TravelPortal Recenzia TravelPortal Recenzia

Hodnotil/a Redakce 5nej

30. 10. 2018

Stručně/vhodné pro

TravelPortal.cz je česká cestovná kancelária, ktorá ponúka zájazdy od viac ako 80 cestovných kancelárií. Majú veľmi kvalitnú klientsku podporu prostredníctvom telefónu, e-mailu a živého chatu. TravelPortal.cz ako porovnávač a predajca zájazdov plní svoju funkciu dokonale a ak potrebujete získať zájazd jednoducho a bez starostí, táto spoločnosť je jednou z najlepších na trhu. Upozorňujeme však, že pri kúpe zájazdu prostredníctvom portálu TravelPortal nemáte zaručené vrátenie peňazí v prípade krachu cestovnej kancelárie. Ak dávate prednosť osobnému jednaniu, môžete navštíviť jednu z 36 pobočiek v celej krajine.

Celkové skóre 8.9/10 se skládá z hodnocení všech 33 parametrů:
  • Exotické zájazdy
  • Lyžiarske zájazdy a hory
  • Dovolenka s deťmi
  • Dovolenka a aquapark
  • Adventné zájazdy
  • Dovolenka a potápanie
  • Luxusná dovolenka
  • Poznávacie zájazdy
  • Dovolenka pre seniorov
  • Eurovíkendy
  • Golfové zájazdy
  • Kúpele a wellness
  • Plavby
  • Skupinové zájazdy
  • Športové zájazdy
  • Adrenalín
  • Last minute
  • First Minute
  • Počet cestoviek v ponuke
  • Približný počet zájazdov
  • Počet pobočiek
  • Užívateľské recenzie na hotele
  • Vlastný cestovateľský magazín
  • Prenájom áut
  • Predaj leteniek
  • Rok založenia firmy
  • Počet fanúšikov na facebooku
  • Live chat
  • Telefón
  • E-mail
  • Odpoveď do 24 hod
  • Odpovede/otázky
  • Pracovný čas
Hodnotenie redakcie
hodnotené 33 parametrov
8.9/10
Hodnotenie používateľov
hodnotené 5x Pridať hodnotenie
4.0/5
Celkové skóre 8.9/10 se skládá z hodnocení 18 parametrov:
  • Exotické zájazdy
  • Lyžiarske zájazdy a hory
  • Dovolenka s deťmi
  • Dovolenka a aquapark
  • Adventné zájazdy
  • Dovolenka a potápanie
  • Luxusná dovolenka
  • Poznávacie zájazdy
  • Dovolenka pre seniorov
  • Eurovíkendy
  • Golfové zájazdy
  • Kúpele a wellness
  • Plavby
  • Skupinové zájazdy
  • Športové zájazdy
  • Adrenalín
  • Last minute
  • First Minute
8.9/10
Celkové skóre 8.3/10 se skládá z hodnocení 7 parametrov:
  • Počet cestoviek v ponuke
  • Približný počet zájazdov
  • Počet pobočiek
  • Užívateľské recenzie na hotele
  • Vlastný cestovateľský magazín
  • Prenájom áut
  • Predaj leteniek
8.3/10
Celkové skóre 9.4/10 se skládá z hodnocení 2 parametrov:
  • Rok založenia firmy
  • Počet fanúšikov na facebooku
9.4/10
Celkové skóre 9/10 se skládá z hodnocení 6 parametrov:
  • Live chat
  • Telefón
  • E-mail
  • Odpoveď do 24 hod
  • Odpovede/otázky
  • Pracovný čas
9/10

Výhody

  • Užívateľsky prívetivý web a ľahké dojednávanie zájazdu
  • Ochotná podpora (aj cez live chat)
  • Veľké množstvo zájazdov (vyše 7 miliónov)

Nevýhody

  • Nákupom zájazdu nemáte tzv. garanciu odchodu na dovolenku (pri úpadku CK ste odkázaní na poistenie proti úpadku CK)

Kategórie zájazdov
Celkové skóre 8.9/10 se skládá z hodnocení 18 parametrů:
  • Exotické zájazdy
  • Lyžiarske zájazdy a hory
  • Dovolenka s deťmi
  • Dovolenka a aquapark
  • Adventné zájazdy
  • Dovolenka a potápanie
  • Luxusná dovolenka
  • Poznávacie zájazdy
  • Dovolenka pre seniorov
  • Eurovíkendy
  • Golfové zájazdy
  • Kúpele a wellness
  • Plavby
  • Skupinové zájazdy
  • Športové zájazdy
  • Adrenalín
  • Last minute
  • First Minute
8.9/10

Hľadáte exotický výlet, pobyt v kúpeľoch alebo dokonca eurovíkend? Niektoré porovnávače zájazdov dokážu vyfiltrovať presne tú kategóriu, ktorú hľadáte. TravelPortal.cz v tomto teste obstál na výbornú. Vyhľadávanie je veľmi jednoduché a rýchle. A ak potrebujete porovnať niektoré zájazdy, nie je nič jednoduchšie ako použiť ich porovnávač.

Priamo v hornej lište môžete rozbaliť zájazdy, ktoré sú v rôznych akciách alebo kategóriách – Firt minute, Last minute alebo Exotika. Zájazdy môžete rozšíriť aj podľa destinácie alebo rôznych kategórií, napríklad dovolenka s deťmi, dovolenka pri mori, dovolenka a vodné parky, poznávacie zájazdy, eurovíkendy, dovolenka pre seniorov, dovolenka a potápanie, lyžiarske zájazdy atď.

Travelportal

Na lište nižšie môžete skontrolovať, či cestujete lietadlom, osobným autom alebo autobusom. Môžete tiež nastaviť krajinu, do ktorej chcete cestovať, vybrať dátum odletu a príletu, dĺžku pobytu, počet cestujúcich a detí alebo cenu, do ktorej by mala byť požadovaná dovolenka dostupná. Ak sa nechcete prehrabávať veľkým počtom prehliadok, môžete zvoliť rozšírené filtrovanie. Môžete si tam nastaviť typ ubytovania, typ stravovania, typ zájazdu, špeciálne ponuky a miesto odchodu. Môžete zaškrtnúť first minute alebo last minute a dokonca môžete vyhľadávať podľa počasia.

Ak vás zaujme viacero prehliadok, môžete si ich uložiť a neskôr si ich znova pozrieť prostredníctvom nástroja na porovnávanie. Zobrazí sa vám prehľad všetkých zájazdov, o ktoré máte záujem, aby ste si mohli lepšie vybrať ten najvhodnejší.

Exotické zájazdy
Zájazdy do exotických miest, ako je Dominikánska republika, Egypt, Maldivy, Mexiko a ďalšie.
Ano
Lyžiarske zájazdy a hory
Pobyty v horských oblastiach a výlety spojené s lyžovaním a zimnými športmi
Ano
Dovolenka s deťmi
Pobyty a zájazdy určené predovšetkým pre rodičov s deťmi - priestor pre detské hry, zábavu, ihriská, preliezačky, aquaparky atď.
Ano
Dovolenka a aquapark
Pobyty a výlety spojené predovšetkým s pobytom v aquaparku.
Ano
Adventné zájazdy
Adventné zájazdy, zvyčajne do hlavných miest alebo veľkých miest Európy.
Ano
Dovolenka a potápanie
Dovolenka pre milovníkov potápania - destinácie s podporou tohto športu, hotely vybavené pre potápačov atď.
Ano
Luxusná dovolenka
Zájazdy do exotických miest v luxusných hoteloch - Egypt, Thajsko, Zanzibar, Dominikánska republika a ďalšie.
Ano
Poznávacie zájazdy
Poznávacie výlety - pamiatky, prírodné rezervácie atď.
Ano
Dovolenka pre seniorov
Zájazdy a pobyty určené pre seniorov, často so zľavou pre týchto klientov.
Ano
Eurovíkendy
Zájazdy do veľkých európskych miest, najmä počas predĺžených víkendov.
Ano
Golfové zájazdy
Zájazdy pre milovníkov golfu - destinácie a hotely v blízkosti golfových ihrísk.
Ano
Kúpele a wellness
Výlety a pobyty v kúpeľoch a wellness centrách.
Ano
Plavby
Plavby parníkmi a loďami po mori v určitých oblastiach alebo po veľkých riekach (napr. Níle) so zastávkami v dôležitých mestách a prístavoch.
Ano
Skupinové zájazdy
vopred pripravené prehliadky pre veľké skupiny ľudí - napr. školy, záujmové skupiny atď.
Ne
Športové zájazdy
Zájazdy predovšetkým za športom alebo na športové zápasy, majstrovstvá sveta atď.
Ano
Adrenalín
Výlety a túry spojené s adrenalínovými športmi.
Ne
Last minute
Výrazne lacnejšie zájazdy, ktoré sa kupujú na poslednú chvíľu, niekoľko dní alebo dokonca hodín pred odchodom.
Ano
First Minute
Zájazdy zakúpené v dostatočnom predstihu, dokonca aj niekoľko mesiacov vopred, ktoré sú v ponuke cestovnej kancelárie čerstvé. Ich cena môže byť znížená.
Ano

Rozsah služieb
Celkové skóre 8.3/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Počet cestoviek v ponuke
  • Približný počet zájazdov
  • Počet pobočiek
  • Užívateľské recenzie na hotele
  • Vlastný cestovateľský magazín
  • Prenájom áut
  • Predaj leteniek
8.3/10

Použiteľnosť porovnávača zájazdov, ak chcete cestovnú kanceláriu, závisí najmä od rozsahu služieb, ktoré ponúka. Nasledujúcu časť preto považujeme za jednu z najdôležitejších a zohľadňujeme ju pri zostavovaní porovnania cestovných kancelárií. V akej pozícii je TravelPortal.cz?

Travelportal.sluzby

TravelPortal.cz združuje viac ako 80 cestovných kancelárií. Vďaka tomu môže ponúkať úctyhodný počet výletov. V súčasnosti (jar 2021) je to viac ako 7 miliónov zájazdov, čo je množstvo porovnateľné napr. s cestovnou agentúrou Invia.

Zájazdy a dovolenky si s nimi môžete dohodnúť cez internet, čo je určite najpohodlnejšia a najrýchlejšia možnosť. Ak však uprednostňujete osobné stretnutie, môžete využiť jednu z 36 pobočiek, ktoré sú k dispozícii po celej Českej republike.

Počet cestoviek v ponuke
S koľkými cestovnými kanceláriami porovnávač spolupracuje.
80+
Približný počet zájazdov
Približne koľko zájazdov porovnávač ponúka.
7,1 mil.
Počet pobočiek
Koľko pobočiek má cestovná kancelária - je možné navštíviť a dohodnúť si prehliadku v jej kamennej pobočke?
36
Užívateľské recenzie na hotele
Skvelý nástroj na zistenie kvality služieb vybraného zájazdu - používatelia, ktorí cestovali prostredníctvom vybranej cestovnej kancelárie, hodnotia hotely, ktoré navštívili, podľa svojich dojmov a skúseností.
Ano
Vlastný cestovateľský magazín
Má stránka na porovnávanie ciest vlastný cestovateľský časopis, v ktorom sa delí o rôzne tipy a rady na cestovanie?
Ano
Prenájom áut
Agentúra vám zabezpečí prenájom auta v mieste pobytu.
Ne
Predaj leteniek
Agentúra sa okrem iného zaoberá aj predajom leteniek, čo vám ušetrí veľa času a problémov.
Ne
Tip Tip

Neviete sa rozhodnúť, ktorú dovolenku si vybrať? Prezrite si ich toľko, koľko chcete, a zájazdy, ktoré vás zaujmú, si uložte na TravelPortal.cz na neskoršie porovnanie v Porovnávači zájazdov. Výber bude potom jednoduchší a ľahšie sa rozhodnete, ktorý zájazd je ten správny.

Veľkou výhodou sú recenzie používateľov hotelov, ktoré vám poskytnú reálnejší obraz o hoteli ako len opis dovolenky. Aby ste vedeli, ako sa páčilo hosťom pred vami, či mali nejaké sťažnosti na hotel alebo z čoho boli najviac nadšení. To môže ovplyvniť váš výber.

Ak neviete, akú dovolenku si presne vybrať alebo kam ísť, môžete využiť ich cestovateľský časopis, v ktorom nájdete nielen zaujímavé miesta, ale aj tipy na cestovanie.

A ak vás zaujíma, ako zaparkovať na letisku v Prahe, TravelParking je platená služba, ktorá vás zbaví starostí s tým, kto vás odvezie na letisko alebo kde zaparkovať auto v Prahe počas vašej dovolenky. Ich ceny sú celkom prijateľné a vy budete môcť na dovolenke pokojne spať s vedomím, že vaše zaparkované auto je v bezpečí.

Obľúbenosť
Celkové skóre 9.4/10 se skládá z hodnocení 2 parametrů:
  • Rok založenia firmy
  • Počet fanúšikov na facebooku
9.4/10

Travelportal Facebook

Spoločnosť bez dobrej povesti dlho neprežije. Popularita a pozitívne recenzie sú ukazovateľom toho, do akej miery môžete cestovnej kancelárii dôverovať. Preto sme pre vás zhromaždili najdôležitejšie údaje, ktoré vám pomôžu zistiť, ako si TravelPortal stojí medzi svojimi používateľmi.

Najprv sme sa pozreli na rok založenia spoločnosti. TravelPortal.com funguje od roku 2007 a za ten čas si získal obrovské množstvo spokojných klientov, ktorí sa k nemu radi vracajú a cestujú výlučne jeho prostredníctvom. Koniec koncov, o tom svedčí aj spätná väzba, komentáre a recenzie na sociálnych sieťach.

Pozreli sme sa aj na to, koľko fanúšikov má TravelPortal na Facebooku. Má viac ako 24-tisíc sledovateľov. Aj to svedčí o tom, že o služby tejto spoločnosti má záujem naozaj veľké množstvo ľudí a že ich klienti sú spokojní.

Rok založenia firmy
Kedy bola cestovná kancelária/turistická agentúra založená
2007
Počet fanúšikov na facebooku
Koľko fanúšikov má ich stránka na Facebooku
24 000

Podpora
Celkové skóre 9/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Live chat
  • Telefón
  • E-mail
  • Odpoveď do 24 hod
  • Odpovede/otázky
  • Pracovný čas
9/10

TravelPortal.cz komunikuje so svojimi klientmi a záujemcami o zájazdy na všetkých frontoch. Môžete ich zastihnúť na telefónnom čísle 234 121 121 v pracovných dňoch od 8.00 do 18.00 hod. Môžete im posielať e-maily a faxy, a ak chcete rýchlo poradiť, počas pracovnej doby je k dispozícii aj živý chat.

Žiaľ, na otázky zaslané e-mailom sme nedostali žiadnu odpoveď. Preto bolo potrebné použiť živý chat alebo telefón.

Live chat
S pracovníkmi podpory sa môžete spojiť prostredníctvom živého chatu.
Ano
Telefón
Cestovnú kanceláriu môžete kontaktovať telefonicky na klientskej linke.
Ano
E-mail
Pracovníkov podpory môžete kontaktovať e-mailom.
Ano
Odpoveď do 24 hod
Podpora odpovedala na náš dotaz do 24 hodín.
Ano
Odpovede/otázky
Na koľko našich otázok podpora odpovedala?.
0/5 (vždy nás odkázali na web)
Pracovný čas
Aký je pracovný čas podpory.
Po-pia 8-18 hod
Doporučujeme Doporučujeme

Nenašli ste svoj vysnívaný výlet na TravelPortal.cz? Skúste sa pozrieť a všetky nami preskúmané cestovné kancelárie.


Prispieť svojou skúsenosťou
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!

Užívateľské skúsenosti

5 skúseností

U Travelportal mi vyhovuje hlavně velká nabídka zájezdů, on-line rezervace a super ceny. Příjemné jednání a ochota komunikovat je pak fajn bonus.

Hodnocení - 3
Anonymous
28. 8. 2020

Super je, že si v klidu a na jednom místě projdete spoustu nabídek na dovolené a zájezdy a snadno si tak vyberete, co vám bude vyhovovat. Jednání je s nimi fajn, jsou vstřícní a ochotní.

Hodnocení - 3
Anonymous
18. 8. 2020

Jednání s agenturou proběhlo naprosto v pohodě, voucher dorazil. Zájezd teprve bude, ale nebojím se toho. Travelportal je pro mě solidní cestovní agentura.

Hodnocení - 3
Anonymous
2. 8. 2020

Travelportal je výborná agentura a nemají problém ani s předprodejem. Jen pokud byste pak chtěli reklamovat hotel, musíte přímo přes cestovku, která s nimi má nasmlouvané ubytování.

Hodnocení - 3
Anonymous
27. 7. 2020

S Travelportal jsem jel na dovolenou sice jen jednou, ale byl jsem spokojený. Rychlé vyřízení, vše proběhlo v pořádku. Za mě větší spokojenost než už jisté brněnské velké cestovky. A navíc mi přidali bonus ohledně parkování.

Hodnocení - 3
Anonymous
15. 7. 2020