celkové skóre 8.3/10 se skládá z hodnocení 17 parametrů:
  • Počet konverzácií
  • Počet operátorov
  • Profily zákazníkov (história, lokácia,...)
  • Hodnotenie spokojnosti s odpoveďou
  • Pripravené odpovede
  • Automatické pozdravenie
  • Sledovanie konverzií oslovených návštevníkov
  • Transfer konverzácie medzi operátormi
  • Prispôsobenie CSS
  • Súkromné ​​poznámky
  • Co-Browsing (spolupráca v reálnom čase)
  • Počet stránok
  • Offline správy
  • Video nahrávky činnosti užívateľa
  • Notifikácia pre operátora (email, push,...)
  • Zaslanie kópie konverzácie na e-mail
  • API
8.3/10

Každý majiteľ eshopu či webu má pre svoj projekt iné priority. Niekto ocenia jednoduchú možnosť presúvať konverzácie medzi operátormi. Iný naopak treba lipnúť na riadnom upozorňovaní, keď návštevník napíše a operátor (vy) nie je online napr. skrz push notifikácie alebo email. Pokiaľ máte náročnejšie požiadavky na customizáciu chát okna, aby rezonovalo s vaším brandom, potom má napríklad zmysel sa pozerať po možnosti CSS úprav. Vybrali sme preto tie najdôležitejšie parametre služby Tawk.to a napchali ich do jednej prehľadnej tabuľky:

Počet konverzácií
neobmedzene
Počet operátorov
neobmedzene
Profily zákazníkov (história, lokácia,...)
Ano
Hodnotenie spokojnosti s odpoveďou
Ano
Pripravené odpovede
Ano
Automatické pozdravenie
Ano
Sledovanie konverzií oslovených návštevníkov
Ano
Transfer konverzácie medzi operátormi
Ano
Prispôsobenie CSS
Ano
Súkromné ​​poznámky
Ano
Co-Browsing (spolupráca v reálnom čase)
Ne
Počet stránok
neobmedzene
Offline správy
Ano
Video nahrávky činnosti užívateľa
Ne
Notifikácia pre operátora (email, push,...)
Ano
Zaslanie kópie konverzácie na e-mail
Ano
API
Ano

Kompatibilita a podpora
Celkové skóre 8.3/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Prispôsobené na mobilné zobrazenie
  • Je frontend softvéru v slovenčine?
  • Je softvér v angličtine?
  • Podpora v slovenčine
  • Live chat
  • Email
  • Telefón
  • FAQ
8.3/10

Podpora funguje skvele, je však v angličtine.

Mobilná návštevnosť už dávno nie je len doplnkom k tej desktopovej… preto je v mnohých prípadoch zásadné, či sa chat okno zobrazuje správne aj na mobilných zariadeniach. Pre mnohých je tiež dôležitým faktorom, či je softvér v češtine alebo či podpora komunikuje po slovensky. Ako si v kompatibilite a podpore vedie Tawk.to?

Prispôsobené na mobilné zobrazenie
Ano
Je frontend softvéru v slovenčine?
Ano
Je softvér v angličtine?
Ano
Podpora v slovenčine
Ne
Live chat
Ano
Email
Ano
Telefón
Ne
FAQ
Ano
Doporučujeme Doporučujeme

Chýba vám u Tawk.to nejaké funkcie? Skúste sa pozrieť na porovnanie nástrojov na web chat.


Prispieť svojou skúsenosťou
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!